„Egyszerűen megszűnt a kritika, a magyar sajtóban ennek a kormánynak nincsen kritikája!”

/Szakonyi Péter újságíró. 2010.november/

https://m.blog.hu/ar/arokaso/image/szakonyi_peter.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Debreczeni József közíró és gondolkodó szerint Orbán Viktor mocskos autokráciát épít.

https://m.blog.hu/fe/fenteslent/image/debreczeni.jpg

Ezek szerint van nemmocskos autokrácia vagy már volt is.

 melléklet:

összegyűjtöm már ide a nemlétező kormány (autokráciában ugye Orbán = kormány) kritikájának lényeges elemeit zanzában:

-Orbán kommunista, mert államosít. Bizonyítékok: A MAL zrt vezetésének állami felügyelet alá vonása, a nyugdíjpénztár-ügy és a jóoldali újságírók egyik ötlete, miszerint ezek talán viszavásároltatnák a Szurgutnyeftegasz 21,5%-os MOL részvénypakettjét

-Orbán egyenlő Rákosi, sőt.

2060: Orbán vagy Rákosi volt-e a nagyobb kommunista?

Címkék: 2060 orbán viktor rákosi mátyás államosítás

RÖVIDHÍR

Hihetetlen hekkertámadás érte az ötven éve tartó Permanens Nemzeti Négyharmados Forradalom jubileuma alkalmából a Simicska Lajos Közpénztisztasági Emlékalapítvány és a Matolcsy György Csodacsináló Intézet által szervezett történelmi emlék-rendezvénysorozat honlapját. A weboldal nyitóoldalán az elmúlt percekben a Ki volt nagyobb magyar: Orbán Viktor vagy Széchenyi István? kérdést és a hozzá tartozó esszéket egy magát Szabad Európa Hangja – Az utolsó magyar szabad madaraknak nevező gerillacsoport lecserélte a Ki volt a nagyobb kommunista: Orbán Viktor vagy Rákosi Mátyás? kérdésre, és az egész honlapot ennek szellemiségében alakította át.

Ezzel szemben a weblapon most párhuzamba állítják az Orbán- és Rákosi-féle államosítási törekvéseket. Ilyenek olvashatók a honlapon most:

1946: szénbányák államosítása — 2010: 2 700 000 000 000 (2700 milliárd) forintnyi nyugdíjmegtakarítás államosítása
1948: 100 főnél többet foglalkoztató iparvállalatok államosítása — 2010: az államfői és az alkotmánybírósági ellensúlyok eltüntetése, a költségvetési tanács megszüntetése
1949: minta a kommunista Moszkva – 2010: minta a kommunista Peking

Életklép a kommunista Peking mélységesen mély múltjából, 2005-ből. Azóta kicsit nagyobb lett a forgalom, több és újabb autók özönlenek.

1949: egypártrendszerű diktatúra — 2011: a jegybanki függetlenség korlátozása
1949: a 10 főnél többet foglalkoztató cégek államosítása — 2013: az energetikai és közműszektor államosítása
1951: békekölcsön — 2010: a magán-nyugdíjpénztári járulék elvonása 14 hónapra
 

A hekkerek azt írják, hogy "az orbáni forradalomnak nevezett ámokfutás" [a kifejezéstől a Nemzeti Hírek Ügynöksége ezúton elhatárolódik] a napi politikai igényeknek megfelelően írta át az alkotmányt és a közjogi rendszert, baráti és ellenséges személyekre és cégekre szabott törvényeket hozott, személyes kapcsolatrendszerekre alapozott politikai intézményi kultúrát teremtett.

A Permanens Nemzeti Négyharmados Forradalom Nemzeti Ügyeinek Kormánya közölte: a hekkertámadások a haldokló, dekadens nyugat ópiumának számítanak, de a tettesek nem maradnak büntetés nélkül.A hekkertámadás előtt azt méltatták, hogyan erősítette Orbán Viktor a Nemzeti Négyharmados Forradalom első éveiben az előző korszakok szocialista-liberális nemzetellenes politikája által meggyengített nemzetet. Felsorolták a vidéki vasúthálózat újjáélesztését, a minden magyar településre visszavitt iskolát, óvodát, templomot és nemzeti idősotthont, a forradalmi szemléletű jogalkotást és a személyi bizalomra építő politikai kultúra rendszerének kialakítását.

  K. Z.: Mi azt tanultuk az egyetemen, hogy tudományos vitában nincs helyük a jelzőknek.

Ön használ jelzőt?

Debreczeni J.: Ha használnék, azt mondanám: “mocskos” autokrácia épül. De szakszerű vitában, természetesen én sem élek efféle jelzővel. Az autokrácia viszont ténykérdés.

Fideszes családpolitika: rokonok jó állásban

2010. november 24., szerda, 14:13 • Utolsó frissítés: 7 órája
Szerző: Mónika Só Management



 

Kontrát Nóra, Szűcs Panni, Vitézy Dávid, Crespo Rodrigo és Gulyás-Kovács Anna. Mi a közös bennük? Rokonaik is vezető posztokon vannak.

 

történtek kapcsán a KEH leszögezte, nem a KEH állampolgári, kegyelmi és panaszos ügyek felelősévé tett Kontrát Nóra hibázott. Kontrát Károly is kiállt a lánya mellett; egy államtitkárként kiadott közleményben tudatta, „mind a valótlan állítást megjelentetőkkel, mind a rágalmazó információt átvevő és terjesztő sajtóorgánumokkal szemben” megteszik a jogi lépéseket.

Október végén látott napvilágot az a másik hír, hogy a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze, Crespo Rodrigo nyerheti el a tatabányai színház igazgatói posztját. Crespo az Orbán Viktorral is rokonságban lévő milliárdos üzletember, Vitézy Tamás veje.

A 25 éves Vitézy Dávidnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) élére való kinevezésében is sokan a kormányfővel való családi kapcsolatot vélik döntő fontosságúnak a tömegközlekedés fejlesztésének elhivatottsága mellett, ugyanúgy, mint a BKK-s főnök féltestvérének, Vitézy Zsófiának a Nemzeti Erőforrások Minisztériuma szóvivőjévé kinevezésében.

A BKK kommunikációs igazgatója, Gulyás-Kovács Anna, aki korábban a Lánchíd Rádiónál dolgozott, a Nemzeti Fejlesztési és Infrastruktúra Minisztérium első embere, Fellegi Tamás egyik bizalmasának, Gulyás-Kovács Gergelynek a rokona. A férfi a korábbi Orbán-kormány idején a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának főtanácsadójaként tevékenykedett.

Egy másik tárca, a Vidékfejlesztési Minisztérium gárdája is jeles csemetét tudhat maga között. Petykó Adrienn a költségvetési főosztály vezetője, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének, Petykó Zoltánnak a lánya. A 27 éves főosztályvezető a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán végzett, és mérlegképes könyvelői szakvizsgával is rendelkezik.

A főváros másik, a szolgáltató cégeket összefogó holdingja, a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője a Kodolányi János Főiskolát elvégzett Szűcs Panni. Főnöke pedig nem más, mint az édesanyja, Szűcs Somlyó Mária, aki Tarlós István kabinetfőnöke volt, most pedig a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója.

A köztársasági elnök unokaöccse, Schmitt Pál Péter pedig a Miniszterelnökség egyik kormánytisztviselője lett. A fiatalember korábban a Polgári Fiatalok Egyesületét vezette.

 

Józan mértékadó nép-szava a blog-pont-hu ról. Pilu jógyerek:

Senkinek nem lehettek kétségei, hogy fizetnünk kell. Az is egy naiv hülye volt, aki elhitte, hogy a válságadót nem mi fogjuk állni. Nézted már a kajaárakat mostanság a hipermarketekben? Majd kettéáll a szemed a pénztárnál, ne aggódj! Esetleg a bankod honlapján a hirdetmények között is keresgélhetsz egy kicsit, hogy mennyivel is tolták meg a szolgáltatások díját a közelmúltban! És az is sejthető volt, hogy a Telekom cégek a válságadó hatására leállítják beruházásaikat, ami meg egyet jelent a magyar beszállítók halálával, munkahelyek megszűnésével. Így is, úgy is mi fizetünk, tök mindegy, hogy első lépésben kire hárítja a terheket a kormány. A piramis alján mi vagyunk, ergo mindent mi fizetünk.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Aki nem értené esetleg vagy nem ismerné föl: Orbán= Rákosi
Rákosi e képlet alapján tehát egyenlő (=) Hitler, Sztálin, Gömbös GYula, Mussolini, Napóleon [Bonaparte I. császár) cigány, Escobar (Pablo, kolumbiai kokainbáró)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr822471806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.28. 07:24:51

az orbán-rákosi párhuzam fikája ok, de a kína szócikkhez beszúrhadnál ledózerolt falut, végeláthatlan füsterdőt, savas folyót meg csoportos kivégzést is: tengerparti városban lenni jobb (amíg ki nem ugrik az ember az ablakon a nagyonsokadik emeletről, de ha ezt a két toronyépület között teszi, akkor megfogja a védőháló (ők ezt a szociális védőhálót szó szerint értették, csak elég szűk területet fed le)), de az ország nagy része még mindig pontosan úgy él, mind mao előtt.
meg a csoportos kivégzés (letérdel, közvetlen közelről fejbelő, aztán a fejed nyakadon maradt felével riogatják az internetet) is vidám dolog.

magyar-magyar szótár 2010.11.28. 09:11:33

@bs395: Maradjunk annyiban, hogy Kínáról szinte semmit se tud a nagyátlag-ember annak ellenére, hogy internetez. Pl autó-macher nepper és sufni-vigéc haverjaim még ott tartanak, hogy ami kínai alkatrész az vacak, miközben kelet-kínában már 500km/h-val száguldó vonatot is gyártanak és egy rakás kínai autóalkatrész jobb minőségű ma már, mint az olasz utángyártott.

A kivégzésekről annyit: Egy kínai szénbányában vagy vegyi üzemben felvétel előtt közlik a dógozóval, hogy nagy a valószínűsége, meg fog gebedni 3 éven belül. A kínai dógozó keleti nyugalommal les: Hun a papír, hun kő alávésnyi. Szarik rá. Egyszerűen a kínait nem érdekli ilyesmi, mint halál. A halálbüntetés sem riasztototta vissza pl a melaminnal való trükközéstől a "tejipari" nagy hamisítókat. Kérdem én tőled barátom: mi az istenfasza párhuzamot találsz te a mai "kommunista" kína és az általunk sose tapasztalt, de elképzelt kommunizmus között. Ha a mai kínában van valami, az a legvadabb kapitalizmus, ez nyilvánul meg a faludózerolásokban Magyarországon vakkapitalizmus volt.. talán, ha.. vagy 18-20 éve már...

budai zöld 2010.11.28. 16:56:21

Inkább azoknak járna már a valagbarúgás, aki ezt a rengeteg és nagyrészt szükségtelen magas labdát adogatja a teljesen kiszámítható jógyereksajtónak.

Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a választók 80-90%-át baromira nem érdekli sem a magánnyugdíj-államosítás, sem az alkotmánybírósággal/költségvetési tanáccsal izmozás, sem a bohócelnök, satöbbi.

Szerintem 2002 egyértelmű tanulsága, hogy mekkorát lehet bukni átgondolatlan, koordinálatlan és rosszul menedzsel kommunikációval. Viszont láthatóan a Fidesz azt vonta le tanulságnak, hogy sokkkkkal erőteljesebben kell a hatalomhoz ragaszkodni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.11.28. 17:52:00

@magyar-magyar szótár:
mondtam én, hogy kínában kommunizmus van? nem mondtam. azt mondtam, hogy nem biztos, hogy a zembereknek tetszene az a keleti szél.

magyar-magyar szótár 2010.11.29. 06:11:58

@bs395: Az biztos, hogy nem tetszene. A múltkor Nyugat-Kína "elmaradott" részeiről láttam filmet, egy istenhátamögötti "tradíciókban élő" [bocs] kisvárost... hááát.. ledöbbentem. Ha a zónijósnormákat bezzegamerikai típusú alapevetőemberiszabaccsáágjogokat sat. csak úgy rászabadítanák Kínára, ahogyan azt a tejbetökök elképzelik... pl nem korlátoznák komenyista eszközökkel az emberek autóvásárlását... jajmilenne...

magyar-magyar szótár 2010.11.29. 06:13:52

@budai zöld: szerintem semmilyen tanulságot nem vontak le. A kommunikáció pocsék -de még büszkék is rá.

magyar-magyar szótár 2010.11.29. 06:15:41

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Háát, ezt a Pilut nem ismerem, de ez a demagógia az "elveszik a zótómat" stílusban mintapéldánya a jógyerektrükközésnek. Mondjuk én is értek az ilyesmihez ;)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.29. 08:51:45

@magyar-magyar szótár: A kétezer év alatt vasakarattal és vassal történő kormányzáshoz szokott milliárdos tömegnek életveszélyes lenne a demokrácia varázspálcával történő bevezetése. Ott egymilliárd fejben még mindig középkor van.

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 11:53:03

@efes: Nekem ezzel az egész Középkorozás-sal bajom van. Úgy érzem, hogy ez rossz történelemtanítási (bocs) "reflex". Mennyire volt sötét az a középjkor pl, amiben a nemzetiség személyes egyéni elhatározás kérdése volt.
Ha románkéntmagyar akartam lenni, othagytam [kétségtelenül: jobágyi röghözkötésem] identitásom, elgyalogoltam (élet-halál-veszedelemben) 200000 lépést, letelepedtem kiskunistenmögén és összeíráskor beírták, hogy én vagyok a román Vaszil. A fiam meg lett Román János. És kész. Ez volt a "sötét kor?" Sötét volt Lajos, Zsigmond vagy a Hunyadiak (és V. László...) Magyarországa? Mennyivel is volt sötétebb?

Mennyire is "középkor" az ami a kínaiak fejében van??? Vagy ókor. Ó-e az a kor? Én vigyáznék ezzel.. elolvastam Krasznahorkai Seiobo'ját és azóta méginkább óvakodom. Elovastam Kung ce meg Csuang ce (és Lao Tan) néhány munkáját magyarul és főleg.. milyen ó? milyen "közép"? Haladvány van? Hm?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.30. 18:26:21

@magyar-magyar szótár: Hát, az egészen biztos, hogy nincs benne Lao Ce, se Li Tai Po, de még valszeg az se, hogy Mao Ce Tung. az van benne, hogy ki a földre, megkapányi a rizsát, hazamenni bezabálni, nem kúrni, mert elvisz a rendőr. Ez a középkor.

magyar-magyar szótár 2010.12.01. 05:30:05

@efes: Petesejtet vétetnek ki, a férj spermájával megtermékenyítik, a 4 napos zigótáról a doki megállapítja a nemét és ha fiú beültetik.

magyar-magyar szótár 2010.12.01. 05:40:27

@efes: Nyugat-Kína, Szecsuán tartomány, eléggé elmaradott vidék, legalábbis Kelet-Kínához képest.
szörfözz egy kicsit. Csengdu:
www.youtube.com/watch?v=OzGTZgqxqUo

Próbáltam keresni neked egy kisebb koszfészket Szecsuánból. Luohu, tessék:
www.youtube.com/watch?v=t6aMbe8gwek
süti beállítások módosítása