Igyekszem kivételesen most példaképemhez, Hannibal von Lektűrhöz felnyőni és egy egészen rövidet bejegyezni ide:

Úgy nagyjából 2003. óta a mindenkori kormányok időnként vagy folytatólagosan nem teszik be azt a pénzt a nyugdíjalapba, amit az emberektől e célra beszedtek. Hogy a pénzzel mit csináltak, azt ők tudják -tehették, mert nem szóltak róla.

 

De így volt ez már még azelőtt, már úgy értem, hogy a taknyok meg a Horn kormány előtt, mert a taknyok úgy, ahogy Hornék is, pénzügyileg viszonylag fegyelmezettek voltak... meg azelőtt és még azelőtt, pl a Bóldogg Kádár Górszakk-ban tokkal-vonóval az egész nyugdíjalapot ellopták... csak szólok, ha már annyira divat lett megint a történelemből való leckéztetés...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr502471802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenehorizont 667 2010.11.25. 09:34:44

dehogyis lopták. a nyugdíjalapot egyedül orbán lopja. illetve még nem is, de majd biztosssan el fogja, mer ő ilyen.

a jobbra hivatott szocialista
politikusoknak az alapba befizetett pénzek modern, progresszív irányú felhasználásáról szóló döntéseit a gazdasági kényszerhelyzet befolyásolta.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.25. 11:54:19

Az, hogy mi volt, kurvára nem mentesíti azt, ami most van. Főleg, hogy ezek a nyikhajok ezt a nagyon erkölcs, meg etika dumát nyomatják magukról. Éppen olyanok, mint a komcsik, '89 előtt. És éppen azt kell velük is tenni: elzavarni őket a büdös picsába.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.25. 11:55:29

@efes: Sőt, súlyosbító körülmény, hogy azt bűnözik, amit mások egyszer már elkövettek.

Amit most te csinálsz Dudi, az nem más mint szerecsennek mosdatása, a dolgok elkenése, sőt mit több, bűnpártolás.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.11.25. 12:39:52

Az ilyenféle államosítás bolsevik tempó
pont, mint a téeszesítés volt

Ezt nem tudod kimagyarázni

ha mégis megpróbálod, akkor rosszab az állapotod, mint azt a mániákus jógyerekezésből sejteni lehetne

sajnálom:(

Fenehorizont 667 2010.11.25. 13:51:23

@efes:
na, mesélj mán róla, hogy milyen komcsikat zavartak itt el 89' után, kicsodák, és hova.
persze úgyse fogsz, mer nekem nem írsz, mint egy duzzogó óvodás.
hülye balfasz :D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.25. 14:38:15

@fenehorizont: Neked? halvány fingnak se nézlek, ezért nem foglalkozom veled, te idióta. Vedd ünnepi alkalomnak, hogy néhány mondat erejéig most mégis, nyomtazd ki és keretezd be ezt a kommentet, mert tőlem többet nem kapsz. Ostoba.

Fenehorizont 667 2010.11.25. 14:56:27

@efes:
én minden kommentedet ünnepi alkalomnak veszem, mert még kicsi voltam a kádár-rendszerben, és szeretem live olvasni az abból ittmaradt érvelési technikával megírt, nagyképű hsz-eket. de tényleg.

viszont ha nekem nem írod meg, akkor megírhatnád a blognak, hogy milyen kommunistákat üldöztek el 89 után, és hova, mert nekem határozottan úgy tűnik, hogy nem mentek azok még sehova. sőt...

Cat Walk 2010.11.25. 16:48:43

ahhoz, hogy 2003 óta nem kerül be pénz a nyugdíjalapba -ilyen észveszejtő baromságot honnan veszel? bolhafingnyit nem értesz a gazdasági kérdésekhez, de kinyilatkoztatsz
www.onyf.hu/index.php?module=news&fname=onyf_left_menu_statisztika_osszefoglalo&root=ONYF
a 2009-es évet lécci átfutni

Cat Walk 2010.11.25. 16:50:56

a lenyúláshoz - nem máshonnan, nem jógyerek tálalásból veszem át, ott a videóban a szó szerinti nyilatkozat
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20101124-a-kormany-elfogadta-a-nyu8gdijrendszer-atalakitasarol-szolo-csomagot.html

Aki marad a magánpénztári rendszerben, annak 10 százalékos járulékbefizetéseit a kasszák fogják gyűjteni, a munkaadók által befizetett 24 százalék viszont az államhoz kerül" - mondta Matolcsy, és hozzátette: ez azt jelenti, hogy aki a magánpénztári rendszerben marad, az a 24 százalékos befizetése után nem lesz jogosult az állami nyugdíjra, vagyis a nyugdíjbefizetéseinek 70 százalékát elveszíti, ezzel kiesik az állami szolidaritás rendszeréből.

kikoránkell 2010.11.25. 17:25:41

@fenehorizont:
A komcsikat mint rendszert elhajtották, de most sűrű léptekkel érkeznek vissza!

magyar-magyar szótár 2010.11.26. 02:35:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Azt hiszem, nem tudod, mi a bolsevik tempó -ezt meg én sajnálom.

@kikoránkell: Ez a komcsizás is. Felnőtt egy új jógyereknemzedék, akiknek fingjuk nincsen a komcsikról. Nadehát a fasisztákat is nackózzák -hogy basznának meg hattalyiga gőzekét véletlenül Gizike helyett is...

Mindenkinek: Az rendben van, hogy a politikai harcban a mérték (meg persze a sujok) nem számít. De mire tényleg kellenének azok a túlzó szavak, nem marad semmi...

I_Isti 2010.11.26. 05:23:57

Az a szó hogy 'nyugdíjalap' nem jelent semmit. Egy műintézmény van, ami az összes aktuális befizetést átirányítja a jelenlegi nyugdíjasok számláira. Amit levontak tőled, az abban a pillanatban virtualizálódik, és átalakul egy számmá, ami nem jelent semmit.
Ezzel eszemben az mnyp-dtől -már ha tag vagy - tudsz kérni egy kimutatást, ami arról szól, hogy mennyi vagyonod halmozódott föl a számládon. Ha tisztességesen elmagyaráznák, akkor kiderülne, hogy a 3millió mnyp tagból milliónyian jobban jártak, hogy van mnyp tagságuk, mintha nem lenne, valamennyien meg nem jártak jobban, valamennyien meg rosszabbul jártak.
Az én számlámon pl a következő hozamokat írták jóvá az utóbbi 3 évben:
2008 -274000
2009 +582000
2010 +334000

Ezek után nagyon úgy érzem, hogy nincs szükségem arra, hogy Selmeczi Gabriella főmegbízottként megvédje a nyugdíjamat, úgy, mint ahogy megvédte a demokráciát a VSZ 1968-ban Csehszlovákiában. (Selmeczivel se az a baj, hogy iq-free, mert egy nőnek nem feltétlenül kell matematika professzornak lenni, de az, hogy nem tud fölvenni egy tisztességes ruhát, az olyan szinten botrány, ami miatt alapvetően alkalmatlan mindenféle emberek között végzett munkára. )

magyar-magyar szótár 2010.11.26. 05:32:40

@I_Isti: Selmeczi ruhája ízlés dóga, nekem pl tetszik, de Selmeczi maga nem, nem sunáznám, mert a szőke nem a n n i r a esetem még borotváltpina esetén sem nagyon. Én mindenesetre, ha kommunikációs főfelelős lennék, nem élveztetnék jógyerekeket Selmeczivel, hiszen közismert tolvaj, megevett ugyanis egy fél kiflit valami treszkóban az előző nemmegfelelóoldali, a takonykormányzás idejében.

Nekem egyébként a nyugdíjpénztárak nullajelentései teszenek. Kötelező volt beléptetni az elmúlt 12 év kiscsákóit.. de persze fizetni senki semmit se fizetett utánuk, 18-40 éves fizikaimelósok százerei után nem fizettek egy-két évet sem, nemhogy 10-et... Az "öregebbje" jobban odafigyel... a 30as fizikaimelósgeneráció úgy szarik bele akármilyen nyugdíjrendszerbe, ahogy van, pedig nekik már kb 40ezret kéne fizetniük, ha akarnának valamit...

I_Isti 2010.11.26. 05:39:25

@magyar-magyar szótár: hát, ha neked a prostis jellegű öltözködés tetszik... :)

magyar-magyar szótár 2010.11.26. 05:58:59

@I_Isti: Én csak az orromig látok: felénk a prostik melegítőben, sídzsekiben vagy farmer-szőrzsegélyes tutyis gagyidzseki, nyáron bikiniben szoktak ácsingózni. Télen a síruha a menő hótaposóval. Illetve, ahogy a neten szörfölés közben ráakadhatni, Bács-Kiskun egyes részein afféle "fakabát"-ban (kalyibában) kucorognak.

Egyébként szexista megközelítésben is taglalhatjuk, bezzeg a Vadai Ági, az sexy nekem. Szeretnék az LMP-ből is sunázni valakit, de kevés van belőlük az arcvonalban.

I_Isti 2010.11.26. 06:02:57

@magyar-magyar szótár: ja bocs, én a VIII. kerben nőttem föl, majdnem a kocsisor mellett ott a -3 fokban is miniszoknya-nejlonharnisnya-vesemedencegyulladás kombó volt szokásban...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.11.26. 09:45:47

@magyar-magyar szótár: @I_Isti: Selmeczivel nem(sem) az a baj, hogy szőke, hogy csúnya, hog buta, hogy akárhogy öltözik (hogy kiflit lopottt:).. hanem az, hogy csupán és csak buta és lojális
lojálisan buta
bután lojális

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.11.26. 09:53:48

@magyar-magyar szótár: azért ezt a bolsevik tempót mégy egyszer érdemes lenne körüljárni

a törvények laza fazonírozása (törvény az, amit megszavaztatok a csűrhémmel), a megfelelő posztokra a megfelelő (lojális ÉS! buta) emberek ültetése, a nemtesző politikai fékek - emberek, intézmények- negligálása (gulág meg avh már nincs, kifinomultabbak a módszerek), a konzekvensen arrogánsan magabiztosan rövidlátóan ostoba döntések sora

szerintem ez bolsevista tempó

de tudom, én csak egy tudatlan megvezetett indexolvasó városi ördögbotos libsi nyalifali jógyerek vagyok

lécci meséld már el a tuti minden mögé látó vidéki okosságot az elmúlt pár hónapról

köszönöm

Fenehorizont 667 2010.11.26. 09:56:48

@kikoránkell:
nem volt az komcsi rendszer. talán langymeleg szocializmusnak elhazudható, szervezett lopkodás. a rendszert valóban megváltoztatták, ezért nem értem, hogy miért nem beszélhetünk rendszerváltásról egyesek szerint.

a leglényegesebb különbség maximum annyi, hogy azok a tolvajok, akik 89 előtt szétlopták az agyukat, pihentek* egy kicsit, aztán újrakezdték. azok a politikusok, akik az államkapitalizmust éltették anno, nem sokkal később már demokrata szerepben fasisztáztak, majd újabban rákosiznak.
azok a 'közírók' pedig, akik szocializmusról papolva nézték le magyarország jóformán teljes lakosságát a semmibe, azok most demokratákként teszik ugyanezt, és szocializmussal (illetve kommunizmussal, mer az ütősebben hangzik) riogatnak.
tiszta skizo agyrém.

és ami a lényeg: persze ezek az emberek ugyanannyit keresnek. illetve szereznek, találnak, mer ügyesek. vagy ahogy szótár szokta írni: jó helyen vannak, jó időben. mindig.

*máthé lászló konkérétan VÉGIGPECÁZTA a 90-94 közötti időszakot, a saját szememmel láttam. az ex-munkásőr mostohanagyapám nyaralója mellett volt egy háromszintes háza, a csepel szigeten.
az unokáját (vagy a lányát, vagy a mostohalányát) nagyon megbasztam volna. nina a neve, rövid haja volt és gecijó segge. 15-16 évesen még fütyülni is tudott úgy, mint a fiúk.

Fenehorizont 667 2010.11.26. 10:01:10

remélem ninának (aki már a negyven felé közeledhet, villámsebességgel) azóta már többször széttárazták a púzóját bekokózva, részegen, és az életét átértékelve nem jutott pozitív következtetésekre :)

kikoránkell 2010.11.26. 10:09:49

@magyar-magyar szótár:

Írod:" Ez a komcsizás is. Felnőtt egy új jógyereknemzedék, akiknek fingjuk nincsen a komcsikról. "

Pontosan! Fidesznek híjják őket. 20 éve hallgatom ahogy komcsizzák Gyurcsány&Co-t.
Persze,lelkes társakra találtak a Szadeszben, MDF-ben undsoweiterben. A szocik meg jobboldalizzák a többieket.
Hülye ez mind. Lehetnének akár asztal meg székoldaliak, ugyanannyit árulna el róluk. A "komcsi" jelenleg annyit jelent a magyar politikában, hogy mocskos gazember. Oldalfüggetlenül.

kikoránkell 2010.11.26. 10:22:52

@fenehorizont:
Nna, ez elég párhuzamosra sikeredett. :)
Általánosan egyetértek, bár, mindenhol vannak lúzerek, láttam én Deák Gábort(emléxik még valaki rá?) kegyelemkenyérért kuncsorogni. Ja, és láttam elsőorbánkormánybéli államtitkárhelyettest most kihagyva a húsosfazékból, szétinkasszózott céggel, állami megrendelésért lobbizni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.26. 11:22:54

@kikoránkell: A Fidesz vezérkar, az agy(atlan)tröszt az vastagon a a nyolcvanas években járt egyetemre, ahol vaskosan kádárista tanároktól (is) kellett vaskosan kádárista szövegeket bemagolva vizsgázniuk. Kádár=komcsi. Szokás mondani, hogy a fidesz a kádári oktatáspolitika emlőin nevelkedett, mind szellemi, mind fizikai értelemben - így nincs is min csodálkozni. A massza, a Szíjgyártótól lefele, az igen. Azoknak tényleg nincs fogalmuk a komcsiról (jobb híján úgy gondolják, hogy a komcsi armaniöltönyös, cheguevarasapkás, kokaincsempész olajmaffiózó, aki úgy néz ki mint Gyurcsány, az ördög), akik bő nyállal nyelik a maszlagot, amit Vikiék tolna le a torkukon.

Gyurcsány 20 éve sehol sem volt, Megyó alatt tűnt fel komolyan, mint szabadon beszélő sportminiszter. Persze, már a rendszerváltáskor ott volt, mint kiszkb akárki, de hát akkor még javában Gyula bácsiék osztották a lapokat, meg az észt is.

kikoránkell 2010.11.26. 13:58:43

@efes:
Hát, ha igazak a vezérkarról szóló (ál-, fél-, és dez-)információk, ami az MSZMP és KISZ-kapcsolataikról szóltak, akkor van mit kompenzálniuk.:) Nameg, valahogy stigmatizálni is kell az ellenséget. Az, hogy Fletó mikortól lett főördög...hát, szinte mindegy már, kronologikusan persze igazad van. De, csak a példa kedvéért, egyik bp-i egyetemen megy a hörgés egy -valóban drága- szerződés miatt, amit 2000-ben kötöttek egy akkori Gy. céggel. Nem lóg ki a sorból különösebben, a munkát elvégezték több éven át, csaképpen úgy volt megszövegezve, hogy sokba került volna kilépni belőle. Millió hasonló volt, van, azokkal nincs gond, de EZ smell like hell, pedighát ki ismerte őt 2000-ben?! Amúgy nálam is ő főördög(megosztva), csak más okból mint a mainstream rosszgyerekeknél.
Első, második, tizedik és századik helyen azért mert gyáva volt meglépni a struktúrális reformlépéseket, amiket persze Ovin kér számon. Most! Bárkitől jogos lenne, de ő...na nemár! Az összes többi helyen meg azért főpatás mert hagyta az átlagos léptékű lopást a soxorosára erősödni. Meg is kaptuk az 5/4-es kormányzást, akikkel tán nem is az a főbaj, hogy kreatívak a jogértelmezésben meghogy szarkamód turkálnak a zsebekben, hanem az, hogy kibaszott tehetségtelenek.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.26. 14:50:22

@kikoránkell: De most komolyan: egy jól megszövegezett szerződés is baj már? Ha a másik félnek nem megfelelő, nem kell aláírni. Ennyi. Az volt ott a baj, és a hörgés nyilván arra irányul, hogy aki aláírta, az kapott érte valamit. Ez amúgy nem csak Gyre jellemző, még a tüchtig német-, svéd és efféle fafejű országokban is akad ilyesféle szerződésekre, és szerződéskötésekre példa.

Abban maximálisan egyetértünk, hogy ezért a córeszért Gyurcsány és köre által maga alá gyűrt szocipárt, valamint az idióta libsi nyavalygók a felelősek. Ők tehetnek erről.

Cat Walk 2010.11.26. 15:14:03

van fentebb két hsz-em, linkkel,
azok gondolom azért maradtak válasz nélkül, mert megcáfolhatatlan tényeket tartalmaznak

kikoránkell 2010.11.27. 00:32:59

@efes:
Én meg évekig halálkomolyan amellett voltam, hogy inkább a számla nélkül dolgozó fogorvost, bádogost, zöldségest, i tak dalse zavarjuk a vérbe,a korrupt zsaruinkkal,bürokráciánkkal együtt. Merthogy a tisztes polgárság majd kikényszeríti politikai elit(a seggem, az!)megtisztulását. És csak nagyon lassan értettem meg, hogy nem lehet a nép 90%-át elzavarni és hogy a (relatíve) tisztességes politikus nálunk csak rendszerhiba. Az 10-20 normális a rendszerváltás utáni 3-5 évben kikopott, eltűnt, feladta. Itt maradtak nekünk ezek meg azok.

Szerintem egy Szíjjártó nem is tudja milyen intellektusok voltak a Fidesz körül a rendszerváltáskor. El sem tudja képzelni, hogy OV bizony csak biodíszlet volt bizonyos emberek körében.

kikoránkell 2010.11.27. 00:42:05

@Cat Walk:
nem vagyok hozzáértő, lehet, össze se hasonlítható a két dolog, de feltűnő, hogy a kormány sokallja a manyupok átlag 1,12%-os díjterhelését, míg a nyufi kb 8%-os működési költsége teljesen oké.
a hozamkülönbségről meg nevetséges beszélni is. itt van, ott nincs, ennyi.

hacsaturján 2010.11.27. 07:45:31

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

veterán "sunásztukamozgalomba" (lenin lengyeloszágban) féle, nyögdíjtudósnak jó lesz, mint bismarck.

magyar-magyar szótár 2010.11.27. 08:16:20

@kikoránkell: Én is filózom ezen sokat s ahogy szedegélem széjjel a szegmenseket, mindenki bűnös itt. Vagy cinkos vagy falaz vagy cinkel. Elkezdhetjük pl a gyűlöletkeltésnél. Állandóan csak az univerzális fing-hasonlatomban esem hasra, hogy ugyebár [...]esezni/asozni csúnyadolog, deviszont [...]esezni/asozni nem, mert eztet mink csinájjuk és amit mink csinákolunk, az fasza. De amit ezek [név a szerkesztőségben] csinálnak, azviszont nem. Teháét az én könyvelőm kreítív adótanácsadó, ezek könyvelője viszont [minősítés]geciajjas adómegkerülő ganaj.
Ha pl a kajajegyemből kotongumit veszek, akkor faszagyerek vagyok. Ha kihúzom a szezónt a két öltönyömben, de a ruhaszámlámat megboltolom a kedvenc butikosnőmmel, akkor sportló vagyok. Viiszont aki átjárUkrajnába tankolni a megfújatott tankú Passat-jával, az jövedékicsaló ááálat, aki ellen fellépek.

magyar-magyar szótár 2010.11.27. 08:18:46

@kikoránkell: Nem tudom, hogy ismered-e a képet a bálteremről, a merevrészegek az egyikpárt, az pia elvonásitünetektől halálsápadtan verejtékezők a másikpárt és aki mindezt az ajtófélfának dőlvén győlölködő szemekkel, undorodva nézi, meg a haramdikpárt - a ruhatár mellett a sötétszobában viszont oldalfüggetlenül szopatják a hostesslányokat.

magyar-magyar szótár 2010.11.27. 08:24:27

@kikoránkell: Szerintem nem gyáva volt meglépni a struktúrális reformlépéseket, hanem ellenérdekelt. Nem annyira bonyolultan és magasan kell, gazdaságfilozófiai ormokon kutatni, a magyarázat sokkal hétköznapibb és rémegyszerűbb. A cék a júrócsatlakozás totális, a lehetetlenbe való kitolása, mert a jurózónában nem lehet annyira kényelmesen hintapalintázni meg zavarosban halászni. Jó duma volt a reformerség és ha az ember a keskeny ösvényen egyedüli lehetséges alaként élreáll, akor úgy szabályozza a tempót, ahogy akarja.

Szerintem úgy voltak vele, akkora már a rohadás, a tákolmányozás, hogy fölösleges is ezzel szarozni, menjen minden csődbe és majd a zónijó segít. Csakhogy ez a Görög Válság előtt volt. Most pl senki nem csodálkozik, hogy az Ír Mintaállamot sokkaltöbbpénzzel és zsebbenyúlbva is segíti aZónijó, nekünk viszont coki, s ha kussolunk, akkor megengedik, hogy úgy másszunk ki, ahogy akarunk. vagy lehet hitelkeretet újítani, melyik a jobb.
Kezdek Szegény Ferinek igazat adni, tényleg inkább a picsába az egésszel, menjen mindenki, aki teheti, külföldre dógozni oszt majd lesz valami.

magyar-magyar szótár 2010.11.27. 08:29:35

@kikoránkell: Szegény Feriék soha-soha nem akartak reformokat, soha egy pillanatra se vették komolyan. Legszebben az un. "egészségügyi reformon" lehet szemlélteni, megbukott 2007. június utolsó hetében, kényszeredett vigyorral, sajnálkozva jöttek ki a tájékoztatóról a biztosítók képviselői és egészen addig nem történt semmi, amíg a barmok abban a tévedésben, hogy majd a népszavazásnak lesz valami zónijósnormás hatása... magukra nem vették a nemlétező reform megbuktatásának bűnét. Nagyjából 2008. tavasza óta lehet világosan látni, hogy "ezek" tökhülyék az új kommunikációhoz és képesek diadalmasan a saját lbukban is hasraesni.
Olyan zseniálisan a semmit valaminek szerintem még sehol nem tudták lekommunikálni, mint Szegény feriék. Nembeszélve az IMP hitelkeret jórészének ellopásáról, ami "rendbetétel"-ként fog szerepelni a történelemkönyvekben.

Ha belga lennék, könyvet írnék erről a magyar tréfamesterről, erről a Feriről, ekkora zsenit rég hordott a hátán a főd.

kikoránkell 2010.11.27. 14:36:47

@magyar-magyar szótár:
Reformügyben persze Kádárig vissza lehet menni, és nem is tévedünk nagyot, asszem.
80-as évek eleje, idősebb barátom(vállalatigazgató) kapta az MTI-bizalmast, piros csík futott rajta hosszában, úgy emléxem abban olvastam, hogy fél perccel állunk a bedőlés előtt. Aztán jöttek ahírek, hogy a ruszkik nem adnak lóvét, max megveszik az olasz embargó miatt nyakunkon maradt marhahúst. De nincs lóvé! Nem emlékszem pontosan az időrendre, de úgy tudom ekkor kapta Fekete János a felhatalmazást a Valutaalappal történő tárgyalásokra. Megtörtént a csatlakozás, occsó volt a hitel, jött is. Kb innen datálódik a lék. Basztatják is Feketét emiatt elegen, más források meg állítják, hogy ő állandóan azt hangsúlyozta, hogy a pénzt beruházásra kéne költeni, nade ő se PB, se KB-tag nem volt. Szóval így.

A rendszerváltás óta meg jöttek a fantaszták, leszámítva 1-2 évet, amikor fülig ért a ganaj, olyankor jó volt egy Bokros pl vagy Chikán, nem is voltak hosszúéletűek a posztjukon, pedig semmi különöset nem tettek, csak tudták meddig ér a takaró! Végül is mindig lesz kire mutogatni, hogy mért nem sikerült, ultima rationak meg ott van Kádár, ami még igaz is, de basszameg, 30 év alatt ennyit hoztunk ki a demokráciából?!
Hirtelen nem emlékszem, van egyáltalán felelős valaki, aki be merte vallani, hogy elbasztuk? Mármint ők, politikus elit!
Ja, Farkas Vladimir meg Kőszeg tata.
Rest is silence.
A báltermi képet nem ismertem, de tetszik! A 100-fogú zenekart hiányolom róla, őket ki képviseli?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.27. 14:48:25

Fekete pénzügyi zseni volt, nemhogy Kossuth-díjat, de Nobelt érdemelne. Kínát is ő indította be: ott hallgattak rá, meg is látszik.

Commandante Jayasuriya 2010.11.28. 00:38:27

@magyar-magyar szótár:

Látom már megint lekéstem a "nagyon okos hozzászólások órájáról".

Ezért a semmit sem értők magabiztosságával üzenem:
www.youtube.com/watch?v=dqJK29zsO44

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 14:42:13

@efes: Akkor ezek szerint Fekete János javasolta azt Kínában, hogy először GazdaságiStrukturális reformokba fogjanak s hagyják a végére a politikait? Csudálkoznék, ha találnék Kínában egy ping-pong csapatra való csávót, akik tudják, kicsuda ez a Fekete János. Nem mondom, ha A Tenkes kapitányáról lenne szó...

magyar-magyar szótár 2010.11.30. 14:42:54

@Commandante Jayasuriya: itt soha nem késő az okosság ürügyének...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.30. 18:30:58

@magyar-magyar szótár: Nincs is. Elég, ha a kínai nemzeti banknál ketten ismerik a nevét. Ebből egyik a világ jelenlegi egyik legbefolyásosabb embere, most monda a híradó. Fekete a bank- és gazdasági reformokban volt tanácsadó Kínában.
süti beállítások módosítása