polgármester - dél-bajorul phürgea'maistaa

 

Tegnap meló közben elméláztam ezen a pógármester dolgon és a francia filmesközhely-polgármester jutott az eszembe, nagyjából a Maupassant-novella tévéfilm adaptációtól Louis de Funes-szel bezáróan úgy, hogy keresztülszáguld jobbról egy Belmondo film, a polgármester egy pocakos tökfej zakóban vagy frakkban, cilinderben, keménykalappal, vagy egykor beatnik-nek számítós bozont ősz maradékaival a tarkóján, joviális, és egy nemzetiszínű szalag fut keresztbe a hordóhasán a város (mindenképp város, ha 600 lakosa is van) címerével. Egy tökfej.

A bajor polgármester pl egy fogdoki, aki időnként benéz a faluházba, mi újság.

Az angolgyöp meg egy 478 éve semmiben nem változott kastélyt vesz körül, a háttérben meg a 307 éves angolpark fái.

 

Ez meg itt egy aligismert német kisváros 1290-ben épült, azóta álló városfala a Paraszt-torony-nyal, a háttérben egy 500 éves parasztház. nem látni a képen, de a fotósnak háttal, kb 250 méterre a város kellős közepén egy paraszti tejgazdaság működik kb 12 köbméteres, bio módon kezelt hatalmas trágyadommbbal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manfred Fehr

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.spd-rotenburg-fulda.de/imgs/ortsverein/manfred_fehr.jpg”.

 

- Rotenburg an der Fulda bürgermeister-e 1994. óta

 

 

 

 

 

 

 

Német paraszt 300 éves tetőácsolat alatt jószágait eteti

 

 

francia parasztok tüntetgetgetnek a Champs Elisée-n

 

 

 

 

francia ökormányzati testület, az egyikük (vélhetően a demszkyalakú) a polgármester...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr402352248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.07. 17:24:51

Naja. A jó polgármestert csak az ismeri, aki az adott városban él. Itt lakik a szomszédban, lejár abba a kocsmába, ahova én, találkozunk a boltban. De Botka Laci, neadjisten Kósa Laja nevét nekem miért kell ismernem??? És Tarlós elvtársat meg miért nem ismerem? Na itt a bibi.

Egyáltalán. Mi a rákot keres az a rahedli polgármester a parlamentben? Csak nem gesztenyét kapar? A többinek? vagy azok rohadjanak meg? Hogy is van ez?

magyar-magyar szótár 2010.10.08. 07:45:05

@efes: Valóban nem sok keresnivalója van polgármestereknek a parlamentben, perszehogy kaparnak. Sőt, még följebb is vannak lokálpatrióta expolgármesterek.

Másrészt a kis magyar pornográfiában bárki polgármesternek megváltott személy elindulhat akármilyen szűz lapokkal, azonnal angyonsokbarátja lesz (mint Demszkynek is lettek...) és nagyonsokszor a legdorombolósabb ciccabarátról derül ki későn, valójában mekkorákat ugrik (és karmol be magának)
Hány fényes magossértelmiseggi elme próbált meg pógármester lenni.. és hogy undorodott el...
Mindössze 200-300 év demokrácia és nálunk is minden jó lesz...
süti beállítások módosítása