echo - a korai visszhanggépekben még mágnesszalag játsz'ta körbe... örbe... örbe... örbe

kezdetben vala a tremoló, mégelőtte a fekete [-> nigger] gyapotmunkás kissé oda-odahajlított a nyaknak vagy a láb mögé nyúlt, ha nem abba fűzték a húrokat. Azután elektronikailag rásegített a zengető, egy rugószerű hosszú sprál gerjesztett valami izét a miocsodában a hangláda belsejében, én is szerettem. Ma már chipbezárt. Mint a visszhang is.

Az Élet és Irodalom Visszhangrovatának volt egy felelős [rovatvezető] szerkesztője, egy csaj, aki gályázott a parasztság és jobbágyság napiküldeményeiben, egyébként pedig a főszerkesztő és szerkesztőség kódolt üzenetek közvetítésére is használta. Tök're a mai bloggizmó, illetve indexizmus! Okos szerzők a Visszhangrovatba ügyesen szelektált olvasói levelekből és elismert szellemi nagyemberek helyreigazító kétrelmeiből olvashatták ki, hogy kalap-kabát, elmehetnek a kurvannyukba. Persze akkor is voltak már értetlen emberek, akik nem sértődtek meg, ha pl a találkozóra a szellemembere nemhogy nagy késéssel, de egyáltalán nem érkezett meg... [Az ilyenek levakarhatatlanok persze vidékiek szoktak lenni.. némelyik alföldimentalitású tahó még a harmadik szopacs után is mintha misem, ír levelet a szellememberének meg zaklatja személyesen... - a szerk. eml.] A leveleket persze moderálták, tehát kellemetlen, ütős igazságokat tartalmazó helyreigazítás csak akkor kapott nyomdafestéket pl, ha a szerzővel már amúgy is bajok voltak, ha szépíró volt, megspórolhatták egy hazavágóskritika íratását. Károlyi Csaba nemrég (mondjuk 10 éve, de az ÉS az elmúlt tízévben ennen múzeumává válik már lassan, nemhiába, ötven fölött a régi izületekkel nemigen megy az ifjútörökösködés).. szóval Károlyi ellentétben elődeivel Bodor vagy Széky urakkal, kis instrukciókkal [az instrikciót javítottam! a szerk.röh!]adta ki a melót a kritikusnak [-> a Hazai Attila hazakúratása-anekdot] . A Daliás Idők Visszhang-rovat szerkesztőnője a mai blog-és címlaptündérek ( -> csajok A Dohánygyárban) előképe volt. Dr Kovács Zoli bácsira volt nagyon jellemző a kurzivált utánrúgás. Tehát Zoli bácsi közöltette/engedte közölni ugyan az akár a szerkesztőségre, dédelgetett belsősre vagy cukorbólszopott külsősre nézve kellemetlen olvasói levelet is, de feltétlenül un. utánrúgással és persze, hacsaknem látszott példányszámnövelhetőségre okot adó kommentviharnak viharabiliben-nek  szóval érti az olvasóm, na.. ha nem volt benne semmi üzlet, csak szimplán kellemetlen, akkor az utánrúgás visszhangját már nem szerkesztették be. Vagy tizenöt éve, nem is tudom, jó régen aztán az Agora rovatba tágították át a Visszhang rovatot. Eladdig periferiális alakok egy Visszhangrovatba ingyen kitett levelükkel dicsekedhetek úgy, hogy publikáltak az ÉS-ben [Dr Bognár Szabolcs, isten nyugosztalja, Bognár Botond apukája] Neeem, szellemiapáim, akik stílusának zsírpapírról elmaszatolt sablonos lenyomata az enyém, amit indexesnek volt a kezdetekben szokás csúfolni, szóval a már vállalkozói-ÉS nemigen gyártott olvasói leveleket. Meg minek is, néha elég volt az alkalmasat kicsippenteni és a felelős asztalára helyezni. Az olvasóilevélíratási műfaj élharcosa mindenkor a Népszabadság volt. Ma jó & kellő "olvasóilevel"-eket az erre a tevékenységre a "közíró"-i címmel is serkentett amatőrök irogatják a NOL-ban.

 

ismétlőrész: nyugati visszhangok - a nyugati visszhang úgy készül, hogy eleve, aki jártja, ni, milyen érdekes névvel rendelkezik, Paul Lendvayba bunkó jobbosok is törölgetik gumicsizmájukat, meg se említem, de a szisztem igaz. Az ember megpiszkálja a nyugati vélemények forrásait és egyből Ildiko von Retkesch, meg  Pierre de Taheauxfalvoui -féle neveket talál. Az index a Bajnai-nyalásban továbbfejlesztette ezt a módszert a netokratív működések fölhasználásával.Tehát, amikor a nyugati portál rovattündérével a nagyokos fallokrata szerkesztő kigugliztatta, ki a farka az a Gordon Bejneíí, akkor egy fordítóprogram segítségével átfordították az index Bajnai-nyalását, majd az így keletkezett "nyugati vélemény"-t az index a saját rovat [szabadidejében blog~] tündérével visszafordíttatta és már készen is volt a jó nyugati vélemény Bajnairól.

 

Nincsen azonban új a paplan alatt, hiszen Fejtő Ferenccel tök'ugyanezt tette a Népszabi'. Először a vak filozófusnak az olvasóembere fölovasta rendszeresen a Népszabi't, majd a Népszabi' kiküldött riportere visszakérdezte a Népszabi'ban hallotakat a mestertől, majd vállonveregették magukat azzal, hogy ejtőnek is megeygezik a véleménye a Népszabi'éval. Persze Uj Péter a Népszabinál volt jótanuló, ne feledjük. Mint ahogy Kóczián Péter műjobbos meg az ÉS-nél. (nevetésgép, tapsgép, visszhanggggéppp...)

 A Kádár-rendszerben viszont a nyugativélemények mind gaz. aljass, impérijailista vélemények voltak, mert akkor, a maival szemben, amikor amerikaitudósítók első szépirodalmi regényükhöz a fóbiás sugallattokat füves házibulik kereteiben hallották össze meg értelmiségiek látogatta szórakozóhelyeken (a '70-es éveben az Egyetem presszóban) , ma már az amerikaitudósítók első szépirodalmi regényükhöz a fóbiás sugallattokat füves házibulik kereteiben halloják össze meg értelmiségiek látogatta szórakozóhelyeken, így a történelmi fantasztikum, hol esküdtek össze titokban utoljára a nácik, pompásan elkeverhető a cigánygyilkosságokkal. És a címlapra az € elleni nemzetiküzdelmet csak hergelő nácisas kerülhet (a horogkereszt helyett €-val). Hátul a fülszövegben (potboiler-nek nincsen füle, nem tepsi az) meg ne felejtsük el megemlíteni a hitelesebb sugalmányozás kedvéért, hogy budapesti tudósító volt a szarozó. Én meg nehogy elfelejtsem, hogy a Nú Oak-ban föltermelt évi potboilermennyiség tornyában egy félemeleti lépcsőfordulót se tesz ki egy ilyen, nemhogy nem az "Év Sikerkönyve".

 Csudálkozásba csak Kósa polgármester esett, pedig a szupersarkított széles orcaméretére kapta az országos vezetőfunkciót, mégis lett rádöbi-debi, amikor fölemelte rámás csizmájáról az öltönygatya szárát és kimondta, ami egyébként igaz és amit gondolt, pedig Bajnai Gordon parlamenti búcsúbeszédébe, igaz, a sorok közé és üzenetszerűen, de befogalmazta, mivel játszik az, aki nem azt hazudja tovább, amit ők. [Kozirjeveset játszik -a szerk. ut.] Kósa polgi el volt csodálkozba, hogy a csöbetűt még ki se mondta az ...őd! ...őd! ...őd! visszhangok elé, de már Szarkozi [írd Sarkozy], Napóleon von Orbán példaképe a prezidentáliselnökirendszeri vágyálmaiban már beroggyantotta az éjrót is. Az ember azt feltételezné az 1998-ban még ugyan takony-nak becézett , de mégis 1963-66 között született "politikus"-okról, hogy még tudnak a sorok között olvasni.. vagy legalább odafigyelni Bajnai intésére. (Nemmellesleg 2006. október 22-én Gyurcsány nem sorok közé fogalmazta, hogy ne merjenek naggyűlni, de a sík egyértelmű'ből se értettek.. akkor mitől lennének értelmesebbek most? Akit a majrézás   egyébként okosan hazug vádjával cukkolnak [provokálnak - a szerk. tolm.] sértettségbe, az csakazértis megmutatja, neeem, nemmajréz, hanem még tovább magyarázza a lehetetlenbe oktondi elszólását... jógyerekek? )

Vagyis ne essen senki túlzásba saját előrelátó okosságán, ha-amikor a saját véleményét a cigányról meg a hazudós gecikről nyugativéleményként olvassa. Több ez a történet, mint magyar, arról is szól, hogy a dollár, ami indokolatlanul felülértékelt volt az amerikaiak számára már 2001. óta húzódó váláságban, teszemazt 2001-ben is 191Ft volt... hogyan tud kijönni a végén úgy, hogy érdemtelensége ellenére is világvaluta marad, sőt, javít erején az €-val szemben. És ebben a sztoriban a forint története bolhaköhintésnyi... még visszhangosítva is békafinghhhh....

 

 Én már hívtam, még a 1752-t is, nemhogy a 1749-et, gyorsan letettem, hogy a nemzeti szót a köszönetben ne keléjen hallanom, így löktem 200-200 Ft-okat az árvízkárosultaknak gondnokom bankszámlájáról voltam persze ennyire bőkezű . Hívjad te is ezeket a számokat és akkor nem kell a magas UV-sugárzásban vagy szúnyogfelhős reggeleken és estéken zsákokat ürítened cigányok közt vagy újra töltened meg lapátolni meg bokáig a vízben állva azon gondolkodni, hová pisilj.

HÍVD 1752 = 200 Ft árvízkárosultak javára

HÍVD 1752 = 200 Ft árvízkárosultak javára

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr592064601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.08. 08:26:11

Abban a játékban amiben Kósa is játszik, nem mindig az igazmondás a legjobb stratégia.

magyar-magyar szótár 2010.06.08. 08:43:51

@ifsz: Nagyon régi filó' ez, mikor nemesbb a lélek. De csak visszhangozni tudom a szajkózásom Kozirjevről. És akkor tévén lesték a sakálok, kinek a belét húzhatják. Most meg ilyen marokbaférős kis izéken. Olyan picik, hogy még a parketten se veszik őket komolyan, de ha ötezren trappolnak egyszerre, leszakad a.. és nem a sajátnyakukba, de még akkor sem, ha ott ölnek a padra hasalva a parlamentben főttrákszínűre röhögött arcukat a könyökhajlatukba rejtve.

Nem szorosan vág ide, de pl a rákosztályon is néha az orvosnak hazudnia kell.

2010.06.08. 09:50:21

@magyar-magyar szótár:

Az teljesen igaz, hogy a helyzet nem a mostaniaknak köszönhető, de hibás úgy beállítani, hogy a mostaniak a naiv jóhiszeműek, akiknél csak most tudatosult, hogy miről van szó. Ahogy meg kezelik az egészet, az egy nagyon rossz stratégia, ami még a saját túlélésüket sem segíti elő.

Az egész dolog ami most nemzetközi szinten van, leginkább egy olyan pókerjátszmára hasonlít, amikor mindenkinek rossz lapjai vannak és nagyjából minden játékosnak bent van már tétként a háza is, meg az is amit a banktól kért kölcsön, hogy tovább játszhasson. Ilyenkor elég rossz azon sopánkodni, hogy jajj milyen rossz lapjaim vannak, hacsak nem blöffként és valójában egy nagyon jó leosztás van a kezünkben. Amúgy a dolgot még az is színesíti, hogy egyes játékosokról tudható, hogy van néhány erős emberük és az esetleges bukta után nem fogják annyiban hagyni a dolgot.

magyar-magyar szótár 2010.06.08. 10:35:25

@ifsz: Nem is mondtam, hogy naív jóhiszeműek. Hanem egyszerűen begőzölt az agyuk és nincsenek maguknál. Kósa esetét ahhoz a kölyökéhez tudom hasonlítani, aki a falujában VIII. osztályban A Májer volt és fölkerül a menő autószerelő szakközépiskolába a nagyvárosba. És nem tudatosul benne, hogy szecska, aki ül, figy nemu. És főleg arcból visszavesz.
Akkoriban, amikor ők "tapasztalatot szereztek" Orbán mondott egy dakotás viccet, az egy hét múlva kezdett röhejtárgyává válni az ÉS-ben és hat hónapig csámcsiztak rajta az orgánumok, most egy ilyen dakotaformátumot kb egy délután 300000 olvasónak zavarnak le netizmó és még pár nap és mégújabb kerül elő. Ők meg ezel úgy voltak, hogy majd elmúlik. Nem múlik el, sokkal gyorsabb a kommunikáció. 2009-ben két hét alatt el tudták hitetni a szakemberek, hogy Szegény feri visszavonult és bajnai, az nem Szegény Feri kesztyűsbábja, hanem valaki más. Még az MSZP-re is hatott a médiakampány. De úgy, hogy az emberek a fejükbe dolgozottakat saját ötletüknek hitték . Nem akarok nevet mondani, mert két testvérem vadiúj saját elképzeléseiről van szó, amik persze gyáriak :))) De ezt nem szabad elárulnom nekik, mert akkor attól többes szám második személybe kirekesztve érzik magukat.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.08. 12:52:22

"Az ilyenek levakarhatatlanok persze vidékiek szoktak lenni.. némelyik alföldimentalitású tahó még a harmadik szopacs után is mintha misem, ír levelet a szellememberének meg zaklatja személyesen..." -> na ja, a pestiek nem érnek rá ilyesmire :D:D:D ,viccen kívül: emlékszik még Dr. Del Medico Imrére? (Tán még mindig él) na ő igazi budai polgár például. Pesze, Szalkaszentmártonból nézve Buda is vidék.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.08. 13:02:14

Az a baj, hogy ebben a játékban nem Magyaroszágon szabják meg a játékszabályokat, és ezt bizony gordonék nagyon jól tudják, Laja pedig nem. Aztán meg, ez egy olyan játék, amiből aki kimarad, az bizony lemarad, sőt bele is csusszan a trutyiba, menthetetlen, így nincs más, mint résztvenni---->a játékszabályokat nem Magyarországon írják. Gordonnak van(volt is) igaza.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.08. 13:05:33

@efes: meg ez a gazdaság nekem laikusnak olyan misztikus izé: ha azt mondjuk szárnyalunk, akkor bazmeg szárnyalunk, de ha azt mondjuk, csőd van, hopp bazmeg esik-zuhan, és lám, tényleg csőd van. :D

Én a piacon ugyanígy vagyok: azt mondom van pénzem. van a zsebemben egy ezres, veszek újkrumplit, spárgát, paradicsomot, de epret már nem, mert arra már nem fussa. Van pénzem, vettem kaját, jól is laktam belőle, a hiányzó eperről meg hallgatok. Vagy azt mondom, amúgy is utálom az epret.

2010.06.08. 13:38:13

@magyar-magyar szótár: Ez a dolog annyira így van a médiával, hogy sokszor magam sem tudom, hogy melyik gondolatom kitől származik eredetileg. Régen sem volt ez másképp, csak manapság naponta keletkeznek új mítoszok. Ember a talpán, aki rendet tud tartani a fejében.

@efes: Ha meg nincs pénz spárgára meg krumplira sem, még mindig lehet azt mondani, hogy böjtölök. Az első napon nehéz, utána kezd érdekessé válni. Az egésznek tényleg csak a fizikai tűrőképesség szab határt, ha meg esetleg végül mégis baj történik, arra is kitaláltak már mindenfélét, hogy mit lehet olyankor mondani. A dolog akkor kezd érdekessé válni, amikor valaki nem ilyen belátó és azt mondja, hogy mégis csak kell az eper és választ keres, hogy miért nem tudja megvenni.

magyar-magyar szótár 2010.06.08. 14:02:48

@ifsz: Edd be, okkád tovább, szídd fel [begyem!] a következőt.
Ez a szisztem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.08. 15:18:16

@ifsz: Akkor az a válasz, hogy nincs rá pénz. Dolgozz jobban, gyorsabban és ügyesebben és üss a kezére annak, aki esetleg el akarja lopni - és lesz eper. :) Valakinek. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.06.08. 16:05:18

1749

gondoltam, szólok

a 1752 csak T alól jó

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.06.09. 10:25:42

Jó. (Az elmúlt napokban hogy visszaigazolta ezt a blogot az Index meg úgy általában - húhhúúúúú, mintha Uj Péterék innen kopizták volna a technikákat, pedig a viszony fordított.)

Én mindig azt hittem, Fekete György, tanár és olvasóilevél-író a Népszabadság szerkesztőségi sokadnickje volt, és vele terítik a "munkáslevelezőink írták" típusú üzeneteket... de nem. Meglepődve tapasztaltam, hogy Fekete György, tanár valódi személy. Most már blogja van a NolBlogon, de persze a print kiadás továbbra is listázza. Pl.:
nol.hu/velemeny/20100429-eljott_a_nyajas_diktatura
és maga a szerző:
admin.nolblog.hu/profile/16940/

magyar-magyar szótár 2010.06.09. 11:06:18

@elGabor: Ma már a szofverfejlesztő menedzsertíposok váltják föl az elavult munkáslevelezőket

-köszön Dr Del Medico Imre bácsi nevében, hogy nem említetted meg, de én kegyetlenebb leszek nálad!-

visszatérve a szofverfejlesztőkből lett online-jobbágyokra (ezek részben ingyen dolgoznak, részben azért, mert a Népszabinál egy tárca publikálási lehetőségére nyolcan állnak sort, József Attila díjas író horul lassan végleg az online szurkába bele, ők kapnak honort, de CSITT Kartal Zsuzsa néni is kap)

Kedvencem Brendel Mátyás közíró, aki a zattejjista-évolúcijonyista harcz-ot [kampf] kénytelen mérsékelni most már, hogy ennyire "komoly"-ra veszik. Ő az egyik az anyámaszonykatonák regementjében, akikkel Gyurcsány legújabb igazságbeszédcélú művében bekapatta és szorgalmasan be is kapták neki és még mindig könnyterhes bugyijaikkal dobálják!

A valóság mindig fájdalmasabban abszurd, mint a kitaláció.
Nem mondtam még neked elGabor, hogy az indexes stílust az nem az index találta ki? Tehát , ha kifordítom a zoknit, mégis zokni a zokni. Nem csupán a bunda.

2010.06.09. 11:13:23

Az Indexen tegnap este megírták, hogy ha kilövik őket az ellenséges hekkerek, az mekkora lelki megrázkódtatással járna és 100-120 évvel vetné vissza a társadalmat, úgyhogy csak óvatosan, mert fontos dolgokról van szó.

magyar-magyar szótár 2010.06.09. 11:24:52

@ifsz: Gondolom, ha a wiki maszek védelme 17 mp alatt csapott le, akkor egy index-be betörőnek annyi ideje van, mint a Pentagonban, de 2 mp alatt is egy gyors gép lementi a screent? Nem vennék AZT tréfára a jógyerekek? Nem azt tanítja Tokfalvi, hogy a méret nem számít?
Tehát ha felpincsizem 2 mp-re, hogy
PLUTOKEX
és alá a most Hanni'nak írt kommentem
akkor nem vagyok tréfás vidám fiú?
De ha a fideszportálra, hogy
Orbán Fosik Gyúrcsánytól, akkor tökösmákosrétes, ennivalóan cuki vagyok?
Ahamm.

Ez a társadalomvisszavetés tényleg igaz, hiszen mi lenne a társadalommal LMP nélkül?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.06.09. 13:12:44

@magyar-magyar szótár: Természetesen nem új a stílus, szervesen táplálkozik sokmindenből. Nekem pl. az tetszik benne, hogy milyen lelkesen merít Hunter S. Thompson stílusából, miközben Hunter azért a fasz teljesen másik oldalán állt az amerikai világban. A zene ugyanaz, csak a jelentése más ebben a kontextusban. De valóban ez sem új a nap alatt, v.ö. Ludas Matyi, Rádiókabaré, Krokogyil.

És ha már hüllők, az új címlapkedvenc, a Varánusz tökéletes indextermék - már nem kiemelt, hanem kimondottan tenyésztett. Jellegzetes Ludas Matyis néphangja-náspánghumora van.

magyar-magyar szótár 2010.06.09. 14:17:08

@elGabor: Nekem a Varánusz-ban nem ez tetszik, hanem az elmebeteggé önki-nyilvánítás. Kiírja, hogy skizotéria. De a skizofrénnel el lehet boldogulni. Azonban odabent az uszítás teljesen logikus, jól szítja és kelti a gyűlöletet, egy skizoid erre képtelen, csakis a paranoid, aki TELJESEN NOOORMÁLIS-nak látszik . Ez egy elég ócska, lejárt fogás, de ím, beveszik! Ez az a fajta bohóc, mint Gávölgyi János, aki, ha maszekban ránéz a cica, rögtön nincsen humoránál és otthon elviselhetetlen mimőze.

Nyóc nickemmel ezelőtt egy barátommal , á kardszárnyúdelfin, fókaröpit játszottunk a Hócipő egyik bérblogjával, a blogtündérnek a szájába nyomtuk vissza a főnöke jellegzetes humorait és nem teszett neki a nedű! Életemben olyan humortalan bloggal, mint az a Hócipő blog, nem találkoztam.

magyar-magyar szótár 2010.06.09. 14:24:25

@elGabor: A blogmotor nem tudom micsoda, amikor HTML-májer barátaimnak panaszlom, hogy egyszersemlátszó komentjeim KÖZBEN kétszerkétszer vannak fönn, ez semi, nem látom a friss bejegyzésem, javítani se tudom tehát, de mindenkimás látja javíthatatlan (de nem, kijelentkez, mindenttöröl, újra begépel enter, bejelentkez' de főleg fél óra múlva!)

Más Hunter S. Thompson -többezer évvel ezelőtt (a bloggizmóban 3 nap egy esztendő) már zseblámpáztam ezt a problémát, önmagában Vágvölgyi B. pompás és még papírfigurális példa a mérhetetlen távolságra.

A gonzóújságírásból a mi bocigecóinknak a betépés van meg, vajpapíron a fordulatok és klisék, valahogy még az meg, ha a másnaposságra egy felest iszik, stimulálja. Régebben voltak belsős trolljaim kommentnick-kel és azok mindig azt kérdezték, mit szívok.
Pedig semmit.

a magyar gonzó, ha téved, olyan lesz, mint a magyar kaminyótós álatt, amikor egy előzése szűk és kényszerítős és a csorda két jólélek kamionosának köszönhetően fér be, de ő azt mondja:
"Betettem centire, baaameg, hooottudok!" és gyorsan kiugrik még két kényszerítőzésbe. Nem tud visszavenni, nem tudja azt mondani, hogy bocs elbasszusoztam, leveszem, nem jó. Hanem nyomja szegény, mint Szily ezt a bolhaturhát [ a napiszóviccborzalomban], amit átvakart állatvédőssé... .. mert aznap a trijanyonyozó bunkók vót a pogrom. Jaztatokat kellett ütni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.09. 15:18:29

@magyar-magyar szótár: blogmotor az a szerver, ami kiszolgálja az adott blogokat, itt a blog.hun fennlévő összes blogot. Ha eltűnik, duplázik, stb, akkor kicsit túl van terhelve, és össze-vissza pakolászik, meg sorrendeket állít. Nyilván van egzaktabb definíciója is ez kockáéktól, de a lényeg ez.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.09. 16:16:40

@magyar-magyar szótár: A blogmotor az az a szerver, ami a blog.hu összes blogját kiszolgálja. Ha duplázás van, vagy ilyesmi, akkor túl van terhelve, mert minden blogger éppen megnyilatkozik. vagy karbantartanak, vagy hekerkedőkrekkerek támadják, vagy efféle van. Lehet ezt egzaktabban is elmondani, ahogy kockáéknál szokás, de a lényeg ez.

magyar-magyar szótár 2010.06.10. 04:41:01

@efes: mindentmindent kétszerkétszer mondasz, hülyéneklátszótárgyvagy, bezzeg a Homár blogba még senki nem írt* be, milyen gagyin van összekoppintva a blog-ponthu blogmotor!

*annyi tízezeresem legyen, ahány beírt, és abból a gurigából olyan spéci gépet veszek, hogy onantól fogva leöösszeesküvőelméletesőzhetem az ilyen vén faXXXokat, mint jómagam...
süti beállítások módosítása