285=1050

480ezer [nézettség] > 4,2 milliós[nézettség]

680MFt=3,6MrdFt

1600MrdFt=4900MrdFt

2,2MFt+3,5MFt+7MFt+2,8MFt az összesen hét tétel 20Mft [több mint]> 23,4MFt+77MFt+28,6MFt (összesen egy tétel)

/példák egy jógyerek-számtankönyvből/

 felügyelet [alá von] jógyerekül: irányítása alá vesz [vállalatot]  irányítás => tulajdonba vétel (reprivatizáció, visszaállamosítás) E logika mentén, szintén jógyerek- technikával: Tehát akkor a/egy felügyelőbizottság, az irányítja a vállalatot (és tehát nem a vezérigazgató és az igazgatótanács meg a főmérnökségek és üzemvezetőségek) és ez az irányítás egyenlő (=) a tulajdonjoggal. Vagyis ha azt mondom én, mint felügyeleti joggal rendelkező személy, Nórika titkárnőnek, amikor iratokat tömköd az iratmegsemmisítőbe, szólok neki, hogy ÁLLJon meg kedveském, muti csak, miket darál be maga, akkor ez azt jelenti, hogy a cég az enyém és a profit meg főleg.

 

felügyelete alatt van= övé a

http://patdollard.com/wp-content/uploads/babysitter.jpg

és tényleg! tiszta anyja!

ráhibázás: És tééényleg! Van a világ részvénytársasági formái között egy magyar, speciális, a magyarrészvénytársaság, amiben a részvénytársaság menedzsmentje a részvényesek pénzével mint sajátjával gazdálkodik - a bevételek a menedzsmenté és a kiadások pedig a részvényeseké. Mókás esetben a főrészvényes a magyarRt menedzsment haverja, együtt meetingelnek, hawájjznak, vadászvacsorák, jó haver, ott a balfasz szeme láttára rodolfózzák el előle a céget. A módszert az un. ÁFÉSZ [Általános Fogyasztási Szövetkezetek] vezetőségei dolgozták ki a múlt század 60-as-90-es éveiben, de termelőszövetkezetkebne is általános volt... A szövetkezeti vezetőség évente vacsorákat rendez a tagságnak illetve a nyugdíjasoknak, nótaest, birkapörkölt, kőbányai[sör], velkamdrink: törkölypályinka...

 

[ügyesen:)) technikai bemutató csúsztatásra:] Ugyanígy, mint babysitter, akinek [korlátozott] felügyeleti joga van 19-és 04 óra között, tehát ezidőben a gyerek az övé, szülői jogai lesznek attól, hogy felügyelete alatt van a gyerek... Az is nagyon fontos, hogy ha a felügyeletet húsz vagy száz ember is gyakorolja, de ezek vezetője a felügyelő és ha ennek van egy tulajdonsága, származása pártállása,  akkor mindenki, aki a felügyeletben rész vesz, az ooolyan.   

 

Hozzátenném persze, hogy prekoncepcióik és előítéleteik ezeknek van, nem nekünk. Ha ezek holnapután átveszik az uralmat a Petőfi Rádióban, akkor már tegnapelőtt tudtuk, hogy az , akit még nem tudunk, ki lesz, d széjjel fog mindent baszni az MR2-ben. Ami jó volt, illetve ami rossz volt, amikor a kedvenc [kedvelt  a telefaXXOoom, én a Tilos Rádiót hallgatom ill. Lyukmagyarországon nám, de ugye a sokkulturás jókormányzás nem hatott oda, hogy a Tilos üdve az egész országra is kiterjedjen, csak a Pestországiaknak jöhet be nemonájn is... , de azért stb-stb] rádióink széjjelbaszásáról volt szó. Amikért aztán mozgalmat indítottunk s amikről aztán ki is derült, hogy mégsem baszódtak szét, csak újragombolták a mellényt úgy, hogy most már az újragombolt mellényű rádióknak is ugyanúgy be kell fizetniük a kötelezőeket, mint más (nem kivételezett) rádióknak is .

 

Közlekedési Felügyelet – minthogy felügyel utakat, pályákat és járműveket és közlekedési eszközöket, tehát ezeknek tulajdonosa ezeket a dogokat tulajdonába vonja, tartja.   

 

Pl az autóm forgalmirendszáma a felügyeletem alatt van (tulajdonjoga az államé) ezért azt csinálok vele, amit akarok.

 

A címlaptündér, mint admin, felügyeli munkaidejében az üzemet, tehát az üzemet irányítása alatt tartja vagyis az övé a cég és a Gazda Albert bácsi elmehet a [SÍP és FÜTTY_FÜTTY!]ba/be.

 

Most azt a  rosszgyerektréfát jógyerekolvasóim kíméletére nem sütöm el, hogy melyik alpogibácsi felügyelete alá tartozott a BKV és azt ő minek is-minek is tekintette. 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr42380055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.20. 09:09:07

Ez milyen kép! Anyuci mutogatja magát, hogy hátha meggyakja még egy balfasz, hogy legyen neki még egy ilyen kis kretén gyereke? Vagy hogy?

2016.09.28. 15:02:14

Hol van már a belinkelt kép? Elnyelte a Zinternet.
süti beállítások módosítása