"A legnagyobb problémánknak azt látom, hogy a szavaink jelentését  eltávolítjuk eredeti értelmüktől. És ahogyan eltávolítjuk. És amiért eltávolítjuk."

/Lan Ji tan  vélekedése, 2010/

A legősibb mélymagyar műveletek egyike a hasonlítgatás.

 

Ha más rétjét nem tartották volna az eőshmagyarok  mindig ződebbnek, nem itt tartanánk. Megmondván az őszintét, nem bánnám, ha ott tarthatnánk még csak, ahol az egykori türk  schwaeger-brat-jószomszédink, a mai kazahok ősei, pl  Almatiban. Egyre inkább osztom a h-listás nagydarab magyar író, Temesi  kételyét, miszerint nem-e lenne-e.. e... e...   hasznosabb inkább jó ázsiai emberekké nevelődnünk, mint hatodosztályú nyugatiakká... 

 

Párszor már elviccelődgettem a „nyelvhasonlítás” tudományának eredményeivel. Ez a mélyen magyar eljárás a világ minden nyelvének őseredóceánjaként fedezi föl a magyar nyelvet. Minden nyelvet a magyarból eredeztet, és a világ népei is persze a magyarból 'priccoltak széjjel. (a magyar őseredetű német spritz szó az ősmegyeri sipirc sámánkifejezésből származik, az  s ím iszkiri ! összeolvadása folytán..) 

 http://www.nemzetijelkepek.hu/pictures/szent_korona.jpg

tökfedő - több mélyen és jellegzetesen magyar haladógondolkodású ( -> magyar liberális) vezetőértelmiségi szerint

 

Kosztolányi Dezső diákkorában azon a vidéken, ahol felnőtt, a népmondák szerint Krályovics [Kraljevic,Краљевић] Márkónak volt a legnagyobb lába, soha nem tudhatjuk meg, mekkora volt, a mai 50-esnél nagyobb. Ezért aztán többtízezer nagylábú ember kapta meg azon a vidéken a múlt század 70-es éveiben is, ha pl 44-es lába volt: „Te Krályovics Márkó!”

 aldemokratak.jpg

magyar szociáldemokrata (mellette egy szlovák szociáldemokrata)

 

A magyar, ha szemünkben kicsi és mitugrász, ámde nagyhatalmú sündisznócskaként viselkedik, akkor Napóleon. Hevesen gesztikulál ? - akkor vezéri ambíció fölnagyításával Hitlernek nevezik. Ugyanez az ember (az emberei) valami mezgaz reformot vagy miafaszomat, ki emlékszik már, dolgoz ki, akkor Gömbös Gyula, mert Gömbösnek is volt ilyenje, de még mindig kicsi és hatalmaskodó, hátha erre nagyobbat ugrik, ha egykori antikommunizmusával piszkáljuk fel, mint Korunk Rákosiját, de ha a haza atyjaként is látjuk, lehet Kádár is. Ha például elbizakodott és pökhendi, még nagyobb baromságokba provokálhatjuk, ha gyávának nevezzük.  Oligarcha –szerű viselkedése miatt a kolumbiai illetőségű [néhai] Pablo Escobárhoz hasonlítjuk, Escobarnak magánhadserege volt az ő ősiföldjén az amerikai hadsereg különleges szakasza sem tudta kifüstölni. (Ugye, már a 811-es felől csak közeledvén halálfia az újágíró is Escobar földjén.)

 http://www.evangelikus.hu/kultura/augusztus-vegeig-lehet-megtekinteni-a-ii.-janos-pal-paparol-szolo-kiallitast/images/ii_janos_pal.jpg/pa_thumb/imagex349x350.jpeg

Cápapápa -kedvenc költőm, a Magyar Értelmiségi Archetípusa szerint

 

 

 

 

 

 

 

http://www.horvatorszaginfo.hu/pics/kis-kepek/szent-jobb.png

 

 

kutyacsont - vezető magyar értelmiségi gondolkodó és népnevelő szerint

 

Most pedig a magyar sajtóállapotok pont olyanok, mint Fehéroroszországban.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fönnáll a lehetősége, hogy ezért Fehéroroszországban a ShyNews munkatársai a kevésbé képialkalmas eseménypunnyadásban engedélyt kérnek Budapestre repülni, mert ha Magyarországon olyan sajtóállapotok uralkodnak, mint Fehéroroszországban, akkor lehetnek képialkalmas cuccok, tüntetés, ahonnan letartóztatottakat hurcol el a rendőrség meg ilyesmi.

 

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.vadaszat.net/hirek/2008/56_sakalvadaszok.jpg”.

magyar sakál

 

 

 

Néha korunk szimbólumának a PE csészében forgalmazott tejberizsát látom. 

http://www.wdr5.de/fileadmin/user_upload/Sendungen/Politikum/2011/01/Beitragsbilder/03_Ungarn-Pressefreiheit.jpg

 

Azért ez a kép se piskóta a maga nemében... Félelmetes abba belegondolni, hogy ezek a jóravaló gyerekek  újságírópapírosok is lehetnek...

 

Korunk elpicsásodásának a szimbóluma, holott elpicsásodásban nem tarthatunk ott még, mint a Fejlett Nyugat, mert nálunk, bár a Henkel reklámemberei erről nem győzhetőek meg immár egy évtizede, még nem tartunk ott, hogy a fejlettnyugati médiamunkásság által egyébként [másesetekben viszont] harmadikvilágbeli barmoknak lenézett magyarok  beszopjanak egy farzsebből előrántott 2 literes flakonos Perwoll  reklámot. Mindenesetre a fejlődés irálya biztató lehet a fejlettnyugati reklámszakma számára. Igazából a süllyeteg europid  picsaizmus csúcsa a vákuumcsomagolt  mirelit fokhagymáspirítós lenne, ami mikrohullámú sütőben bármikor frissként  előkészíthető s onnan tálalható. 

 A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.kert-to.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/Dekor_Vadliba__5_4a75b49ba724e.jpg”.

A természetes vadon hangulatát varázsolhatja japánkertje kínaitava partjára, ha megvásárolja élethű kacsánkat. Hanghatás! (Az elemek nem tartozékok!)

 

 

Nyilván, akik a hazai sajtórabságot  a  fehéroroszországi sajtóállapotokkal megegyezőnek találják, nem hülyék. Bennünket nem hülyének néznek, csak olyan butusoknak, akiket feszt nevelni meg tanítani kell.  El nem képzelhetjük, milyen lenne a mai magyar nép butaságának szintje nemzetközi összevetésben, ha a magyar sajtómunkásság ennyire nem neveli és tanítja immár 25 éve...Például a francia nép ostobasági, tudatlansági és tájékozatlansági szintje olyan mértékű, hogy simán be lehet velük etetni, Magyarországon ma gazdasági nácizmus van. (Ausztriában meg ugye nyilván ezalatt Pif & Hercule képregényeket olvasnak a lelkes patrióták...) Pedagógiai okokból túloznak egy kicsit, éppen a nagyobb baj  megelőzése végett. Tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a kacsa sem vájja ki a holló szemét, nemhogy a varnyú. Tehát soha nem fogják megtudni a fehérorosz újságírókollégák, hogy az ő sajtóállapotaik tökre olyanok, mint a magyar sajtóállapotok. Nem tudom, a belarusz nyelvjárásban az orosz  Сын сука! -nak mi mellékzöngéje van, nyíltabban vagy zártabban képezik-e magánhangzóit. 

 

 

 

 Magyar Trabant-ok

 

 

 

Nem mondom, fasza a tejberizsa  (némi ízfokozóval persze és műtejből készítvén  ) márkázván PE csészéből, mint szimbólum, de számomra az ennkézzel leragasztott  szájinkó, a másolástechnikai eljárással szabvány nyomdaibetükkel felszövegezett tapasznak látszó tárgy is szimbolikus. Áll egymás mellett a két tüntető, az egyik kér a másiktól tapaszt, ő is leragasztja magának a saját kiskezével a saját különbejáratú szájinkóját s tüntetnek tovább. Variáció: egymás szájinkóit ragaszgálják le. Még frenetikusabb lenne ennek a fejlettnyugati picsaizmusnak a fehéroroszországi fogadtatása zárkörű sajtóvetítésen...

 

http://hetivalasz.hu/data/cikk/2/54/49/cikk_25449/putyin_gyurcsany.jpg

Magyar Putyin 2008.

 

 

 

Eddig ahhoz voltunk szokva, hogy Turhaházy vagy Tocskolczkay -félék csinálnak magukból bohócot, régi magyarosított nevű budai schwoob ivadékok heőjjdemogyorókoskodnak, ez burleszk is, lehet röhögni rajta. Magyarosch Martens bakancs mit schwoobische leibl und deutsche bauerschappeli. Levi's farmer  unkoorische paszománnyal   (ez ilyen németesen passend  sújtás lenne... aus die Kaiserin marie-Theresie hußaren..) rajta leffeg ugye a tarsoly, felül anglosaxo polo, szinte eőshmagyaross motívumokkal...

Magyar Banán kartondoboz

kép forrása: retronom 

 

 

 

 

 

magyar Hunter S. Thompsonhttp://kultura.hu/img/upload/201002/41magyarfilmszemle_vagvolgyibandras_dkoko20100208027.jpg

 

De úgy látszik, a Magyar-magyar szótár Nagy Fing szabálya a burleszkre is érvényes, tehát ha az ellenség csinál magából bohócot, az mókás, ha viszont két újságírópapíros diáklány, míg könnyes szemmel a meghatottságtól nézik a bohóckodó Setti bácsit [Bakács Tibor, a néhai Settenkedő - a szerk kiaka.] aki  a "fehérorosz sajtóállapotjainkban" ugye életével játszadozván pörformál, az hóttkomoly... 

 

http://realzoldek.hu/velemenyek/wp-content/uploads/2010/01/OrbanViktor2010-keties.jpg

 

Hungarian Putyin today

Fontolgatom azt is, hogy regisztrálok egy fehérorosz blogszolgáltatónál és a Mindenhatooo nem véletlenül nyekergő fatengelyes fordítója segítségével készítek egy belorusz nyelvű bejegyzést, amiben arról tudósítom a fehérorosz népet, hogy a sajtóállapotaik tökre olyanok, mint a magyar sajtóállapotok és ennek illusztrálására  felsorolom A Diktátor ( Viktátor) összes eddigi nevét, természetesen a legújabbal, a Magyar Chávez-zel bezáróan.  Pár szóban részletezem a kedves belaruszoknak, hogy már 1998-2002. között is csak részlegesen voltak szabadok a magyar sajtóállapotok, 2001. január 3-a óta pedig meg is szűnt a sajtószabadság. (Amiből egyes belarusz naívák arra is következtethetnek, hogy észak-koreaiak sajtórabságunk állapotai...) 

 Mitől fehéroroszországiak a magyar sajtórabság állapotai? Íme: az Acélos Néni kifogásai a magyar "médiatörvény"-nyel kapcsolatban:

 

nulladik kifogás: Todd emlékeztetett rá, hogy Magyarország ellen - tíz másik tagállam mellett - már tavaly [azaz még a rabsajtómunkásaink ízlésének és bankszámlájának  megfelelőbb  jókormányzás alatt!!]  úgynevezett szabálytalansági eljárás indult, amiért nem ültették át az irányelvet a saját jogrendszerükbe az eredetileg megadott, 2009 végi határidőre.

"Az első az, hogy a törvényből úgy tűnik, a Magyarországon kívüli*de úniós! központtal működő médiumok is a törvény alanyává válnak" [...] alapja a származási ország elve, amelynek értelmében, ha egy médium felhatalmazást kap a működésre egy tagállamban, akkor lehetőséget kell kapnia arra, hogy minden másik tagországban kínálja a szolgáltatásait anélkül, hogy további felügyelet alá vonnák a célországban"

A második kifogás az, hogy a biztos szerint a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye nemcsak a tévékre és a rádiókra vonatkozik, hanem más médiaszolgáltatókra is. "Ez a követelmény az olyan on-demand szolgáltatásokra is vonatkozik, mint például a videoblogok, amelyekre külön rá kell kapcsolódni ahhoz, hogy valaki azokat megnézze. Ez az arányosság elve megsértésének tűnik"

a harmadik aggályt pedig úgy foglalta össze, hogy az úgynevezett médiaszolgáltatók regisztrációja "szélesebb körre terjed ki, mint amennyire az irány szerint szükséges lenne".

*[úniós tagállami -ezt vagy az Acél Néni felejtette ki vagy az origo fordítója véééletlenül.. nyilván az Acél Néni nem annyira butus, hogy jogilag félreértelmezhetően fogalmazzon vagy kifelejtsen lényeges szavakat ]

 

NESZE FEHÉROROSZORSZÁG, EGYÉ' !

http://h-1.abload.de/img/mtz80knv4.png

 

 

 

 

 

Most a Google ingyenes fordítójával idemásolok egy jelentést a fehérorosz sajtó helyzetének 2008-as állásáról, biztos, hogy még romlott is azóta. Jó étvágyat!

A cenzúra, állami korlátozások és a demokrácia fehéroroszországi
A Száműzött Újságírók Hálózata jelentése

Ibrahim által Seaga Shaw

  Száműzött Újságírók Hálózata

Által finanszírozott Nyílt Társadalom Intézet  [jelentése]


Prológus

A cenzúra, állami korlátozások és a demokrácia fehéroroszországi

Médiaszabadság Fehéroroszországban volt a hangsúly a harmadik Press Freedom Forum sorozat által szervezett Száműzött Újságíró hálózat.

Összpontosítás a cenzúra, állami korlátozások és Fehéroroszországban a demokrácia, a két részből álló rendezvényen nyilvános vitát a House of Lords október 8-án, és a média beszélni az Országos Szövetsége Újságíró Központ Londonban október 9-én 2008.

Az előadók között Lord Andrew McIntosh a Haringey, aki otthont a rendezvény, Marc Gruber, az európai társigazgatója a Nemzetközi Szövetsége Újságíró, Zsanna Litvina, elnök, Belarusz Újságíró Szövetség (BAJ); Aliaksei Karol, szerkesztő-in-főnök Novy Chas újság, Andrej Aliaksandrau, nemzetközi tisztviselő, BAJ (fehérorosz fordító); Anoush Begoyan, Európa program tisztviselő, 19. cikk; Mike Jempson, igazgató, Mediawise Trust, és Michelle Stanistreet, főtitkár-helyettese a Nemzeti Unió Újságíró.

Háttér

Demokrácia gyorsan jön ostrom alatt, mert a sajtó szabadságát, amely központi szerepet játszik a létezéséről úgy tűnik, egyre több támadás célpontjává. A legtöbb országban a világon a jogot, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága által biztosított 19. cikke az 1948-as ENSZ Emberi Jogi Charta még túl kell lépni azon a retorika. Mi több, riasztó, a Riporterek Határok Nélkül (RSF) sajtószabadság 2008-as éves jelentése, Washingtonban és Berlinben februárjában, "a céltudatosság hiánya, demokratikus országok védelmében azok értékeit állítólag állni".

A szervezet főtitkára Robert Menard azt mondta: "A spinelessness egyes nyugati országok és a főbb nemzetközi szervezetek is sajtószabadságot sértő". Ő megbízott az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának a barlangászat nyomásának országok, mint Irán és Üzbegisztán és elítélte Unió ez puha megközelítését diktátorok, akik utasítsa veszélyek az európai szankciók. A demokrácia nem működhet ellenőrzések nélkül a korrupció, sikkasztás és más hatalommal való visszaélés, és mégis az újságírókat, akik várhatóan játszani ezt a szerepet is korlátozza mindenféle elnyomást, mint a cenzúra, állami korlátozások, az önkényes letartóztatások és fogva tartások, elhúzódó börtönig , halálesetek és emberrablások, stb

Nyomja meg a Szabadság kampány szervezetek, mint például RSF, CPJ, IPI, INSI általában egyetértenek abban, hogy miközben egyre több aggodalom az újságírók biztonságát a küzdő országok konfliktusok, mint Irak, Sri Lanka, Pakisztán, Szomália, Kongói Demokratikus Köztársaság vannak aggályok a növekedés cenzúra és az állami korlátozások előtt álló újságírók szinte napi rendszerességgel az európai országokban, különösen a volt szovjet köztársaságban. Az önkényuralmi rendszerek ezekben a volt szovjet köztársaságok is, hogy leverjék a sajtószabadságot, bár a legtöbb mostanában a demokrácia. Fehéroroszországban 2006-ban, valamint Oroszország és Üzbegisztán 2007-ben, a választások megerősítették az ugyanazon diktatórikus rendszerek a hatalom, ezzel csökkentve esélyeit felé egy jobb sajtószabadság éghajlatra.

A helyzet úgy tűnik, hogy egyre rosszabb a fehérorosz óta újraválasztása Európa utolsó diktátora Alaksander Lukasenko 2006-ban szolgálja a harmadik ciklus.
Szerint a 2008-as RSF jelentése, "a szabad sajtó szinte teljesen eltűnt, és arra kényszerült, a föld alatt. Nyomtatása és terjesztése újságok végzi állami tulajdonú cégek, amelyek a monopólium. A nemzeti posta, Belpochta, monopóliumot élvez elosztása az újságok előfizetői és képesek lecsapni egy disszidens papírt le a listát bármikor. "

Parlament elutasította a kérelmet a Fehérorosz Újságíró Szövetség (BAJ) 2007 augusztusában, hogy vizsgálja felül a 10. cikk a sajtótörvény, hogy ha ez megfelelt az EK 33. és 34. az ország alkotmányát. 10. cikk erők médiumok regisztrálni a hatóságokkal, akik használták az elmúlt években, hogy megakadályozza felállítását az érzékelt disszidens üzletekben. MediaWise igazgató Mike Jempson, akik egy hetet töltöttem fehérorosz BAJ 2008 februárjában dolgozik a Nemzetközi Újságíró Szövetség "projekt mondta ezeket újságírók előtt álló legsúlyosabb korlátozásokat és a hivatalos akadály Európában. "Fehéroroszország" Lukasenko elnök nemrég azt mondta újságírás diákok, hogy a média egy tömegpusztító fegyver, amit meg kell tartani állami ellenőrzés alatt ", Mike Jempson írta az áprilisi számában a NUJ magazin újságírói.

Sikeres újságok szembe a legrosszabb kihívásokkal. Szerint Mike Jempson, a heti Slonim Közlönyben, amelynek forgalma 7000 nemrég szemrehányást túllépése a hivatalos 30 százalékos reklámfelület korlátozzák, "meg kell növelni tördelés és így a költségeket, de nem a jövedelem. A törvény megtiltja változások fedezésére ár-és hirdetési arányokat meg, ha a papír először nyilvántartásba vették. "

A helyzet romlott, úgy, hogy a New York-i székhelyű Freedom House (FH) rangsorolt fehérorosz között 10 ország a legrosszabb helyzetben a sajtószabadság a világba 188. helyen végzett a 195-2008-as a sajtószabadságot táblázat megjelent előttünk
A sajtószabadság május 3 nap. [Fehéroroszország a tíz legrosszabb között végezte a FH értékelésében]

A szervezet 2007-ben rekordnagyságú, mint a legrosszabb év az ország szabad sajtót a kormány elnyomta a néhány megmaradt független médiaorgánumok és megerősítette korlátozásokat az interneten. Lukasenko elnök, aki újra belépett RSF legújabb Sajtószabadság Predators listát májusában jelent meg, emlékeztetett a kormány azon célját, hogy továbbra is monopóliumot a sugárzott média kezelése mellett sajtóértekezletén áprilisban. 2006 júniusában az USA kiszabott utazási tilalmat vezet be a felső fehérorosz tisztviselők, valamint kijelölték az eszközök blokkolja, ha külföldön talál, annak érdekében, hogy befolyásolják az ország romló emberi jogi helyzetet, és rossz a demokrácia rekordokat.

Gyilkosságok és eltűnések újságírók gyakran végzik a gyanús körülmények között Fehéroroszországban.
Egy riporter Vjacseszlav Tkach találtak felakasztották egy erdő a fővárosban, Minszkben a nap februárjában Zhoda helyettes szerkesztője Alexander Zdvizhkou, aki börtönbe került három hónap közzétételének Mohamed karikatúrák, bejelentette, hogy elhagyja az országot a saját biztonsága.

Mindezek Fehéroroszország úgy tűnik, hogy egy elfeledett országba bár természetesen szervezetek, mint például az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának, RSF, CPJ, IFJ, FH, valamint az EBESZ is tett bizonyos erőfeszítéseket a fel problémák a sajtószabadság megsértése napirenden. Ott eddig nem összehangolt erőfeszítést a nemzetközi közösség és a sajtó szabadságát kampány szervezetek kezdeményezniük a fehérorosz hatóságokat, hogy vessenek indokolatlan cenzúra és az állami korlátozások megakadályozzák a szabad sajtó az országban.

Ezért keretében foglalkozik ezzel a vákuumot, hogy a Száműzött Újságírók Hálózata igyekezett összpontosítani 3. éves Press Freedom Forum sorozat Fehéroroszország. A fórumon egyes érdekelt felek és médiában dolgozók az országban, akik részt vesznek erőfeszítéseit, hogy megszabaduljon az ország törvényei kellemetlen és más állami korlátozások a sajtószabadságot. Az esemény, amelynek középpontjában ezúttal a cenzúra és az állami korlátozások egy kelet-európai országban, volt, vitathatatlanul fontos nyomon követni a fórumok Srí Lanka 2007-ben, és hogy Etiópiát, 2006 egyaránt összpontosítva a problémákat az újságírók biztonságának és zaklatás,
és két különböző kontinensen, Ázsiában és Afrikában, ill. Reméljük, hogy ez az esemény segítene fel Fehéroroszország napirenden van, és útnak indul a jövőbeli projektek a helyzet javítására, mint például küldése misszió sajtószabadság aktivisták és a média fejlesztési szervezetekkel.

Dr. Ibrahim Seaga Shaw
Nyomja meg a Szabadság főelőadó és alelnök
Száműzött Újságírók Hálózata

ÖSSZEFOGLALÓ
A cenzúra, állami korlátozások és a demokrácia fehéroroszországi

A 2008-as általános választások kínált fehéroroszországi a legjobb lehetőséget, hogy kilép a saját elszigetelten, és térjen vissza az Európa Tanács. Szerint azonban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelő jelentése, a választások nem végeztek az európai szabványok szerint az átláthatóság és a demokrácia. "Bár a fehérorosz hatóságok megítélése a választások találkozó nyugati standardoknak, a független újságírók felhívtam őket steril, átlátszó szintig teljes láthatatlansága", mondta BAJ elnök Zhanna Litvina. A BAJ elnöke mondta, ez azt mutatja, alapvetően hiányoznak a média szabadságának Fehéroroszországban hozzátéve, hogy a média nem teljesítette az alkotmányos kötelessége, hogy a társadalom különböző információk és a politikai vélemények. "Ahelyett, amit láttunk létrehozása volt a légkör teljes félelem a társadalomban az állami média azzal a céllal, hogy befolyásolja a választások eredményét, és hozzon létre negatív kép az egész ellenzék", mondta Litvina.

Létrehozása óta, 1949-ben az Európa Tanács már foglalkozik a kérdéssel a média szabadságát. És valóban nem a média szabadság szerint Lord Andrew McIntosh, az ok, amiért Fehéroroszország felfüggesztették a megfigyelői státuszt az Európa Tanács 1997-ben. "Voltak több határozatot az Európa Tanács az elmúlt 12 évben, bírálta a kormány és az állami szereplők Fehéroroszország", mondta Lord McIntosh. A lord kijelentette, hogy a kérdés a sajtószabadság soha nem lehet figyelmen kívül hagyja az Európa Tanács és mégis úgy hangzott, pesszimista, hogy megváltoztassák a fejében Lukasenko a helyzet javítására Fehéroroszországban.

Arra a kérdésre állami korlátozások, elosztása a független nyomtatott sajtó továbbra is az egyik legnagyobb kihívás. Jelenleg mintegy 30 független nyomtatott sajtó, amelynek fele nincs joga, hogy elfogyott az állami előfizetéses rendszerben vagy azon keresztül állami kiskereskedelmi hálózata, míg amelyek közül három nem megengedett, hogy közzé kell tenni Fehéroroszországban és Oroszországban, hanem nyomtatott. Egy másik rémálom sajtószabadság Fehéroroszország, hogy bevezessék az új drákói médiatörvény, amely gyorsan átment a parlamenten, és végre február óta 2009. Az első negatív Fallout az, hogy a média minden újra kell nyilvántartásba a tisztviselők. "Az egész eljárás hosszú, nagyon bürokratikus és tisztviselők is megtagadhatja, vagy hogy a folyamat a bejegyzés már azzal a céllal hoz létre további nyomás nehezedik a médiára", mondta BAJ elnöke Zsanna Litvina.

A 19. cikk a Anoush Begoyan le a médiatörvény, mint amelyek "nagyon kemény adminisztratív és büntetőjogi korlátozása a szólásszabadság", hozzátéve, hogy "ad teljes hatáskörrel az állami nyilvántartásba médiában szeretnek, és megtagadják az, hogy nem szeret." Miközben költözik voltak gyalogosan bevezetni ezt a törvényjavaslatot, 19. cikk, mondta Begoyan, írt egy levelet a Lukasenko elnökkel és tiltakozott a bevezetése e jogszabály és sürgette őt, hogy hagyja abba.
A 19. cikk volt ez által mozgósítása a támogatást más sajtószabadság szervezetek, mint például CPJ és IFJ.

Egy másik aggodalomra ad okot a cenzúra. Például szerint Zsanna Litvina, a kormány azt mondja az újságíróknak: "akkor vagy azt mondják, hogy jó, vagy tartsa meg jó", és így azok, akik úgy döntöttek, hogy az igazat megvallva kockázatot áldozattá válás. És bár a hatóságok nem közvetlenül mondja az újságírók, hogy mit tesz közzé, illetve nem hozza nyilvánosságra, amikor a nyomda szerint Aliaksei Karol "kap ajánlása alapján a hatóságokat, hogy ne tegye közzé a médiában, mert valami mást tartalmaz, úgy vélik," nem üdvözölte, hogy fogja utasítani minket ". Karol mondta a gondolat "-re a szabad média használata öncenzúra az újságot, és megtagadja, hogy fedezze" kényes "téma, amely problémákat okozhat a jövőben".

Azonban, annak ellenére, hogy a meglehetősen borús képet a sajtószabadság Fehéroroszország minden még nem elveszett Zsanna Litvina elismerte némi előrehaladást a politikai fronton: "Ma nincs olyan politikai fogoly fehéroroszországi, az elmúlt három évben a politikai foglyok szabadon miatt
nyomás a Nyugat. Most, hogy a politikai foglyok most szabadon kérdését a sajtószabadság most a prioritás. "

Néhány útjai helyzetének javítására a sajtószabadság és a demokrácia fehéroroszországi által előadott egyes felszólalók, főleg Litvina és Karol tartalmazza: Fehéroroszország média számára jobb információkhoz való hozzáférést az Európai Unió, az európai menetrend és a mindennapi életben az átlagember ; kell, hogy több információt Belarusz keresztül világszerte az európai és más mainstream média, szükség van a Lord 'Anti-Bell "elleni propaganda a Lord Bell, hogy be kell tenni a véleménynyilvánítás szabadsága napirendjén semmilyen párbeszédet a fehérorosz rezsim visszatérés az Európa Tanács, szükség van több, egymástól független újságok és internetes médiumok, hogy támogatni kell a földalatti sajtó, és végül egyre műsorszórás külföldről.

Október 8, 2008
A Lordok Háza vita: cenzúra, állami korlátozások és a demokrácia fehéroroszországi

MODERÁTOR: Michelle Stanistreet helyettes főtitkár, Országos Szövetsége Újságíró (NUJ): Nagyon örülök, hogy itt lehetek újra vezesse ezt a fontos fórum a Száműzött Újságírók Hálózata ezúttal a sajtószabadság helyzetéről Fehéroroszországban. Kérdések a sajtószabadság is az aggodalmakat a Nemzeti Unió Újságírók az Egyesült Királyságban és Írországban, amelynek én vagyok az Országos főtitkár-helyettes. Van egy nagyon fontos panel beszélni "cenzúra, állami korlátozások és a fehérorosz demokrácia Fehéroroszországban, és így nem fogom, hogy olyan hosszú beszédet, szeretnék áthelyezni egyenesen a program, amelyben felszólította az elnök a Száműzött
Újságírók Hálózata Mohamed Elsharief, hogy a nyitóbeszédet.

Mohamed Elsharief (EIH elnök): Nagyon boldog vagyok, hogy a lehetőséget, hogy hivatalosan is megnyitja a harmadik fórum sorozat Éves sajtószabadság fórum eseményeket. Az utolsó két sorozatban voltak Etiópia és Sri Lankán, és ebben az időben keresünk Fehéroroszország. Szeretném megköszönni kollégáink a fehérorosz Újságírók Szövetségének, valamint a független média jön a módja

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr922589493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdösmackó 2011.01.22. 10:49:38

kibaszott jó poszt, kár hogy alig fogja valaki elolvasni!

tudod, támbler-világ, két mondat!

budai zöld 2011.01.22. 11:19:09

A sok kulcsmondat egyike:
"Nyilván, akik a hazai sajtórabságot a fehéroroszországi sajtóállapotokkal megegyezőnek találják, nem hülyék. Bennünket nem hülyének néznek, csak olyan butusoknak, akiket feszt nevelni meg tanítani kell."

Ez pont így van, a mai magyar baloldal és sajtója egyáltalán nem cinikus és begyepesedett dinasztikusan kontraszelektált posztkomcsi oligarchák önérdekközössége, hanem a társadalmi haladás és a közjó egyedüli letéteményesei.

És természetesen a rettenetes elmaradottság miatt a haladás elérésének célja szentesíti az eszközt. Tehát nem hülyének néznek, hanem küldetést teljesítenek. (lásd még, Gyurcsány = II. József, a felvilágosult abszolutista).

(Jobban éreznem magam, ha a fenti leírás a mai magyar jobbközépre (azaz amit annak hívnak) kevésbé illene.)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.22. 11:36:11

Ne navalyogjá már Dudi! Állj be te is a sorba, vagy állj elé. De ez a ide kenek-oda kenek most a lehető legszarabb. :)

II Jószefnek perszehogy igaza van, a jó cél szentesíti a rossz eszközt is. A jó cél mindent szentesít, és van kétség, hogy a cél jó? Nincs. :) Amúgy meg, ne vakíts, hanem világosíts. Nem mindegy.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.22. 11:37:25

csak egyet mondok: Rimszkij-Korszakov. :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.22. 12:04:11

He, kimoderáltad leheletfinom testcselemet? :))

Cat Walk 2011.01.22. 12:11:37

@efes: ne már, Dudi soha nem moderál, néha olyan dolgok maradnak benn nála, és akkor sem

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2011.01.22. 20:39:51

lehet, elmegyek a hatósághoz angol fordítónak. hátha.

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 05:35:37

@közlekedési bűnöző: "Ez a Lexus is bazmeg, tökre egy BMW-vel összekutyult Passat" -Önnek ebben az egy mondatban tudnám összefogni az a lényeget, miszerint valójában ugye Toyota [termék]ről van szó, aminek lényeges tulajdonságai (meg fődarabjai) Toyoták. Namost a napipolitikai újságírás a BMW vagy a VW Pessat vonásokba kapaszkodik s ezeket interpretálja EGÉSZ nek és VALÓDIII-nak.

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 05:45:57

@budai zöld: Hol van a jobbközép mostanában. Nagy tanítóm Tokfalvi pl a vita kedvéért réthorikailag azzal operált, miszerint (mármint Tokfalvi szerint és persze érv gyanánt) Radnóti Sándor (Az Öt TAnár egyike) j o b b o l d a l i . Nos RS Tanűr Úr a hátralévő életére elvágná magát, ha kiállna azzal, hogy ő jobboldali. Nem véletlenül használom a megfelelőoldali és a jóoldali meg a rosszoldali kifejezéseket. Ismeretes az, hogy én magyar liberálist fényben nem látok, pár h-listás lézeng egyre mellékesebb alakként. iberálisnak lenni lehetetlen Magyarországon : éépenséggel nem a ballibsiző ostoba "jobberek" miatt, hanem az önfelkent, a szájjalcsináló műliberálisok miatt.

Ésígytovább, a baloldal széjjelbaszva, Gyurcsány baszta széjjel a magyar baloldal maradékát és pl a Népszabadság közreműködésével. Egy rakás báboci "baller" (inkább oktondi balfasz) önellenhatóan közreműködött a magyar baloldal széjjelbaszásában, jobb szó nincsen erre. Ha az ostoba "jobberek" nem sziveskednének komcsizásokkal meg ballibsizésekkel (és zsidózásokkal) , világosan .. még egyelőtre... lehetne látni a szétesett baloldal bús hadait, ahogy levonulnak, marginalizálódnak, kikönyöklődnek. (Természetesen nem az idült alkoholista Szanyi Kapitány kombattója az..)

Egészen máshol vannak a törésvonalak.. Gyurcsány erről nyiltan beszélt, mintegy szemtelenül (a Csillagkerekű Delizsanc -ból kiszállván, az Audi S8-ból ) Magyarországon feudális állapotok vannak. (Itt s ígyen jogos Tokfalvi búúús konzlib irgésmorgása...)

És persze a másik a hazudozás. Az Igazságbeszéd félreinterpretálásakor nagyon sok szó esett az igazságvágyról, de éppen az Igazak és a Jóoldal, a politikaimegfelelők hazudoznak megint ... és megint jócéllal tkp. Már megint el van napolva az igazságbeszéd... A Haza Üdve persze (ami mindig a Jóoldal és a Politikaimegfelelőek üdve is)

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 05:54:47

@efes: Nem így látom. Nemm kenek én semmit, zsebbe a két kezem. Észnél kéne lenni. Nem interpretálni kéne. Létezik e "médiatörvény" kritikának egy józan, hóttreál változata.. és várj, a neked kellemes tüchtige jóoldalról! Miszerint beszélni, beszélni, beszélni, amíg lehet és nem szájinkót leragaszgálni stréberen és oktondipocok módra. Azzal a hazudozással, amit a Népszabadság diktál, semmire se menni (esetleg annyiban fasza ha az Ügy érdekét tekintem, hogy hazudozásal még nagyobb marhaságokbna lehet beleprovokálni e z e k e t .)
Nyilván a jóoldalnak nem érdeke a "médiatörvény" elemző kritikája, mert nem óhajtanák segíteni e z e k e t, akiket a sajtóvikiléksz szerint frecsegve gyűlölnek, cigányoznak, vidékitahóznak, kurvanyáznak (ugye kis geci taknyozni tíz év után már eléggé értelmetlen ..

El van baszva minden .. mókás ez a vita, hogy a magyar nép avagy csupán a kormánya kapott a szórásból...

Nem én kenegetem ám a szart barátom.. és még ha szar lenne! Fika és genny az , műgeci és effélék. Kómikus az, ahogy kenyegetik, tyáppkálják ujjacskáikról, csapják le, ahogy arcukról fenik, de az igazságot a perspektíva adja és Ezer kilométerről a szereplők elkülönböztethetetlenek... Unkoorische Wirtschaft ez s nem több. És ehhez a kenyegetésem mit se tesz, bár éppen, akinek gusztusa, hozzállhat elemezgetni..

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 06:00:51

@efes: R-K a modern zene atyja. Sztravinszkijt eltanácsolta az Akagyemiáról (aminek fő tanára volt) de magántanítványul fogadta az általa kedvelt basszusénekes fiát. Rimszkij-Korszakov műve... szerény... funkcionális... nem egy barokk palota kikerülhetetlen, átvezető híd , masszív, klasszikus, ami nélkül modern, előrevivő nem lehet. Ha mást nem tekintek, mint az idült alkoholizmusába megőrülő s imígyen művét ki nem teljesíthető Muszorgszkij zsenijét őnéki köszönhetjük ( és Muszorgszkijt oda átvezette!)

Prózaírók és filmesek is vannak, akik ilyen munkát végeztek, mint R-K.
Erich von Stroheim pl.

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 06:07:48

@bs395: Ennek a hatóságnak a Mennybéli Úristeny Összes Arkangyalai is elmehetnek fordítónak. Ebben a helyzetben, ami kurvára senkit sem érdekel, az a szöveg. Az interpretáció a lényeg. A hatóság is, aszerint, mint hat, nem állna meg, a hatóság létét az interpretációk adják meg, ugye egy Cenzori Hivatal-nak fölhazudott sajtószabadságmegszüntető diktatórium kell ahhoz, hogy az interpretációk megálljanak.

Azok a reményes sóhajok, pl az origón olvastam a Neelie Todd - interpretációt, ami azzal a nyílt , reményes sóhajjal fú ki, hátha nem lesz megoldás, hátha elhúzódik az ügy, hátha az Acélos Asszony e z e k e t is kinyírja (nekünk, ugye, a Jóoldalnak, Az Igazak-nak.. ), mint a nagy világcégeknek odacsapott.

Nincsen ma szükség fordítókra, sőt, tavaly üzenetet is kapott a Fordítói Kollégyiom. Ha az interpretáció a lényeg, akkor a szövegpontosság le van sajnálva (róla a szar is...)

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 06:09:42

@bs395: Valahol a "jóképességű középiskolai tanár" szintje alatt foglalkoztatnak fordítókat, a lényeg, hogy olcsón vállalja vagy.. hát először a Pina Fasz Együttbasz és Csavar Egy Marcsiszivart kiadó a családban néz körül, pl a sógor jó angolos, akkor ő fordít.

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 06:11:30

@bs395: Félrefordításokkal itt pl az Index Műveknél két blog is foglalkozik, a félrefordítások meg a leiterjakab.. sőt van harmadik is. De ilyen blog, hogy Félreinterpretálások nincsen. Pedig ehhez az ötelethez is egy jó fordító kell. Az igaz, hogy magyar-magyar tolmács is....

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 06:26:24

@efes: Értem az álláspontodat, miszerint piszkosfredista módon haladok előre "mindkét oldal egyformán kap".. Összetévesztesz a Proszektúra Jókislány Nyalóbloggal.
Dualizmus van, a Sötétség és a Fény erői. Persze egymás szemében mindkét erő sötét. A Fény Erői olyan sokan vannak, hogy csak akkor tarthatják föl a küzdelem komolyságának látszatát, ha elbagatellizálják erejüket és persze mindenki teljesenelfogulatlan, nincsen politikaitöltet, csakadolgotőtmagátnézi és nem hódol be politikaierőnek. Természetesen ez a bivaly-béka harc harmadikszemszögből akár kómikusan és szórakoztatóan (tehát hóttreál, a maga valóságában is ábrázolható)

Pl a mai képhez igen reális fölvetés, miszerint a büdösparaszttya nem e z e k r e szavazott, hanem azt hitték, hogy majd az 1998-2002 közötti kormányzás tér vissza. Amivel, ha igaz az, hogy január 3-án megszűnt a sajtószabadság, beköthetné a Jóoldal (A Fény Erői) is, hiszen akkor, az Audizó Taknyok kormányzása idején még a Freedom House(zal beetettet hazugságok) alapján is részleges volt a sajtószabadság vagyis "jobb helyen állhattunk a besorolásban". Akár - ha a jóoldal, a Fény Erőinek szempontjai felől tekintem, lehetne is ezzel foglalkozni, hogy a büdösparaszttya csalódottan észleli, hogy a várvavárt Audizó Taknyok helyett
tökölő, kipkedő kapkodó, mindent félig se végigvivő (minden út az első klépéssel kezdődik és végülis hagyták azt, hogy a "szocialisták csak úgy flegmán odabasszák nekik a minisztériumokat, most se volt rendes átadás-átvétel, csak beszéd...) könnyen provokálható .. szóval .. nem azok, akikre emlékezett... (Ugye, ha szakszerűen, akkor pl arról kéne beszélni, hogy a szövegszinten offBokros line a fecsegőfelszín alatt folytatta a Bokros-reform nemlátvány [hanem tartalmi monetáris-fegyelmi] munjkáját. (Amit értettünk meg éreztünk, az a lakossági látvány PR vonal volt...)

Nézd meg a h-listát. Luxus a mai időkben Lányi Andrást h-listán hagyni. És sorolhatnám (nem véletlenül hallgatok nevekről, képes vagy te lelni magadtól is neveket...)

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 06:30:24

@büdösmackó: Az a baj, hogy nem tudok videót készíteni és föltenni a jutyúbra. Akkor két mondat se kéne, csak egy Roland Red Cube*, egy Behringer [kínai] hápogtató. Meg egy elektromos gitár. Igaz, a tesztekben nem olvastam arról, hogy a Red Cube a feedback-et hogy viseli...
*gondolhatod, hogy fekete színben kérném...

I_Isti 2011.01.23. 06:55:10

"Bennünket nem hülyének néznek, csak olyan butusoknak, akiket feszt nevelni meg tanítani kell. apotokkal megegyezőnek találják, nem hülyék. Bennünket nem hülyének néznek, csak olyan butusoknak, akiket feszt nevelni meg tanítani kell. "

1) ez így is van, tény.
2) csak nem arra kéne nevelni, meg tanítani, amire ők gondolják.
3) nem a magyarok az okosak és a többiek a hülyék, hanem pont fordítva van: egy elmaradott, hónalj- és büdös bagószagú, kulturálisan és gazdaságilag jelentéktelen, nyikhaj kicsike-picike, és egyben fogyó és öregedő nemzet vagyunk. Béka porainkra!

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 09:06:47

@I_Isti: Még nem teljesen!
Rp.: Nézzél orrvérzésig német tévéfilmeket (főleg ifjúsági és humor kateg'ben) német reklámfilmeket.
Londonban a Market Streeten háromszor jó hangosan mondd ki e három szót
terror, bomba és arab.

Franciaországban az egyik Auchan áruházban vásárolj egy csomag kiporciózott sertéshúst és süsd meg (búvárszemüveg használata TILOS!)

Autózz végig a Mura völgyén Ausztriában és minden faluszélen fotózd le az Unsere Dorfzentrum unsere Kaufzentrum! feliratokat.
Látogass meg egy holland gumikutyaízűparadicsom-ültetvényt majd egy szegfűházat is.

Tégy sétát Ciprus szigetén egy zöldellő gabonatáblácska mellett és szmold meg egy négyzetméteren az öklömnyi köveket (a kisebbeket nem kell)

magyar-magyar szótár 2011.01.23. 09:13:14

@I_Isti: A cigányság viszont fiatal, életéhes és fejlődő nemzetek és népek laza halmaza (emitt asszimilálódván a magyarba)
Magyarország jövője a cigányság sorsa. Legalábbis 50%-os társnemzet[halmaz] lesz.
Márpedik ők nem ónijóselvárásoknak való megfeleléssel fogjákm elérni azt a nagysemmit, amit a magyarok elértek, hanem önérdekérvényesítési képességekkel. Lehet, hogy a francia Állam birkamód terelgethet 250000 cigányt faluról falura , lakókocsitelepről lakókocsitelepre, de a mi cigányaink más népek fiai (ráadásul hozzá magyarossak is :D )

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.23. 10:27:50

@magyar-magyar szótár: Hát Lányi tanár urat talán hagyjuk ott, ahol van. Az én szememet még felnyitotta 90-ben, de azóta ő ugyanabban a szellemi mókuskerékben van, amelyikben te is. Nem képes kilépni saját maga független(nek hitt) szerepéből, és ez sokszor olyan gondolatok kimondására sarkallja, amelyek a valóságban éppen az ellenkező hatást váltanak ki, mint azt talán szeretné. Rosszabb eset, ha egyáltalán nem váltanak ki hatást, pl. mint ez a poszt is. Ez az értelmiségi attitűd az oka annak a helyzetnek, ami most van, nem jókisffiukat, meg audis taknyokat kell érte okolni, nem is a hisztériára mindig hajlamos zsidókat, hanem a maguk függetlenségét akkor is tűzön-vízen át megvédő értelmiségieket, akiknek zsenánt megmondani a feketéről, hogy fekete és a fehérről, hogy fehér. Emellett be is szorulnak saját maguk érvrendszerének csapdáiba, te is képtelen vagy kilépni az index-népszabi-tv2 híradó kultúrkörből, holott aki kinn volt tüntetni, ezeket legfeljebb csak egyebek mellett használ. A Népszabi is nyilván lovagol, mint ahogy mindenki, de saját szemmel látta, ahogy szoci (Donáth atya) és hajdani szadeszes (Bauer) politikust elküldtek a tüntetésről, nagy méltatlankodásuk közepette. A mostani médiatörvény betű szerint alkalmas a sajtó- és a szólásszabadásg korlátozására - ERRŐL van szó bazmeg. Mert ha valami elromolhat, akkor az egyszer el is fog romolni. Egyáltalán nem lenne szabad ilyen törvényeket még meghozni se, és ezért van a tiltakozás. Erre a Népszabi, meg az index, bár ez utóbbi csak eléggé félseggel, ráült. Perszehogy, én is ráülnék a helyükben. Most még szabad beszélni, természetesen, de ez a fos törvény lehetőséget ad arra, hogy adott esetben súlyos szankciókkal éljen az adott kormányhatalom. ha ezt nem érted meg pökhendi függetlenségedben (ami persze csak frusztráltságból és tehetetlenségből fakad), akkor semmit nem értesz.

I_Isti 2011.01.24. 05:48:51

@efes: lényeg az agymosás. Az, hogy a zemberek véleményét ne a mocsok kommer-libsi újságírók, hanem a kóser jobber média tudja formálni.

Például az agymosott fidesznyikek szerint az szoci uralom alatti 8 év maga volt az ország tönkretétele. Ez nettó agymosottság, ha valaki csak egy picit is nyitott szemmel járja a vidéket, szinte minden faluban talál egy-egy bazi nagy táblát, amin szép nagy betűkkel föl van írva, hogy ezt-meg azt a beruházást a nemzeti vidékfejlesztési alapból x millió forinttal támogatták, egyébként meg x-nél nagyon kevéssel többe került.
A kóser agymosott fidesznyikek szerint pl a mynp-be befizetetett péz, az nem az én pénzem, és igazából az állam azt csinál vele, amit akar. (3,5 milliárd lenyúlásáért egy kevésbé agymosott, elvarázsolt társadalomban már forradalom tört volna ki.)
Az agymosott fidesznyikek azt gondolják, hogy ha szigorúak lesznek a törvények, akkor azokat majd jól be fogják tartani a gonosztevők meg mindenki.
Az agymosott fidesznyikek azt gondolják, hogy vasárnap nem is kell nyitva tartani a boltoknak, mert vasárnap a szocilizmusban sem voltak nyitva, mégis meg voltunk valahogy.
(Normális ember erre szimplán azt mondja, hogy kurvaanyád, ha vasárnap akarom költeni a pénzem, akkor vasárnap akarom, és ha ebből vasárnapi profitja van egy x cégnek, akkor egészségére! a vasárnapi munkavégzés bérpótléka egyébként +50%, és havonta legalább 1 szabad vasárnapot kell biztosítani a munkavállalónak.)

A lényeg tehát az agymosottság, és az agymosódásra való hajlam.

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 08:27:42

@I_Isti: Az a tábla, amiről beszélsz, a látszat.És ha megpiszkáljuk, akkor a táblán is olvasható, hogy Magalászarófalván KIZÁRÓLAG járdára, díszkútre, a piactér díszvilágítására és parkosítására lehetett fölhasználni a 200 millót és nem arra,,, hogy a szennyvízcsatornázás 300 milliós önrészének a jkétharmada legyen. Erről ennyit Isti.

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 08:30:44

@I_Isti: Ahhoz kell agymosottság, nem belátni, hogy Lyukmagyarország mégnagyobb lyuk lett. Úgy kezdődött az a nolyc év, hogy "Gyönnek a 24 milljó romány munkavállalójakok!"
oszt az lett a vége, hogy Lyukmagyarországból Pestországba hordják föl a magyar rabszógabuszok a dógozókat dógozni. Mert a pestországi nem dolgozik 180000-ért, de a lyukmagyarországi ingázik napi 2.5+2.5 órát azért, hogy 90-ezret kereshessen. Ezt köszönjük a spekulalistáknak.

Nem panaszkodhat itt az agymosottságára senki, te sem, ki van az szapulva mindenkinek faszául!

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 08:32:54

@I_Isti: Az nyolc év egyik eredménye az, hogy sertéshúsimportra szorul Magyarország: süssed a német import disznóhúst búvárszemüveg nélkül. Az ostoba magyarparaszt moslékon hízott disznaja húsa alig zsugorodik, a holland meg német disznóóhús viszont harmadával , sőt felével. Ez nem agymosás, magad kipróbálhatod otthon, ha nem hiszed.

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 08:34:44

@I_Isti: A magánnyugdíjpénztári befizetés eddig sem a tiéd volt, 2003-óta nyulkálnak bele a mindenkorikormányok, csak okos kormány szó nélkül tette-vette el. Be se fizette. Ki az agymosott?

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 08:45:29

@I_Isti: Én alig ismerek a XX. században kommunista vezető értelmiségitz, írót, de aki tényleg kommunista volt, mint Lengyel József író vagy Aczél György .. e mai sok kis acélgyurkinccok arra se lennének nméltóak, hogy Aczél bajuszkeféjét kipucolják. A sok kiccsibe ugyanazt csinálná, mint a naccsibe.

Liberális? Egy liberális, akinek még viszonylag ismert a neve, Lányi András.
Senki más: Az MSZP és az SZDSZ seggnyaló újságíró slapajjai nyírták, űzték vágták a maradék valódi liberálisokat, vagy a legpusztítóbban: agyonhallgatták, nem említik, nem kérdezik, nem reportozzák őket.

Volt egy decens.. jó, esendő.. liberális köztársasági elnökünk, mit kapott? Fidesznyik.. a sólyomfikázásból aljas gecik és oktondi okostojások sportot űztek, most meg ugye milyen jó lenne egy liberális KE? Hibázott Sólyom DE beismerte, fölismerte a hibáját és legalább akart javítani.

Azok a gecik, akiket a bunkó jobbosok libsizéssel fényeznek , azok a posztmaóista cinikus ganyék?

Se kommunistát, se liberálist nem tudok, aki annyira pökhendi fennhéjázó, kioktató, lenéző, de egyben tudatlan ostoba (vagy oktondi) lett volna , min a "Mi, liberálisok" Nem véletlen, hogy végezte az utolsó liberális (a politikaianalfabéta Szőke Herceg [Kishelyceg]

Kommunista nem mondta I. István[énak tulajdonított pántú]koronáját tökfedőnek.
Az általam ismert liberálisok nem akkora tahók, hogy az az Istvánénak tulajdonított mumifikálódott jobbot kutyacsontnak mondják. Aki liberális, az bölcs, türelmes szemlélődő és nem kapar mint egy kis napiérdekű kurtapocok...

Légy szives, te okosabb vagy mint én
ne kettőt
egy kommunista újságírót meg egy liberálisat mondjál nekem, jó? Egy-egyet, kettőt kérni nagykérés lenne már.
Kommunista helyet szociáldemokratát is elfogadok, bánom én, lehet szocialista is.

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 08:54:29

@efes: "alkalmas a sajtó és szólásszabadság korlátozására" -Mikor? 1997-ben lett volna még talán.
Ha kinyúlhat a nyílpuska gatyamadzagból való idege, akkor ki is nyúlhat, bazmmeg, csakhogy máma már lézervezérléssel meg áéccakalátóval lőnek. Lehet valamit elérni a pilótaigazolványok ellenőrzésével, de mai csapásmérő vadászgépre nem kell pilóta. Értesz, ugye?
lehet törvényt hozni a filmgyártás elnehezítésére külön, tűzvédelmit a celluloidr kezelésére vonatkozót
bazmeg, a videó korában? Amikor meg tudja nekem magyarázni a jógyerek, hogy a video UGYANAZT tudja mint a celluloid?

Miről beszélünk:
televíziózás kukába

A billentyűzetnek, mint PC tartozéknak hány éve van? 10 éve van még?
Mehet a faszomba az összes szöveg meg tetűbetű, a tube-korszakban kit érdekel?

Hat flekk blogalkalmatlan hosszúság. Írjál már kritikát az Andrej Rubljovról!
30 évnél fiatalabb filmértőt keress már, akivel az Andrej Rubljovról vagy az Iván gyermekkoráról beszélhetsz!

Most ha azt mondom, hogy hónap éccaka befordulsz aKirály utcába és elvisz a zsákoszsidó, befosol? Nem. Mumusmumus?

Jóhogynem már a rézfaszú bagolytól akar betojni a sajtómunkásságunk. Százéve vót 1999- akkor se tudtak a taknyok mit csinálni a médiával, idehaza taknyozták őket, odakint meg úgy volt beállítva, hogy korlátozva van a sajtószabadság.

A papírsajtóval nem birtak.. százéve...

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 09:01:06

@efes: Nem vagyok hülye, a tüntetőket már nem a vén népszabisok, hanem netokratíve mob-bantják.

Valamit mindig összekevertek. Én nem nem tudok kitörni a tv2-index-népszabi körből, hanem arról van szó, hogy ezek a véleményvezérleti gócok. Piacnyerés nincsen. Most azért hoaxálták meg a "médiatörvényt" mert az elavultak (vagyis a népszabi meg a szocialisták) politikai nyereséget vártak el, minimum az eu-s elnökség elvesztését (-> Göncz Kinga gyerekesen őszinte hangos sóhaja) ma is minden interpretáció azzal a reménykedéssel ér véget, hogy hátha mégis nem tudnak megegyezni (mármint Todd és a "tőővénny" barmolói)

A mob vviszont már modern dolog. Amikor még sim án a papíragyialapúak szervezték, nem tudták hazaküldeni GYurcsányt. NMsot azért a látszat őpofájának is meg tudták adni.

A fiatalok szakszerűbbek, de megmondom neked, nem tesz boldoggá ennek a kedves fiatal legszigszalagozott szájú párnak a látványa.

Azt figyeltem, hogy Bakács bácsi a helyén vette a dógot és inkább ökörködött egy jót
De ezek a gyerekek?

Ha tiszteltkorú öreg szocialista barátaimnak a szív és érrendszeri panaszaira gondolok, náluk egészségileg indokolt (a nyugdíjastagozatnak szól) az összekovácsolás, nem jó a gyűlöletet fortyongatni, ha az ember koszorúerei meg agyierei meszesek, hagy tombójjanak

de a fiatalok?
juj

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 09:02:46

@efes: Én nem látom, nem veszem észre (nem tudok róla? tudsz valami konnrétat erre bizonyítékul) hogy Lan ji tan meszesedne el... Én fiatalnak látom, nemrég vót benne a tévébe és jól beszélt. Nem olcsón, de egyszerűen. Irigyeltem érte.

magyar-magyar szótár 2011.01.24. 09:07:32

@efes: Bauerrrel sokmindenben képtelen vagyok egyet érteni, öreg, gyűlölködő és a gyűlölet elvakít. De egyébként bauer nagyon soök okosat mondott pl a Népszabi látszatkritikáival SZEMBEN valóban kormánykritikát is a nyolc év alatt. Egyszerűen nem értem, hogy Magyar Bálint minden szakmai alapismeretet nélkülöző tallálom haj copy ötletelgetése kaphatott teret, Bauer véleményeire meg oda se rántottak a Mi Liberálisok!

Bauer valóságos SZőke Andrása (most jaó hasonlítgatok eén is, mi? :D ) a Mi Liberálisoknak, nadehát ki nem tudja, hogy Szőke komoly szakember és félig se vicces egyébként. (-> külön karaktert decensen hoz és formál az Ezek megőrültek!-ben.. az adásrendező, az lesi mint a birka, de nem látja.. hihihi)

2011.01.24. 11:42:04

A Szkeptikus blogon van egy (szerintem) jó post a kognitív disszonanciáról.

De hogy ez miért jutott eszembe, elolvasván a fentieket? Magam se értem.

heki 2011.01.24. 22:07:30

@méhészborz:
gondolom efes-t olvastad és arról jutott eszedbe.

heki 2011.01.24. 22:16:56

Jut eszembe a mandineren láttam egy linket, hogy van egy érdekes ATV videó, ahol Juszt László vs. TGM beszéznek össze a demokráciáról, mintegy.
Ím itt
www.youtube.com/watch?v=3-j0n2zRCyY&feature=mfu_in_order&list=UL

Amíg Juszt László Magyarországon egyáltalán vezénylő újságíró lehet, és persze Rákay Philip vagy a hörTV újságírói is, addig Magyarországon az újságírásról, sajtószabadságról beszélni naivitás.

(Ahogy naivitás fejlesztő pedagógiáról beszélni a mai pedagógus állománnyal.)

magyar-magyar szótár 2011.01.25. 08:46:32

@heki: Alapvető része a sajtószabadságnak (mármint egy nem sajtórab országban) hogy lehessen Juszt vagy Rákai újságíró. Egyébként és nemmellékesen Juszt Lászlónak köszönhetjük, hogy nemcsak benne volt a tévében Kaya Ibrahim, de ki is derült a lényeg, miszerint ugyan nem vett ő semmit, ámde nem 15 hanem 90 cég forgott az umbuldában. Vagyis Juszt az újabb magyar sajtótörténet pocsolyájába jelentős téglát hajított bele.

Elvileg ugyanis a piacnak kellene eldöntenie az újságíró sorsát és nem a Szabad Sajtó Alapítványnak, a Minőségi Újságírás díj kuratóriumának . A médiahatóság is belenyúlkálhat egy újságíró sorsába, pl a médiahatóság egy közepesnél gyöngébb újságíróból akár fél-sztárt is csinálhat. (2 Ft-ért megmondom, hogyan)

magyar-magyar szótár 2011.01.25. 08:50:44

@heki: Olyan a mai pedagógusállomány, mint a mentősofőr, a kórházinővér, a fodrász, a szakács, a takács és a szobapincérállomány. Nem csak egy halom hasított fa determinálja alkotóit, de még egy Gellérthegy nagyságú nagyrakás is.
Répamese & körmagyar, a takács nem sző, hanem taxisofőr, a pizzáslány tanítónő, a pizzát autószerelő süti, a pincér tanár, a z orvos azért került a pályára, mert anyuéknak volt pénze a tandíjra és most sokat akar keresni. A tűzoltó azért tűzoltó, mert minden második nap szabad és akkor kenyeresautót vezet. A pék CD-lemezboltos.

magyar-magyar szótár 2011.01.25. 08:55:30

@méhészborz: A kognitív disszonancia ÉRZET (tévészlelet) vakítja el az embert s így nem ismerheti föl, hogy a világ az ellentéteken áll fönn, ami lehúz, az ellenirányból föltámasztatik, a születés halál, a fehér ló nem ló és a kutyának öt lába van vagy három.
A szeretettelenség/gyűlölet lehetetlenné teszi a lényeg felismerését.
süti beállítások módosítása