"Ezek széjjelbasznak mindent! A Szabó Ervin' nel is micsinálnak, tee!"

>>Isten, áldd meg a magyart <<  = Isten, a történelem ura  

-részlet a jógyerekszótárból

http://kep.index.hu/1/0/141/1410/14105/1410549_44b36b314e8f4e543f35eef1ac0792f9_wm.jpg

FIGYELEM! A kép NEM illusztráció és nem Kínai Kálmán és Trágár Tóni lőtte.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr532390825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.22. 15:13:18

Jajjmár, Dudi, te sohasem örültél még semminek? .D

magyar-magyar szótár 2010.10.23. 07:17:17

@efes: Dehogynem. Permanente őrjöngtem az örömtől, hogy spontán, a semmiből, Plug and Play, minden médiatámasznélkül csak úgy, a levegőből és fotoszintézis útján, a haladó budapesti [szavazati joggal rendelkező] ifjúság és jótétlelkek támogatásával példátlanulegyedülállóan a semmiből, szinte ingyen (= pénz nélkül) egy párt jött föl a parlamentbe, aminek a képen is látható vezetője A Diktáror "adóreformját" így interopretálta: Ez az intézkedés valójában a költségvetés lyzukainak befoldását szolgálja" Talán nem szó szerint idézem, de az biztos, hogy nem azért szavazott Magyarország Egyetlen Normalitása Az Értelmes Emberek Mind Akik Nem Ezek erre a szép emberre, hogy ellentmondás címén jaztatatat támogassa-jaa, akit ők ennyire (mutatom) úúútálnak. Az az igazság, nemhogy egy kedvenc ellenzékipártom vezetését, de kisebb tyúkpört se bíznék rá, mint ügyvédre. Azok, akik a semmiből feljövesztették szinte ingyen, ha már ennyire bennevannak, írhatnának neki pár mélt hogy mikkel lenne célszerű támadi a Szőőrnyet. Mert magától nem tud értelmeset kitalálni.

Annak is örültem, amikor öt perc kemény töprenkedés után leesett, kicsoda-micsoda az a Dudi.

Cat Walk 2010.10.23. 08:21:58

@efes:
@magyar-magyar szótár: ez a DUDI:)) ez nagyon jó:)))
megjegyzem, nekem cssak két perc kellett, hogy rájöjjek, ki a Dudi

Frick László Emlékzenekar 2010.10.23. 09:23:05

@Cat Walk: Először azon kapkodtam a sokfejem egyikét, milyen gyuri???

Frick László Emlékzenekar 2010.10.23. 09:24:10

@Cat Walk: Könnyű egy pestinek a nyelvipestista kifejezést bogozni!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.23. 10:26:42

@magyar-magyar szótár: Én nem tudom, honnan veszed ezt a semmiből jött-dumát? Bármennyire is tagadják, letagadják, negligálják, igenis létezik egy, hozzávetőlegesen 10%-nyi magyar, akit nyugodtan lehet liberális városi értelmiségnek nevezni. Ők nyomatták a szamizdatokat (mert ők voltak, akik azok master-példányaihoz hozzájutottak és ők voltak akik egyáltalán olvastak ilyeneket), és ők voltak mszmp-n belüli és onnan már kirúgott pártellenzék, de ők voltak azok is, akik von haus aus "soha nem lettek olyan klubnak tagjai, amelyik őket is felvette tagjai sorába"; ők szavaztak a szadeszre is, amíg azt ki nem sajátították maguknak maffianisztikus módszerekkel operáló vállalkozók, így természetesen ők azok, akik miután az megbukott, gründoltak maguknak egy másik pártot (lásd Eötvös bohóc világklasszis "Van máááásik!" című számát). Ez a mintegy 10%-ra (1/10-re) tehető magyarság soha nem fog (már) populista balra szavazni, mint ahogy populista jobbra sem, a magasgalléros, konzervatív közepet pedig kinevetik vaskalaposságuk és kurzusszerű állandó múltba révedésük miatt. Így ha nincs ló, lesz szamár alapon, lett LMP.

A dolgok szerencsés konstellációja esetén (a vártnál is nagyobb fidesz-bénázás+karizmatikus vezető arcok, nos ez utóbbi még nem nagyon van) az LMP lehet még kormányzati erő is. Azonban a veszély is nagy a szétrobbanásra, hiszen elképesztően heterogén a párt összetétele, van ott szélsőjobb környezetvédőtől maoista kultúrzsidóig minden. Azonban az faszság, hogy egyszer csak lett valahonnan valami, mert ami lett, az mindig is volt, és mindig is lenni fog, ugye. Normális emberek mindig lesznek, illetve ha már nem lesznek, akkor vége is a világnak.

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 03:20:05

@efes: Az LMP esetében éppen maga a [most már] működés mutatja meg a különbséget a korai [igazi] SZDSZ-szel szemben. Le voltunk nyűgözve, milyen okosakat mondott Pető Iván, stb, a korai SZDSZ szellemóriásai. Ezzel aszemben, mivel az LMP csinálmány (az internetes hírportál kommunikációs szakemberei... ez nem társdadalmibázis...) A 10% nem megalkota és kinyomtatta az LMP-t, hanem az LMP-t kitalálták és beszopatták vele a 10%-ot. Moast ugye itt lenne az idő megtölteni a trójaifalópártot, Két verziót tartok lehetségesnek, az egyik, hogy nem akarják még a hozzáértőket, politikához konyítóakat elkoptatni.. az arcokat. A másik a szokásos indexes cucc, kitalálnak valamit, de aztán hagyják lógva, nincsen rá idő, elmúlt, megvolt a dicsőség. Azért önmagában, szakmailag, lehet büszkélkedni, mert egy viccpártot gründolni mégis más. Az LMP komoly igazi pártnak látszik. Az SZDSZ Az [Egyetlen] Ész Párt-ja volt (beképzeltek is lettek ettől miközben ugyanolyan politikaiamatőrök voltak a GYAKORLAT ban, tehát amikor TENNI TENNI TENNI kellet, akkor tehetetlen pöcsök voltak, csak a szájuk tudott járni..)

Igazából a magyar történet elmúlt 20 éve az MSZP-ről szólt, az MSZP-ben dőltek el a dolgok, az MSZP simán kinyírta és legyalogolta Az ÉSz Embereit. Felnőtt most egy új nemzedék, ami (akik) szakmailag decensek, okosak és szépek... viszont a politikához mégbutábbak, még sötétebbek, be lehet szopatni egy különben kommunikációból nagyon okos embert a legócskább politikai trükkökkel is. Ráadásul a mai kommunikáció síkbolygósabb, épp az imént vitáztunk barátom a sorokközéfogalmazással, nahát.. még a szövegfelszínt sem fogja föl ez az Újokos Fiatal, nemhogy mögöttes (bocs: poeticai ) tartalmakat.

Mert nézd csak meg, a filmiparban nem ez a probléma? csak sík kétdimenziós filmet tudsz eladni, harmadik-negyedik rétegbe belefogalmazott mögötteseket nem vesz ki a zsűri, mindent a felszínre kell pakolni, árnyalatok nem lehetnek, bár a vizuális lenyűgözés frenetikus.

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 03:22:45

@efes: Nem láttam még, de úgy sejtem, hogy a Becstelen brigantik épp ezügyben szopatja a jónépet. A Kill Bill.ből ki fejti ki a másodikréteget, az ellenirányút? Senki a tömeg színén veszi, a csomagolást eszi meg. Aki a 60-as-70-es évek moziján nőtt föl, halálra únja magát a mai filmeken. Csak a sztaniol zsezseg.

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 03:30:44

@efes: Ez illúzió, hogy a normális ember az, aki tetszik nekem és aki szerintem okos. A FIDESZ most éppen ezt szopja be, jönnek a hagyómiklósaik, mint ahogy sok új polgármester körül már szerveződnek az új hagyói, ő ezeket a pofákat mind, mert "értelmes okos emberk" választják ki. A jóbarát a bajban ismerszik meg, a rosszbarátot azonban jódolgodban nagyon nehéz elkülönböztetni a sok jóarcból. Demszky sem gondolta azt, hogy kiket is emel kebelésre. Az SZDSZ-re a Nagy Pártrulettben is ugyanis tettek aljas, ganyé III/III besúgó sőt, köztörvényes csalógazemberek is. Azt jól látod, hogy az LMP-be szezon a fazonnal van egybehívva-csalva.. és kecsegtetve. A hatalom egyenlő pénz.. és amikor a pénz szóbakerül a ganaj már ott van. Ot állnak előtted karéjban, sok régi barátod meg egy rakás új. Innen hátulról látni, melyik az aljas rablópatkányféreg. De szemből?
Én a hősidőben találkoztam ilyen "SZDSZ"-essel. Kihívott és elémállt azzal: "Élni és élni hagyni!" ez az akkori magyar szótárban azt jelentette: "Lopjá' te is bazmeg, ha annyira irigyled vagy kinyírlak!" A fickó máig az SZDSZ egyik hőse, holott még Bánthatatlan Gábor is megpillantotta párszor az igaziarcát.

Egy magyar Tarantino kéne ehhez, a Szabó bácsi Rokonok-ja kevés volt..

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 03:38:38

@efes: Minden utazás az első lépéssel keudődik és ezért a politikaitrükkökben az első nagy gecialjas szopatást rögtön a bejárat mellett kell elhelyezni. Szinte hasraesnek benne a látogatók, viszont nem veszik észre, mert feljebb látnak. Az LMP születésében magában benen van a bizonyíték, de lapozhatunk tovább az index történetére. Sajátlegendájuk szerint a semmiből, a tehetségükből jöttek föl, de biozony elmehettek volna a levesbe, ha az mesebeli 200-300 (500?? sőt több???) milliócska nincs. Aprócska momentum.

Van ez a képlet:
A férj a szeretőjével beszélget, amikor nebyit az asszony: "Kivel beszélsz-kiveeel beeeszééél?!?!!???" És akkor a férj lazán mosolyogva odaböki: A szeretőmmel! És akkor az asszony erre megnyugszik. Az index is így kezeli a szennyest [vízipipa sztori], ő maga rakja ki és akkor a hívek elnevetik, dojóvicc.

efes, kérlek, csak olvasd el Schiffer beszédét, amivel "támadta" a FIDESZ adóügyi ötletelését... Én aztán nem vagyok LMP-s , röhögnöm kellett vóna, mekkora balfasz beszéd.. de sírtam inkább a sok okosjóbarátom helyett, akiket még mindig az Okos Párt illúziója lelkesít.

Túl sok gyöngeképességű jurátus amatőrködött a magyar politikában az elmúlt 20 évben és Schiffer ennek a tradíciónak a folytatója. Ilyet, mint Schiffer, egy átlag MSZP-s (nem tudjuk, mi lesz A Párt neve holnap) reggelire kitunkol a pirítósa maradékával.. Egy LMP-snek vérizzadva papírról kel fölolvasnia a "riposztját" ez szerinted Az Egyetlen ÉSz 10%-ának a pártja?????

magyar-magyar szótár 2010.10.24. 03:42:34

Szabó Bazdmeg Zoltán egyedül ledumálná az egész LMP-t és rückwerts-ben még véééletlenül rájuk is trancsérozna... Nem tudom, honan veszik a bátorságot az indexes és LMOP-s jógyerekek ahhoz, hogy csak sajátmaguknak vindikálják az okosságot. Az MSZP tele van nagyonjóképességű, nagyon művelt bácsikkal, miközben mai értelmiseggségünk ugyanabba a hibábna esik, mint esett Berecz Jánossal kapcsolatban. Aki képes volt még bajuszt is nyöveszteni a róla élő hamis képhez megfelelésben.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.24. 10:27:18

@magyar-magyar szótár: Ez világos, nem is azt vitatom, hogy az LMP lufi - én éppen azt mondom, hogy van ez a 10%os réteg, akinek kell valami, mert soha a büdös életben nem fognak se a fideszre, se a szocikra, se sehová máshová szavazni, csak ilyen-olyan-akármilyen liberális elveket valló pártra (amelyik nem MSZP és nem FIDESZ) VAGY semelyikre.

Arra hogy most, a gyakorlatban hogyan szerepelnek - erre mondom, hogy karizmatikus arcok nélkül mehetnek a levesbe. Most csak azért vannak benn, mert egy csomó - hajdan szadeszes szavazó betolta őket (közülük igen sokan nem is olvassák az indexet! és az LMP más, szerinted szekértolóit), mert VALAKIRE kellett szavazni. És csakis ezekre lehetett, mindenki más vállalhatatlan. Igen, az LMP termék, mely pillanatnyilag helyettesít egy igazán működő cikket a politikai hiánygazdaságban.

A kultúra, így a film is, ma termék: csak diktatúrákban és gazdag országokban él még többrétegű olvasatokkal bíró művészetként. Kiváló, okos filmek készülnek Kínában, Iránban, Argentínában, fillérekből, mert ott a filmesek rá vannak kényszerítve, hogy ne fogalmazzanak direktbe, ne az első heti kasszát lessék, hanem a messzidzsre koncentráljanak, melyet a puhább-keményebb cenzúra átverésével bele tudnak plántálni a nézőkbe. Gazdag országokban pedig úri passzióból születnek még művészi filmek. van egy svéd faszi, reklámstúdiójából keresi meg azt a pénzt, amit aztán filmezésre költ, saját pénzéből szórakozik. Tarantino és más amerikai pedig az óriási showbusiness asztalról lehulló morzsáiból építkezik, farkát csóváló kiskutyaként, aki azért mindig fel-felugrik az asztalra, hogy az ott kajáló nagy bácsik azért tudjanak róla. Olyankor aztán le is parancsolják őt mindig, de tudják, hogy a kutyák ott vannak az asztal alatt. Amúgy Tarantino is játszik, formákkal, mítoszokkal, legendákkal és divatokkal. Emellett, a tömeg nem is nézi, talán az egy Pulp Fictionon kívül, de annak meg olyan kultusza van, hogy megkerülhetetlen. Tarantino amúgy a félművelt, de mindenképpen a tömegen túl lévő sznob közönség kedvence. A tömegé Cameron, Spielberg, Michael Bay, Emmerich, ilyenek, de akkor is inkább a sztárok, akiknek a nevét szerintem nem is ismered (még én sem, aki naponta használja őket..:). Tarkovszkij ma egy kockát se forgathatna, legfeljebb saját pénzéből.

Sokat járok színházba, mindenféle színházba, főleg premierekre, ami azért pofavizit. Néhány régi MDF-es arc kivételével szinte kizárólag csak SZDSZ-hez illetve a szocikhoz köthető ismert arcokat szoktam látni, Fideszeset (Rockenbauer kivételével) szinte sosem. Persze, lehet hogy ők kizárólag az ún. Pesti Magyar Színházba járnak, ahol én már baromi régen voltam - nem azért, mert ciki hanem azért, mert 1: nem hívtak, de főleg 2: nem volt semmi érdekes bemutató. De Operától az amúgy igen jobbos Vígig, inkluzive Nemzeti, Katona, Örkény és Radnóti, csak a fenti arcokat látom. Vikit pl egyszer láttam színház ELŐTT, amikor Schwajda temetési megemlékezése volt a Nemzeti előtti hajóorrban: valahol hátul röhögcsélt (!) azzal a nyikhaj spannjával, a tömjénessel. komolyan mondom, ha nem lett volna mellettük két szekrény, akkor fejbe basztam volna őket. Az egy, hogy temetési megemlékezésen nem röhögünk (hacsak nem vagyunk woodook), de ráadásul Schwajda az ő emberük volt. Gyökerek ezek.

I_Isti 2010.10.25. 21:04:15

@efes: Nagycsaládosként nem olyan 1szerű elszakadni színházba... :)

magyar-magyar szótár 2010.10.26. 05:41:07

@efes: Utána kellett néznem, mert elfelejtettem a nevét. Tordai Bencének hívják, az egyik legokosabb (és jól-DE NEM OLCSÓN!-beszélő LMP-s) egyéniben nem jutott be a parlamentbe.. Az is eszembe jutott közben, hogy az 1990-es Egyetlen ÉSz Pártjában tudtak beszélni, most az LMP-sek meg papírból makognak hülyeválaszt, pl a célja a támadás és erre mit csinál: alákontráz a kormánynak, ez Sch. A Párt Főeszetokja!

magyar-magyar szótár 2010.10.26. 05:47:42

@efes: Ugyanezt, amit mondasz, indexes stílusban tekintehetem úgy is, hogy a [párt neve] kezében vannak a színházak és ezért járnak oda a haverok.

Hagyjuk a politikát. Magyar műűvész, még akkor sem, ha pénze dögivel, pl a szinház meg a film jól fizet, közepes szinházi mufti villalakást spórol ki a kezén forgó pénzekből (ismétlem, politikátólfüggetlenül, pl én azt se tudtam, hogy Schwajda e z e k embere volt...) de az is biztos, hogy magyar műűvész nem fizet, cak a potya kell neki, könyvért pénzt nem ad, ha a szerkesztőségben ingyenpéldányt nem tud zsebretenni, inkább meggebed de pénzt nem ad érte. Ha azt hiszi, fizetni kell, nem megy be , de pl amúgy presszóban májer, kétvíz kétkávéért kifizet 1600-at de egy Holmi-ért 500-at nem. Ez az én megfigyelésem. Én is láttam prominenseket színházban, de mindik egy picit később, kisérővel, oldalról, avagy a lépcsőre rendszeresen ingyen beengedett koszosfarmeres zsíroshajú rajongólányok gyűrűjében (akik sikoltozni szoktak a kultikus pillanatokban a tapsviharban) "sodródik" be véééletlenül.

magyar-magyar szótár 2010.10.26. 05:51:12

@efes: Valamint nagyjából értelmes ember természetszerűen SZDSZ-es, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 1993 óta nem fizet tagdíjat (és semiben nem azonosítható egy kókistával vagy a párt végső szétbaszóival, pl a 2002. utáni Pető Iván féle bandával) van egy ilyen, hogy.. eszdéeszes csávó, ezek magamfajta százkétéves seggek vagy mégöregebb "begyepesedett " barmok, akik leragadtak valahol annál, ami 1988-93 között a liberalizmus volt. Mondjuk akkoriban é takony kisgecinek számítottam.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.26. 09:42:36

@I_Isti: :D

@magyar-magyar szótár: 88-93 között a liberalizmus éppen az, ami ma is, csak éppen se Szabad Kezdeményezések Hálózata, se SZDSZ nincs már. EZ a különbség. :) A magyar művészes szöveg súlyos általánosítás, nyilván van ilyen, amit írsz, de van olyan, sőt amolyan is. Mint akárhol máshol...:)

I_Isti 2010.10.26. 13:02:10

@efes: Egyébként igazad van. A fiúk 1. gen. értelmiségiek. Ez nagyjából mindent elmond róluk. (Ált isiben az egyik értelmiségiszülők gyermeke oszt. társam lakásában járva _iszonyat_ sok könyvet láttam. - Pedig nekünk is nagyon sok könyvünk volt, mert anyukám nagyon szeretett olvasni, meg mi, a fiai is - és elérhető árúak voltak a könyvek. Ovi honlapján van egy fénykép, amin egy könyvespolc előtt van t. nejével lefényképezve. Namost az igazi könyvespolc, az nem ilyen, nem a gerinc színe alapján vannak összeválogatva a könyvek...
www.miniszterelnok.hu/gallery/image/csaladi_fotok/csalad_06.jpg
)
süti beállítások módosítása