mélyállam – nyugat-ázsiai típusú nyílt vagy burkolt [késő] feudális állam kétfedelű hatalmi szerkezetében a nyílt formális főhatalom alatt általában az elitértelmiség (deákság -> Wrbczky-Verbőczy)  […]ista <…>iánus vagy vallási-fundamentalista alapon szerveződő, demokratikus eszközökkel számon nem kérhető, de nagyon is valóságos hatalmi ága. Még talán  a törökországi mélyállam viszonyai ismeretesek, általában azonban a ~ létét maguk az alkotók az összeesküvéselméletek szférájába szokták utalni vagy rezzenéstelen pofával vagy cinikusan vigyorogva. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr232807400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2011.04.08. 10:55:07

Azt gondolni, hogy nálunk is a háttérből irányít valami küçük?
Nem összeesküvés-elmélet. Még rosszabb: a finnugor eredet tagadása.

magyar-magyar szótár 2011.04.08. 13:04:27

@budai zöld: Nem irányítanak a küçük-ök.
Minálunk koronkint szünetel a mélyállam: amikor nekik tetszó "kormányzat" van, akkor rendesen tejel az nekik s akkor semmi bajuk a "felső"-fedéllel.

Ezt sose értettem, milyen alapon lehet tagadni a finnugor eredetet, ha az egytagú alapszavaink kétségtelenül finnugor eredetűek, az állatenyésztés (tejjel foglalkozás) szavai türkök s aztán a nomádságutániak meg szlávok: ez egy gyönyerő térképe az útnak. Azonkívül a türk népek, mint a kunok is, máig másmilyenek, hiába a nyelvcsere (sőt a betelepítések is!) A magyar sose tud olyan ravaszdi lenni, mint a türk. A türkök állandóan furmánykodnak, fúrnak-faragnak, Nagykáta felől kerítenek Zsámbéknak

magyar-magyar szótár 2011.04.10. 05:18:30

@bs395: Volt, de már nemsokáig lesz

Egyébként erre ment rá a maradék tisztalelkű újságíróink hitele. Elkezdték az ezüsthajókázást, négysor szőlők után pocsékoltak százezres kutatásiköltségeket stb, s amíg a kecskebogyókat turizták a harasztot zörgetvén 8ami ugye csak akkor izél, ha a paraszt is) aközben emitt hátulról kétöklömnyi nagy elefántkakákat billencs konvojokban lehetett elhordani. (Akkor jött Tokfalvy kompenzálván, miszerint a méret nem számít)

megint a réginóta, megint a régiérven, szemléljük akkor rendesen, merkantil módon, melyikünk mit választ.
Jó, akkor a tied legyen a taggyűlés hozadékának az egy ezreléke

én viszont a részvénytársasági Igazgatóságiülés 1 tízezrelékét viszem.

Ha jól számolom, egyetlen ingatlanpanamán a Széparcúak Társága [ a Rt igazgatónács] többet kaszált, mint a tokajiszőlő az Aluménijom hajóval.

Nembeszélve arról, hogy bár a kishalak akadtak a hálóba, de pl Hunvald nem bűnös, hanem áldozat (na jó, hát mafla is...)

magyar-magyar szótár 2011.04.10. 05:24:09

@bs395: Ha lenne egy Magyar hanter-Esz-Tomzon, fasza könyvet írhatna a magyar [politikai] gecizmusról.

Az külön arcpirító, ha megvizsgáljuk a török újságírótársadalmat: aminek a java nem megélt a mélyállam apanázsán, hanem belehalt a melóba...

najó, hát nyilván sokak szeretnének maguknak egy másodikfedelet (a mélyállamot) akkor ezen az alapon Tasnádi is egy ilyennt szeretett volna úgy, hogy abban ő a főkapccsolat.

Mélyállami kezdemények még az USÁ-ban is vannak...

Másik hasonlatom:
Mintha a falopásokat riportoznánk és főleg a bicikliváz között eltolt kiserdő széleket pécéznénk, miközben persze a profik bele se férnek a "képernyőnkbe" Ebben az öszevetésben az ezösthajó gyerektalyiga a gyújtóssal.

Gyarmatidoktor 2011.05.11. 16:48:56

WERRBŐSZY polákosítása mályon lőtt...

Szótár, kündnek MISE SZENT??!

Történelemszemlélete ódon, láncolata szúette,

mert ebbijony BELSŐ-ÁZSIAI ÁLLADALOM, porosz utas fejlődésen átallmenvén, de csak 1870 után!!!

A magyar demokrácia ŐSI = még a szabad fegyveres portyázók idején születék PUSZTASZER-te,
nemesi-rendi, majd rendi-polgári,

DE MINÁLLUNK az Ocskaykat az Országnak Gyüllése helyben koncolá-metélé, ŐSILEG!

Ez kőne ma es....

Gyarmatidoktor 2011.05.11. 17:00:22

@budai zöld:

A fingugorj "EREDET" nem létez, ezt taknyadzó-nyálazzó vénséges márkszista agyérelmeszesedett, zsidó baráttyai Dr. Alzheimer professzornak,
taglejtik, fogatlan szájaikkal mondogatva: mamsi-hánti?

ÜLÜVÜ: ha 4000-5000 éve ELVÁLTUNK a mocsári ogréktul, s azóta iráni civilizációs hatások és őstürk életmód közepette, exogámiában éltünk,

akkor HOL VAN MÁN AZ UGRÁSZ vériség???

Ha meg nincsen, csak 178 paleo-szibériánus szó-töredék, az minden, csak nem
"finnugor-eredet",

s ez a tény 2003 óta a FINNISEK által már így tanajtott;
deklarálták, hogy a "madzsarok" (ogur+ szabir lovas törzsek szövetsége) NEM ROKONYAIK.

Ahhoz ugyanis a 0,06% similarity a M-DNA-ban qrv kevés!

Lásd még: solti-hartai honfoglaláskori magyar temetkezés, 69 feltárt és jórészt DNS-forrást szolgáltatni képes tetemmel.

Gyarmatidoktor 2011.05.11. 17:03:44

Tesekkür Ederim,
Effendim,
az nagytürk máfiódzsók képtábláját.
süti beállítások módosítása