golyófogó - általában balfék, tejbetök, kezdőversenyző, pl csiocsipszterítő furgonos kisköcsög, akit az igazikaminyótós áálatt veszélyes , pl traffipaxos, kápéem-leshelyes szakaszokon nemhogy hagy előzni, de még dob is neki egy jobbos indexet, takaróóggy anyádba, képes még elvenni a lábát a gázpedálról, hogy beférjen. A mitsesejtő ~ meg, ha négykezesben járnak, átnéz a pihenő társára: "Lenyomtam , mi? -mint a bélyeget! Betettem centire!"  Különösen alkalmasak golyófogónak az olyan jóarcú kisgyerekek, akik tavaly még kenyeresautóval hordtak ki péksütit és azt hiszik, hogy a kamionozás valami vóldizni mesedélutánba illő csárliangyalai Balogh Szilárd felkonfjában. Néha meg éppen ellenkezően, a gabonás vagy kavicsos vonat [több teherautó-szerelvény követési távolságon belül együtthaladó oszlopa a vonat , -a szerk kieg.] első tagja a vonat, ennek szerepe a golyófogás, pl moderngondolkodású fiatal antialkoholista , aki cigi helyett friss vágottződet szí-va koncentrál vagy szpídet szed vagy más korszerű kemikáliával él, míg árnyékában a lepukkadt alkoholista sofőrök lopakodnak benyomva rendesen (fölnyomva, amíg a korlátozó engedi, 90-nel..) A kápéemesek [tengelysúlyosok] külön vadásznak ezekre a vonatokra, de a kavicsos meg gabonás bandák cébéznek és ezért inkább dűlőutakra kiállva verik be a szunyát, amíg a kápéemesek be nem zárják a bazárt úgy délután 4 mélységében... Kívánságra kommentben részletezem, mi a különbség az elvonásitünetektől űzött derék kendermagos amfetaminboy és az alkoholista vén szárcsa vezetési stílusa között, ha leketyegett a vekker (vészesen lecsökkent a szint és messze látszik még, amikor tölteni lehet..)

 

Politikai témák iránt érdeklődő olvasóim gondoljanak Tóth Károly MSZP-s képviselőre, mire volt ő jó a jógyerekújságíróknak. Régen, amikor még volt kormányzati kommunikáció, akkor az akkori kamarilla   a nagyobb disznóságainak ellepllezésére kissebb, PR-célra alkalmazott baromarcokat áldozott be az un "kormány"-ból  ~nak. Némelyik ~ úgy szuperált, mint Gráf bácsi, akit inkább nem váltottak le, mert többször is jól bevált. Ehhez képest a mostani kamarillának annyira nincsen embere, hogy még a leggolyózáporosabb helyekre is kénytelenek a szűk baráti körből valakit (=bárkit, végzettség nem szám) beáldozni. Teszemazt, ül a kinézetre tótawé-alakú, borostás, szűk harmincasan már negyvenesnek látszó fidesztakony kevesebb, mint sportos eleganciában az apparátus elérendelt vidéki mandarinjai előtt, akik mind öltönyben, nagykosztümben, nők pl zárfejű cipőben!! feszengenek, ő meg nejlonlazább [farmer, póló, saru], mint az index szerkesztőségének valamelyik PR-célú  álblogja Szily blogpápa őszencsége gondozásában...   Csak azért nem jut golyó a srácra, mert most a jógyerekújságírók tobzódnak még a kormánynak látszó testület mindennapi fikázhatóságában és nem érnek rá szarozni a cizellával... Egyes komm'csiszakot végzett báábocikák még fideszkörökben is odavélnek, hogy az elutasítás tömegorgiájával fogadott "Nemzeti Egyetértési Nyilatkozat"-ot tudatosan efféle golyófogónak szánták, pl így nem jutott fika Mikola bácsi paraszolvenciaellenes kirohanására, sőt, magára Mikola bácsira se. A "Nemzeti Egyetértés" takonyhegyeket rongyosan szakadozó monszunfellegekben hömpölyögtetett három hétig odavissza. Mégis, le kell lomboznom a túl sokat gondoló   rosszgyerekeket, lehet, hogy ők havi 300 nettóért jobb kommunikációs stratégiát taná'nának ki, mint  Dr Kovács, akit nem is értem, mért fikáz a jógyerek Basahalom kolléga, hiszen most az annálrosszabb a minéljobb, nem?

szün.: Magamrészéről, ha néhány billentyűfutammal sikerülne, az egész fideszbagázst visszaküldeném a vidéki hernyótalpasba és a két faviccpártunkat megkoalázva [LMP jizzed Húgyozó ("Kétfarkú") Kutya] alakítanék kormányt úgy, hogy azért a pénzügyet Petschnig néninek adnám. A lepukkant, alkalmatlan közmédiákat meg besorolnmnám az IndaVideo egyik ágának. Krizsó Szilvia lenne ennek a kormánynak a szóvivője. Ha érdekel ideám valakit, majd kommentben még részletezem, de mindenestre nagy tanítóinknak, Tótának, aztá Molnár Tamásnak meg Uj Péternek és Tamás Ervin bá'nak nagyon fontos, kiemelt  felelős pozíciókat adnék. Török Gábornak egy külön, EZO.TV alakú stúdiót alakítanék ki és élő egyenesadásban kéne későéjjel héttől este 23 óráig elemeznie. (a háttérben Zsozsó Pádre.. és lennének gidalányok is...) Uj Péter lenne pl az ország fő vízkormányzója. (Persze az indexmájerség megtartásával... majd leadja a vízkormányzás melóját valamelyik címlaptündérnek...)

Szóval lehet, hogy egy 21 éves gyorstalpalt komm'szakos rosszgyerek jobbakat találna ki, mint Dr Kovács, viszont  nem haver, tehát félnének tőle a kamarillában. Odeavélek, hogy a az un "kormányzati kommunikáció" már még akkor sem lehetne szartseérőbb, ha százkétéves Pilhál György bácsi (akit Tamás Bence Gáspárnak kéne kitalálnia, ha nem lenne) társadalmi munkában irányítaná, de úgy látszik, Pilhál sincsen elég közel a brancshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr812245557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása