Szépenbeszélő FruFru király története a királyságok eránt jaj annyira érdeklődő Levéltáros Geci uramnak Matyi napján [ a Geci a Gedeon becenecve, mint ahogy a  matyi meg a mai eufemizálásban a sperma szlengből a népnyelvbe kifejlett formája. Nemkülönben a Gerzson beceneve is Geci.. és lehetne pl a Gertrúd és Geraldine-é is.... -a szerk. megj.]

 

tudod, bátyámuram, mi is a szép FruFru király, a feudálizmus ellen oly szép oratiókat tanuló kral-unk történetében? Hogy tényleg, mint a királyságok divatja idején: készítették szépen föl az elhivatott-sága szerént, adták át neki a tudásukat: filozófusok, szociológusok, pénzügyérek, reformerek. Magyarország legjelesebb fő eszetokjai! S aztán persze, midőn FruFru hatalomba került (majd olvasd el Hamvas Bélánál, aki a tü szümtekben egy tizenegyedikkönyvíró okkult bácsika, hogyan különbözteti el az uralom és a hatalom fogalmát. Persze ti agyon tudjátok matulofiko-szofisztikálni azzal ezt az elkülönböztethetőséget, hogy szavak, szavak, de nem mert akkor arra, hogy hatalom, a trewq szót választom s az uralom-ra a fdsa-t. A lényeg, hogy a trewq külsődleges, felületi, az egész befogó hártyát kaparintó, markoló, össze-kaparászó, de nem hatja Az Egészet át. Az fdsa pedig: Azé a királyé, aki egy fakupával elindulhat részegen, ingben-gatyában a királyságában.. azt nem mondhatnám, hogy semmi baja nem eshet, mert a nagyszámok törvénye alapján 10000 emberből 34 vérnáci, 472 buzi, 3 liberális, 0,0021 kommunista, 795 keresztény, ebből katolikus 3, református 1. És mehetek így tovább, persze rá lehet fókuszálni a 34-re meg a 108-ra (ami a szociáldemokraták száma). Pl szociáldemokrata sokkal-sokkal több van, mint abból a szociáldemokrata pártok ’90 utáni számossága s története alapján következtetni mernél.
 
Haviszont egy spekuláns a politikacsinálás [amit ő tréfásan történelemcsinálásként emleget korszakos réthorikai alkotásaiban] útjára lép, akkor hoóóóógyne borzongtatná a szociáldemokrata érzelmek húrjait -miközben odahaza, mielőtt spédáját a sültbe döfné, hogy kis b-családjának (és a zseniális kamarás-kancellários anyósának, aki miatt a-családját elhagyá) fölvágja és elossza azt (mert ő egyébként otthon és szabadidejében puritán férfi), ahogy törli azt a zsidóktól rekvirált villa zsidóktól való szép musealis damasztabroszába bele, röhögi e z e k  -et. Hiszen a szociáldemokrácia Magyarországon nincsen máshol, mint: szép tanításokban, amit FruFru a tanítóitól hallott, meg a társadalmi bázisban. FruFru mi szépen is mondja: szép. Szép és okos, pl könyvek! Amiket  egyik fő tanítója írt a Magyar Balodal (szerinte) Történetéről –amiben persze a szociáldemokrácia története domborodik, hiszen a kommunisták csak… hogymondjam… vérrel, verejtékkel és könyvekvel tudták elhazudni azt, hogy a kommunistáké a magyar baloldal története, de nem, a kommunistáké a szovjet megszállásra támaszkodó titkoshatalom története 1945. február 13-tól a szociáldemokrata és a kommunist párt „egyesüléséig” bezáróan, majd onnan nyiltan. És 1957-től meg Kádár király integritív rendszere, mert Kádár király, miközben ugyanolyan vadul nyírta kifelé a maradék szociáldemokratákat egy szocdem vazallusa marosán segítségével is, azért igyekezett a hatalmát uralommá tágítani bizonyos szociáldemokrata eszmeiség lózungjaival is
 
 
 Ő az egyik kedvenc királyom, a Háromingű Navarrai Henrik. Hamint olyik magyar deáknak [értelmisegginek] néki is gyakorta három ümmögje vala s egy se főtt szapuba vagy szánta vóna a felesége a számtalan balkézi és a félhivatalos 24
 
 
 
Csak ahol nincsen szó se a szociáldemokrációról: azok Fru Fru és cégtársai ( Co. ) üzleti tervei. Mert a szociáldemokrácia és a spekulánsok üzletitervei az kettő. Hol zsarnokság van, ott zsarnokság, so-so [ejtsd szo-szo] , de ahol szociáldemokrácia van, ott a spekulalistát kutyaláncon a nemzetbiztonsági szolgálat emberei a tőzsdeparkettről viszik el. Szociáldemokrata újságíró megállítja spekulalistát a nyafogásában ott, amikor elérkezik a telefonhoz, amiben az értesítést hallotta a Vén Koca & Kandisznó Szalámi Rt -nél benyújtott inkasszóról: „És mondja szaktárs, mi kell ahhoz, hogy az ember ilyen bennfentes telefont kapjon? És mi kell ahhoz, hogy a bank, mahelyett, hogy szépen behalamoláná az inkaszóját, mazt eladja? He?”  De magyar sajtómunkás hű vazzallus és nem mer nyíltan feltenni egy ilyen kérdést, így persze inkább elsummad ez a lényegi sarkalat.
 
 Sőt, nem kell ilyen magaseszme, mint szociáldemokrácia, elég csak republikánusoknak vagy demokratáknak és nemhogy uralomban, csak hatalmon lenniök: és az ő nemzetbiztonságiszolgálataik is kutyaláncon vonsszák a spekulalistát, aki az elavult GDP-számítás szerint is egész százalékokat pocsékolt meg a nemzetivagyonból a szaros kis párszázmilliárdja buffalóbillizálására. Sőt, kedvesbátyámuram, ha megnézel republikánus, avagy demokrata de liberális vagy akár Konföderációs rabszolgatartópárti spekulalistákat az USÁ-kok közűl: egy se a nemzeti vagyonban buffalóbillizál, sőtis, az immáron 10 éve haldokló Nemzeti Gazdaság javára külhonban csákányoz, fúr és farag, újabban: faszbúkizál.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr712686619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.24. 21:48:32

Tényező lettem az interneten, még egy szótárba is bekerültem! Király!

A hatalom és uralom szép játék a szavakkal, ezen a blogon hatalmadban áll ilyeneket tenni.

magyar-magyar szótár 2011.02.25. 05:49:59

Ha van egy ismerősöd, aki ért egy blog google-erejének a kiszámításához, akkor kérdezd már meg tőle, hogy gyárközelinek számító blogjaid mennyire tényezők... Úgyis, mint szabvány import ötletek profi kivitelezései... Te kis álszerény, teee. Ez valami indexes betegség lehet, mondjuk trendi is, mint Zuckerberger mezítlábasfotója meg a "Hekker vagyok ééén" című önképe.

Te kérlekszépen.. hagy lapozzam a "szótáram"... ö.. várjálcsak

indexes külsős újságíró
ez az! Ez vagy, azért persze nem tudom, hoigy díjazásért vagy nem.
De pl ahogy a[zindekszes] mundér (becsületéhez) viszonyulsz, a Dohánygyári Kincstári.

Azt már tapasztaltam, hogy ha egy indexes külsősnek azt mondom, hogy KÚRZÍV GATYÁD! azon nem rág be, de ha megkérdezem, hogy kapott-e már tevékenységéért kaszálósmókussal diszkréten nyaki díszes narancsszín pólót (by 2008) akkor kést ránt és anyámat mondja. Pedig ezt tiltja ám a Mundér Becsülete a civilruhásoknak is.

magyar-magyar szótár 2011.02.25. 06:02:00

Levéltáros, a mundér megköveteli, hogy a hatalom és uralom (hiába írom neked trewq nek ill fdsa -na, ügyesen elsiklasz fölötte) témáját szépen összeszofisztikáljad játékaszavakkal-nak.

Holott ha lovad ugyan nincen és nem tudod, hogy a hatalmaskodóak ütikverik, gyeplóvel igazítják a lovat, kocs9it, nyeeeöaaa! ostorral odacserdítenek a rudasnak (amelyik ló húz) és a lógósnhak 8amelyik ráhagyja sunyiban a húzást a hülyére, viszont jól manőverez!)

A lóhoz értő viszont uralja a fogatát, a szárat látványosan lógva hagyja (nem akasztja föl a gombra, mert abból a ló azt érti: le vagy szarva! és megsértődik) tehát lógatja a szárat és kanyarodáskor
ciccent, szsiszent, szívja a levegőt vagy bbrrrrr eszongya, brrrr vag yhöööö de hallhatatlanul halkan

Magyarázhatnám neked autóüval is, hogy a kamionos 1cm-re tolatóradar nélkül rátolat a falra.

Vannak großvaterwagenek, amikben nem 23000 km lett 30 év alatt, hanem 600000 és az eredeti dísztárcsán nincsen egy parkolási karc, plezúr. A sok mosástól csak szépült a festés, mert az öreg polírozza is.
Némelyik kamionos csak néha néz előre, pl 30 km-en át menetlevelet ír vezetés közben, persze ezt alulrtól nem látod, mert nem látsz föl a fülkébe. A Volvo-nak van gyári asztalkája, amit a kormányra lehet tenni ehhez.
Ezért téves az a sablonmondat, hogy "Xyzz autóvezető elveszítette uralmát a jármű felett. nem, hanem a hatalmát veszítette el.

Ez az oka annak, hogy a TASZ akkor is csak hatalmat szerezhet, ha nyilatkozatban is rögzíti, hogy elutasít minden hatalmat és civil szervezet a szabadságjogokért.
Az eszmét ugyanis, amit "képvisel" nem uralja, csak hatalmasa.

Ez az oka, hogy ha A Társaság tevékenysége értelmét vezírtené
azaz Csili Csala bá jól koibaszna velük és piri-aparádé minden úgylenne egy szempillantás alatt, ahogy Ők a Normakönyveben azt olvasták, az katasztrófához vezetne.

Viszont azt el kell ismerjem: A faszbúk: hatalom.

Van a történelemben egy Társasági Törvény.
Ennek tudod, mi a lényege, ha fölismered korunk Loyoláit, akik ignatio-bbak Ignatio-nál.

Nem véletlen, hogy Voltaire nem locsolt annyi vitriolt a jezsuitákra.

magyar-magyar szótár 2011.02.25. 06:52:08

@Levéltáros: Te jóindulattal vagy felém
-bocsásd meg, hogy nyafogva borulok a kebledre, de már kiborító ez a középsőcsoportos nyomdázós stipi-stopizós.
Jógyerekekkel vitatkozna az ember és feszt"Stipi-stopi én mondtam ki hamarabb, hogy >>Te az egyetlen igazság letéteményesének hiszed magad!<< blee-blee..." aztán ezek a Relativista Ügyes Gyerek Kézi Nyomdája kilisék, mint:
"Mindekihülye" "Mindenattólfügghogy" "Ez csak játékaszavakkal" "Áááá, nem tudok én semmit, én csak egy egyszerűhülyevagyok" Ilyenekkel stipi-stopinyomdáznak.

Pl a király-os nyomdából összesen 1 db klisé van -ebből indult ki a vitánk...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.25. 22:27:23

@magyar-magyar szótár:

Nagyon félrepozicionálsz engem, semmi közöm az indexhez, meg az újságíráshoz meg ilyesmihez. Ha elfogadnád, hogy egy egyszerű civil vagyok, aki csak szórakozik a blogolással, akkor nem akarnál ennyi réteget belémmagyarázni. Szóval középsőcsoportos vagyok, mit szépítsem, ezért nem tudunk vitázni.

magyar-magyar szótár 2011.02.26. 07:19:47

@Levéltáros: Ahh, ez az elegancia, ezt szeretem [=irigyelem, ami frusztrál].
Nnnna. Akkor tisztázzuk, mivel még nem találkoztunk, tehát a számora a Levétáros (meg ami mögötte van) a nick. Amit pécézek, az a fashion. Az "ok" (A magyarázat) abban keresendő -és erről megintcsak nem éb vagy te tehetünk, hanem ők- ti. hogy még mindig elkeverednek a tömegben és még minditg úgy tesznek, mintha.

Valamennyire már javul a helyzet, pl a malackarajos álbloggerinákat már a hiradóban újságírónk írják ki.
Az ingyenmunka, az agíyleszívás a
hogy is mondod? "aki csak szórakozik a blogolással" az is a hajtányt toljavonja.
Az a targikómikus helyzet, hogy egyes "bloggerek" jobaban írnak, de ingyen, mint kettes újságírók, akik apróbetűs követelmények miatt bloggerkednek. Van papírújságíró, akinek tárcáját Országos orgánumban fogadjunk, hogy a 90000 olvasóból 235 se olvassa el igazán.
A mundér (aminek becsülete van) nevetséges, kb annyira vegyülnek el az egyszerű "civil"-ek a tömegben .. szóval ezt jobb, ha nem is feszegetjük. Régebben még csak nőknek nem lehetett elmondani azz őszintét a látszatukról, de ma már egyre több fiút is csúnyán meg lehet ezzel sérteni,. inkább hagyom.

Hellácska 2011.02.26. 07:48:38

@magyar-magyar szótár: távol álljon tőlem, hjogy belepofázzak az okos felnőttbácsik vitájába, de te nem ezt a szekeret tolod? én pl. kizárólag ismerősök blogjába olvasok bele itt a bloghu-n, ha nem itt blogolnátok, pl. te vagy Vészmadárka, akkor ott növelném a kattogást, ahol blogoltok

hogy is mondod? "aki csak szórakozik a blogolással" az is a hajtányt toljavonja.

te is ezt tolod-vonod? nem?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.26. 12:35:33

Vészmadárka örvendetesen reklámmentes módban üzemel, plusz teljesen érdektelen dolgokról posztol:)

persze ez is csak egy szerep, én tudom:)

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2011.02.26. 13:12:30

@vészmadár (pica pica): ez csak arra volt példa, hogy nem általában olvasok bloghu-t, csak célzottan, valakit, szóval ha átköltöznél máshová, és azokat dobnád fel a fészbukra, akkor oda kattintanék, és nem erre a blogoldalra

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.26. 18:10:17

@Budai Hella: értettem én.

De tudod, Dudinak igaza van abban, amit ír. Én is írtam erről egyszer, talán emlékszel: hogy nem lehet a kényúr asztalánál ülni és harsogni az ellenállás dalait, mert ha az asztalánál ülsz, akkor minden dalod őt szolgálja. Még azok is, amelyeket ellene énekelsz, csak azt szolgálják, hogy mire a pora is elhamvad, már a nevét is csak a te dalaidból ismerik majd.

valahogy úgy van az idézet, hogy:

"mert ki a zsarnoknak csak ajtaján belép
már rabszolga lesz, bár szabad volt elébb"

Frick László Emlékzenekar 2011.02.28. 05:36:17

@Hellácska: @Budai Hella: @vészmadár (pica pica): @Levéltáros:

Pont ez a kattogásmarketing lényege. Sértésnek számít, ha valakit megvádolsz azzal, hogy az indexnek dolgozik, holott én is nekik dolgozom meg bárki.
De most már lapoztak a marketingben, egyre oinkáébb teher a kattogásszám. Ez a twitteroidizálódásnak a Magyar Gyermekizálásnak az oka.

Valamint pl ha én túlzóan antiindexista és jógyerekellenes vagyok, akkos Síkbolygón más nem lehetek, mint vagy faszista vagy ami roszabb, orbányista.
Ugyaanis a rebúpplikánusoknak, szoci áldemokratákoknak meg a népfront egyebjeinek úgy kellenek a faszistákok, mint lágy szőlő alá ciffrafosás ellen a lágy kenyér.

Megbáéntottam Levéltárosurat a "külsősség" vádjával, de mást nem tehetsz, mint külsős vagy.

A legszórakoztatóbb a Mandiner, ami lényegében egyetlen tartalmikritikusa a mai "kormány"-nak, a többi mind csak hülyítés, dögi ari orika simogatás gyűlöletkeltés, uszítás.
Ilyen röhejes felállás még nem volt, amivben a hatékonymédia 100%-a kormánykritikus (de ellenes csak kb 95%)

Frick László Emlékzenekar 2011.02.28. 05:38:36

@vészmadár (pica pica): Bélay Borbás hadifogoly volt a szultán markában, amidőn leküldé az egyiptomi frontra s ott reprezentálta véle, hogy a "világ összes királya" segíti őt seregével, Bélay volt a "magyar király".

De most aztán egy olyan kép került a m-m-sz tárábva, ami aztán. majd meglátjátok..
süti beállítások módosítása