"A lélek szív alakú? -ugyan, mitől is?"

gyakorlómondat a jógyerekhangsúlyozáshoz egy tervezett munkáltatótankönyből 

 

Azt hiszem, ha lekérdezhetném a netokratíve gyárilag hülyített bloggiálistársadalmat, a szezón tárgyi slágerének buzi okostelefonok mellett    a szigszalagot választanák. A sajtórabság hoaxxációjában ugyanis a verbális
 
 
kifejezésképtelenség miatt tíítagózáss-ukat kifejezésképtelen szájinkóikat önszigszalagozóink annyit fogyasztottak ebből az elektromos-szerelészeti kellékből, hogy a Sík Endre féle statisztikából tudományos okosság százalékokban mutathatja ki a fogyást a télen különben pangó szigszalagpiacon.
 
Ezúton értesítem tehát jógyerekolvasóimat, akik talán kicsiny gyerekkorukban látták a papát a pincéből felhordani tűzifát A Város valamelyik régi polgári lakásába, ha (a „modern lakótelepek lakásait már leginkább a Gondoskodó [ÉpülőSzocialista] Állam költségére fűtötték…) el nem képzelheti, miért is – miért is a szezón slágere a
 
cirkula…
 
Ráadásul a használtvas felvásárlási ára fél év alatt 31 Ft-ról 70 Ft-ra emelkedett, ez ma a világ egyik legismeretlenebb gazdaságinövekedési mutatója, pl Sík Endrének fingja nincs arról, hogy miért. (80ezer Ft-ért megmondom neki, ennyibe’ van ugyanis egy jobbféle cirkula. Aminek asztalaiból az elmúlt évtized előre-nem-látásában sok kötött ki „ócskavasfelvásárló” telepeken.) Most aztán a cirkulamaszekolás 22-es csapdájában vergődik: nincs ugyanis már használatlan vas se a portákon, nemhogy egy cirkulaasztalnak való. A „Gyűjtsd a vasat és a fémet ezzel is a békét véded” –jelmondattal hoaxált fegyverkezésiversenyes hidegháború idején nem tudta az úttörőmozgalom úgy kipucolni ócskavastól az országot, mint a kínai és indiai kohászat nyersvaséhésége…)
 
A mélymagyar ócskavasfelvásárlási árindex azt mutatja meg, mekkora a növekedése/esése a kínai és indiai kohászatnak meg autólemezgyártó iparnak.
 
Lyukmagyarországi falvakban mainapság ettől hangosak a falvak és városszélek:zzzzííííííííííííí
zrünn
zzzzííííííí   zzrüööööööüüüűűűű-i-NNNN!!!.. zünn! Ziiiiiiiiii
iiiiiiii
s minden égtáj felől, ha az ember se az alvégen, se a felvégen, hanem a helyi Rózsadombon lakik, ami Lyukmagyarországon leginkább: sík.
 
 Szolnok, Rózsadomb eladó családi ház/villa - 761117Szolnok (Rózsadomb), 200 m²-es, 5 (4+1) szobás ház, 952 m²-es telken eladó. Ára: 39,9 M Ft, az építés éve 1995, a fűtés típusa gáz (központi).
www.ingatlannet.hu/.../Szolnok/761117-eladó-ház-Rózsadomb
 
A cirkula véknyasabb, mondjuk kar, ritkán combvastag faágak, törzsek gurigázására való. Miközben azok a csináldmagad-otthon-kertészeti zónijóspiacra kitalált áruházak, ahol most tavasziakciós a lá hagymaszárba a lyuk, kalodázott előrehasított fát is árusítanak, kob a normál tűzifa árának kétszereséért (tripla haszonnal, ha a tűzifa köbméterszerinti nagyker beszerzési árát tekintjük…)
 
Kalodázott fa -a 2011-es év egyik bábocisága: nejlonkaritatív szervezet ilyenre baharahházott el kurvasok pénzt -és még a tévébe is bennevót!
 
Lyukmagyarországon tűzifához az alábbi útonmódon lehet jutni:
 
-fasegély -halásznak rántotthalat alapon. A fasegélyt ötödáron pénzzé teszik és az így szerzett pénzt a család feje önmaga szükségleteire fordítja. Fát szerezni ugyanis potyára másképp is lehet. Ha nő a jackpot a játékgépes kocsmában, akkor az a nap segélynapra virradt, ilyen a fasegély napja is.
-lopással . A cigányság lophatja is a fát a pozitív diszkrimináció jegyében. A legtöbb vidéken az elmúlt 20 évben végetért ezügyben a korai páternálizálódás. Rég a temetőbe muzsikálták már ki azokat az 55 évesen 102 évenek látszó papókat, akik még biciklivázban tolták haza a lopott fát. Bár még él ez a műfaj is, de ma már korszerűen, lopott montenbikákból alakítanak lopott fa szállításra alkalmas járgányokat
 
-ha egész erdőket lopnak el, bizonyos méreten felül azt biodinamikusan élő, sportos , művelt, operabérlettel is rendelkező republikánus, liberális, szociáldemokrata, liberális vagy félfasiszta, orbánistra, gyurcsányista vagy LMP-s  vagy orthodox vagy tökmindegy, milyen poltikai vagy vallási irányultságú, de lényegében fehérember műveli, részben a kreatívkönyvelés, „szabályos tőzsdei műveletek” (leisztingerizáció, azaz  bennfenteskereskedés útján folytatott buffalóbillizáció, amiben is egymillárd forint magán-nak statisztiko-hazudott tőke kb 44 milliárdnyi vagyon elpocsékolásával keletkezhet a magyar gazdasági szaksajtómunkásság szives elnézése azaz közreműködése melettt köszönjük FIGYELŐ köszönjük HVG ) Tehnikailag: a nagyüzemű fatolvaj dossziécég stróman fizikaicéget alapít hajléktalan nevére, ami a konrét tiltott fakitermelést elvégzi. Az így ellopott fa persze simán és legálisan kerül forgalomba a dossziécég legális kereskedő-dossziécégének számlamosásaiban. Szerintem nincsen az az erdész Magyarországon, aki ne tudná utcaházsszám a nagyüzemi fatolvajcégek dossziécég-neveit s persze a tulajdonosokét.
 
A falopás minden szinten oly iparszerűsséggel míveltetik Magyarországon, hogy a lopáskár felmérésére sincsen idő: amíg a kigyűjtött adatokat begépelik is, már torzul a statisztika.
 Ott tartunk, hogy egyes erdészetek helikopterről próbálják őrizni maradék erdejeiket...
 
-szerzéssel –a szerzés lényege a lopás, csak ugye lopni a cigány lop, a magyar csak szerezni meg a határba fát. Dopeman, a félig asszimilálódott városicigány  se lopni szokott ötletet, csak szerezni. 
 
Persze a szerzés műveletei bonyolultabbak is lehetnek. 20 éve még a magyar a TSZ-főnököktől ócskavasáron 50ezerért vásárolt mezítlábas kisIFÁ-t járatta meg a határban a platóra dobott stíllel és a motorházon a sógorokkal. Ma már a cigányság is ipari méretekben is lopja a fát, hiszen a kamatolás a hitelpiac összeomlása miatt egyre inkább természetbenieken át valósul meg, pl hízottdisznó vagy tüzelőanyag ágazatokban. A gazdag magyar csupán a zsírt sajtolná ki a cigányból, ráadásul időnként karitativitással pacsmagolja nemlétező lelkiismerete helyének viszketését,  de a gazdag cigány a szó szoros értelmében a vért és velőt is kipasszírozza a szegény cigányból. Aztán persze a gazdagcigánykirálycsávó 700000-1MFt-os óradíjért fogad magyarügyvédet a védelmére, aki ennyiért vagy kihozza vagy elhiteti vele, hogy még jól járt. A minőségiéhező szegény cigánykirálycsávó azonban csak 250000 Ft> -os óradíjú ügyvédet tud fogadni, így neki 4 év jár azért, amiért a gazdagabb királycsávónak felfüggesztett. 
 
Börtön' nélkül megúszni Magyarországon falopást csak 30 hA feletti erdőnagyságnál, cégszerű működésben lehet. 
 
A Lyukmagyarország legnyomorultabb fótjaiban már most alig mardt lopnivaló fa, ugyanis nem csak a szegények lopják avagy szerzik a fát, de a maradék jobbmódúak is arra kalkulálnak: megéri kikapcsolni a gázt. Ezért a kandalló berakás divatja is felfutott. Persze egy , az OTP-s korszakban, a múlt század utolsó harmadában épült ház szabvány kéménye nem alkalmas a többszezón -bani fafűtésre, a fatüzeléshez jóval nagyobb öbű kémény szükséges. A múlt században 100 éves, speciálisan kémény részére égetett téglákból való kéményeket bontatott le a tisztelt hatóság és rakatta újra „korszerű” azaz szartseérő, negyed század alatt széjjelmálló pillértéglákból.
 
A kandallófűtésben a kéményt belülről a nem csak a fenyő tartalmazta gyantaféleségek miatt vastagon lepi a kátrány, a korom erre jobban tapad és a kémény, amit csak adószedési okok miatt kellett a központifűtéses korszakban dísznek felhúzni (a kéményadót darabszám szedik) eldugul. A gyanta miatt még ennél mis rosszabb történhet a kéménnyel: kigyullad, ugyanis a gyanta átitatta kátrányos reve gyúlékony. (Régente az igazi kéménytéglából rakott kémyényeket pl kiégetéssel is tisztították…)
 
A legostobbább elbutult vidékizsírparaszt is, nemhogy az ugyan aluliskolázott, de az őserejű nyersintelligenciájában okos cigány is tudja, hogy a gázkorszak hamarosan kifú.
 
Miközben a síkendreagyú médejákokok által az élettel össze nem egyeztethető módon idegen hatóságok szmogos időszakban arra kérik a tisztelt lakóságot, hogy fűtsön inkább gázzal.
 
A gagyitelevízió helyitudósítója saját orrával érzi, miből van a szmog, a fatüzelés füstjéből, de ki az az értelmiségi, aki ma értetlen főnökével való vitatkozással veszélyezteti állását, aminek jövedelméből még telik fizetni a gázt, ámmeny!  
 
Ugyanis az idei télen a szomogot Lyukmagyarországon Kazincbarcikán, Ózdon vagy Miskolcon, holtiparú egykori szocialista városainkban már leginkább fával fűtvést gomolyították . És amíg lesz fa a hegyekben és a gáz egyre drágább lesz, az így is marad. Egyébként már rég túlvagyunk azon, hogy csak fával fűtenek, lényegében mindennel, ami éghető, bolti csomagolással, autógumival, gyerekcipőkkel, ruhasegélybe potyára kapott ingyenholmival, vasazásra kicsontozott autó éghetőrészeivel, éhendöglött kutya tetemével szeméttel, ami gyön, azzal...
 
Zónijósközreműködéssel most a „környezetvédelmi lobbi”-nak sikerült a Tokajvidék szélfelöli oldalára tervezett (és már előkészületi állapotában is kurvasok pénzbe került) szalmafűtéses erőmű építését letiltatni, de egyébként a Tokajvidék magánházainak fafűtéseibe a Zónijó nem pofázhat bele. Innen oszt kinek-kinek algebrai képességeire bízom azt, hogy mennyi búza s árpaszalma teremhet az állatállomány hiányában nem szervestrágyázott, de legalább vagy belívztől csillogó, vagy víz alatt ugyan nem álló [1 cm-vel a felszín alatt van a talajvíz] tehát nem kistatisztikázott, de sárszerűsége miatt nem művelhető területeken. 2002. óta a zsírtraktorosgazdaellenes politika odahatott, hogy ma már nincsenek többéves tartalékai a gabonaipari maffiánának és még kenyérgabonából sincsen "puffer" tárolt készlete - amit a gabonamaffia eredetileg felvásárlási árletörésre használta.. OSZT akkor ugyan hunnan lene szalma bioerőműbe, ha gabona sincsen elég kenyérhez? 
 
Persze fejlettgondolkodású biomagyar alig eszik kenyeret. Csak a minőségiéhezők tömik a kila kinyereket a napi zsírpörkőttök s zsírtarhonyák meg öhömök melléje-e-höeaaa, 
 
 
Köszönjük
A cirkulák zrimmegnek tovább, baz'meg a levest Emese!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr972696532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.28. 10:10:48

A fa árának növekedésében igen komoly szerepe van egyes régiókban a kurvárakörnyezetbarát biomassza-erőműveknek (és akkor most elhagyjuk azt, hogy én környezetmérnökként is ettől sírok, nah). Ugye plö a Pécsi hőerőmű (oppardon, fűtőerőmű, szavunkat nefeledjük, a melleslegmelegvíz mennyibe is fáj per légköbméter, hehe) egyik blokkja már biomassza, azaz és röviden: fatüzelés. Hátmárpersze szerződésileg ugye ilyen igenkorszerű tartamos fakitermelési melléktermékekre optimalizált működéssel, hogyaszongya ág-gally-kéreg-avar et cetera.

Álnaív kérdésem: a Pécsi Fűtőmű udvarában nemhelikopterről, de a Villányi hg-ből jó időben szabad szemmel tisztán látható ölfahasáb-piramisok akkor milyen célból vannak ottan? A baranyai-tolani-somogyi tüzelő-kereskedésekben miért kong félig üresen az udvar és miért lett hirtelen a tűzifa hiánycikk, tripla áron?

vonneguti hehe.

magyar-magyar szótár 2011.02.28. 11:06:26

@vészmadár (pica pica): A Mátrában is egész sávokat taroltak le a németek "biomassza" trükksét kiszolgálandó, sőt egy kedves erdész jött is ide és kommentiálisan próbálta védeni a témát. Az volt a technikája a dögöknek, akik 40-50 éves bükk szálerdőt fűttettek föl biomassza címén, hoigy az irtás mellett a sürűnálló fákat a völgyeken söprő viharok kewresztbetarolták s ekkor "kényszerből" kellett folytatni az irtást.
Namosta biomassza az minden, csak nem bükkfaderék. Ráadásul 20 év múlva mégértékesebb lett volna az a bükk.
A fahiámnyra jellemző, hogy nyugati asztalosok irigyelik a mi 40 meg 60%-os (faport tartalmazó) MDF-ünket, bezzegónijós szinten már a 20%-os (fapor tartalmú) MDF is menő.Mi a 80%?? Szemét.

Nekem az tetszik, hogy bármi bűntett esetében jelentkezik egy mérnökúr (mint a sz7aralgút esetében) és tudományosan érvel. Nincsen semmi, amire ne tudnék toddományos érvet lelni.

Namost a legfóőbb érvhez pl artrra, hogy az M6 egyszerűen széjjellopott fos, a legegyszerűbben nem tudományos: csak hallgatni kell: a gumi, kerék és futóműzaj, a felkoppanások a hidaknál önmagukért beszélnek. Bezzegausztriában egy útfót csak látható, de nem hallható.

És persze tudod mi lenne azzal az NSZK-s erőműmenedzsmenntel, ami szálerdő tövét (úgyértem, a rönköt) fűtené föl biomassza címén?? Ahhoz, hogy MASSZA nem kellse nyelvész se környezetvédő üzemmérnöknek lenni, a MASSZA massza a rönk: nemmassza.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.28. 12:54:43

a nemlop de szerez témához: minálunk (felén) ugye sötétbaranyában van olyan 40% cigányság és a maradék sváb meg azonosíthahatlan eredetű valamimagyar.

Namost ez utóbbi kettő (defőleg a sváb, az kirakatvalósan) sosem lop. Mert azt a büdöscigány csinálja. A bezzegsváb és bezzegmagyar csak naívan megveszi számla nélkül az ajtaján kopogó véletlen szerencsétől (persze annak is bödöscigányformája van) a szekérderék fát. amúgy kukoricával is működik a képlet, nyáridőn.

A mátrában is van ilyen?:)

I_Isti 2011.02.28. 23:47:55

Jelenlegi kormányunknak kb 2-3 fontos dolga volna, a többi csak körítés. Ebből az első az, hogy arra a kérdésre megadja a választ, hogy: Miből fogjuk Magyarország villamosenergia szükségletét fedezni 20 év múlva, és mekkora lesz ez az igény?

A tüzifát egyébként normálisan kettő évvel felhasználása előtt kellene kivágni, és felhasználásig száraz, szellős helyen tárolva szárítani. Egész más fílingje van egy száraz fa eltüzelésének, mint ugyanaz nem eléggé szárazban...
Valamint a xix század elején a legtöbb parasztházban még nem volt kémény. (Egy búvár zsebkönyv szerint legalább is. )
Mivel nem haltak ki a parasztok co (szénmonoxid) mérgezésben, ezért teljességgel biztos vagyok abban, hogy _nagyon_ értettek a tüzeléshez, ahhoz, hogy minimális mennyiségű tüzifával tudjanak főzni, és ahhoz, hogy a tüzelés során minimális mennyiségű füst, és korom képződjön,
Szerintem ez nem annyira egyszerű, mint ahogy beállítódik manapság.
A fenti kalodás fa egyébiránt azért volna normális árban, mert nem vizes. Mivel minél vizesebb a fa, annál nehezebb, ezért ha lehet választani 1 köbméter fa, vagy 6 mázsa fa között, akkor lehet, hogy az 1 köbméterrel jársz jobban. Az a fafűtés, ami szmogot okoz, az jó vizes fával van, és nagyon alacsony hatásfokkal.
(Az elmúlt héten az általam hihetetlenül utált klasszfm-nek sikerült egy klassz botrányt csinálnia azzal, hogy balázskáék debil módon beolvasták egy olyan kb 60eft-ot kereső nőnek az sms-ét, aki +6 fokban csomagolt maszek cipőgyárban cipőket. Ez is egy olyan példa volt, amikor lepereg a cukormáz, kilátszik a mittoménmi - ugyanis eeeez a szeretett hazánk, magyarorzsák, ahol 6 fokban végeznek olyan munkát, amihez mindenféle uniós és egyéb szabályozások szerint legalább háromszor annyi foknak kellene lennie. Még jó, hogy a szeretett parlamentünknek eszébe jutott a hazaszeretet napja - vagymi. Ilyenkor mindenki gondolhat arra, hogy mennyire is szereti szeretett hazánkat, ami sok embernek +6 fokos munkhelyet jelenti + 60e Ft-ért. Persze amíg van, mert a nőt azonnal kirúgták... egyébként sem tud semmit csinálni,mert havonta meghosszabbított munkaszerződéssel dolgozik, így leépíteni csak annyi, hogy azt mondják, hogy bocs, most nem kötünk veled szerződést. Persze bocs nélkül.)

magyar-magyar szótár 2011.03.01. 07:12:31

@I_Isti: Kémény volt: a szabadtűzhely fölött a ve5remházvilágban (kb a XIX. sz. elejéig) a túzhely fölött fűzfából fontak föl kosárfélét s betapasztották sárral, hogy ne égjen, ne gyulladjon meg (meghát addig a láng nem csapott föl, ha minden jól ment.
Pl tapasztott kemencébe nedves tüzelő kell, hasábfa, hasított fa jóformán tilos, széjjelég a kemence ( a parasztudvaron összeszedett gizgaz, vizesszalma stb kellett bele, nedves venyige, szőlővenyige. Lényegében biohulladékkal fűtöttek.

Kb a 73-as olajválság idején az akkori fűtésreformban kellett volna elkezdenni azt, ami ma már régen késő. A 70es évek elején minden parasztházból kidobálták a kemencéket, cserépkályhákat. Olajkályhát állítottak a helyére, mert az volt akkor a REFORM. 40 év alatt 3 nagyobb tüzelésireformot zavartak át a "hűjjenépeken". Én 10 évvel ezelúőtt a mai Főeszetokok, Népszabis Igazi Újságíróbácsik szemében kis geci takony voltam -de már akkor 3 fűtésirefomon voltam túl.

Azt bbánom, hogy az olajégőt eladtam -lehetne fáradtolajjal fűteni, ha gázolajjal indítom és állítom le (tehát azzal tisztul s áll le a rendszer..)

Én kemencét fogok rakni -ha megérem mindenrefómm beszarását...

Sőt: kemencébe a központifűtés fűtőtagját.
Büdös lesz -de óccsó.

magyar-magyar szótár 2011.03.01. 07:45:27

@I_Isti: Elképesztő, hogy a sajtómunkásság mit meg nem enged az erőműmaffiának. Újabb példa a szélerőműveké: Zónijóspénzből megépíthető, de az erőműmaffia kijárja az energiahivatalnál, hogy bekapcsolását ne engedélyezzék.
Kihívták aztán a sajtómunkásokat és behülyítették a népet a rizsával:
-ez még az elmúlt jókormányzás idején volt, amikor még a sajtómunkásság megengedte volna a Jópofi jókormányának [az akkori kamarillá-nak] a beavatkozást.
Azt hazudták az elektromosenergiamaffiózók, hogy a szélerőművek miatt iszonyúdrágán Paksot kéne megfékezni, holott:
a szélerőművek egyenként megfékezhetőek
-rakás ócska hőerőművünk van, amik szintén olcsóbban fékezhetőek...

A mai kormány semmit sem tehet azonkívül, hogy abba a vidéki hernyótalpas kúnnyájába elmegy, amibe a sajtómunkásság kívánja. ha pl bármit is tenne energiaügyekben, az mind falls-ban lenne tálalva...

Szép példaa a devizahiteleseké:
-ha támogatni akarják őket, az a baj
-ha nem támogatják az a baj

És kik szabadították el a hitelpiacot, Azok, akik szemforgatva követelik a devizahitelesek megsegítését.

Csak az a megoldás, hogy Bajnait vissza kell könyörögni kormányfőnek Egy szakértői + népfornt (feri meg a republikánusok és a liberálisok [LMP]) segíthet.. Az LMP-nek megengednék az újságírók, hogy vadződködjenek az elektromosenergiamaffiával.

magyar-magyar szótár 2011.03.01. 07:48:10

@vészmadár (pica pica): Lehet, hogy az alfeődön inkább szerzésvágyú a magyar. De alig hiszem, hogy a baranyai magyar (aki sváb volt az ormánsági falukutatás idején de elmagyarosodott a svábkitelepítési szezonra 1946-ra...)ne szerezne néha. A fasegély és mindenféle természetbeni segély pénzéététele az nagy divat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.01. 09:35:31

@magyar-magyar szótár: jaja. Csak érdekesnek találom, hogy büdöscigányozik, mert a büdöscigány lop. Ellenben a lopó büdöscigánytól féláron megvenni, amit máshol ellopott, az nem lopás, dehogy...

olyan, mint a környezetvédelemben: tüntetek a cuki kis pandákért meg az esőerdők megmaradásáért, de a dohányzóasztal az baszod azért mahagóni legyen. Mert azt nem te vágod ki, csak neked vágják ki. Mások. Rohadék indiánok, az...

magyar-magyar szótár 2011.03.01. 12:45:33

@vészmadár (pica pica): "Ha én nem veszem meg, megveszi valaki más" -ez szokott a becseűűűűlettes magyarokokok véleménye lenni. Ellopták a biciklijét, vett a cigánytól egy lopott biciklit, de előbb lealkudta harmadával. De csak foltonkint igaz ez. Vannak az alföldben olyan falvak, ahol nem élnek cigányok, a titok nyitja az, hogy amikor megjelentek a biciklin tolt két zsák kukoricával, "tezzsík venni!" akkor az ottani magyarok kinyitották a kaput és előfittyentették Csákó kuvaszt. Más nagyonbecsűűűűlttes magyarfalvakban viszont útbaigaztották a cigányt az ellenséges téesz feődgyére, onnan hozza a következő furdullaóval.

I_Isti 2011.03.02. 05:06:57

"Zónijóspénzből megépíthető," ez azt jelenti, hogy a zunijóban van egy szélerőműgyártó kapacitás, aminek kell a piac. Mivel a zunióban a káros hatásaival is szembesültek már, ezért nem hajlandók többet építeni, ahol meg a káros hatásai minimálisak, oda meg már építettek, kénytelenek más balekokat fogni. Mo-n meg nem fúj annyi szél, és ahol fúj, ott meg ki a francnak van kedve egész nap és egész éjjel ezeknek a szaroknak a suhogását hallgatni?
Valamint arra is gondolni kell, hogy a szélerőművek és a felhasználók közé vezetéket kell építeni, ami megint csak nagyonsokba fáj a magyar adófizetőknek, valamint arra is gondolni kell, hogy mi van, ha nem fúj a szél, de fogyasztási igény van áramból? (elmondom: kell építeni a szélerőműkapacitással párhuzamosan mit? Gázerőművet. Megint ott vagyunk, ahol a part szakad...)
lásd még: www.mavir.hu/web/mavir/ver-forgalmi-adatok

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 08:23:25

@I_Isti: A zónijóban mérnökiirodai kapacitás van kínai cégektől szélerőműveket rendelni.

magyar-magyar szótár 2011.03.02. 08:27:28

@I_Isti: Köszönöm a hagyományoserőmű lobbi legújabb tudományosérveit. Számomra ez a külön élvezet: Bármit állíthatsz, azt agyoncáfolom mérnökurak segítségével. Nem tudsz olyat mondani, amire nem találsz mérnöki indokot és magyarázatot, lásd a marhafing és böfögés hatása az üvegházhatásra. Nemrég olvastam egy megveszekedett baromságot, miszerint a tatárjárás használ európa klíímájának, ja, két éven át égő hús, zsír, bőr, szaru falvak trágya marhk és városok füstje kormozta Európa egét. Annyit tudok üzenni az ilyen mérnöknek: bassza meg a hernyótalpas kurvanénikéjét, de szájba is. Utána dúlják csak meg a mongolok. Majd ha a mongolok végeztek, 400 évvel később gyöjjön rá a krími tatár és hajtsa el a jászvásári emberpiacra.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.02. 09:09:11

@I_Isti: a szélenergia, jellegéből adódóan, nyilvánvalóan nem alkalmas egymagában a fosszilis energiahordozók kiváltására. Továbbmegyek, olyan erőforrás ma nincs is. Mi több, valamennyi alternatívnak nevezett erőforrás közös problémája az energia tárolhatóságának (illetve ugye nem tárolhatóságának) kérdése.

A vezetékes érved marha vicces, mintha az országban nem lenne már meg egy villamosvezeték-hálózat, és mintha a szélalapú villamosenergia másfajta vezetéken jönne:)
A szélerőművek ugyan suhognak, de sztem a napi 60 platósifa szén vagy fa is zörög, csak egy vélemény. Plusz Mo-on igenis van olyan terület (mosoni folyosó), ahol érdemes szélparkot létesíteni, meg is tették. a madarak meg nem annyira hülyék ám, mint sokan hiszik, képesek kanyarodni is, még nagysebességű repülés közben is:)

E tekintetben nincs egyedül üdvözítő megoldás, én plö atomerőmű-párti vagyok, bár látom a problémáit annak is, de messze a legkevesebb gondot okozza. Ezt lehetne kiegészíteni olyan dolgokkal, mint geotermia, szél, nap. Persze a geotermikus erőmű, ellentétben azzal, amit sokan hisznek, Mo-on nem annyira nagy ötlet. De ha nap-, szél-rásegítéssel előmelegített víz-gőz forralását geotermikus eredetű, hőcserélőn feltuningolt erőművekben végeznénk, fajlagosan le lehetne vinni a geotermikus energia árát nagyjából a az atomenergia-alapú villamosenergia szintjére.
süti beállítások módosítása