taxisblokád 20

 https://m.blog.hu/me/melegleles/image/taxisblok%C3%A1d.JPG

Úgy kezdődött, hogy a kormány hazudott, nem kicsit, nagyot. Érdekes, hogy a jógyerekinterpretáció erről a hazugságról leginkább hallgat és a történetet  nem a kiváltóokkal  kezdi (ami NNEEEEMMM!! önmagában a 65%-os benzináremelés volt, hanem a kormány, az új, előszördemokratikusan választott volt, hazugsága...)

 

Persze már akkor beálltunk a sorba az ÁFOR kútnál

mindegymiért, az IFÁ-ba gázolaj, HTO, az autóba benzin, amikor kijelentették: „Nem lesz benzinár emelés”. Ekkoriban az emberek még edzett sorállók voltak, ezt ma, amikor egy treszkóvásárló újságbakiíratással, tévébebetelefonálással, neki kapcsolatai vannak, egy köziben vásárolt Bede Malycika anyukájával, jútyúbra fölerakással fenyeget meg illetékest mert a negyedikként való odatopiját követő 3 másodpercben a pénztáros diáklány nem futotta le a 183 métert, nehéz elképzelni, de a nép, nem mint a birkák, hanem szépen sorban és nyugodtan várta a sorát. Amíg vót benzin, addig.

 

Szóval elébb a népek spontán felidegesedtek. Nem szervezett senki, se zsidó, se szadesz.  Különben is, az akkori SZDSZ az nem a tegnapi szadesz volt. De már az a szadesz, ami áprilisban lepaktált Antall-lal.

 

Maszekok, ARO-s zugvállalkozók, a termelőszövetkezeteket széjjelrabló volt-MSZMP-s téeszfőnököktől szarérthúgyért leselejtezett MTZ-ket vásárló kulákok állták el az utat a kereszteződésekben, meg a taxisok. Vidéken még órákat vagy másfél napot kellett várni egy pesti telefonszám kapcsolására, 150 km-re három kéziközponton át, magasfokúértelmiségiek, ha valamit közölni akartak velem , táviratoztak, hogy hívjam föl őket telefonon, mert magasfokú magyarértelmiségi nem ír le semmit, mert az írás megmarad, a telefonban a szó viszont elszáll, mint a pinty, bejegyeztettem a számot a postán aztán 72 percet vártam a kapcsolásra … de a taxisoknak volt CB-je, így ők majdnem olyan gyorsan kommunikáltak, mint ahogy mainapság SMS-ben szokás rémhíreket terjeszteni.

 

 

 

Aztán jött csak a politika. Főleg pofátlanok jöttek, leginkább az MSZP-sek álszent, ájtatos pofával. Azok, akik begyűrűzésről meg külső piaci hatásokról hazudoztak pár éve, úgy tettek, mint akik tényleg a semmiből jöttek föl.

 

 

 

Az SZDSZ volt a harciasabb. Nehéz ma egy papírról olvasván is csak makogó LMP-s  kisgecóka láttán elhinni, hogy egykor az SZDSZ-ben papír nélkül, Kazinczy-díjra is érdemesen-szépen, folyamatosan és jól oráló emberek voltak. Az én szememben pl Pető Iván jól megmondta nem is egyszer a tuttit, míg mondjuk egy MDF-es szemében ugyanaz a Pető áruló ganaj volt. A fideszekeket akkoriba takonyok-ként aposztrofálták , a huszaséveim végén én magam is takony kisgecibe számítottam olyan szemtelenülfiatalon ugye, nos az akkori takonyok majdnem olyan mekegve és akadozva beszéltek, mint egy-egy mai LMP-s főember, rengeteg eeee közé el-elpettyentettek egy szerintünk-et és úgy gondolom-ot.

 http://www.kisalfold.hu/a_lefokozott_unnep/cikk/215/2146603/3.jpg

 

 

 A mai "jobber" baromarcúak és ex-SZDSZ-es maszopnyaló jófiúk visszaemlékezéseivel szemben az SZDSZ nem szervezett, nem generált, nem ügyeskedett, nem kombinált, egyszerűen a már elindult valaminek az oldalába beékelődött - lemaradva, a fasorba' se, oda!-  és úgy csinált, mintha , karjaikkal ilyen utánamsrácokozva miközben az ekkor ugye milyen jócélért hídfőtlezáróak ám nemcsürhe voltak.

 

A taxisblokád csatáját a tárgyalóasztaloknál az MSZP és azonbelül is konkrétan Nagy Sándor szakszevezeti vezér nyerte meg. (Majd erre hivallgva fog több hatalmat magának kérni Horn Gyuától, aki egy brilliáns csiki-csukiva lerendezi.) Nagy Sándor az egyébként is a legpompásabban oráló MSZP-ben a legjobb  réthorikus volt, azonnal tudott rögtönözni, nem lehetett kizökkenteni. Szün.: Az MSZMP nagy súlyt fektetett a réthorikai képzésre, egy vidéki gumicsizmás alapszervezeti párttitzkár is tanult retorikát, nemhogy a veszrémi KISZ-vezetőépző táborban volt ilyen témában előadássorozat. Hát még a foxi-maxi! Kár, hogy nincsen valamilyen funkciója Nagy Sándornak a FIDESZ-ben, szivesen odacsilicsalabácsiznám Krizsó Szilvia elé, tudna-e az ő szavába is úgy belevágni, meg beléfojtani a szót. Szijjártó Péter, miután Krizsó még a szart is visszatuszkolta belé, elnézést kért Kriizsótól, hogy a szavába vág (=ti. hogy befejezné a mondatát, amit Krizsó a szarral együtt lenyomott, vissza a torkán Szijjártónak). Kuncze Gábor is lehengerelt bármely sajtómunkást, de Nagy Sándor még levegőt is tudott venni eközben és hosszú mp-kre hallgatni.

 taxisblokád idején, Szegeden  forrás

http://www.qsl.net/hg5acx/taxis/t11.jpg

 

Ma már hihetetlen, de igaz: a tárgyalásokon sikerült meggyőzni a kormányt arról, ami azóta gyakorlat lett az üzemanyag árelmeleésekben: egyszerre ne sokat, hanem apránként keveset emeljenek. Ezzel kizárják azt, hogy a szocializmusban edződött emberek felvásároljanak az olcsóbból, pár forintért nem érdemes. Holott aratás előtt, meg az őszi gabonaszállítások előtt mindig emelkedik a gázolaj, ára, fizessen a paraszt kurvannya, jaz, tehát ha valaki logikusan gondolkodik, érdemes párszáz liter gázolajba fektetnie. Ha föl is használ annyit a decemberben szokásos árcsökkenésig, ugyanis a fuvarozók ártárgyalása előtt csökkenteni szokott a MOL, hogy a sok maszekkurvannya ne tudjon akkora fuvardíjat elérni, amiből majd a tavaszi emelt árakon is megérné..  Az összes többi, tehát a hazudozás a nemzetközi piaci helyzetről [-> milánói (üzemanyag) tőzsde] az maradhatott, sőt, ezt a sajtómunkásság is engedélyezi a mindenkori kormányoknak, akár nekik tetszőek vannak kormányon, akár nem. A MOL érdekei úgy 2010. őszéig nagyjából egybevágtak az ország érdekeivel, csak az elmúlt hetekben lett divat a Szurgutnyeftegasz-nak szurkolni illetve államosításnak fölhazudni a 21,2%-nyi részvénypakett visszaszerzésnek ötletét is.

 

A MOL 20 éve a mindenkori kormányok sarcbehajtó szervezete is: sápol, a mindenkorikormányok   így beszedett haramiapénzekkel  is   glettelik be  a mindenkoriköltségvetés szakadékait borító könyvelésművészeti álcahálókat.

 PécsA következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.qsl.net/hg5acx/taxis/t81.jpg”.

 

Amúgy most nagyok a várakozások, hátha a FIDESZ végkielégítési ügy miatt kipöccent  durvulása népmozgalmas jótüntetéseket generál, ti hogy a rossz jogszabály (rendelet) kijavítása helyett --- Lázár János azt hiszi, hogy Hódmezővásárhelyen áll a polgármesteri széke előtt és majd ő megmutatja, hogy és hogyan nem enged.  A taxisok ma már aligha sziveskednek, egyébként is mindenkinek van mobilja, mára már az emberek idegeivel anyit szórakozott a politika meg a jógyerekújságírók, hogy senki még egy patikai vagy postai sort se képes  végigállni. Jólszituált 60-as úrhölgyek törnek a Corá-ban a mérlegelésre várók sorába be az élre merőlegesen, de akkor is, ha csak egyszál balfasz pasi totyog ott, mint szarógalamb. Részben a pasit félretúrva löki a mérlegre a cuccát, részben pedig lenézi a pasit szarnak se, részben elégedett magával, milyen ügyes is. A pasi viszont fürkészi, egy , az esti három vacsorájától és nassolásoktól elhízott vén picsa sok fuiksszal és krémektől zsíros pofával milyenes lehet, Gyurcsány fan-e vagy ezek híve, akik széjjelbasznak mindent.

 tipikus taxisarcok fehérzokni/makkoscipő!!! felháborodott nénivel, Debrecen:

http://www.qsl.net/hg5acx/taxis/t21.jpg

Akkor most képzeljük el, hogy pártállástól üggetlenül mit szólna az a mai polgár, akinek egy útlezárás  miatt támadna késedelme. Május óta  persze a tüntetés jótüntetés, a csürhe nemcsürhe  ésígytovább, hiszen a Képzetes Ilonka néniről van szó, hogy a 3 milliója helyett bizony Ilonka néni csak 2 millát kaphatna a FIDESZ rossztörvénye miatt, ja, meg az Alkotmánysságról. Meg a köztársasági elnöktől várják a jogállamiság helyreállítását azok, akik Sólyom Lászlót lefidesznyikezték, ha bármit is az Alkotmánybíróság elé mert utalni, ami azonnal fidesznyik lett, ha vissza is dobta a törvényt, amit rendszeint azonnal ugyanúgy föltett a jóormányzás jópártja, mint a minap Lázár hódmezővásárhelyi polgármester és műkedvelő politikus.

 

  

 

Mert ha Lázár egy profi politikus lenne, nem pedig egy szokásos polgi, aki azt hiszi, hogy még odahaza van a neonfényes falujában vagy a sokkultúrás lézerfényes budapesti kerülete élén, elnézést kérne, beáldoznának egy parasztot a hibás megfogalmazásért, újrafogalmaznák, szépen benyújtanák maguknak és ezzel törölhetné szemétszáját minden panaszos, Ilonka néni is vihetné a 3 millióját az ugyanmiből, amikor a Magyar Túrizmus Rt nem kap egy vasat se hónapok óta a nincsből. 

 

 maszek: Ilyenkor kezdem sajnálni, hogy nem adták meg a munkát eleve is csak egy évre vállaló Bajnainak, hogy az egész trükköt végigjátsza, hogy a rendbetett nagysemmi nulláiból ők hogyan is hogyan is fizetnének járandóságokat meg visszatrükközhetőeket.  

ÉS ELFTÁSS NE

 FELEJTSD EL A 

VÖRÖSSEGG

ÉLYT ADAKOZZ

 A SZEGÉNY PÁRT

ODNAK

 

…mondom, bennem ez a legélesebb emlék: milyen profik voltak az MSZP politikusai 1990. októbere végén, novembere elején. A mai konzervatívok igyekeznek áldozatként beállítani „az első demokratikusan megválasztott kormányt”, de hát az igazság az: balfék kormány volt az, balfék és amatőr, műkedvelő és ügyetlen. SZDSZ-hívő voltam, öt éves korom óta érdekel a politika, addigi tapasztalataim alapján odavéltem, hogy a számomra kedves politikai párt, ha már az irigy (és hülye) Dr Antall kihagyta őket , oktondi módon nem nagykoalíciót alkotott, majd kormányválság lesz, megbukik az első Antall  kormány, egy kormány lemondás demokráciában természetes, majd lesz másik kormány, van jó köztársaságielnök, nem pedig rossz lett, az a tokás csúnya Pozsgay, demokrácia lett, tehát nem kell beszarni attól, ha lemond a kormány, az új kormányban meg már kikerülhetetlen lesz az SZDSZ és talán a taknyoknak is löknek valamit, pl a zöldtárcát vagy egy lilát ...

 

 szün.: Az olaszdemokráciára, a kirakatos, napfényes, azúros, csatornaszagú, elmaffiósodott demokrációra, a rémbohózatosra gondoltam, amiben egy év alat háromszor is állt föl majd ment a cazzo di cavallo-ba kormány, amiben hatféle kormány, még szocialista is kommunista dísztaggal a nemzeti nagyvállalatot államipénzből segített, nem pedig széjjelbaszta örvendve azon, hogy most aztán vúúú, az ellenségespárt mirjádossa heőjjdemekkapta 

 

Dr Antall azonban valamiért a fejébe vette, hogy az 1992-es Úniós & Euro Csatlakozásig nem lesz kormányváltás Magyarországon. lássák a Fejlett Nyugatiak, hogy nálunk hűűdemennyire stabil a politikai helyzet. A Fejlett Nyugatiak 1987-ben mimindent nem adtak vóna, még egy viszonylag halványzöld miniszterben is éket láttak volna az erős bástyán, de amikor lényegében ingyen, sőt, vér nélkül, az ölükbe pottyant a pl eladhatatlan  csináldmagad & barkácsáru készletektől roskadozó piacuk mellé egy ilyesmire kiéhezett, lengyelpiacon túrót nem érő kis fúrógépért 5000 akkor Ft-ot (25000 mai!!) adtak az emberek, rögtön elkezdtek smucigoskodni, újabb és újabb kritériumokat állítani, ami kritériumoknak példamutató módon a stréber és nyalis Magyar Köztársaság felelt meg és amiért hálából ma Romániának jócskán többet engednek meg és a negyedét sem kellett teljesíteniük a csatlakozáshoz, ámmenyhhhhhhhhhh…..

http://www.mediakutato.hu/img/cikk/2003_01_tavasz/01_politikai_karikaturak/03.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr772404301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.10.29. 19:00:44

na, ezért kurva a ped.szakszervezet, hogy képes ilyesmivel kiállni, hogy a 2 millás végkielégítési törvény mennyire sújtja a tanárokat, szegény Ilonka néni
gondolhatod mennyire
eddig soha semmiért nem szervezkedtek, bezárhattak iskolát, emelhettek óraszámot, évek óta egy forint fizetésemelés nincs - semmi reakció, és akkor most akarnak sztrájkot szervezni, emiatt
el kéne hajtani mindet kapálni

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.10.29. 19:02:01

a képek viszont pompásak:)
tényleg ilyen volt a blokád

magyar-magyar szótár 2010.10.30. 05:08:32

@Budai Hella: Konkréte ugye ez testületi ügy, meg is nézném azt az Ilonkanénit, a karikatúrámban ábrázoplt pedagógiai bűnözöt, aki 30 évig nem volt képes eltakarodni a pályáról, bár hibát hibára halmozott, ifjú pedagógus kollégák tucatja és gyerekek százainak életét tette tönker, a pénzéhes picsa, csendőrpertuban a fiatal kollégákkal, egyetlen érdeme, hogy "már anyádat is tanítottam, Gabikám" , egy ilyet el mernek küldeni nyögdíj előtt két évvel, amikor már tavaly kikavarta magának az előrehozott nyugdíjat és most viszont nyugdíj mellett szeretne tanítani és pár óra napközit is.

magyar-magyar szótár 2010.10.30. 05:13:05

Ugye, egy újságíró dolga a teljesség ábrázolása lene, hogy a fideszekeket az is fűti, hogy a maszopos exek ne kaphassanak pénz ésugye OTT járnának 3-4 milliók és ezért nem engednek... Rá kéne világítani, pl fideszellenességben ez cuki lenen, hogy nem képesek törvényt fogalmazni meg elkülönböztetni közhivatalnokot köztisztviselőtől. Mert célszerűen ki lehetett vona vetni a hálót a pofátlanvégkielégítésekre, de akkor a maszoposok megkapják a pénzüket.. ezt nem akarták. Éshát amit egy politkius nem mondhat ki, azt egy újságíró igen, tök mindegy, hogy nullából egymillárdotr vagy 10 milliót akarnának kifizetni, részletkérdés.
És ez a nagy nulla aztán az igazán érdekes! Nem az, hogy a NFÜ-bnen 2009-ben hányember mennyi jutalommilliót kapott.

magyar-magyar szótár 2010.10.30. 05:15:17

És ugyanazok a szájak, amik lefidesznyikezték Sólyom Lászlót, majd egy évvel későbben azt hazudták, hogy sosemontakámójjant, most majd az utcátravitt demokráciát fogják dicsérni, na, ennek is be lehet szarni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.30. 12:29:31

@magyar-magyar szótár: Nem hiszem, hogy az újságíró dolga a teljesség ábrázolása, de legalább megragadása lenne, ez ugyanis lehetetlen. Te, az újságíró egésze egyszerűen egyetlen pont vagy a teljességben, amelyet abból az egyetlen pontból egész egyszerűen nem láthatsz át, hiszen az egyszerre van előtted, melletted, mögötted, feletted és alattad, ha balra nézel, jobbra történik a fontos dolog, stb. Ha igen tehetséges, hovatovább, zseniális újságíró vagy, akkor a dolgok lényegét megragadhatod, de a teljességről képet nem alkothatsz. Az átlag legfeljebb hátraszólhat azoknak, akik őt oda küldték, hogy én innen ezt és ezt látom. SZERINTEM a dolog ilyen. Nem pedig, ez a dolog ilyen. Aki azt mondja, hogy tudja a tutit, az hazudik. vagy manipulál, ami rosszabb. Én tudom a tutit... ikszdé

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.30. 12:32:04

@efes: Eképpen (mivel Sólyom sem állandó, de te sem) nyugodtan mondhatod, hogy Sólyom, aki annak idején fidesznyikként tüntetett, most a mifiunk. Azt hiszem, akik nem változnak, azok a begyepesedett, rögzült és fikszált elmebetegek.

magyar-magyar szótár 2010.10.31. 05:05:31

@efes: Azt hittem, kőppőnyeggfórgatójakok (= fideszekek)

magyar-magyar szótár 2010.10.31. 05:07:57

@efes: Mindig csak, mindig Kosztolányira gondolok, nézd meg az arcképeit. A rúdy-féle mindenirányú érdeklődés. Ez hiányzik a mai újságíróból, csak a szelektívténykezelés, a nyalás, a megfelelés, a szopás. Jellemző, hogy egy nevetséges, stréber kis lufiféle számít A Húsz Év legnagyobb újságírói (és orgánuum...) teljesítményének. Egy mogyoró erre csörgettetése, ami alatt a diók tonnaszámait lehetett csöndben (és azóta is csöndben) kikapni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.31. 10:26:19

@magyar-magyar szótár: Na jó, hát hol van ma Kosztolányi-kaliberű újságíró? Már, aki úgy tud írni? De amúgy még egy ilyen sem tud egy olyan piszlicsáré problémát a maga teljességében megfogni, mint pl. Gizi nénit kilakoltatják, mert nem tudja fizetni a bérleti díjat a tanácsnak. A kormánypárti újságíró maszatolni fog, statisztikai adatokat és más efféle szemfényvesztéseket fog sorolni, az ellenzéki pedig olyan szívhezszóló lesz, mint egy kandászandeának öltözött vujitytvrtkó. Az, hogy példának okáért Gizi néni nem hajlandó eladni közepesen értékes lajoskorabeli komódját, meg azt a néhány Benczúr-képet a falon, hogy Gizi néni amúgy az életében nem dolgozott, mert hátébésként bejárónője volt a budai villalakásában, melyhez úgy jutott, hogy annak idején őt kúrta valami pártfunkci.

Frick László Emlékzenekar 2010.11.02. 02:21:53

@efes: Amikor Kosztolányit, mint újságíró kolosszust emlegetik, a stílusáról beszélnek, a veretes mondatairól. Pedig teljesen átlagos mondatok azok, eléggé olcsó fogásokkal. Sokszor , a legjobb publicisztikái minden veret nélkül szinte tőmondatokból, kevés viránnyal készültek. Épp az arcképeire gondolok pl. Kosztolányi nagysága a mindenirányú érdeklődésből áll, hogy ő képes volt egy cselédlyánytól századjára is ugyanazt a tavaly gyüttem fő a falumbú történetet meghallgatni, sokszor néhány szó, alig érdekesebbb fordulatvariációért. Ma pedig nem tudjuk, mi van egy cselédlyányka fejében.

Frick László Emlékzenekar 2010.11.02. 02:24:41

@efes: De megnézheted a filmeket is. Vagy totál plasztik műanyagfilmek, mint a Meseautó meg Fenyő Ivános vassvirágalakúak. vagy olyan poenfilmek, mint az a BKV-s... De nagyon kevés filmnek van.. Nézd, nézz meg sok egyébként semmiben nem különös 60-as70-es évek beli mozifilmet, én sokszor a konyhakredencek, utcaképek, egyebek, a mellékes reál miatt nézem meg. Ez a mai műfilek sokaságában lényegtelen "Nem dokumentumfilm ez kérem!"

magyar-magyar szótár 2010.11.02. 05:20:20

@efes: Kosztolányi korában egylégtérben készült kormánypárti és ellenzéki orgánum, szintén ismétlés: míg az egyik nyomdájának a szedőjével telefónozott, a másik gyorsírókisasszonyának diktált (nem Kosztolányi, mert ő gyorsírni nagyon tudott, sőt saját eljárása is volt..)

Most mindent azionnal áttematizálnak oldaliság szerint. ha ezeknek csak egy icipioci esze lenne, jól megcsóváhatnák a jógyerekújságírást, megtehették volna a devizahuitelesekkl. Mondjuk Sólyommal kapcsolatban megcsóválódtak. Ugye fidesznyik volt Sólyom ,meg fidesznyik az AB aztán egy fideszes közt e. meg fideszessel spékelt AB akkor micsoda? Elfogytak a fidesznyikezések , túl korán.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.03. 19:00:53

@Frick László Emlékzenekar: Ma egy cselédjányka fejében Lady Gaga meg Katy Perry van. Ehhez nem kell újságíró..:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.03. 19:06:06

@magyar-magyar szótár: Azért az nem mindennapi, ahogy tavaly még azon kardoztak, hogy Stumpf Öcsi is beülhessen az AB-be, majd ahogy felkelt a mi napunk, egyből bele is szartunk az Öcsivel felturbózott AB ölébe. Az, amit most ez a Bencsik János mondott (évfolyamtársam volt gimimben, hát az a tipikus mibűl lett a cserebogárbazmeg-sztori az övé), hogy az Alkotmánybíróság veszélyezteti a kormány mozgásterét?! Tyíha. Ilyet azért a kemény csávók, Révai meg a Marosán is csak szőrmentén mertek mondani... De még nem félek, röhögök.

magyar-magyar szótár 2010.11.04. 03:27:44

@efes: Sőt, nem is egy újságírónk éppen azért veszett el az elmúlt 20 évben, mert nem lehettt beárazni "zavaros nézeteket" vallott. Úgy járt, mint Cipő bácsi. Cipő bácsi ugye ránézésre: bakancs, bőrfej, szélsőjobbos, vesszük még a szálljelkismadárt meg pár hegedeőnyirettyeőzést (vagy ugye Bódi László költő Kárpátaljáról való, tehát bizonyos kérdésekben nem nyalt bele a jógyerek-line-ba 2004-ben...) Azonban az interjúi [!!!! lekérdezés] alapján teljesen egyértelmű, hogy jóoldali megfelelőgyerek. Vizsgált meg a reflexeket, amik kélnek benned vagy az Überjógyerek Hanni bácsiban Cipő bácsiról, AZTÁN járj utána...
Na, én ezt az utánajárást hiányolom.
Pl cselédlánykák fejében BIZTOS hogy nem Lady Gaga meg Katy Perry jár...

magyar-magyar szótár 2010.11.04. 03:30:21

@efes: Ilywet, hogy az AB veszélyezteti a kormány mozgásterét, nagyon sokszor mondtak 2005-2009. között, csak akkor , idézem, fidesznyik volt az AB. Kinek mi a reformok ut-ja, ma már senki nem emlékszik, hányszázeret tett volna lapátra Refómm Kóka --ugyanazok az ajakak rebegnek aggódva, akik refómmok címén oráltak a lapátratevésről, mint refómm-ról.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.04. 08:46:56

@magyar-magyar szótár: nahát.
cselédlánykák fejében katy perry jár, tudom, szoktam velük beszélni. A legújabb, hogy az a német forma egyes gyerek. a vettel, asszem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.04. 08:48:54

@magyar-magyar szótár: Cipő tényleg avarba ejtő fazon, emlékszem, még SZDSZ kampánybulin is fellépett anno. A szaditól a Gusztos promotálta magát skinheadként, hogy még ismeretlen kezdő politikusként lazán el tudott vegyülni a mélymagyar nemzeti tömegben, és még a könyvárustól is tudott vásárolni Mónus Illést vagymit.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.11.04. 09:56:25

@magyar-magyar szótár: bazmeg te tényleg hülyének tartasz:(((

"Vizsgált meg a reflexeket, amik kélnek benned vagy az Überjógyerek Hanni bácsiban Cipő bácsiról, "

:megsértődött

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.11.04. 21:08:21

@A Hannibal Lektűr-attitűd: ugyanmár Hanni, így velem vagy egy csapatban, mint jógyerek, szóval nem rossz a társaság;)

van egy elvi problémám - a kaszinótojásos Dániel az most forradalmár és igazi demokrata, mert nem volt hajlandó egy ilyen marhaságot komolyan venni, vagy ő is überjógyerek?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.11.05. 12:20:38

@Budai Hella: az nem baj, hogy jógyereknek vagyok nézve (:index-agymosott, naív elempés, fellegekben járó valóságnemismerő burokpesti modernkomcsi)

de bazmeg ákost már 88-ban is rühelltem
meg cipőt is már 90-ben

mert szar a zenéjük, szar a szövegük, szar éws kész, pártállástól függetlenül

faszom a jógyerek-teóriába, lassan átmegy paródiába az egész
vagy paranoiába

vagy csak én vagyok paranormális

magyar-magyar szótár 2010.11.06. 07:27:44

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Cipőt benézted -most a politikaibeárazásról vcan szó, de ne félj, nem vagy egyedül.
Gondiolhatod, mi az ÉRZEMÉNYEM a Republik zenéjéről, ha autóban is Bartókot hallgatok. A szöveg -ha a TARTALMAT hagyjuk (de miért is ne hagynánk) jó, mert sajnos a magyar popszövegek rádióban játszott sávja jóformán mind vacakabb. Ha "költészetileg" nézem, pl a Most múlik pontosan nem jobb azért mert nem-Cipő írta. Ha szakmailag nézzük, az ISmertek Lájn -jában Nagy Feri bácsi, Lovasi, Bódi elfogadható, jó szövegeket írnak... abból a szempontból már dicsérhetőek a többiekhez képest, hogy tá-ra hosszú szótag, ti re meg rövid esik...

magyar-magyar szótár 2010.11.06. 07:28:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Én is meg vagyok sértődve. Sajnos hiába minden, az óvodai szinten nem tudunk felülemelkedni. Óvoda ez, ha akarod, ha nem.

magyar-magyar szótár 2010.11.06. 07:29:50

@efes: Hagyó bűntársának is jó a fazonja, különösen, amikor ártatlanarccal orál képviselőként.

easykarma · http://easykarma.blog.hu/ 2010.11.06. 10:15:07

@magyar-magyar szótár: még egyszer mondom: de nem néztem be

ha már óvóda

egyébként meg uncsi
süti beállítások módosítása