„…kellenek… … …  a… digitális… tankönyvek … a … a… digitális… iskolák!”

/Gyurcsány Ferenc: Tanévnyitó beszéd, 2005./

 

A Magyar Digitális persze analóg. Ezt összekötöm ezzel és kész is. Esetleg láncolatban –lásd  a Tóta WBt és az Index ZRt művek közös projektjét, a Magyar Gyermek-et.

 

Szép példát kompilált a Magyar Digitálisra Szily művészúr. Készült egy pornófilm nemzethyess, búsmagyar trijanyonyozós rekvizítumokkal a háttérben. Digitális  többrétegűségében tekintvén: A Magyar  Nemzetre, mint elnyomott Krachácsra tekintő heőjdemogyorókok meghatározótöbbsége fasiszta. Más nemzethyesskedő trianonozó búsmagyarok pedig nem fasiszták. Nem nácik. Nyomokban akár zsidók is nosztalgiko-nemzethyeskedének, tekintvén pl  az elcsatolt Nagyvárad egykori zsidóságára. Nem megyek tovább a "zsidó nácik" felé mutató analógiák mentén, jó?

 

A fasiszta azonban a Magyar Digitális gépmesterei számára nem eléggé ütős, föl szokták szorozni és köbre emelni nácivá nagyítani.

 

Csak hogy érzékeltessem ezügyben a valóbani digitális bonyodalom többrétegűségeit: A nácik globálisan tekintették a fasiszta-revízionista mélyfájdalmakat, míg fasiszta rendszer egy másik fasiszta rendszer revizionista, soviniszta sirámait tolerálta, sőt műsorára vette, ha nem volt érintett az ügyben, de pl a román fasiszták nem tolerálták Szalosjan_Szálasi Ferenc fasizmusát. A nácik ateisták, látens vallásüldözők, hangsúlyozott antikatolikussággal kezdték, de 1938-ban végül a reformátusokat is seggberúgták. Folytassam ezt, a nácik ateizmusának domborítását   tótawériánus analógiájában?  A fasiszták nemzethyessei vallásos örvözetűek is lehettek. A nácik számára magyar fasiszta kb egy[láncos]kutya volt a román vagy ukrán fasisztával. Sakktábláin egymás ellenében kijátszható paerasztjaiként bánt a fasiszta csatlósaival a német-náci. A  tótawériánusan lebutított Magyar Gyermek számára az antiszemita az náci ésvagy  fasiszta. Így persze  szegényke nem tud mit kezdeni az antinácista antiszemita antisvábista magyar fasisztával. És nem tud mit kezdeni az antiszemita Rákosi Mátyással.  Vagyis ha a fasisztát felszorzom az analóg kis megfeleltetésben nácivá, azzal  ugyan nagyobbat is ütök a nekem nemtetsző pofájú barmokon [kiken maszekban nem jujjogunk, hanem röhögünk, mekkora balfaszok, illetve Kúró Dóra szétszopatásáról és kúrelásáról ábrándozunk…] a baj azonban az

hogy ebben a tótawériánus [ a Magyar Gyermek számára lebutított] analóg képletben a nácik megkissebbednek, fölkásásodnak, amúgy a fasisztákra jellemzően gatyarohasztó börleszkfigurák lesznek…

 

Csak szólok, hogy a Német Birodalom Berlinje ugyan az akkori pornóipar világcentruma is volt (az amerikai a fasorba sem…) . Fogyasztói szempontból azonban a  berlini nép számára e pornóipar termelése érdektelen volt, hiszen a lakosság meghatározóan súlyos százerei a gyakorlatban műveltek olyasmiket, amikhez képest egy mai szvingerparti az Alaménijom Alkony Nyugdíjas Otthon ismerkedési estjébe számítana. A múlt század 30-as éveinek , a náci Birodalom Berlinjének lebujaiban olyan lájvsók mentek, amikről Kovi bácsi álmodni sem merész a csendestárs hitvese ágyában…

 

Természetesen Szily művészúr magyar Digitálisának sík analógiáját a rajongók mélytorokig beszopták. Gluggy-gluggyaik olvashatóak a kommentoszlopokban és még a blogtündér is pucsog…

 

Mostpedig fogom Szily művészúr sugallmány át –ámde előre szólok, hogy én a pornóra linket sem fogok adni, én bízom a nyelvimegjelenítő képességem puszta erejében is.

 

Van tehát egy román gyártású, román amatőr művészekkel elkészített pornófilmipari termék a toilette-diáklány-tanárnő kategóriában. Igen, a tanárnőn vagy a diáklányok egy részén nulladipotriás szemüveg van. Igen, igen a diáklányok ajakukon a tettetett orgazmus kötelező csücsörijével dugdosnak egymás porszáraz hüvelyébe és kérgesre csürüszkélt rectumába filctollakat, nem ez a  lényeg. A pornófilm tréfás készítői egy magyar címert helyeztek el a tanteremben a román címer helyére.

 

A Szily művészúr féle  Magyar Gyermekes síkanalógiát alkalmazván tehát: Ez a magyar iskolarendszer: túlkoros gimnazistalányok ad hoaxxa leszbiznek a tanárnő asztalán, majd pisálnak vastag literes sugarakban a WC-n, ahol  a leskelődő szatír megtámadja őket, ám a tanárnő rendet csinál és vadul leszopja a szatírt, a végén a szokásos záróképpel. Ez folyik a magyar iskolákban, ilyen a magyar tanár és diáklány.

 

Természetesen a Szily művészúr kompilálta síkanalógiát zsigeri gyűlöletük fenntartására maszturbinatív élvezettel becsummázó jógyerekeknek van egy nagyon komoly érve: a jobbikos pornószínésznő, valamilyen Nikki. Ugyanattól a félfasiszta jobbiktól, mint nácipárttól kell kéne összeszarni magunkat rettegvén, aminek kúródórája van és pornószínésznője. Dramaturgiailag ez digitális helyzet. Mint pl a tragikomédia. Két sáv van, a bohózatfelszín alatt a tragédia avagy a tragédiasávjában a börleszk kódolva.

 

Ismétlő áttekintés: a fasizmus, az a halálos bohózat. Übü –akin röhögésünket vissza kell tartani, amíg a mellékutca sarkán be nem fordulunk. Akinek besúgói tökegyforma civilruhában LÁTHATÓAK –szemben a társadalmat besúgás tekintetében egészében átható és  önkéntes  náci működéssel. A náci rendszeren otthon sem ajánlatos röhögni. Chaplin diktátor-jának speciális jelenidejű funkciója volt, de egy 1998-ban forgatott Hitler burleszk már ostoba és tudatlan és félrevezető meg a szezont a fazonnal összemaszotoló.

 

Mindeközben és egyébként Magyarország a III. osztályú gagyi pornóipar utolsó bástyája. Van lennebb, a IV-ed osztályú román vagy a minősíthetetlen pocsék kukkolókamerás török pornósufni. És van valamivel feljebb, a speciális orosz ágazatok, lakodalmipornó, a Piszkos Család pornó (ebben a Visegrádi Tagállamok   is jeleskednek) A parasztpornó egykor speciális osztrák-bajor üzletág volt, ma  inkább a magyar pornóipar sufniágazatát jellemzi. Subba Daddy művészúr szokott ilyeneket föltenni a speciálisan és kizárólag szociológiai édeklődésből pornókba kukkantgató egyetemistalány kategória (valamint persze a szokásos jópofa pulykatojásképű hülyegyerek kateg’) szórakoztatására.

 

Globálisrátekintésben tehát a szórásból semmilyen része nem marad ki a magyarnak. Szily művészúr képes ugyan a politikaijócél érdekében a piaci elkötelezettség fenntartására. Ilyen ócska kompilációval nem lehet ugyan több antfasisztát gyűjteni, de legalább a gyűlöletszint fenntartására megteszi.

 

A  Magyar Gyermek-nél és az indexes művészuraknál (akik  nemmelesleg a magyar újságírás csúcsai) fennebb nincsen. Szokás megkérdezni tőlem, ki az a Tóta[W], erre az a válaszom: a Csimborázó, Északfok, a netovább. Jelenleg az az újságírói maximum Magyarországon, amit az index és munkatársai, pl Szily művészúr vagy a Subba Család művel.

 

Nézzük csak a középmezőnyt, 2011. febrár 8. 35 napja nincsen sajtószabadság Magyarországon. Egy nyugat-európai vagy amerikai sajtómunkás, nyilván speciálisan perverz fickó, aki balkáni kuriózumok iránt is érdeklődik,. a Mindenhatoooo fordítómotorjával rákanyaradik a magyar kínálatra és ezt olvassa az index címlapján.

 Das Gericht weigerte sich verprügeln einen Journalisten zu verlangen.

Visszautasította a bíróság a megvert újságíró keresetét.

 

Játékos feladat: Olvasd el és értelmezd annak a tükrében, hogy a magyarországi sajtóhelyzet a fehéroroszországinaki felel meg, tisztára  olyan.

 

Lapozzunk, Bakács Hülyéskedő  Tibor lopásiügye, tálalja frissiben az origo (pár napja).

Játékos feladat magyar okos gyermekeknek: Különböztessétrek el az origo kompilációs műveleteit az index kompilációs (sugallmányos) műveleteitől!

 

Az origo úgy tálalta frissiben Bakács  ügyét, mintha a néhai settenkedő  a zérótoleranciatörvény elleni médiahack keretében lopott volna. És most jön a lényeg, idézem: „Tiltakozásul elhallgatott a Klubrádió!” Ezzel szemben a tény: A klubrádió Bakácsot hallgattatta el: meghatározatlan időre levette a műsorát.

 

A Magyar Digitális egyik legkedveltebb 2D-s csűrdöngölője az un „médiatörvény” körül zajlik.

 

Tipp-szerűen, tényleg, a kisujjamból szopva egy képzetes harmadik nézőpont alapján tekintvén a „médiatörvény” körüli dagonya ezt a látszatot is kelthet:

 

A „magyar kormány” (helyesen Kamarila) képtelen egyetlen törvényt vagy rendeletet egyáltalán & csupán a helyesírás és mondattan szabályait is figyelembe véve megfogalmaztatni ismeretlen fogalmazóival. A „médiatörvény”-nek is tehát  a szokásos hanyag eleganciával estek neki,  részben:

-Nem akartak az únióselnökségnek úgy nekivágni, hogy Magyarország már 2009. óta nem teljesíti a Zónijó médiaelőírásait. Van, amit bevezetgettek, máspontokon viszont késedelem mutatkozik, kilenc más tagállammal együtt ezért azóta is eljárás  alatt áll Magyarország

-másrészt a kereszténydemokrata koalíciós partnernek, meg a jobbos ellenzéknek is lökni akartak valamit. Ez a lökés: hanyag mozdulat.

 

Nem is lehet csudálkozni a „médiatörvény” tákolmányoságán, miért is lett volna különb, mint más törvény vagy rendelet. A lökés, az egy laza mozdulat, pl ilyen lazán lökték oda az oktatásügyet a kereszténydemokratáknak… (lásd ott, milyen faszául sült el…)

 

Valamennyire menteni a menthetetlen az őszinteséggel lehetett volna. Kiáll egy tökfej és elmondja a titkokat, motívumokat és gyorsan Nemzeti Konzultációt hirdet, fölkéri a sajtómunkásságot, hogy segítsen kijavítani a sebtiben összehordott törvényt. A sajtómunkásság rohan, nekik nem kell a törvény, nekik jó az a függőbenhagyott félmegfeleési állapot, ami miatt az egyébként magasztalt Neelie  asszony cseszteti hivatalból a késedelmes Zónijósállamokat...

 

Kétféle megoldás  mutatkozik a „médiatörvény” kritikájában. Az egyik az elemző kritika. Az elemző kritikával az a baj, hogy rámutat a hibákra, téves következtetésekre bukkan, jogi bakikat pécéz, ezáltal önkéntesen (-> Mandiner blog) vagy önkéntelenül (kik is? kik is?) segíthetik a törvényalkotót.

 

A másik megoldás, a kompilatív, elhazudozó, nagyító, túlzáskkal és kifejezések eredetijelentésébőll való kiragadásával operáló kampány  viszont eggyel több vagyis két haszonnal jár:

1. haszon: Nem segítjük az ellenséget

2. Még nagyobbat ütünk rajtuk, mint amit önmagukra mérnek a barkácsolás kontárságában. A „médiatörvény”-nyel a saját lábában kezdett el hasraesni a „kormány”, de  ha még utánukakasztunk, akkor hátha fel is törlik a padlót.

 

Ezért elkezdődött a hazudozás, a kompiláció, a túlzásbaesés, a hasonlítgatás.  Nem egyforma képességű  a magyar jóoldal sem. Többféle analóg rendszer működhet és nyilván az együgyűbbek nyiltan kimondták,   a cél az úniós elnökség elvesztése illetve a kormány megbuktatása. Mások, az okos gyermekek (nemhiába képesek megérteni olyan bonyodalmas, mert kettőnél több összefüggést sorakoztató analógiákat, mint a Magyar Gyermek című virtuális hetilap hetibeszámolói) igyekeztek gyorsan a mohó politikusokat kituszakolni a képből.  Vannak olyan jóoldalipolitikusok, akik ezt nem érik föl ésszel illetve olyanok, akik felérik  ésszel, de mivel haverok, bíznak abban, hogy nem mutatnak  rájuk [LMP].  Az analóg rendszer erénye egyben hiba is: Ha a butának nézett magyart Xych politikust látja az Igaz Ügyért szervezett jószagú Kossuth teret varázsoló utcáravittpolitikai tüntetésen, akkor a fejében az felismerés ébred, miszerint Xych politikusnak is érdeke ez a paláver. Ja, mert egyébként ugye a magyar gyermek annyira hülye, hogy ha nem látja a tüntetésen Xych politikust, akkor nem jut eszébe, hogy a paláver Xych politikusnak is használ. 

 

A harmadiknézőpontból szemlélve a „médiatörvény” körüli események egyenletesen burleszk szerűek:

-röhejes volt a kormány

-röhejes az ellenzék

-röhejes a magyar sajtómunkásság

-röhejes Magyarország

-röhejes az úniós parlamentben a szegény jóhiszemű, de önáló tájékozódásra képtelen baloldali  és liberális frakció

Kezdte a Népszabadság az online változatában január 3-án azzal, amikor lehozta a papírforma címlapját, majd persze ugyanazon a képernyőn, a képtől jobbra (miszerint megszűnt  a sajtószabadság) két kormányfikázó cikkre lehet kattintani. A Népszabadság online szerkesztői saját hülyeségükről mutattak bizonyítványt.

 

Most a „győzelem” nagyjából annyira röhejes, mint a „médiatörvény” alkotóknak nem nevezhető összeförmedőinek szándéka.

Lássuk az eredményeket:

-lehet személyt vagy csoportot büntetlenül szidalmazni a médiában –ujjé!

-nem kell regisztrálni a lekérhető médiaszolgáltatásokat –Ez ugyanis fölösleges bürokrácia, a törvényförmedők tájékozatlanságából fakadt, ugyanis a blogok MIND  regisztrálva vannak, a közösségi[faszbúk-iwiwoid]  technikáknak, statgépeknek és  hasonló nyalánkságoknak köszönhetően 12 éves magyar gyermek  annak a blognak az identitását szedi le, amelyiknek csak akarja… A blogszolgáltató is abba tekint bele, amibe nem szégyel és olyan infót  ad tovább formálisan vagy nemformálisan, amilyet nem szégyell. Büntetőügyben pedig ki is kell adnia a blogregisztráció adatait. Nemhogy a blog még a kommentelés is regisztrált adatlaphoz kötött

 

Megjegyzés: a payolablogok egy része eddig is regisztráltatta magát, pl az index cégnek katogást termelő jobbos álblog, helyesen leányvállalati hír-és kommentportál, a Mandiner. Az index 2008. óta néhány gyári/payola blogját elkülönítette index rovatként is tekinhetőek ezek, újságírók pénzért vagy a szerződésük apróbetűs részeinek szorításában "önkéntz dalolva" írják. 

Tehát volt "blogregisztráció" és egyébként lesz is.

DE: MINDEN BLOG REGISZTRÁLVA VOLT MÁR 2009-BEN IS.

-nem lehet megbirságolni úniós médiaszolgáltatót… Dojó, ürűjjüngg. 

 

A sajtószabadság szempontjából nemhogy mellékes, hanem tökéletesen érdektelen pontokon kell módosítania a „médiatörvény” összeförmedőinek. Tehát nem okulnak, hanem örülnek, hogy megúszták ennyivel.

 

Nem győzött senki, senkinek se lenne oka ünnepelni, miközben mindkét fél,  a „kormány” meg az ellenzéke is győzelmét ünnepli.

 

A „médiatörvény”-nek van hosszútávú hatása ésde, ámde, nem  a magyar médiára, az már senemjobb, senem rosszabb nem lesz. A „médiatörvény”-ig elvileg (ismétlem csakis elvileg!) elképzelhető  lett volna az, hogy a magyar sajtómunkásság elavultan, nem korszerű analóg módon, hanem ódivatú bonyolultságban, digitálisan, többrétegűen, összetetten gondolkodó része majd egyszer, valamikor, legyőzi zsigeri gyűlöletét és  esetleg pl, ha történik valami  Magyarországon, arról tudósít, azt az eseményt elemzi, még akkor is, ha az a „kormány” tevékenységével  kapcsolatos. A „kormány” azt már bebizonyította, hogy a kommunikációhoz tökhülye embereket foglalkoztat:  pontosan a  kommunikációjában. Ilyen esetben talán célszerű lenne a magyar sajtómunkássággal valahogy kiegyezni. Valamiféle egyezség még a hordalét csürhéi között is fennállhatott, pl egymás barlangjainak elfogalásakor a csecsemőkkel a lehető legrövidebb úton végeztek barlangfalhozcsapdosás által, nem kezdték el ott az ellenséges porontyokat lassútűzön sütögélni elevenen eddegélni. (Okosabb hordák az idegenhorda porontyaiból sajátkölyköket neveltek…)

 

Elvileg elképzelhető lett volna a „médiatörvény” áterőszakolásáig,  hogy a sajtómunkásság majd megegyezik a „kormánnyal” egy bizonyos minimumról.

 

mint ahogy  ez Bezzegisztánban és Ónijószerte látható.

 

Például a belga sajtómunkásság sziveskedik megkímélni bennünket a  vallon flamand ellentét zsigeri, genetikai és történelmieredetű részleteitől. A francia  sajtómunkásság a cigányság problémaköreiből leginkább a balkáni, pl a magyar vagy román cigányság problémáival szeret foglalkozni. Aki Londonban jár fizikailag, repedtre neveti a hasikóját a terrorellenes intézkedések részletein, azon, hogy az idegenvezető bizonyos szavak használatának mellőzésére figyelmezteti a túristákat, kb úgy, mint a múlt század  70-es éveiben Moszkvában a Vörös téren. És sorolhatnám.

 

Ugye, az a Magyar Digitális analógiájában  tökéletességgel a „bunkó” a tudatlan-ostoba” a zsíragyú stb-stb jobberség felé van elkönyvelve, hogy „Itten egy nemzet sorsa dűl el!”

 

De amikor a magyar sajtómunkást megkérdezem, hogy az elmúlt hetekben  miért kompilált, hazudozott, kocholt, miért  tévesztette meg jóhiszemű bezzegisztáni céhtársait, akkor mi a hivatkozás? Nem a nemzet szó alkalmazásával, de lényegében: Ugye, a sors, a sorsunk, a sorsunk - ezeknek buknia kell, takarodniuk, rohaggyanak.  Tudja a magyar sajtómunkás, hogy kompilál, amikor a magyar félfasisztához a német neonácikra mutató analógiát állít, nadehát ez  ugyebár egy szentcélú kompiláció. Az NSZK-s kolléga csak akkor fogja összetojni magát a magyarral való szolidaritásában, ha a gárdista madárfejűlajosokat nem burleszkjükben ábrázolja a magyar, hanem elhazudja a német neonáciknak megfelelően.

 

Van azonban a magyar médiaválságnál egy súlyosabb   veszély, ami csőbetűvel kezdődik. A „kormánynak” fura ötletei támadnak ezügyben a kétharmad igézetében. Pl olyan struktárális reform barkácsolásába fognak, amibe 21 éve a mindenkorikormányok vagy bele se kezdtek, vagy megbuktak  belé (depersze a következőválasztásig kihúzvást!)  vagy visszakozniuk kellett. Analógiámban egy bibi van: A csőbetű eljöveteléig volt pénz A Struktúrát fizetni, most meg nincsen. A csőbetű eljöveteléig a FIDESZ bírálta az önkormányzatiságot sújtó un „reformintézkedéseket” most pedig ugyanazokra a lépésekre kényszerül, mert Gyurcsányék politikai indíttatású terve az önkormányzatiság széjjelbaaharahhaházásáról kb mostanra érett be és a FIDESZ fogja  elvinni a balhét.  A 22-es  analógia kétváltós csapdájának a lényege, hogy már akkor sincsen  pénz a bürökratikus rendszer megkisebbítésére, amikor még az aktagyártók-és tologatók munkabérére igen. Erre kitalálták a barkácsolók, hogy most nekünk minden szabad, megszabadulunk akkor tőlük indoklás és végkielégítések nélkül. Egy nagyon gazdag országban lenne pénz talán a strukturális reform „törvényszerű” kivitelezésére. Csőbetűben lévő országnak azonban  csak ezhiányzik a döbetűhöz.

 

A sajtómunkásság a maga számára engedélyezte a hazudozást, mint eszközt a szentcél érdekében -ami ugye a haza sorsa,, ami a sajtószabadság sorsa volt, ugye…

 

A sajtómunkáság a hazudozást a kormánynak nem engedi, most pl arra kell buzdítani válogatásnélkül a jónépet, annak a bürokráciának a jónépét, akiknek ostorozásával a magyar sajtómunkásság egyébként pénzt szokott keresni, szokásos poensáv a túlburjános magyar bürokrácia…

 

Most tehát az lenne a szentcél, hogy az érintettek pereljék széjjel a kormány agyát és  tengersok kártérítés megfizettetésével.

 

De jó lenne,  beh jó, ugye… Például akkor a csőbetűhöz a hiányzó döbetű hozzácuppanhatna. Ez a Nagy Rumliból mindössze egyetlen elem. Csupa ilyen rumliban analógiák mentén eligazodni?

 

Ha a  Magyar Digitális összkifolyását tekintjük, akkor abból kitűnik, hogy a magyar sajtómunkásnál okosabb nincsen e hazában. Ennekmegfelelően a magyar sajtó fogyasztóioldala, tehát mi befogadók mind butábbak vagyunk. Odaföl a szövegemben a hülyéneknézés mazsoláit szemeltem ki a turhából. Szily kompilációjában még talán van valami szórakoztató, egy viszonylag tetszetős, de biztosan fiatal nőt kúrnak benne. A butánaknézésnek vannak szintjei, műfajai, lehet butának nézni szórakoztatóan, mint  ahogy  Tóta művészúr vagy a Subba Művészcsalád nézi a  fogyasztóit. Kevésbé szórakoztató  a Népszabadság  szerkesztőségétől a maradék olvasói hülyéneknézése. Nem, lennebb nem megyek a „palettán” a kínálatban, a Magyar Hirlapról már szó se essék, tehát a Népszaváról sem.

 

Siralmas látvány volt számomra, amikor  behülyített jógyerekeket szigszallagozott  szájinkózásba szopattak be. A magyar sajtómunkásság  valóban tehetségesebbik fele pl nem tartotta a pofáját, nem önszigszalagozott, hanem: beszélt, beszélt. Volt egy véleményük a helyzetről, interpretáltak, tódítottak, elragadtatták magukat vagy ügyesen hallgattak el tényeket. Világosan kivehető, ellkülönböztethető  a törekvés. Imígyen pl az ember a Népszabadság hazugságban kompilált címlapján nem csodálkozott, de hogy a MaNcs odáig lesüllyedt, azon igen. Harmadiknézőpontból önfeledt röhögnivaló csak kevés mutatkozott, az egyik, amikor az ónió betetett, megtévesztett liberálisai a fénymásolókban Magyar Nemzet fehércímoldalt is készítetett censored átirattal. Ez ugye a tájékozatlanságból fakadó idiotizmus. Én pl jól szórakoztam Cohn-Bendit úr rikácsolásán is.

 

A beszélő (pl sok szóval, bonyolult mondatokat író) személy nap-mint-nap szembesül azzal,   ha valamit digitálisan, többlényegűségében és egyszerrevalóságában ábrázolna, akkor lezavarosozhatják. Két megoldás mutatkozik, az egyik Tótáék Magyar Gyermeke. Lemegyek minimálba á twittero. A tekintetiránynak megfelelően az igaz  ABCD helyett CDAB vagy BADC sorrendben kompilálok, hogy a következtetéssor végén az a konklúzió puruttyanjon az okos gyermek fejében, amit én akarok. Lehetne ezt sok szóval is, de minek. Nem is adja föl Tóta a kampf-ot, hiszen a Buzik nélkül a magyar nemzet félkarú óriás című szellemialkotásában mennyni, de mennyi szó is van(=a másik, a hagyományos, a digitális megoldás).

 

Holott a Magyar Gyermek eszközeivel -és csak egyetlen kép felhasználásával!-így is megszerelhető Tóta analógiája, tessék:

 

Buzikkal a nemzet kétkarú óriás.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr112667040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.17. 10:35:07

Attól, hogy te beregisztrálsz egy blogszolgáltatóhoz, az még nem ugyanaz, hogy a blogodat beregisztrálod egy hatóságként funkcionáló gondolatrendőreséghez.

Minden országnak olyan a zsurnalisztikája, amit el tud adni. A regisztrálatlan és regisztrálhatatlan blogoszférában leglább lehet alternaivkodni. Az más kérdés, hogy a szart mindig szívesebben nyeli a nép, mint a rágós, mócsingos igazságos okosságokat.

Mondom még, háthta te is megérted, lassan és betűzve. Ez a médiatörvény, betű szerint alkalmas bármiféle csúnya dádázásra, szabadbeszélőknek megrendszabályozására, ezáltal a szólásszabadság korlátozására. Más kérdés, hogy eddig még nem alkalmazták a törvényt (tán mert június 6-tól lép érvénybe? Mi?). Amúgy, ha nagyon cinikus geci lennék, akkor beperelném az egész gondolatrendőrséget, hogy nem végzik dolgukat és nem alkalmazzák a törvényt. Ráadásul mindezt kurva sok közpénzen! De nem vagyok cinikus geci.

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 11:53:33

@efes: A blogregisztráció sokkal bonyolultabb kérdés, ez először itt merült föl a bloghún és Szily művészúr nagyongyorsan szimpla kereskedelmikérdést csinált belőle, mert egyébként a blogolást magát már jórégen elkurvították bérbloggerekel.
És először a politikai jóoldalnak és a megfelelőeknek voltak bérbloggerei. Szépen lassan azért helyrekerültek a dolgok. Azért n e bassza már meg az öregisten, hogy annyira kisgyereknek nézel, hogy én még a nettokratak bébik cumiját szopom, hogy blog egyenlő bloggal. Sőt ez állandó téma a bloghún, hogy a bloghús vezérigazgatóság versenyezteti a parasztokat, aztán gyári (nem amatőr, hanem álblog) nyeri a versenyt, meg gyáriblog.

TZegyél már léccives különbséget a mandiner (mint blog, egyébként regisztrált) az üzleti jellegű pornóblogok (nevek a szerkesztőségben) stb meg a VALÓBANI ősnetokrata ingyenmedve blogok között.
Aki a blogregioszráció kérdését beleförmedte a "médiatörvénybe" az hülye volt, te meg naív?, Hát ne hülyéskedj már, egy mezei napi 10 pI-s blogon ugyan mit a faszt kéne a gondolatrendőrségnél regisztrálni.

Ha pedig a blogomban összeesküvést sezvezek egy megnemnevezett bezzegisztáni álam ellen, akkor az ő szijjájékuk úgy kéri ki az adataimat innen, ahogy a gondolatrendőrségtől

A googléinál nem kell nagyobb gondolatrendőrség.
Az index is gondolat... pólgárőrködik, vannak ilyen amatőr járatai.
A jobber trollkülönítményesek, azok ugye olyanok, amilyenek .. de a ballerek?
Még a kommentelők is regisztrálva vannak.

Egyszerűen mindenblog regisztrációja felesleges.
Eddig is lehetőség volt gondolatrendőrségre.
Már ne haragudj, de ez a december óta tartó fosás erről is szól: a gondolatrendőrséghez G O N D O L A T is kell:
a hülyecenzort úgy verem át, ahogy akarom:
Tétel: ezez hülyék,. (Szerinted is, ugye, alávalóbbak mint te, meg hülyébbek) HA te vagy az okos, akkor hogy a faszba tudnának gondolatrendőrségezni??

Még amikor papíron lehetet cenzúrázni is, úgy verték át a cenzorokat, ahogy akarták.
Éppen Szily művészúr módszere mutatja, hogy milyen kifinomultan lehet hülyét csinálni már közepes képességekkel is bárkiből.

Én szégyellem magam a sok okos, de önszigszalagozott szájú rinyáló helyett.

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 11:54:27

@efes: Egyébként helyreigazítottam magam, csak szólok.

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 11:58:08

@efes: A blogoszféra már régen akkora entropikus káosz, hogy csakis admin, szerkesztőségi, blogszolgáltatói segítséggel kerülhet nézőkébe BÁRKI. MINDENKI regisztrálva van, a duplaregisztráció fölöslweges.
Azt viszont neem tagadhatod, hogy a kereskedelmi valamint politikai payoláknak igenis regisztrálniuk kelljen duplán, tehát odakint is, nehogy itt rejtőzködjenek már az ingyenmedvék erdejében. Ez olyan, mint amikor katonák civilek MÖGÉ bújnak. Aki payola: regisztráljon önállóan is.
Te még hiszel a[z ős] netokratív mesevilágban? Mit mutat a naptárad, 2006-ot?

Egyébként meg nem lesz duplaregisztráció, te nem olvasol vagy hallgatsz híreket?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.17. 12:37:32

@magyar-magyar szótár: A blog.hun túl is van élet, legfeljebb nem kerülsz ki az index címlapjára. Lásd Konteó. Az összes többi paranoia. Milyen gondolatrendősrésg a gugli? haggyámán. Amíg magamat megtalálom rajta, addig az összes guglifika színtiszta paranoia, ergo orvosi eset.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.17. 12:39:17

@efes: Olyan mint ez az idióta IP-mizériád. Mit tud rólam egy blogszolgáltató? az IP-címemet? Hát kiröhögöm.... :)

RomBold! (törölt) 2011.02.17. 13:42:52

@efes: A gondolatrendőrséget túlzásnak érzem.

És lehet, hogy amit most mondok, az szarva közt a tőgye, de szerintem elgondolkoztató.
Egy közeli ismerősöm egy MMO SG magyarországi überführere. A játékban tilos egy embernek több reggel játszani, ezt hívják multizásnak, a multizást igyekeznek szűrni. Egyszer beszélgettem vele, hogy mit látnak, erre elmesélte a gépem paramétereit, és megmondta, hogy mikor léptem be ugyanarról a laptopról másik IP címmel, illetve mikor léptem be apósom gépéről a város másik felén. Azt hiszem, az IP címnél lényegesen több dolgot lehet megtudni. Az más kérdés, hogy az említett játékban ennek ellenére sokan multiznak, és sokan követnek el egyéb szabálytalanságot (rasszista körlevelek terjesztése, más játékosok sértegetse, BOTok használata, tiltott scriptek, stb) ugyans a technikai lehetőség semmit sem ér, ha nincs mögötte ráérő ember (jó sok munkaóra)

Úgy nagyban, azt el tudom képzelni, hogy ha valaki nyíltan felpöcköli valakinek a vércukrát, akkor arra okos emberek rászállnak egy kicsit, és kutakodnak az életében, meg bosszantják egy kicsit, de azt, hogy van egy NagyTesó, aki mindenkiről mindig mindent tud, az szerintem fantazmagória.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.02.17. 14:22:48

@RomBold!: ha nem tévedek, akkor a klánháborúról beszélgetünk:)

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 14:54:56

@efes: Az a fajta netokráciaideált, amit ideföl ápolsz, még valamikor 2003 táján torkon puruttyantották. Kb az elmúlt 2 évben BORZASZTÓAN széthúzott a mezőny. Van élet a bloghún( vagyis az indexen kívül) de minek. A blogtert lefizették, hogy húzzon kia a piacirészesedéséből (lásd a 2005-2006 és mondjuk a 2008-ass statisztikákat. Csúnya ggisutustalan monopóliummá lett az idex, egy payolabánya, gondolatmilícia meg minden.

Nem tudom, veled ki etette meg ezt a gondolatrendőrség maszlagot, azt hittem csak 22 éven aluliak olyan kishülyék történelemből. A gopndolatrendőrség nagyon komoly dolog, nem übüség. Az a baj testvérem pontosan az, hogy 22 éve ez megy túlzásokbaesünk a kifejezések megragadásában A sorház gettó, 4 nagycsalád 20 kiscsaládja egy utcavégen AKAR élni gettó. Két embert pofon vűágnak, holocaust. Tudod jópofa ezzel a gondolatrendőrséggel riogatni, de egyben legyalázása azoknak az embereknek, akiknek 55 vagy 60 éve valódi gondolatrendőrséggel kellet szembeszálni.

Mintha a normafa síelői Alpesi bajnokoknak mondanák magukat: Nehogymár az ez ellen a "médiatörvény" ellen küzdők az egykori gondolatrendőrségek ellen küzdőkkel emeljék már magukat egy piedesztálra. ÉS te engem hülyézel meg bolondozol le. Nem szégyelled magad legalább te emiatt a gondolatrendőrségezés miatt?
Hogy a faszomba gondolatrendőrködhetne egy olyan kormány, aminek nemhogy nincsen
és lényeg SOHA NEM LEHET kezében a legfőbb kommunikációs csatorna
de még megkötzelítő fogalma se nincsen enne a "kormányzat"-nak erről az új kommunikációs mechanizmusról.

Igaz, hogy még te is az 5-8 évvel ezelőtti, egykori félszűz állapotában hiszel.

Te elhitted anno a 17 éves Britney Spears-ről, hogy szűz, ugye?

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 15:02:04

@RomBold!: @efes: @vészmadár (pica pica):

Egy rakás olyan extra van a bloghún kettős céllal, ami kiválóan alkalmas lehetne egy gondolatrendőrség számára, hogy nyom nélkül nyomozzon. Elég egy, a bloghú üzenőrendszeren keresztüli beszopató levél:
"Te Magonc Balázs vagyok, tetszik a blogod, hol láttad azt a filmet?" és ha válaszolsz : megvagy!

A kereskedelmi gondolatmilícia úgy szed le, ahogy akar.
A szíájjékok akkor szednek le, ha jólesik.

A reggeli indexen ünnepelt bezzegamerikai fikaportálon a "regisztrálatlan'" kommentelők pl egy jó kis terrorakciót szerveznének, úgy szedné le őket a szíjjájjé, ahogy akarja, kedvére.

A blogszolgáltató azt csinál az adataiddal, amit akar

azt néz meg a blogban, amit nem szégyel, úgy halász adatot, ahogy nemszégyell.

Még ma is egy rakás payolablog lóg égésföldközött titkos szponzorációban.

A piacon nem árulhatom szabadon a terményemet, de egy rakás payolablog meg adómentesen halász ott, ahol megjent még a Jó Kormányzás idején sok agitprop cikkcsi az adócsalókat pécézvén.

A gondolatrendőrség pthiha, de a gondolatmilíciákat, jógyerekhülyítő üdvhadseregeket meg iyleneket be kell cumizni csummára, mi?

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 15:09:47

@efes: Mindent tud rólad a blogszolgáltató -ha akarja tudni, van kedve tudni, akkor tud ki, amikor akarja.

Ismerek egy pár ősmájert -akik menekültek a blog-üzletágból, amikor felismerték, hogy az indexxel mejkkora rakás wallis alakú geciláda nyomul piaciszinten. Az ősnnetokraták mind kiszorultak.
Az index egy rakás politikaipayola kezében van

Érted efes: a wallispénz kurvaság volt, fertőtleníthetetlen tripper. Sok jógyerekek becumiztattak aztán azzal, hogy egy "jobbernek lett" eladva aa spekulánspénzből feltunningolt index, de ez.. ez dajkamese. Mondjuk azi a gondolatrendörség cumit bekapja az elhiszi a "jobbos tulajdonos" mesét is. A magyar média egyik sajátossága, hogy a Meszi Nyugati Tulajt úgy szopatja a menedzsment, ahogy akarja. Továbbm,egyek: Se az E-On, se az Agip nem bir a TITÁSZ meg a TIGÁZ menedzsmenttel. Az Európai Központ messze van. Általánosan jelemzi nem csak a sajtó, de az üzleti életet is az, hogy a Népszabadság a Ringierre mutogat, mint tulajdonosra, de a valóságos belső titkos tulajdonos a Szabad Sajtó alapítvány meg az MSZP .. A Ringier csak alibinek jó, mutogatni. De mondom: ez nem sajtóbetegség, ez az üzelti életben is így van. Sok multi úgy védekezik, hogy a lehető legalsóbb szintekre is küld vezetőket be a menedzsmentbe is. Sőt: főmérnökig lehatóan, sőt: kékköpenyesig le! SOk multi nagyon hamar megtanulta a leckét.
A sajtóvállalkozások terén -ugye a műűűvészek beh bohémek, ugye...- még megy a cumiztatás..

magyar-magyar szótár 2011.02.17. 15:11:33

@efes: Az le-orvosiesetezés meg a betegnek és hülyéneknevezés a Gondolatrendőrség-ek egyik kedvelt módszere volt.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.22. 19:23:01

@magyar-magyar szótár: Csakhogy én nem vagyok gondolatrendőr, tőlem mindenki úgy hülyíti magát, ahogy neki tetszik. Legfeljebb megjegyzem, hogy hülye vagy. :)

Amúgy leszarom, hogy azt hiszik, azt cs9nálnak velem, amit akarnak. Lehet, hogy direkt pucsítok a gondolatrendőrnek? Lehet, hogy direkt így akarom? Ez a sok faszság, amit itt összehordtál, nem több, mint néhány paranoid faszfej agyalása: van benne igazság, van benne rendszer, de ettől még nem lesz semmi JOBB. Úgyhogy, faszság.

zsoltibacsi · http://skypesuli.hu/ 2011.03.08. 22:44:24

aaz igen.. nem semmi bejegyzés! :)

magyar-magyar szótár 2011.03.09. 08:11:11

@efes: Ha te tudtad volna 02.22-én, hogy tegnap (8-án) mihez gratulált az úniós felügyelőnéni...

Gipsz Jákob 2011.11.14. 01:15:43

Mennyi igazság van ebben a posztban. És milyen kevesen jutnak el eddig. :(

magyar-magyar szótár 2011.11.14. 04:51:59

@Gipsz Jákob: Olyasmi ez, mint a kavicsválogatás
süti beállítások módosítása