Ma 30 éve került adásba a Magyar Televízióban a Stúdió '80 című televíziós kulturális [szó szerint idézem:] hetilap. Az adás rendezője Valló Péter volt. A botrány a második adás után teljesedett ki A Nagy Ház-ban , ezt Jancsó Miklós rendezte. Igen-igen, jól gondolják kedves fiatal olvasóim, voltak meztelen nők és ugyanúgy , igen,  tökfölöslegesen. A harmadik adást Simó Sándor rendezte, ebből Dayka Margit Bors nénije kivételével mindent cenzoráltak, jóformán monoszkóp ment a műsor adásideje alatt.

 

Most a Stúdió '81-'84 című könyvből tallózom. Nagyon tetszett a beszélgetés ebből Patkós Irmával, a Cegléden élő színész nénivel, de ami szerintem a legizgalmasabbak egyike, az a bizonyos botrányos előadás a Nemzeti Színházban. [ Az 1982. november 16-i adás , reflektje a  december 7-i adás, szerk. Érdi Sándor] A Bánk Bán-ra cibálták el a gyerekeket, akik jóformán... pár évvel jártak alattam a gimiben, nem az enyémben, máshol, vidéken a fővárosban is. Volt közöttük, aki semmi botrányt nem csinált, csak éppen pank [helyesen punk] frizurája volt.

Érdekes történet, érdemes lesz majd ide beszkennelnem, ha lesz szkennerem.

Az jutott eszembe tallózván, hogy milyen fasza lenne, ha máma egy , mondjuk Alföldi Róbert igazgató bácsihoz méltó viselkedésű pankos diákelőadást szerveznének és ezesetben viszont valóban beokádanának a gyerekek részegen a székek alá, csak úgy a formabontás kedvére pettingelnének a székeken, mer' a botrány az egésséges :)))

 

Emlékeim szerint mint gumicsizmás bunkó falusi műveletlen parasz'gyereknek, aki alpári  vidékigimnáziumba járt, a Mozgó Világ havilap olvasása mellett ez a televízóműsor vót a legszentebb, sose hagytam vóna ki! Szexuális fantáziáim minden tapasztalait alapot nélkülözően leginkább Petrányi Juditra és Szegvári Katalinra hömpölyögtek, tartós visszatérő álmom azonban az volt, hogy ha egyszer én is nagy leszek, Jelentős Műűűvész, mondjuk már annyira öregen, mint Kepes András vót ekkoriban úgy 32-33 évesen ugye [33 éves  képernyőn, matinésávon kívül, takonyba számolódott a korban - a szerk. kieg.] hogy majd énhozzám is lejön, szulimáni házamban a gangajtóban fogadom a Stúdió '90 stábját, hogy ki lesz akadva A Televízió sofőrje, forgatja a térképet, hova a rákba-tanyára kell má megin' lemennie, a múltkor Kecskeméten voltak a Kodály Iskolában, naszóval az akkor még mindig jókarban lévő Szegvári néni gyugja az orrom alá a mikrofont, miközben a méhesemben méhek dönögnek és az operatőr elkalandozik objektívjével a  mézarany napsugarakban ragyogó ökörnyálas szőlőlugasokon...

 

Lehet, hogy Aczél Endre bácsi ma úgy emlékszik, hogy ő volt A Reformkommunizmus Marjai József támasztotta Erős Bástyá-ján a keskeny lőrés, Baló Gyuri bácsi meg úgy, hogy ő aztán ddde heőjj ddeeee  kkkkemménmnnyen hányta a fittyet a gaz Chrudinák Alajosra (akinek az akkori Camel safariöltönyös nyugatiszínvonalú testére a mostani félfasiszta busafejét szokták hazudni a a Felnőtt Bácsik, úgyis hűjje má' ez a jógyerekbrancs teljesen, akármit beszopnak...) ... szóval én meg viszont úgy emlékszem, hogy a Kultúra Frontján, ha valami valamit, újat megindított, hát ebben az újságban igen fontos szerepe volt ennek a televíziós műsornak. Megjegyzem, ez abban a korban volt, amikor 249000-en olvasták volna az Élet és Irodalmat , ami tényleg hetilap volt, de csak vagy 25000 [bocsjav, kösz' S.]50-60ezer pld-ban nyomtatták. 

Játékos gyakorlat: Hogyan képzeljük el videódokumentumok híjján a Stúdió Akárhányat mint műsort? vegyük Winkler Nóra Kultúrház című műsorát,

http://kultura.hu/img/upload/200808/WinklerNora_78415_1_crop2.jpg

Winkler Nóra - sexy nekem!

 

négyszerezzük meg, emeljük négyzetre és szorozuk meg kéterszerpível és máris megkapjuk. Mínusz New York.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr592094886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.18. 08:58:51

Ott a kép: Baló is a Studióban kezdte, szó sem volt Chrudinák-ásásról. Aki amúgy annyira nyugati színvonalú volt, hogy nem átallta olykor a Csepel-művek hátsó udvaraiban berendezni az izraeli-palesztin hadszíntért. Már akkor olyan Izrael-ellenes volt, mint ma a teljes Jobbik a köbön. Ezt azért a CNN nem engedné meg magának.

magyar-magyar szótár 2010.11.18. 09:29:54

@efes: Az akkori egész politikaiélet Izrael-ellenes volt, az volt akkor a fő LINE! Chrudinák beszél arabul és még jól oroszul valamint angolul (valami KGB iskolán tanítptták az arabot akkoriban jól, a Szu-ban)Nem hiszem, hogy NYugaton el lehettt adni egy kamuriportot, én nagyon is valóságos helyszínekre emlékszem, pl Libanonra, na Libanont nem lehettt a Csepel művek hátsó udvarán berendezni és ... hogy hívták azt a fallangista faszit? Azt se dublőtr adta. Ez a baja a mai közélwetnek, hogy politikai ÍZLÉS (=nyalás) alapján hánynak kardélre mindenkit válogatás nélkül. Én úgy tudom, Chrudinák pártvonalon jól fekvő fickó volt, világszínvonalú (dollárért eladható) riportokat készített. Baló meg MA emlékszik úgy, hogy sportriporter korában bátorkodott chrudinákkal. De az akkor Chrudinák nem a mai Chrudinák, az akkori Izrael ellenesség nem a mai Izrael ellenesség (bár mókás benne jobbikost meg MSZMP-st egymás mellé hoaxálni, ez iolyan indexes tréfike)

Az az igazság, hogy Izraelről én az izraeli (zsidó) liberális értelmiséggel vagyok egyvéleményen és ez biozony nem az, amit a mai magyar piacon kirakatba LEHET rakni. Mert ugye minálunk összesen két váltó lehet, ha elutasítom a mai izraeli politikát , azt csak Izraelben tehetem meg, ahol ma háromváltó van, Magyarországon, ha elutasítom az izraeli [kormány]politikát, akkor kizárólag antiszemita náci lehetek. És békeliba.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.18. 12:13:31

Chrudinák szerintem erős KGB-s támogatással dolgozhatott, hiszen azért bejutni Arafathoz, onnan egyenesen Dajanhoz, aztán Szadathoz, és mindenkivel nagyinterjút csinálni, az nem mehet széleskörű KGB-CIA-MOSZAD egyetértés és egyeztetés nélkül. Persze, ezekre kiutazott, de harcvonalba már nem nagyon merészkedett/merészkedhetett. Azokat vették fel Csepel-külsőn.

Az éppen aktuális izraeli kormány politikája nem egyenlő Izrael népével, zsidókkal, keresztényekkel, muszlimokkal, anabaptistákkal, ateistákkal, stb. Kb. ez ugyanaz, minthogy a magyarokat lefideszes nácizod, holott ez csak a kétharmadukra igaz. OK: 9/10. Amúgy, elég fura érzés lehet olyan országban élni, ahol bármikor (értsd: akármikor) felrobbanhat az utcán melletted sétáló nő babakocsija, a levélszekrényed, villanyórád, vagy akár a tejespult a közértben. És hasonlók.

Cat Walk 2010.11.18. 18:47:05

a Szegvári Katalinra. már mindent értek:)))

magyar-magyar szótár 2010.11.19. 06:46:35

@efes: Baló a sportosztályon kezdte - lásd Baló önéletrajzi nyilatkozatait.
Sőt, a kétharmadukra se igaz! A jóoldali megfelelő jógyerekorgánumokban ugyanazok a tisztáramosott üdelehhelletű jógyerekszájak hol a kétharmadok büdöskurvannyáját sziggyák, hol azon matekoznak, hogy a kétharmad, az bizony a hatvanszázalk kétharmada, azaz a bruttó felese és így tovább. Ha akajomm kéhharmad, ha akajomm akkoj meg nyem, bibíí.

magyar-magyar szótár 2010.11.19. 06:48:59

@Cat Walk: Azt is érte4d, mért egyformán sexy nekem Winkler Nóra és Petrányi Judit. De nekem még Körmendy Zsuzsanna is sexy, csak ezt jógyerekkörnyezetben nem illik hamgoztatni, mert KZs rosszkislány.

Szegvári nyilatkozta egyébként a magyar sajtómunkásság egyik legböcsületesebb mondatát:
"Ha Önök nyernek, önök nyernek, de ha Önök nem nyernek, akkor mi veszítünk!" (2002. későtele )

Slothrop 2010.11.19. 13:13:15

Hát tudod, KZS sose volt szexi. Akkor sem, amikor lehetett volna. (Én érdeklődve fedeztem fel a "jobboldalon".) Chrudinák sima KGB-s volt, az Érdi-Szegvári vonal pedig 1-1,5-ös, ha érted, amit mondok. Vitrayhoz hasonlóan rettentő károkat okoztak a magyar kultúrának. (A Stódió avantgárd kinövéseit prompt lenyesték, nem volt több móka. Az ÉS-t egyébként akkor már 50-60000 pld.-ban nyomták, az volt a plafon.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.19. 13:29:32

@magyar-magyar szótár: Winkler Nóra tényleg szexi, ha van rajta elég alapozó. Anélkül szegénykém úgy néz ki, mint akin végigment a fél ruszki hadsereg. Hálstennek, nekem ez a KZS abszolút nem ugrik be, kicsoda. De a Szegvári felé lövellő vágy azért elég erős perverzióra utal...:D

@Slothrop: Szerintem meg le vlt osztva a szereposztás: Érdi volt Aczél jobb keze, Szegvári a bal. Kepes volt az édi, a kékharisoknak, Baló meg a karcos, a szakállas-tarisznyákoknak. Petrányi pedig a csere.

Az mondjuk érdekelne, miben látod Vitray szerepét a magyar kultúra megcsáklyázásban...:D Megkúrt minden csajt a tévében, az odáig rendben van. Kiirtott maga mellől mindenkit, akiben veszélyt látott, ettől még azért a magy.kult. még áll. Ráadásul, egyáltalán nem volt ez a mentalitás ritkaság akkoriban, ma pedig még annyira nem az. De a kultúrűban mi kárt okozott? Fociban talán, szplínes, rosszindulatú és mogorva motyogásai nagyban hozzájárultak a magyar foci hangulati romlásához, de azért ezt is túlzás lenne Vitray nyakába varrni, főleg hogy tegnap így porba aláztuk a litvánokat..:P (értsd: világlik valami az alagút végén. Az eleje. XD)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.19. 13:33:31

@efes: Bár alapjában azért szar a magyar foci, mert ezzel a himnusszal, a Himnusszal képtelenség nyerni. Balsors akit régen tép meg búvalbaszott ág is húzza... Nevetséges. Mennyivel jobban lehet csatába, ill. meccsre menni pl. úgy, hogy Előre ország néhépe, haarcba. Bár ez sem elég mindig.

I_Isti 2010.11.19. 13:48:48

@efes: Pedig sztem csak annyit kéne csinálni vele, hogy csárdás ritmusban játszani. Egyből jobb lenne...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.19. 16:07:40

@I_Isti: Ja. Én mondjuk a mezőségi legényest tenném meg magyar himnusznak, amit a Muzsikás tol el a Nem úgy van most, mint volt régen lemezen. Szöveg nélkül, mint ahogy a spanyol himnusz is működik. Mert az is működik, sőt még éneklik is.

Commandante Jayasuriya 2010.11.19. 18:59:14

@efes:

K.Zs ma már kissé moletté érett, de persze nem volt mindig az.
Ismerve viszont m.m.sz. Bombera Kriszta iránt érzett örökös vonzalmát, azt kell mondanom, csak a változatosság gyönyörei miatt dicséri a fentebb említett nevét.

magyar-magyar szótár 2010.11.20. 07:16:02

@Slothrop: A sexy-t s-sel és ksz-i -vel kellett vóna írnom a job érthetőség kedvéért. Ez olyan nyakonfelüli (de ott is főleg főleg k o p o n y á n belüli) ... szóval az okos nő, tudod.
Kölyökként annyira nem láttam belülről, hogy ki mit nyes.Gyanúm, hogy a nyesegetők kameramögöttiek voltak inkább. A példányszámot majd javítom.

@efes: Az Aczél-jobbkezézésről, volt régebben Aczélról egy véleményem, most meg valami más véleményem kezd lenni...
@I_Isti: verbung [verbunkos] , azaz tényleg csárdássos egy kicsinyt. És úgy olyan igazán magyar, sírvavigadós, [ a fiatal] Oszter Sándor hömlökébe bukik a haja s úgy ropja, heőjj!

magyar-magyar szótár 2010.11.20. 07:20:33

@Slothrop: Mink itten vidéken annyira sötét bunkóparasztokok vaótunk, hogy a Mozgó Világot is simán olvastuk (járattuk stb) tovább a bojkott után is. A Műűvelt Körökben forgó pletykákat is 90 után hallhattam először ("Dr Antall fiatal óvónőt dug" és hasonló nyalánkságok) ki kicsudának a micsodája vót. Zenész meg haknikörökből hallottam némi pletykákat, ki kinek a micsudűája, meg mennyire részeges meg ilyesmi, de nemhaknizós műűvészeti ágakhoz buta vótam, mint a főd.

Slothrop 2010.11.20. 09:02:38

@efes: Vitray alapozta meg az iskolájával a "modor minden, tartalom semmi" irányzatot a tévében, ami a tévén keresztül a komplett közkultúrát megfertőzte. Amellett a saját beszélgetőműsoraiban QUASI felépítette az aczélikultúrfásodó-kádármoralizálós ízlésvilág múzeumát, és nem könyörült, Bessenyei Ferenc, Kovács Margit és Lukács JÁnos, az emberközeli kábétitkár rulez.

Slothrop 2010.11.20. 09:05:44

@magyar-magyar szótár: Asszem koronatanú vagyok a sors kegyelméből. KZS-nál aszexibb nő okossági értelemben is kevés akadt. Az volt az érdekes benne, és semmi több, hogy Kiss Irén barátnője, aki viszont minden értelemben szexi volt. Vagy sekszy?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.20. 11:19:15

@Slothrop: Ezt én nem gondolom így. Vitray semmi mást nem csinált, mint a korszerű(nek gondolt) amerikai tévésműfajokat (elsősorban a talkshow-t) és tévés hangnemet honosította, természetesen kicsit savanyú, kicsit sárga-módra. Ja, modoros volt. Ki nem? - kérdem én.

Hogy mennyi tartalom volt műsoraiban? A Zsebtévéhez, a Parabolához, a Héthez, vagy mondjuk a Fabulához mérten éppen annyi. Se több, se kevesebb. Nem szimpi a pacák, mint ahogy általában nem szimpik az alacsony termetükből fakadó vélt kisebbrendűségüket kíméletlen törtetéssel, hatalomvággyal és óriási cinizmussal kompenzálni akaró seggdugók általában. Lásd OV.

magyar-magyar szótár 2010.11.21. 08:49:27

@efes: Ez a kopizmus általános volt. Az NDK-sok így fejlesztették a Wartburg 12V-os generátorát: átmentek W-B-be, vettek egy Bosch generátort és egyszerűen lemásolták. A turpisságra elég nehéz volt rájönni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.21. 10:14:03

@magyar-magyar szótár: na ja, mi se láttunk 70-akárhányban Jerry Springer-showt (vagy valami effélét), bezzeg Tamás bátya lazán utazott, hiszen a magyar az sportnagyhatalom.
süti beállítások módosítása