vagy vagy vagy

vagy vagy

/a szerző verse/

 

 

>>Légy nagyon-nagyon szerény. A halálon túl téged is a sír férge vár!<<

 

Engem ugyan nem! –én a tengernek megyek. Vagy hamvasztatom magam.

/Egy kivagyi mondolata a chaszid bölcsességre/

 

kihaénnem! – >>Én vagyok a, én vagyok a teszemazt  […]-i fi, nem parancsol nékem senki, sem a […]ság sem a […]ség, sem a […]-i bíróság. <<

 

„Ha én nem vagyok, ennek a koszos kócerájnak már annyi lett volna rég!”

 

>>Teszem a fejem, mintha valaki lennék. <<

 

„Na, kivagyok én, mint a kacsa.”

 

>>Ki vagyok én, kinek nézel engemet? <<

 

Majd én megkülönböztetem magam, ha akarom –Nem mondhatja el ezt a néhai M. László színművész, aki nem dönthetett arról, hogy neve lehet-e lift dekoráció egy LMBT-s kivagyi-honlapon. És ugyanígy más már nem élő személyiségek is ugyanígy jártak. G. Erzsébet író kivagyi-e volt? Tüntetően vagyok-e, aki. Személyiségjogaim-e vagyok? Személyiségjogaim vagyok-e. Biztosan nembunkó-e vagyok, ha csatlakozom azokhoz, akiket a bunkók kirekesztenek.

 

Ad notam: Az idén szokatlanul visszhangtalan volt a Buzi-e Kivagyiság Tüntetés-e -e: teljesen leárnyékolta a Büszke Egyet Nem! Egyetnemértési Kampány. Ha néhány tahó nem kiabál le, mindössze egysoros lett volna a becsalicím, rá se kattannak.

 

Már ott se kéne a derekam, ahol kilenc gyerek van.

 

A F’ kivan. A P’ is. A K H J L E QWERT kivan-e mind ÁÉLKJHGFD?.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr602145610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.12. 13:41:56

Valóban nagyon beteg hozzáállás, amikor valaki az identitása központi kérdésének tekinti ezt a kivagyiság témát.

Az egész tüntetés-történetben van egy csomó példa a hiábavaló kivagyiskodásra: itt vannak a kivagyiak, aztán azok, akiknek állítólag semmi közük az egészhez, de mégis hihetetlen energiákat képesek arra áldozni, hogy kifejezzék a rosszallásukat. Aztán a vezetők, akik az egész politikájuk egyik legfontosabb elemeként adják el a kérdésben való hozzáállásukat (azért szeretik a témát, mert jó sokat lehet rágódni rajta anélkül, hogy bármi tesztelhető konkrétum felmerülne).

Van ezeknek egy pár közös vonása, ami nagyon nem tetszenek nekem. Egyrészt egyenlőségjelet tesznek az ember és egy cimke közé, ami még
annyira nem baj, mert végülis mindenki úgy rontja el az életét, ahogy kedve tartja. A gond akkor válik nagyobbá, amikor a címkézők minél több embert próbálnak megnyerni a saját álláspontjuknak. Úgy csinálnak, mintha valamit kínálnának ezzel, miközben csak fontosnak akarják érezni magukat, rosszabb esetben manipulálni a többieket vagy valami miatt elterelni a figyelmüket a lényegesebb dolgokról. A dolog akkor válik igazán durvává, amikor a kreált és tökéletesen érdektelen címkéket ürügyként használják arra, hogy nagyon is konkrét fizikai és lelki sérüléseket okozzanak másoknak. Itt már nem csak a maguk, hanem a mások életét is tönkre tehetik a címkézők. A dologban az legtragikusabb, hogy a buzie téma csak egy példa a sok közül erre a történetre. Valójában ez egy univerzális minta, ami nagyban meghatározza az életünket.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.12. 16:04:48

@ifsz: A Melegtüntetés nem a heteróknak szól, hanem a melegeknek. Akinek nem inge, ne vegye magára címszóval, de akinek inge, az nyugodtan öltözzön fel, mert megfázik. A homoszexuálisok komoly menet egyáltalán elfogadni saját másságukat, azt, hogy hím létükre a hímekre áll fel a faszuk, nem pedig a faros-mejjes leányokra. Gondolom a leszbiknél is hasonlóképpen, bár hivatalos leszbit asszem nem ismerek. Tehát ez a folyamat igen sok melegnél tragikus fordulatot vesz, rengetegen öngyilkosságot követnek el, mert nem mernek kiállni, nemhogy a társadalom elé, de saját családjuk elé sem azzal, hogy ők bizony buzik. Az ő számukra demonstráció elsősorban a Meleg Büszkeség napja. A világ normálisabb helyein ez egy jó buli amúgy heterók és meleg számára egyaránt, ergya helyeken kifütyülik, meg okostojások ideologizálnak rajta ostobán. Holott elég lenne csak azzal tisztában lenni, hogy akaratlagosan, divatból senki nem lehet meleg, parancsra lehet, de az attól még nem buzi, aki viszont divatból lesz meleg (noch dazu megélhetési meleg, te jó túrósfaszú atttyaúúúristen!), az amúgy is meleg. Ennyire egyszerű.

Szerintem amúgy, aki hangosan kimegy buzizni a melegtüntetésre, az 5% hülye, 95% látens homoszexuális. Csak nem meri bevallani magának.

Fenehorizont 667 2010.07.12. 19:13:12

@efes:
ja, ez a látensbuzivagy-szöveg tipikus felvilágosult, progresszív gúnyolódás az "ellentüntetők"-ön. úgy hajtják, mintha lemez szólna, miközben azok senem látens buzik, senem homofóbok, senem olyasmi, aminek a melegekhez direkte köze van. nekik valószínű a faszuk kettéáll attól, hogy létbizonytalanságban élnek, ezért frusztráltak, és frusztráltságuk feszítését akkor érzik enyhülni picit, ha utálhatnak, lehetőleg csoportokat, hisz az ember szeret általánosítani (másképp nem is tudna tájékozódni a világban).
olyan ez, mint a meccsre járás - nem véletlenül feszegetik azt a bizonyos közös halmazt. akik ute-meccsekre járnak, és még győrben, az eto-drukkereknek is azt ordibálják, hogy enbékettőkeleticsoport!!, azoknak nem a foci a lényeg. az csak egy ürügy, mint pl egy buzifelvonulás.
az ilyen tettrekész embereknek az amúgyis alacsony száma a társadalmi jólét fokozódásával arányosan csökken tovább. itt észrevehető mennyiségban vannak, és fel lehet őket hazudni intoleráns jobboldali réteggé a zemeszpé politikai-kommunikációjához.

kínzó kérdés: láttál-e már budai kertesházból leautózni korrupt, gazdagfater hülyegyerekét ellentüntetni?

I_Isti 2010.07.12. 21:53:55

Hátja. Majd ha a keresztény egyházak rendeznek ellentüntetést, akkor lesz gömbölyű a világ. Azért senki se csaljon meg titeket: ezek a tüntetősdik csak az első lépés, aztán jön a "beleegyezési kor" lejjebb tolásának a követelése, hogy ti. a buzik, ha meg akarnak rontani egy kölyköt, akkor ne kelljen 18 éves koráig várni, lehetőleg már 14 évesen nekieshessenek, továbbá ne lehessen azt mondani, hogy buzi, mert aki azt mondja, hogy buzi, az már alapjáraton homofób, és azt elviheti a rendőr. Nem mintha a középréteghez tartozó amerikai buzik nem a duna-korzóra járnának olcsó fiatal fiúkat venni, de hát itt aztán üldözik őket, de nagyon, ahogyan a melegbárok nyitását is hűdemegakadályozták ugye?

PesszimPista 2010.07.12. 23:37:18

Naszóval, egyrészt a kivagyiság része egyszerűen elhatárolható. A kivagyi az tisztán kívülről, külső támpontok alapján próbálja magát meghatározni, aki meg nem annyira kivagyi az belső (és mégis talán objektív is kissé) értékelési szempontokat is hajlandó figyelembe venni. (Dióhéjban ennyi)
Ez a buzimiamóka is csak ezen a táptalajon bír így burjánozni mindkét irányban. Képletesen szólva arról megy a vita, hogy az m10-es apa- és anyacsavar mennyire passzol egymáshoz, illetve, hogy m10-es apa/apa és anya/anya passzintások kivihetők, avagy a keresztény/zsidó/deinkábbnyugati kultúra szerint mennyire értékelhetőek úgy általában.
Akik az ellentüntetéseken megjelennek azok nem látens buznyákok, hanem inkább a tízes apa/anya csavaregyüttes összeillesztésében kudarcot vallott heterók. Derékhadilag legalábbis. Próbálják tekerni összefele, de nem sikerül. Hol túl laza, hol túl feszes, hol pedig megszakad a menet, de sehogy se nem passzol. Mit lehet ilyenkor tenni az identitás megőrzése érdekében? Fikázni kell azokat, akik két tízes apa/apa, avagy éppen anya/anya csavart akarnak egymásba tekervén fix kötést létesíteni.
Na ja! Semmi egyszerűbb nincs, mint saját kudarcunkat, lévén hogy nem belülről (hanem inkább kívülről értékeljük/határozzuk meg magunkat) olyanok fikázásával enyhíteni, akik eleve elvetélt foglalatossággal töltik nemi identitásuk által meghatározott mindennapjaikat.
Mindennek alapja persze az, hogy két apa-apa/anya-anya csavart egymáshoz csavarkötéssel rögzíteni ugyebár nem lehet. Heggesztgethetjük, kókányolhatjuk, de azért az nem lesz ugyanaz, még akkor sem, ha esetleg törvény mondaná ki hogy mégisde.
Persze sokszor az apa/anya, anya/apa tábor is heggeszt, mert ők is csak bénák, mint mindenki, de a különbség igazán talán az, hogy a homóknak már alapból nincs is más lehetőségük. (A kudarcos ellentüntetők sztem erre buknak ott a helyszínen.)
Nemtom, hogy érthető voltam-e, de ha nem akkor legalább megfeleltem a helyiség szellemének. Bruhhahhha.
Ps.: Respect fenehorizont. Ezt csak úgy . . .mert miértis ne?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.13. 09:11:09

@fenehorizont: Kínzó kérdés: nem láttam, mert nem járok sem tüntetni, sem ellentüntetni. Azt azonban sziklaszilárdan fenntartom, hogy minden homofób megnyilvánulás mögött mögött szexuális elfojtások állanak, ugyanúgy, mint a túlzottan férias, vagy annak tartott megnyilvánulások (katonáskodás, harci játékok, gárda, stb.) mögött is. Láttál már két kigyúrt, tetkós gólmotorost találkozni? Mert ha igen, tudnád, miről beszélek.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.13. 09:11:56

@I_Isti: A keresztényegyházak rendeztek ellentüntetést az 56-os emlékműnél. Szánalmas volt.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.13. 09:15:06

@I_Isti: A prostitúció a melegközösségekben is prostitúció. Miért lennének mások ebben az értelemben a melegek? Épp olyanok mint te. Van aki így bonyolítja a szexuális életét, van aki másként. Ez egy tipikusan korlátolt, nyárspolgári attitűd, hogy különbséget tesz a homo- és a hagyományos heteroprostitúció között, holott a kettő ugyanaz.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.13. 09:18:49

@PesszimPista: Igazad van: aki fikázza a buzikat, az szexuálisan problémákkal küzdő, műveletlen, tehetségtelen és ostoba. Így van.

Fenehorizont 667 2010.07.13. 12:06:38

@efes:
ja, ez a másik kedvenc lemez, hogy a gárdisták tulajdonképpen azért gárdulnak, mert buzik, csak nem tudnak róla.
hülye egy csiki-csuki ez: te szerintem látens náci vagy, és egyházfetisiszta, a hozzászólásaid alapján :D

egyébként olyan sokféle viselkedés mögött állnak "szexuális elfojtások" minden embernél, amiknek az indirekt megnyilvánulásairól ezermillió oldalakat lehetne írni, mindenféle szubjektív szempontok szerint csűrve-csavargatva a végeredményt. popperpéteresen belelátom én abba, ha kiflit veszel bazmeg azt is, hogy faszt akarsz szopni, tudat alatt.

Fenehorizont 667 2010.07.13. 12:17:42

egyébként meg, ha az mszp találna arra valami filozófiát, hogy az algyői rózsakertészet beleilleszkedik eddigi tevékenységükbe, és ezáltal öndefiniálhatják magukat a lakosságnak, mintegy elterelve a figyelmet a fél évszázados lopkodásról, és olyan elánnal kezdenék marketingolni, amire csak ők képesek jelenleg az országban -helyzeti előnyükből fakadóan-, akkor 10 év múlva a rózsakertészek éves felvonulásán tüntetnének ellen, ugyanazok.
na azt hogyan magyarázná vajon a felvilágosult látens dolgokkal?

2010.07.13. 16:42:20

@efes: Nem az ellen van kifogásom, amikor valaki vállalja magát, sőt nagyon is becsülöm az ilyen embert. A demonstrációról viszont azt gondolom, hogy egyik kitűzött céljának teljesítésére sem alkalmas. A kívülállókhoz nem hozza közelebb a problémát, arra inkább a személyes kapcsolatok és a másság személyes felvállalása jó. Politikailag inkább az ellentétek szítására jó, mivel a téma már annyira a köztudatban van, hogy felesleges rá demonstrációval felhívni a figyelmet. Az általad említett terápiás alkalmazása pedig véleményem szerint többet árt, mint használ.

A homoszexualitás (vagy bármilyen megkülönböztetésre alkalmas adottság) nem egy olyan dolog, amire büszkének kell lenni, vagy szégyellni kell, egyszerűen csak van. Másrészt ott van a jelenség, amikor egy meleg az élete központi részévé teszi ezt a dolgát és szinte minden választásában fő szerepet játszik a nemi hovatartozása. Szinte saját magát zárja be a viselkedésével egy szubkultúrába, aztán pedig másokat hibáztat, amikor a saját szubkultúráján kívül sehol nem tud érvényesülni. Ez nem csak melegekre jellemző, hanem minden olyan kisebbségnél előfordul, akik gyakran kirekesztés céltáblái (muszlimok, feketék, hajléktalanok, stb). Valami olyasmi történik, hogy kapnak egy ösztönzést erre a viselkedésére olyan emberektől, akik igazából nem segíteni akarnak nekik, hanem használni őket politikai vagy üzleti okokból és a mai melegkultúrában ez a dolog maximálisan megfigyelhető.

Amúgy a homofóbia okait illetően azt hiszem igazad van. Ez ugyan nincs tudományosan igazolva, de amiatt egyetértek veled mert nagyon illeszkedik arra a mintára, ami az ilyen zsigeri gyűlölet mögött általában meghúzódik. Ilyen módon gyűlölni csak a belül lakozó ördögöt lehet.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.13. 18:42:00

@fenehorizont: te egy hülye fasz vagy. nem beszélek veled többet, mert ostoba vagy. fideszbérenc.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.13. 18:51:41

@ifsz: A politikának semmi köze nincs ahhoz, ha valamilyen önszerveződő civil szervezet nyilvánosan ki akar állni jogaiért, egészen addig, míg azok a nem ütköznek törvénybe. Na most szép lenne egy olyan orbáni világ, amely törvényileg tiltaná a homoszexuális kapcsolatokat. Az csak a politikát gyakorlókat minősíti, hogy mit használnak fel kicsinyes érdekeik érdekében.

A homoszexualitás és büszkeség témájára mondom, hogy ez a felvonulás elsősorban azokhoz a melegekhez szól, akik nincsenek "egyenesben" önmagukkal. Az illető inkább legyen büszke magára, minthogy kötelet tekerjen a nyaka köré, mint oly sokan tetszik, az adott pillanatban -köszönhetően elsősorban az ilyen fenehorizont-féle faszkalapok által képviselt cinikus baromságoknak.

Azonkívül, ha a melegbüszkeség-menetet betiltják, akkor be kéne tiltani a kivillanó szőrös mellkast, női dekoltázst, a miniszoknyát, a fehérneműboltokat, sorolhatnám. Ezek mind a nemi büszkeség transzparenciái.

A szubkultúrák kifelé való kommunikációja mindig rázós a kinti többség szempontjából. Én azon vagyok, hogy kommunikálni kell, mert a hallgatás viszont szörnyű dolgokat gerjeszthet odakint. Ha eközben az embert megdobálják, akkor megdobálják. Jövőre, vagy 50 éve múlva talán megszokják, és már nem dobálják meg.

whiteclown 2010.07.13. 20:29:54

Ez nem politika, kultúra. Kelet felé nő a feszültség. Nyugaton buliznak, nálunk hörögnek.

Fenehorizont 667 2010.07.13. 20:54:11

@efes:
ugyan, nem kell köteles beszédet gyártani.
a buzikat leszarom, így velük jóformán egy szó erejéig sem foglalkoztam, csak ezt szerintem fel se fogtad.

I_Isti 2010.07.14. 05:54:53

Efes, valamit félreértesz. Az egész gejprájt onnan indult - tudomásom szerint - hogy az usában valamelyik városban a rendőrök jogellenesen zaklatták a melegbár(ok) júzereit, (helyes magyar szóval b@szogatták őket - elnézést a kifejezésért) erre azok bepöccentek, és tüntetést rendeztek. Ez eddig, és nem tovább teljesen ok. Mo-n a rendőrök nem zaklatják a melegbárok júzereit, és valóságban nincsenek a melegek ellen bevezetett jogi szankciók. Amikor kimennek gejprájdolni, akkor nem a saját nemi identitásuk megerősítése a cél, (mert azt egymás között is meg tudnák tenni a melegbárban), és nem is a többségi társadalommal való kommunikáció, hanem a többségi, normális társadalom b@szogatása (ismételten elnézést a kifejezésért). És ez az, ami kiveri a biztosítékot, és teljesen jogosan veri ki a biztosítékot.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.14. 09:30:55

@I_Isti: Nem értem félre. Onnan, abból indult ahogy mondod. Én a mai jelentéséről beszélek. Figyi, jó sok meleg él a környékemen, tudom mit beszélek. Május elsején se a chicagói munkásokat siratjuk. Iszonyat, hogy mennyire csökött agyú vagy te is. Aki a melegbárba eljut, az már tudja, hogy meleg. Ez a demonstráció azoknak szól, akik nincsenek tisztában szexuális orientációjukkal. Ők, természetszerűleg, nem is mennek le a melegbárba. Legfeljebb azt érzik, hogy valami nem úgy működik bennük, mint ahogy azt az ún. normális külvilág sulykolja. Ők melegek, mégha ezzel konkrétan nincsenek is tisztában, sokan közülük hetero házasságban élnek, ami természetesen nem vagy csak igen nyögvenyelősen működik. Az ilyenek azonban hamar fel is bomlanak, vagy alkoholizmusba, családi erőszakba, hasonlókba fúlnak.

Ha a többségi társadalom ezt baszogatásnak fogja fel, az hagy legyen már az ő baja. ha fáj neki, mert valaki másként néz ki, másként szereti, akkor bizony vessen magára a többség, mert bizony igen silány, korlátolt és beszűkült állapotban van. Mint az az itt soroló ábra is mutatja. Az általad felvázolt logika alapján tulajdonképpen senkinek nem lehetne az utcára kimenni, hiszen minden egyes emberben, még a legszürkébben is, lehet találni olyat, ami valahol valakit irritál. Menekülni csak előre szabad, és nyitni kék, nem pedig zárni. NEM KELL FÉLNI, SENKIBŐL NEM LESZ HOMOSZEXUÁLIS, AKI AMÚGY ZSIGERILEG HETERO!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.14. 09:31:35

@efes: De ha homo, akkor hadd legyen már homo, nyugodtan, békében.

Fenehorizont 667 2010.07.14. 10:10:45

@I_Isti:
jaj, minek mész bele a vonulhatnakeabuzik-hülyeségbe? a poszt sem arról szólt, és ha nagyon akarod, leírom zanzásítva az összes előregyártott érvet és ellenérvet (konklúziókkal együtt), ami abban a fingreszelésben el fog hangzani még, amibe a kommentek elején belekezdett ifsz és efes, és amihez csatlakoztál :)

I_Isti 2010.07.14. 11:21:27

@fenehorizont:
Az a szomorú tapasztalatom, hogy a nyilasoknál a végső, mindent eldöntő érv az, hogy "zsidó".
A "liberálisoknál" pedig az, hogy "homofób".

Fenehorizont 667 2010.07.14. 11:55:04

@I_Isti:
hú, szerintem nem ilyen egyszerű ez. de ha lesz időm, megpróbálom betömöríteni, hogy én miket láttam még anno, 3-4 éve, mikor én is kezdeti, lelkes lendülettel vetettem bele magam vitákba ilyen fingreszelésben szakavatott emberekkel.

Fenehorizont 667 2010.07.14. 19:11:48

Nostehát, netes vitatípusok, buzitémában, zanzásítva – ahogy én látom.
_________________________________
1. verzió:
Adott a jobboldali, egyes számú vitapartner, aki előítélettel rendelkezik a buzikkal kapcsolatban, ezeket az előítéleteit nyíltan vállalja. Nagy elánnal keresi a konfliktust.
Adott a mindenkivel szemben toleráns, előítéletekkel nem rendelkező, felvilágosult, modern, haladó gondolkodású vitapartner, a kettes számú. Soha nem keresi a konfliktust, célja az értelmes, józan társadalmi közbeszéd kialakítása.
.
.
.
Egyes: - A buzik mind betegek, egy egészséges társadalomban nincs az ilyeneknek helyük! A médiában persze őket éltetik, az igazmagyar ellentüntetők meg mind nácinak vannak bélyegezve, miközben…
Kettes: - Hol náciztam én? Idézd már, légy szíves! Szerintem egyébként az ellentüntetők látens melegek, csak nem merik…
.
.
.
(rövid fingreszelés)
.
.
.
Kettes: - Ostoba vagy. Az ilyenek miatt tart ott az ország, ahol, mint amilyen te is vagy! Ráadásul ezekkel a fasiszta, kirekesztő megnyilvánulásokkal még…
Egyes: - A kurva anyád, aki a világra fosott téged, az a náci, te mocskos zsidó! Ne a neten legyen nagy a pofád, hanem élőben is! Csak írd le, hogy hol találkozzunk, és akkor…

Konklúzió: a vita végén Egyes életveszélyes fenyegetéseket fog kapni Kettestől. Egyes ettől kicsit azért beszarik, mert van annyira gyáva, hogy hiába tudja, semmilyen elérhetőséget nem adott, azért fél attól, mi van, ha Kettes mégis valahogy megtalálja. A továbbiakban Egyes és felvilágosult haverjai csak egymás között, másnap a Gödörben cikizik tovább Kettest ostobasága, és maradi, egyszerű gondolkodása miatt.
_________________________________
2. verzió:
Adott a jobboldali, egyes számú vitapartner, aki előítélettel rendelkezik a buzikkal kapcsolatban, de nem tudja megfogalmazni, hogy miért. Ezeket az előítéleteit nem meri nyíltan vállalni. Emiatt lelkifurdalása van, ezért óvatosan, tudat alatt keresi a konfliktust, önigazolás céljából.
Ismét adott a mindenkivel szemben toleráns, előítéletekkel nem rendelkező, felvilágosult, modern, haladó gondolkodású vitapartner, a kettes számú. Soha nem keresi a konfliktust, célja az értelmes, józan társadalmi közbeszéd kialakítása.
.
.
.
Egyes: - Írtam már, hogy semmi bajom a melegekkel, van ilyen ismerősöm is. Ennek ellenére én úgy vagyok ezzel a témával, hogy amíg otthon csinálják, addig…
Kettes: - Menj már ezekkel a fasisztoid szövegekkel! A melegek is ugyanolyan emberek, mint te, akiket…
.
.
.
(fingreszelés)
.
.
.
Egyes: - Írtam én olyat bárhol is, hogy a melegeket be kéne zárni? Ti nm tudtok mást, csak nácizni egyfolytában, mert…
Kettes: - Ostoba vagy. Az ilyenek miatt tart ott az ország, ahol, mint amilyen te is vagy! Ráadásul ezekkel a fasiszta, kirekesztő megnyilvánulásokkal még…

Konklúzió: a vita végére Egyes porig lesz alázva, Kettes és fórumtársai nagyképűen röhögnek műveletlenségén, és maradi, ostoba gondolkodásán.
_________________________________
3.verzió:
Adott az behatárolhatatlan oldali, egyes számú vitapartner, akinek az égvilágon semmi baja nincsen a buzikkal, viszont rengeteg minden mással előítéletes. Például azokkal szemben, akik azt hangoztatják, hogy nekik nincsenek előítéleteik, ugyanis szerinte ilyen nem létezik. Ennek bebizonyítására keresi a konfliktust.
Megintcsak adott a mindenkivel szemben toleráns, előítéletekkel nem rendelkező, felvilágosult, modern, haladó gondolkodású vitapartner, a kettes számú. Soha nem keresi a konfliktust, célja az értelmes, józan társadalmi közbeszéd kialakítása.
.
.
.
Kettes: - Tök gáz volt az a gyerek, szerinte be kéne zárni a melegeket, mert szerinte mind beteg. Az ilyenek miatt tart ott az ország, ahol, mint amilyen az is volt. Ha kimész Észak-Nyugat-Európába, vagy Kanadába, akkor…
Egyes: - Ja, az ilyen tényleg gáz, de azért érthető, hiszen pl a kanadai társadalomban volt idő és lehetőség a tolerancia fokozatos kialakulására, fejlődésére, míg itthon az emberek…
.
.
.
Egyes: - De hát az nem normális társadalmi közbeszéd, hogy fellengzősen és nagyképűen előállsz a megvalósíthatatlan elméleteiddel, és azt mondod rá, hogy ez az egyetlen járható út, aki nem ezen jár, az mind ostoba. Ez szerintem csak oda vezet, hogy…
Kettes: - Úgy látszik baj van a felfogóképességeddel, mert egyszer sem írtam olyat, hogy mindenki ostoba, aki…
.
.
.
(hosszú, kimerítő fingreszelés)
.
.
.
Kettes: - Azért, mert ez egy elmaradott, balkáni ország, tele egy rakás ostoba paraszttal, akiknek csak az a lényeg, hogy meglegyen a…
Egyes: - Na látod, ezért nincsen normális társadalmi közbeszéd, mert ti mind azt…
.
.
.
Egyes: - De hát te is általánosítasz, mert azt írtad, amikor…
Kettes: - Figyelj, a meleg nem tehet róla, hogy annak született, míg a náci tudatosan választotta az eszméit, ráadásul…
.
.
.
Kettes: - Jössz itt nekem az előítéleteiddel, és azt sem veszed észre, hogy ostoba vagy. Az ilyenek cinikus faszok miatt tart ott az ország, ahol, akik fontos társadalmi kérdéseket…
Egyes: - Hol írtam én azt bazmeg, hogy…
.
.
.
Kettes: - Na jó, ennek nincs értelme, mert…
Egyes: - Hát szerintem sincs, mert…

Konklúzió: A vita a végén teljesen elkalandozik, és személyeskedésbe vált, vagy éppen ellenkezőleg: visszatér a kiindulópontba. Kettes a haverjaival röhög Egyesen, Egyes meg Kettesen.

Fenehorizont 667 2010.07.14. 19:12:24

Hopp, ez a zanza kicsit vertikális lett...
süti beállítások módosítása