"Az egy főre eső villamosenergia fogyasztási adatok megmutatják az adott ország fejlettségét is"

/tudományos mondat a múlt század '80-as éveinek elejéről/

Magyarország egyes elmaradott vidékein hőségben az ember
pl amikor kimegy a disznók elé lökni valamit,
időnként klimatizálatlan területen tartózkodik.
Versenyben van a tehenek böfögése és fingja-metánja a Bömbölő Klímák globálisfelmelegedést segítő  (tehát a klímaberendezések fogyását is föllendítő) hatásával.
Ki győz. Mi győz.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr782075465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budai Hella · http://holgyekorome.blog.hu/ 2010.07.04. 08:01:39

nem vagyok oda a klímáért, ha lehet, akkor inkább nyitott ablak
de NÉHA kénytelen vagyok bekapcsolni, ha 40 fok fölé kúszik a hőmérő
mivel te nem bkv-zol, tudtad, már egy csomó járat klimatizált
bár sokszor az ablaknyitás többet érne
a SZAGon a klíma nem segít

2010.07.04. 08:29:07

Betonlapok között néha az az érzésem,hogy még külön fűtenek is.Ráadásul a meleg jobban megvisel,mint bármilyen hideg,de soha nem jutott eszembe klímaszerelés.Na nem vagyok ennyire környezettudatos,de dolgoztam klimatizált munkahelyen,és úgy éreztem rosszabb...
Hogy ki győz? Ma nem így tűnik,de remélem az értelem...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.04. 08:41:59

Az arabokat meg pl a kínaiakat (a délieket), a thaiokat nehezen fogod lebeszélni a klímáról. Szvsz náluk a klíma az új fegyver a bűnös Nyugat ellen. Nem is tudom, hogy bírják, remélem hamarosan ők is alig. Az kb. guillotine-nal ér fel, amikor 40+-ból bemész egy klimatizált 15 fok körüli helyiségbe - mintha a fejed tépéné le a klíma, lélegzeted elakad, ízületeidbe éles kések döfődnek... Borzalom.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.04. 10:02:52

@efes: szerencsére még nem vagyok abban a korban, hogy fájdalmaim legyenek a klímától:) de a meleget utálom... viszonyt tény, a villamosenergia-felhasználást durván nyomja a klíma... a legnagyobb gond ott van, hogy kb. 150 évre el lett feledve a klímatudatos építkezés. A beton-üveg kocka tipikusan a nyáron kihűthetetlen, télen felfűthetetlen épület.

Pedig ugye lehetne úgy építeni, hogy télen-nyáron alig-alig beavatkozással is kellemes legyen az idő odabent...

RolloJuve 2010.07.04. 12:37:51

Klímát egyébként sem szabad marha sokkal a kinti hőmérséklet alá állítani, mert kurva gyorsan megfázik a paraszt.
Ja, edd meg a tehenet, a metán is üvegházhatású gáz! :D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.04. 15:34:20

@vészmadár (pica pica): Nem korfüggő a légkondiallergia, légiósbetegség, reuma és a tüdőgyulladás, szerintem. A meleg meleg, a hideg meg hideg:) Az emberi testnél jobb légkondi nincs. (vö. az izzadságnak nincs szaga, csak a mosdatlanságnak)

Amúgy igen, de van az a beton is és van az az üveg is, ami anyagszerkezetéből és technológiájából fakadóan kitűnően klimatizál. Jut eszembe, a rönkházat is baromi nehéz befűteni, amúgy.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.04. 19:59:19

@efes: az emberi test jó légkondi, csak épp vannak érzései... én majdnem a megőrülés határáig nem bírom elviselni, ha izzadnom kell... nem a büdös miatt, mint említetted, hanem mert egy rendkívül kényelmetlen érzés...

magyar-magyar szótár 2010.07.05. 01:49:24

@Budai Hella: Jóoldaligondolkodású megfelelőzöldek is nyervogtak, hangjuk a jóoldali megfelelő, ámde nyalómidiában nem is hallatszott, pl itt az indexen is a Zárt Tartályban, arról, hogy Bp A Város speciális helyzetben van s talán célszerű is az7 a régi villamos, mint ahogy Máltán célszerű is az ottani kevésbé rozsdásító klímán meghagyni az ősöreg vasbuszokat (persze utánégetős modern motorokkal futnak.. azaz cammognak ZÓNIJÓSNORMAMENTESEN nyitott vagy hiányzó ajtóval. Mint klottgatyás retkeslábú vidékiparasztgyerek emlékszem a legendás őspestivillamos nyári csak rács-csípőig-ajtajára pl. Azt tudom mondani, hogy aki Budapesten olyan autóbuszokra akarná lecserélni a régi Ikaruszállományt, amiknek csak a sima karbantartási-szervízköltsége annyi egy évben, amennyiből a régi , elhúzhatóablakú vas buszba új korszerű motor lehet venni... az.. Tóta szavával élve: köcsög. Ugyanis nem csak a nemzetisorskérdésekkel való szüntelen foglalkozás tesz köcsöggé, de a zónijósnormának megfelelni jajdeakarás is.

magyar-magyar szótár 2010.07.05. 01:55:23

@méhészborz: Én is így vagyok vele, rosszabb s azóta, hogy utoljára olyan klimatizált munkahelyen dolgoztam, már azt is tudom, hogy vannak izületeim. Náhány óra klimatizált helyen tartókodás kb egy hét izületi bántalmaktól való szenvedést eredményez
@RolloJuve: .. ez pontosan így van, tehát 36 fokC'nál kb 30-ra kéne venni a klímát. Csajos munkahelyeken télen a teremirodai dógozók (de az ipariak is ;) ) egy része 28-foknál még le, másrésze 27,5 foknál dehogy, föl, hisz megfagy, csavargálja vagy nyomkorássza a távirányítót. Pasis szakmákban viszont sokszor masszív 18 fokban kell szenvednie annak az egy árva vén hülye 39 éves fasznak... Igazi autóértékesítő nem is tud pl még 50 métert sem közlekedni 16 foknál melegebb belterű autóban, ha a betonplaccon 50 fok gomolyog. De beugrani az okmányirodába 2 km? Akkor meg főleg!

magyar-magyar szótár 2010.07.05. 01:59:31

@efes: Jaj, tényleg, ez igen, a hőségben csajos irodai (amerikaiirodai) egylégtérben szerintem egy különösen szag-fetisiszta hülyefasznak is néhány negyedóra után szenvedés a 27 fok is (ami relatíve jégverem 38 odakünni hőmérséklet mellett) Alighanem a parfümöket és dezodorokat úgy tesztelik, mint az autófűtéseket. Pl bizonyos autómárkák fűtése, ha odakünn nincsen hidegebb +5-nél, egyenesen pompás.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.05. 09:28:33

@vészmadár (pica pica): Én több mint 10 évig sportoltam, amúgy kizárólag biciklivel közlekedem - nem zavar az izzadság, pedig olykor szakad rólam, mint a fuvaros lóról. Mondjuk, nem is dolgozom irodában. Csak a sajátomban, höhöhö. :D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.07.05. 09:35:15

@magyar-magyar szótár: Bezzeg a boldog(talan)emlékű Zápor Jóskába benne volt a benzinkályha! Hiába, az Szibériában tesztelték.

A parfümökkel nincs is baj, szerintem, ha természetes anyagokból készültek (persze, azok a legdrágábbak), használnak ilyeneket az ókor óta. A dezodorok annál gázabbak, elképesztően büdösek bírnak tőle lenni az emberek... Olyan helyen ebédelek mostanában, ahová kizárólag ilyen bankalkalmazottak járnak, hát ne tud meg, a hányinger kerülget minden egyes sorbaállásnál. Azok az áporodott hónaljszagok, amikor a menplaszkert beledörzsikézi a 80%-os műszál Armani-zakó a Hugo Boss-ingbe! Broáf. Efölött hiába van finom parfüm. Nőknél ugyanaz dettó.
süti beállítások módosítása