dedicated to: efesnek, aztán az index autós bérbloggereinek és az izomtiborblog írójának, sok szeretettel

 valóditerepjáró felszoknyázvahttp://i.auto-bild.de/ir_img/37742988_ee773efc72.jpg

 

Igaz, hogy autóbuzi vagyok, de ez a bejegyzésem a társadalmi előítéletekről fog szólni. Előszöris a társadalmi előítélet definíciója:

http://static.rp-online.de/layout/showbilder/31609-G080018_medium.jpg

Társadalmi előítélete a nekem nem szimpatikus, számomra útálatos esetleg közömbös rétegnek van.  Szegmens - hát ugye vannak társadalmirétegek, akik, mint genny a gézkötésen, átszivárognak följebb, 1992-ben még drogpresszója volt Szolnokon, ma pedig jól artikulál, szinte felypeg, menedzseröltönyben jár és nulladioptriás szemüvege van valamint loárkastélya fürdőszobáját Budapesten vásárolta és A Hajas-hoz jár föl hetente rendbelövetni a séróját közben akkora geciláda, hogy nem kap embert valamint a Siklóssy és Partner-rel kellett már százéve is ügynököket levadásztatnia, mert lakóhelyén a neve a tetű szinonímje.

 http://static.rp-online.de/layout/fotos/457x325/27518-klum_tiguan_ap5.jpg

 

Megfelelő kicsinyítésben jógyerek azt se tudja, hanyas bömös-e vagy Touareg

A jógyerekeknek nincsenek ámm, óóóódehóóógyisse-isse!  társadalmielőítéleteik, ők egyszerűen csak tudják, hogy fekete+bizonyos autómárkák, BMW, Mercedes, Audi [-> audizó taknyok] kizárólag bunkótahó izomttiboralakúaknak szolgálnak, akiknek a felesége a butikos picsa, aki tűsarkú aranypapucsban rúgja a homokot a Maldív szigetek pljázsán arany bokalánca-kurvannya, flitteres bőrbarnítója neki! Ennek megfelelően az a bizonyos Gyűlölt Vállalkozó Réteg, az elmaradott, begyepesedett fejű barmok, akik még képesek fizikaikiterjedésű, tehát embereket foglalkoztató, a GNI-be belefelé pakoló vállalkozásokkal próbálkozni, ahelyett hogy várnák a telefont, ami értesíti őket egy holnaputáni inkasszóról, amit ééérdekes módon véééletlenül a bank mégis elad neki, aki persze nem tehet ám arról, hogy a megfelelőidőben a megfelelő helyen (ti. a telefonja melett otthon) tartózkodott, szóval a Bunkó Vállalkozó ma leginkább a VW Passatot és a VW Paethon-t preferálja, a diplomásabbja meg a Saab-ot, mert ezeket az emblémákat, pláne a Skoda Octavia RS-t, a jeccerűnép és az autókhoz tökhülye jógyerekség inkább tolerálja. Audit nemtolerál, Skodát tolerál a jógyerek.  Ha valaki egy Audi A4-est vásárol, akkor annak a látszata, a megfogható részei különböznek főleg a Skoda Octavia csúcsmodelljétől, az összes többi akár ugyanaz, hajtáslánc-fék-elektronika. A motorja, akár Audi, akár Skoda, http://autokereso.vezess.hu/data/files/autokereso/hirdetesi_kepek/42/410975/m_1.jpgGyőrött készül, brazil alumínium nyersöntvényből, mexikói szíjkerekekkel és dél-afrikai tengelyekkel. Aki pl egy régebbi A4-est szeretne

 

http://www.km77.com/00/seat/exeo/2009/gra/024.jpg feltünésmentesen, hogy ne a kurvannyát szidják az irigységükről rétegfüggetlenül világszerte ismert magyarok, akkor Seat Exeo-t vásárol, ami csak a látszatában kölönbözik a 2004-ig gyártott A4-estól  http://blog.mercedes-benz-passion.com//400_vitt1.jpg

És most essék szó a legújabb trendről, ez a fehér autó. Vajjon, oh, miért is miért is lett divat a fehér szín a fölső-fölső-fölső luxuskategóriában? Sok oka van ennek, a fehér szín hálás pl karosszériajavítás és festés szempontjából –ha csak egy órát töltünk társadalomkutatással fosonyparkolóban kb 10-20 fölső-fölsőkategóriás „lukszus, terepjárónak látszó tárgy”-at pillanthat meg [valódi terepjárók, csak a jógyerekújságírás le van maradva, mint ma már a borravaló is…) és ezekben kizárólag izomtiboralakúak nőstényeit a kölykeivel, bevásárolni jönnek, meg kajcsizni meg ilyesmicsi, miközben a bőrfejű kigyúrt apu a pink-fekete Smart-ban szopatja a soros kontírozócsajt.

 

Játékos feladat az autózz! bérblog profijainak: Béreljetek , majd index anyu fizeti, egy procc fekete terepjárót és közlekedjetek előzékeny, deffenzív stílusban, mert vezetni a legjobban tudtok, abban biztos vagyok, és írjátok meg a tapasztalataitokat, mit éreztek sugárzóóódni a körülöttetek autózó kedves ismeretlen nagyközönségből szinte autónemre való tekintet nélkül.

 

megj: É már kipróbáltam, nagyon nyami, egy terepjárót kellett elvinnem egy címről egy másik címre... fasza vót nagyon!

 

Szóval hófehér az az Audi, BMW vagy Mercedes. Ha megkérdezünk egy izomtiboralakút, akkor azzal legyint el, hogy a fekete Audi, az régen-régen már csak a vidéki elmaradott tanya helyek cigánykirálycsávóinak az autója. Fogom a varázsceruzámat, körzök-körzök, rábökök egy jellegzetesen indexes áááártatlan véééletlenséggel ho-ÓÓÓÓpp, pont Túrkevére, ahol majdnem annyi cigánykirály él, mint Alba Iulia egy utcájában, persze az többszázéve volt, amikor tényfeltáró-oknyomozó újságíró, icc. Kolozsvári Grandpierre Emil 1951-ben Túrkevére érkezett riportozni azzal az előítélettel, hogy na, majd ott aztán a sok zsírpörkölttel, húsokkal teleeheti éhező hasikóját, közben meg a legvastagabb kaja, amit látott, a Sztalin [korábbinevén Hitler] szalonna volt… Szóval Túrkevén, jelentem, ezen a vidéki elmaradott tanyahelyen is a fehér szín a legmenőbb, és ni, milyen véletlen! A Nové Zámky-i rendszám!

 Jellegzetes mélymagyar sport a szlovákrendszámú autó leköpködése -ami egyébként lehet, hogy magyar tulajdonban van és ha különben pedig cigány királycsávóé, akkor aztán tényleg jólbeletrafált a a heőjjdemogyorók a levesbe!

Nem tudom, jógyerekeink a mai világban, amikor a Legszegényebb Falu-ból 800-an vannak föl a májvippen, fiatal  cigány stricik felhajtói csetelnek üde jólénevelt KIZÁRÓLAG!! pesti, diplomás anyukájuk által még szűznek hitt 13 éves kislányokkal, ne is beszéljünk a fácséról, honnan veszik jógyerekeink azt az előítéletüket, hogy az izomtiborokok fekete bömösökkel meg ódikocsikkal járnak. Vannak még ilyen autók, mert benzinesben egy Audi A6-os egymillió kilométert megyen el nagyjavítás nélkül, 500ezerrel szokták behozni és csévélik vissza az óráját [írják át a kijelzett számot] 155000-re… Csak jókormány jóminiszterei állítanak olyat, hogy egy 240-360ezer km-t futott, tehát épphogy bejáratott Audi A6 [2.4-es túramotorral, ami 8 litert eszik százon és egy örökélet+2nap! –a szerk. kiaka.]lecserélendő és ócska és vacak. Szemre persze az izomtiborok csicskáit nem képes a jógyerekújságíró elkülönböztetni a királycsávóktól, mert a csicskák kapják a levetett ódikocsit, krokodilbőr csukát meg a leamortizált áru-t is (Hosszú ú-val kéne írni, de az hejesírásihiba lenne…)  

 

érdekesség: Németországban bezzeg nincsen magyar irigység, ott a faß-t se érdekli, a nachbar-nak mibűl van hunnan van mennyivaót, de azért a piros színt meglepő módon preferálják, mert a piros szín komolytalanít bizonyos autóka, nem csak sportkocsisít a ferrárivörös árnyalatában, hanem afféle, mint amikor a média és reklámtorta császárai beöltöznek nektek szakadt orosz anarchista diák pofával rokkernek és beszopjátok ezzel, hogy közületekvaló...

nem tűzoltóautó: A6, Passat és más proccmodellek piros színben: Bezzegnémetország!

http://i.auto-bild.de/ir_img/58334942_ee787c62b3.jpg

http://autos.cozot.de/coches/de/2010/02/04/2148.JPG

http://i.auto-bild.de/ir_img/76224224_f4f5bac0dc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr692406843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cat Walk 2010.10.30. 15:45:45

Marketingben a szegmnesképzésnél ismert egy olyan dolog, hogy társadalmi szerep és státus - magyarra fordítva - minek akarsz látszani. Tehát lehet, hogy anyu szigorúan keresztényi erkölcsű, és tisztes feleség, családanyam de ha tigrises hasipolóban meg fenéklógatós miniben végigsétál a Korzón, de ijedjen meg, hogy fizetős ajánlatokat kap. Szóval, ha nem akar maffiózónak látszani a tag, az anyu meg a ciccusának, akkor miért veszi meg az ehhez tartozó kellékeket?

macskassy88 2010.10.30. 20:04:05

"Németországban bezzeg nincsen magyar irigység"

Sajnos van, tapasztaltam. De semmi ahhoz képest, ahogy az egyik luxemburgi irigykedik a másikra.

magyar-magyar szótár 2010.10.31. 03:51:53

@macskassy88: A magyaririgység már a felszínen viharos, a mélyben pedig.... huhhh, na, ott aztán dógozik keményen. A piros autószínnel Bezzegnémetországban éppen erre utaltam vóna, hogy azért ott is játszani kell. A németeknél a színmisztika fontos, náluk a használt autó fehérben , a kosz szempontjából hálás ezüst és a taxiszín vaj-ban eladhatatlan. A fehér autóról az az előítéletük, hogy 3 év alatt nyolcszor tört össze, az ezüstől, hogy cégesautó, ami évente 125000 km-t megy (ez igaz!!!) a vajszínűről, hogy taxi volt (ezeket adják el Kelet -Európában mitsesejtő feltörekvőeknek, 10 éves vajszínű kombit 1.457.239 km-rel. Van osiie kamion, ami nem megy annyit egy évben négykezesben, mint egy német taxi, amiben benne lakik a vietnámi sofőr, akit kínainak néznek...

magyar-magyar szótár 2010.10.31. 03:54:41

@Cat Walk: Ha megnézünk egy tudósítást, elkapták a drogdílereket, azok leginkább középpolgári, nem fekete autóval vannak, autóvigéc koromban én is csináltam jó boltot, fekete bömöst számítottam be kispolgári Ford Escortba. Panaszkodott a drogdíler, hogy folyton drogdílernek nézik a fekete bömössel.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.31. 10:49:15

Ezek nem tetszenek, tipikus prosztóautók, soha nem vennék ilyet, mégha meg is engedhetném magamnak. Egyedül az az utolsó piros terepjáró volt aranyos, na talán azt... na én ebbe tettem bele a seggem nyáron: www.autonavigator.hu/popup/galeria/23324/3407 Határozottan úgy emlékeztem, hogy fehér, közben meg csak a belseje volt az... XD

magyar-magyar szótár 2010.11.01. 05:56:09

@efes: A G-Merci az igaziterepjárók közé tartozik, az igazi belseje nagyjából a legendás mercedes traktoréra emlékeztet, szerintem egy pár kapcsoló meg a gumiszőnyeg kompatíbilis. Nagy Ferenc tánczenei előadóművész, miután az első felesége szétpörölvén az agyát is a két fehér mercit megkaparintotta a rózsadombi villával, felküzdötte magát újra és első mercije kétajtós (rövid) G-merci volt, matt vadászzöld színben.
süti beállítások módosítása