Lehet alul a kommentek árja is, azért felül a főszöveg az úr! /én/

 Ebben a blogban sem előzetesen sem utólag nem moderálja senki a kommmenteket egyszerűen azért, mert a blogtulajdonosnak erre nincsen joga: nem írhat bele a kommentekbe.  Nem lehetséges az élét elvenni egy támadásnak vagy a durva kifejezést moderálva enyhíteni, pl a fasz-t fütyivé eufemizálván moderálni, mert nem lehet beleírni  a kommentekbe. Ezért a mélymagyar blogoszférában részben a törlést nevezik moderálásnak. Lehetővé tehető szavak előzetes listázásával az , hogy bizonyos kommentek kicenzúrázódjanak a kommentelhetőségből. Ha nem akarom, hogy Nacsáról vagy Bagiról vagy Hajdú Péterről kommenteljenek, akkor ezen szavak, alapján Nacsa , Bagi, Hajdú és Péter lehetetlenné válik a kommentelés -Köszönjük Emese. Kommentekben viszont bárki elégtételt vehet rajtam és még szegény ártatlan anyámon is, amiért megszült. (Abban már ártatlan, hogy ekkora barom lettem...) A szabad kommentelés vívmány és véleményem szerint egy tahó, mértéktelenül és öncélúan fikamaki troll elsősorban önmagát járatja le és nem pedig a blogot, amit kommentiálisan kenyegetne. A kommentelés lehetőségét regisztrációhoz  kötni USA és EU szabvány és szoros egységet képez a blogregisztrációk kikötésével és a felnőttgomb alkalmazásának megkövetelésével. 2009-ben Magyarországon csak részben igazodtak ezen USA és EU szabványokhoz, ezért az EU eljárást is indított a késlekedő tagállamok, így Magyarország ellen is. Magyarországon minden blog már évek óta regisztrált, a kommentelés is csak regiszrtrációval lehetséges,a regisztráló adatait a szolgáltató tárolja és kérésre kiadja illetve erre szakosodott szakemberek legális, féllegális és illegális eszközökkel úgy szedik le az interneten előforduló [regisztrált] személy adatait, ahogy az jólesik nekik.  

„Mindenki beteg, aki blogot ír! Hát még aki kommenteket ír! De még aki olvassa a kommenteket, az se normális!!”

/Friderikusz Sándor/

 

Soha még ilyen jól Nacsa Olivéren nem szórakoztam, mint vasárnap este a Frizbit lesvén . Tizenöt éve figyelem Nacsa művészurat egyre terpeszkedőbb unalommal. A depis Bagi művészúrban legalább sorstársamat láthatom, a balfasz okostojást, akit kishitűsége visz a sírba. Ő menhelyes volt, van mentsége, én vidékiparaszt családban nővén föl, hát izé….   Nacsa művészúrnak oly indokolhatatlan mértékben van  mindnagyobb pofája és egyre inkább, hogy az számomra   irigylésreméltó és példaértékű is.

 

http://mindennapi.hu/upload/gyuri/gondolkodo_kis.jpg

 

Őkelme ugyan a cégére szerint permanens fogadóórát tart és szemtelenkedik, de ha ő vagy blogtündére nem ül a pultban, a blogja kommentbazárja bezárva és a kommentek csak előzetes moderáció  alapján jelenhetnek meg. Ő, a Magyar Jelenségek rettenthetetlen kardszárnyú delfinje fél a kis fókinccoktól, belepancsolnának a lavórjába, ha ő nincsen ott. Néki kéne, mint orcának, játszódván, puszta nyelvierejével foxi-á-lábtörlő széjjelkapni a trollokat , de ő egyszerűen: fosik. Az a felirat is szerintem csak véletlenül maradt fönn a „szemtelenkedésről” meg a non stop nyitvatartásról…

Bagi és Nacsa a Magyar Humor Trópusairól vetődtek partra s ez lett lényegében szerencséjük is. Ha a  magyar humornak  trópusairól csak  a BME-t [Budapesti Műszaki Egyetem]pécézem ki: Minden évfolyamban voltak kiválló humoristák, akik persze diploma után mentek a dógukra. A BME-nek évtizedeken át volt éves rendes diákhumoros kiadványa, ezekben a viccek ugyanolyanok vagy jobbak voltak, mint az áll. tám. hiv. elf. állami humoristák szakmányban gyártott  cuccai. És ez csupán egy lakott, de "ismeretlen" sziget, a BME. Olyan humoros jeleneteket, paródiákat, amikkel Bagi & Nacsa a kezdetekben fellépett, építőtáborokban rögtönöztek középiskolás gyerekek 1960-1990 között. Persze egy gimi igazgatójáról  vagy Ugyebár tanár uráról nem  lehet  országos röhejt fakasztó paródiát kiizzadni, de  közszereplőkről (akiket "mindenki ismer"), ó, hoóóónneee!

 

Vasárnap este Nacsa Olivér egy mellékmondatban nagyjából friderikuszi ívben csulázta le a blogoszféra kommentelőit. A fikázós fórumozósbetegekre gondolt, akiket mi trolloknak hívunk.

 

Mégpedig a következő szituációban fikázott a jelentős pofaszalonnákkal rengetegarcú  művészúr: Történt Nacsa Olivérrel és Bagi Ivánnal, hogy a Retek Klub egyik termékében, az Esti Showder fantázianevű műsorban ismeretlen személy humorosnak hitt jelenetében színészi munkát kaptak – ebbe a stílusgyakorlatba egyébként a Mester, Fábry is beszállt, aki egyébként szövegei zömét szintén nem kitalálja ma már, hanem szkeccsmenek írják neki (részben a Dumaszínház ifjú arszlánjai –csókolom, mianagyhelyzet, Modor Tibi bácsi!)  

 

Adva van ugye Magyar Nyuszómuszó Attila és Gregor Fehérmájú Bernadett szerelme. Egy gonosz és ismeretlen troll , részben Gregor fehérmájúságától is frusztráltan (mért nem vele, ugye…), részben meg talán azért, mert Gombás tanárnő szíve fájdalmát annyira átérzi ??? … mint én is, én ebben az egész lavsztoriban Gombás tanárnő kisszivéért   és szerelmibánata szómatikus hatásai miatt aggódom, se Gregor művésznőnek nem árthat semmi, és Magyar művészúr életében is lesz legalább egy olyan vélhetően rövid  epizód, amiről más közepes képességű kopasz ürge álmodni sem mer Magyarországon). Szóval az ismeretlen, Retek fizette külsős szkeccsemen tahón trolloskodott Gregor művésznő rovására, és ebben fingbő tahó bohóckodásban részt vett pénzért, arányérzékét és kreativitását félrelökve szimpla színészként Nacsa Olivér. (Meg Bagi Iván.) Nacsa művészúr szerette volna megjeleníteni Gregor művésznőt. Erre elsősorban egy parókából jöttünk rá, másrészt meg abból, hogy ezt célt többször is elárulták.  Tizenöt évvel ezelőtt még ez talán magától is ment volna nekik, puszta & bimbóba szökő tehetségükből fakadóan rögtönözvén is.

 

Majd a nemszerénységéről ismert Hajdú művészúr  gagyi műsorába (ízlésesen a konkurens tévébe!) tolja be nagytalicskán a képét  Nacsa …–ja , elnézést, azt kértek Gregor művésznőtöl. Bagi, lévén íróember, levélben is. Nacsa művészúr egy mellékmondatban an block, minden kommentelőt egybekerítve csuláz egyet. Egyébként végig  a bocsánatkérésben, a közszereplő definiáltságában és a magán (intim)szféra határaiban gabalyogtak. Közben Gregor művésznő megbocsátott és a TV2 műsorában beejelentette, hogy majd akkor az RTL-t fogja perelni Nacsa és Bagi színészi alakításáért, ami egyébként a máigismeretlen troll "műve". Ja, és Nacsa érdekesen , de nem példátlanul, ügyes-en úgy nyalt Fábrynak, hogy azért Fábryra tapadjon át a kakiból...

 

Gombás tanárnő nem közszereplő, az ő magánéletén meg érzésein lehet trancsérozni meg abban tapicskolni, Hajdú művészúr is becsalta a Frizbibe.  Akkor persze Gombás tanárnővel volt Hajdú művészúr, és Gregorék rovására tette ott a jóarcút, eszemanagyszívét neki! Arra próbálta rávenni Gombás tanárnőt, hogy hagyja a francba a  szerelmét, ez a vonat már elment, ne szaladjon olyan szekér után, amit egy kisidőre versenyparipa ragadott magával…

 

Még arra emlékszem, hogy Bagi művészúr igen lelkesen inkább egy konkrét pofont szeretett volna Gregor művésznőtől, semmint ezt a kiragadottság nélkül, azaz önmagábanvalóságában gatyarohasztóan mélymagyar  szituációt, amiben mindenki,  de mindenki nevetségesebb, cinkosabb, aljasabb és ócskább volt annál, mint akiből bűnbakot, bűnöst vagy röhejeset szeretett volna pénzért csinálni…

 A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://logout.hu/dl/upc/2010-08/13063_troll.jpg”.

A Nacsa fejében élő kép egy trollról (ilyen alakú Fridi bácsi rémálmaiban a blogger is)

 

 

Igen, talán Bagi Ivánban és Magyar Attillában  kucorgott még legbelül valami emberi. Ők lettek pedig emiatt a szélső, marginális arcok… akárha ott se lettek volna.

 

Bennem is leginkább  az ragadt meg: egy trollságban főtroll trollokat fikáz azért, mert trollok, holott a troll természete az, hogy céltalan ÁMDE JÓRÉSZT INGYEN fikázzon, a humorista-parodista  viszont nem színén fikáz, hanem belülről jelenít meg és ábrázol, azaz karikíroz. (ezért nehezebb parodistának lenni, mint interpretáló művésznek… a színész eljátsza a szerepet, a parodista otthelyt szüli is meg a figurát  …. valamint: tökfőzelékből nem lehet figurát faragni , tehát csak  az parodizálható,  akinek van fajsúlya aki van valamiből.

Gálvölgyi János olvasószemüvegben, a morózus, civilben mizatróp és humortalan humorista,  politikailag súlyosanelfogult nagyság… kitűnően parodizálható, de ha Nacsát parodizálom, akkor vagy Korda Györgyöt kell parodizálnom vagy Friderikuszt és ebben a kettősben a nagyképű parvenű a paródiája Nacsának... Bagi Ivánt, őt igen, őt lehetne parodizálni, viszont annyira mellékes figura, hogy nem mindenki ismerné föl a karaikírozásokban…)

 http://www.storyonline.hu/data/sztarlexikon/kepek/t265_203.jpg

kb így néz ki élőben egy troll. Hihetetlen, de ő is néha még ember. Amit ő tesz, az paródia és humor meg minden, de ha te kommentelhetnél nála (hozzá) és jól megpécéznéd a humoroddal meg kifiguráznád és rámutatnál a gyöngepontjaira meg személyeskednél vele vagy csak ábrázolnád, ahogy basáskodik pálya-és munkatársa felett, akkor besérülne szegény, mert ismétlem: néha még ember.

 

Ez Magyarország today, kedves, Tóta bácsitól akár Magyar Gyermeknek is nézhető feleim, ez. Holló varjúnak sem, de troll trollnak igen, vájja, vájja, vájja...

Röhögjetek, ha tik tuttok.

8 komment

Címkék: troll

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr752635047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cat Walk 2011.02.03. 20:55:05

Már minek nézel ilyen műsorokat, Dudi a tévében:D

Cat Walk 2011.02.03. 20:56:06

egyébként igaz, te sem vagy normális, én sem, meg senki, aki ide (vagy máshová) beirogat:))

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.02.03. 22:14:20

A Modor Tibis utalást nem értem, szkeccseket ír Fábrynak ő is?

magyar-magyar szótár 2011.02.04. 06:42:37

@Levéltáros: A Modor GMBH & Co. KG-nak biztos, hogy van köze a Fábry srl-hez, de hogy mennyire, nem útáltatnám a találgatások kedvéért a Nagyhelyzetű Úrral jobban magamat. Annyit nem ér meg. Szerintem leányvállalati vagy kisbeszállítói a kapcsolat.

magyar-magyar szótár 2011.02.04. 06:46:38

@Cat Walk: Én, szemben a Magyar GYermek mozgalom tagjaival, ha fikázok valamit, akkor előbb arról tájékozódom.
Sorsközösséget vállalok a magyar sajtómunkásság (és te általad is) hóttergya tudatlan tapló alföldi és cselédmentalitásúnak nézett büdösparasztsággal és csak azt zabálom, amivel őket is etetik.
Jógyerek csak akkor néz TV2 hiradót, amikor azt hallotta, hogy kormányintendáns felügyeli. Így nem veszi észre, hogy milyen ügyesen harcol továbbra is jól az IGaz Ügyért a TV" Tények szerkesztősége, csak felületi szösszenetek alapján fikázna.
Holott az Igaz Ügynek 2005. óta a leghűebb harcosa a TV2 Tényekje és még ma is és holnap is, az intendáns szeme láttára csinálnak majmot e z e k -ből. (A Reteknél nyiltabb a kritikai él, de a Tények ügyesebben kompilál -mint mindig is)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.02.04. 11:17:57

kis adalék

az index főszerkesztő-helyettese, a vasút-buzi szakállas bácsi, T.I. a BME vicces újságjában kezde meg sajtójómunkási tevékenységét még kilencszáznyolcvanvalahányban

Frick László Emlékzenekar 2011.02.04. 11:47:09

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Én a BME vicces évi kiadványában láttam hatodjára olyan hemzsegős fali kétnégyzetméteres karikatúrákat, amikből a kollégium falain volt öt db 2-10 éves. És még Szegeden is volt valami diák humor herald. Hát még Pécsett.
süti beállítások módosítása