"A nehézség álljon bele!"

/nagyanyám legdurvább káromkodása/

Az Oswald von Wolkenstein örvén írt posztom emlékére, amit nyomtalanul bezabált a blogmotor juj, igyekeznem kell a becopy-val, mert mindjárt ezt a szart is befalja!

 

 

megközelítő halvány lila fogalmam sincsen, mi az a blogmotor. Azért carrambá! zom, mert a többiek is ezt teszik, ha nehézségbe ütköznek. Megkérdeztem HTML-hártyakovácsokat, mi a kereszténybetegség (magyarul franc, franciául angolbetegség ) lehet ez. Ők persze nem a marketingkoncepció felől (a netokratív alaptétel szerint) hanem szigorúan szakmailag közelítik meg, amiből én annyit sütök ki, amennyit ők értenének meg abból, ha elkezdeném a V.A.G. konszern 1,5-1,8-as motorcsaládját (1975-tól napjainkig, a hússzelepes turbós az utolsó jeles képviselő, egyik kedvenc nagyméretű autótipusomban [1270kg menetkész össztömeg]  140-nel futkározvást 5,5 liter fogyasztva számora eléggé fürgén mozgatta. Mindamellett, hogy ez egy „szőőőrnyen elavult motor” nyolcszelepes hengerfejjel szerelt változatában ismerek pár példányt, aminek 500ezer km megtétele után jobbak a valódi (tehát mért, nem a papírszerinti adatai, régente zöldkártyakészítésnél rendszeresen dupláját írták be a CO-jána a mért adatnál és még így is jelentősen hatérérték alatt maradt, míg 500ezer km-nél a legtöbb japán sztárautó motorja egyszerűen bekakil és kész, prucc, passz…)

 

Sejtésem szerint semmi baj nincsen a blogmotorral, Lipett-lopott ócska, ótvar az egész, a szokásos mélymagyar netokrata cucc, még a fasorban se volt a mai jógyereknemzedék, amikor két pesti ügyes gyerek megszopatta Ford Hungáriát és eladott nekik egy „készletkezelő és generáló” programot, ami az összelipkedi-lopkodgatgatásától számított 2-3 héten belül talán még működőképes volt, ámde a cégméret nem tette lehetővé a program karbantartását, egy autószerelőből 50 kiló ráhízás és egy pénzes banya fölszedése után szalontulajdonossá lett autodidakta számteches zsíragyú felhasználó kb negyedóra alatt kisütötte, hogy egy rakás szar is többet ér, de ez a program nemhogy 10 1997-es milliót, de húsz mai Ft-ot se ér. És ez még az „üzleti szféra” !. Vagyis már többezer évvel ezelőtt is így ment ez, nincsen mit várnunk.

 

Szerintem semmi baj a blogmotorral. velünk van a baj, túl sokat írunk. A bazár bezárt, nem kell a sok szöveg, a kreativitás régen nem kell, már kreativitásnak nevezik azt, ha egy ügyes kislány kopizott képen garantáltan pixelenként makulátlanná nejlonbabává retusálja az egyébként napi 4-6 órában napikozmetikázott celebpicsát. Se szőr, se pörsenés, a műanyagraffia szerű hajcsutak minden kóca mesterkélt és beigazított. Nem mi kellünk,a kreativitásunk vagy a dumánk vagy a tutti-nk, hanem egyszerűen csak a kapcsolathálónk kell meg a kattogástermelésünk, zsezsegjünk , toljuk-húzzuk a hajtányt (öhöhhö! –„regisztráljunk ingyen” és „ez nekünk semmibe se kerül!”). Lájkoljunk, de a lájkolás  is csak azt jelenti, hogy a zsírhomályban bekapatnak velünk egy jó nagyot és megszívatják.

 

Nem a blogmotorral van baj, gyorsan valami rövidet, vágólapról beslisszantani és mehet. Ami akadály, az izé, ami eltünteti, lenyeli a bejegyzésünket, lebénítja a gépet, többnyire a blogmotor védelme az illetéktelen árnyéklovagok és farvízevezősök , barkácsoló hekkerbélák ellen, akik persze, lévén még profibbak, mint a blogmotor összelopkodói játszva lógnak , sőt, még a magafajta tökfej egységsugarú felhasználók számára is látható sávban bukkannak föl queffhatyggl nevő „blog”-ok efféle bejegyzéscímekkel, mint tefiklljahw , glg7zhroet,  sko6e2, nnixaibrq .

 

A hiba mindig a mi készülékünkben van. Magyarországon jóformán minden szegmens ezek és barmok, barmok az utazóközönség, a vásárlók, barmok a mocskos devizahitelesek, akiknek pedig három éven át milyen fasza hiteleket is tudtunk bebeszélni felsőfokú rábeszélőgépekként! Barmok a betegek, a gecik, akik nézik a műsorunkat, ami szemét ugyan, de ugye a barmok is szemetek és szemetet a szemeteknek. Á, dehhogy, nem azért nézik többen az X-faktort, mert ostobaság volt Friderikusznak másodszor is eladni a cuccot azután, hogy az 5-ös szériát elbaszta, ssőőőtt! nem kis orcával álcázott PR riportban elkezdjük bepróbálni az avas mentegőzésünket arról, hogy mi még csak majd most gyürkőzünk neki és lesz ez még ígyse.

 

És akkor tud valaki csudálkozni, hogy a politikusaink több, mint zöme ócskán hazug geciláda.

 

Éppen be is írhat valaki panaszt egy lécci-lécci levélben. Meghiszem, hogy tele a cég jópofa netokratákkal, még a hártyán is kupálnak, ha a léccíí-t szépen kérik. Ezek a jópofik is azonban alkalmazottak és attól nem marad itt a nyár, hogy dudvaverte, gépktől járhatatlan  belvizes tarlókat szeptember derekán kölyökgólya hadak tallózzák az egyelőrre valóban földrögekként szanaszét görgő békák eránt.  

 

Próbálkoztak barmok már szimpla seggnyalással is, íme

 egy példa.

A blogmotort vagy mi a telafaxxomat má! jaztat! tipikus magyar vállalkozás működteti. Márpedig a magyar vállalkozó akkor se fektet be, forgat vissza, ha van miből, csak azt ismeri, hogy vegyünk ki és még vegyünk ki és nem újítunk, jó lesz még a régi, bekenjük egy kicsit sárral, hogy ne látszon annyira lyukasnak. Ahhoz már nagyon értünk, hogy hello everybody! hangulatot csináljunk egy kis nejlonlazasággal osz’ maj’ lesz valami.

Legföljebb kitesszük ezt a cukiságot, hogy sünetelünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr742319583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2010.09.24. 08:28:54

Rég olvastam ilyen "fogamra valót"!!! Nagyon igaz amit ír a posztoló, ezek szerint nem csak én látok olyan dolgokat, amit igazságtalannak érzek. Igen, úgy látszik aki sokat ír, termel, akármilyen érdekeset, klasszat, az nem lényeg! Itt bizony másról van szó. Jól láttad, és nagyon jól megfogalmaztad!!! Bizony, elképzelhető, más itt a lényeg... :)
"Velünk van a baj, túl sokat írunk"!!!...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.24. 08:54:07

Szerintem meg itt most csak parázol. Próbáld meg, hogy egy sima szövegszerkesztőbe (MS Office, Openoffoce, Winword, stb.) írod be a tervezett posztot, aztán egyszerűen csak ctrl+c, ctrl+v be a blog.hu szövegdobozába. Így akár egy komplett reghényt is kiposztolhatsz, míg ha egyből a blog szövegdobozába pötyögöd be, akár egy sima (rendes és hasznos) rendszerfrissülésnél elszállhat az egész. Vagy úgy, hogy véletlenül félre kattintasz. Én is jártam így, nem egyszer és én is lusta vagyok először docba írni faszságaimat, de ez az egyetlen megoldás, hogy BIZTOSAN ne szálljon el a cucc.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.09.24. 09:02:06

Amúgy, a blogspot is ugyanígy viselkedik, mint ahogy szerintem az összes létező blogmotor. Olyan ez, mint hogy a benzinmotorba is tankolni kell néha, kb. Vagy a tüdőnek is kell levegőt venni.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.24. 09:29:52

Időnként van álláshirdetés a Gépházban. Szerintem pont egy ilyen széleslátókörő, komoly autóipari tapasztalattal rendelkező motorszerelő kellene oda.

magyar-magyar szótár 2010.09.24. 12:42:06

@Levéltáros: Dehogy. A mai rendszergazdák meg 'ámítógépmájerek és HTML-hártyakovácsok pont olyanok, mint John Steinbeck Édentől Keletre fekvő amerikájában az első autószerelők meg szervízmesterek... majd ha lesz időbusz, onnan hozunk föl májereket, az arcberrendezésük pont jó lesz.

@efes: Természetesen hülye vagyok és nem próbáltam ám a vágólapról való kopipasztázást.

Ott kezdődik az egész, hogy belassul a gép, méghozzá fordítva, a saját fatengelyesem nem annyira, mint ez a vendéggép, ami erős, tehát pl az afféle agyonspécizett telextrázott , mint a Kigondoltam, napközben, ha nagy a netforgalom, jóformán be se jön. Ilyen statgép, olyan statgép
az oldalon parancsfály dógozik, folytatja? hogy a kurzívéletbe ne!

Másrészt... azt hiszem nagyon soká-soká fakadtam ki, már egy éve kérdezgetek hozzáértőket, mi lehet a gond...

A kommenteket is wordban kéne írni, helyesírásellenörzés, AZTÁN jegyzettömbe másolni, mert nem szereti a kommentablakhártya a formázásokat... hát.. ki a telefaXXXom pikkpakkol annyi ablak között, amikor a kommentelésben éppen a riposztszerű gyorsaság a lényeg.
süti beállítások módosítása