"Én már nem úgy olvasok, mint egy átlag olvasó "

/Horváth J. kiadói szerkesztő 1991. /

 

A devizahitelesek nem emberek, hanem emberalakú állatfajta -és nem is azzal van baj, hogy a sok bunkaja nem képes olvasni az apró tetűbetűket. Hájszen a netokratív illemkódex szerint a blog betűje 10p vagy 12 p és Ariel és akinek ez nem tetszik, az másolja át valami szerkesztőbe és nagyítsa tetszése szerint.


Azzal van baj, hogy bekajálták a szöveget. Fogták a szaros 300000 ezrüket azzal, hogy majd vesznek valami jópofa A-Vectrát vagy II-es Golfot, aztán a használtautótelepről a beépített emberem, akinek egy-egy ilyen cuccért sikeres kötés esetén kétezret adtam  átkisérte őket hozzám az újautószalonba.   Először fölvittem őket a plafonra, kiderült, hogy kb 2 milla hitelt tudnának ép ésszel még vállalni. Tehát a 3 millás kategóriában (ez egy fullalap Suzuki Swift volt metálszínben) megmutattam nekik álmaik autóját. Mégis, ez új, örök élet meg két nap, ezek az autók többszázezer kilométert mennek el gond nélkül, aztán tegyük be ezt, meg azt, meg a klímát, szépen felépítettem nekik az autót, CASCO se kell (úgyse bírták volna) és mi a lényeg: LEGYEn KICSI A TÖRLESZTŐRÉSZLET:
 

Ugyanis a devizahitelt nyújtó bank fizette a cégnek a legnagyobb hiteleladási jutalékot: minél aljasabb [apróbetűsebb] konstrukció, annál több a hiteleladás után a jutalék. Én megh a nettó árrés 5%-ból már rég nem élek meg, a főnökasszony zsebbe fizette nekem a hiteljutalék 33%-át. És a paraszt, a buzi bekapta a horgot és tessék! A devizahiteltörlesztőrészlet volt aszongya 14470, a forinthitelé volt 19971, a TV meg a rádió pedig azt mondta: LENDÜLETBEN AZ OOORSZÁÁÁG! lesz minden, munkahely, fejlődük, a büdös faszistákok negatívpropagandája, nincs itt semmi baj, fejlődünk. És a barma beleugrott a 72 hónapos hitelbe.

Voltak afféle értelmiségi fazonok, akik elkezdtek kekeckedni, mert szokták nézni a tévében a megmondóműsorokat , dobálóztak keresztárfolyamokkal, meg azzal, mi lesz, ha beüt valami krach és elkezd gyöngülni a Forint. És, kérdeztem vissza a nulladioptriás szemüvegemet orrgyökömre tolva: Nemde kétszintű bankrendsuer van magyarországon, mindenekfölött ott a Jegybank és az majd kamatpolitikájával gondoskodik arról, hogy az alá besorolt mindenegyébbank mihez tartsa magát. És ha a Jegybank kevés lenne? Még ott a PSZÁF, ami majd körmére néz (itt a röhögésemet köhintésbe vittem át a markom árnyékában) az egyéb pénzintézeteknek, akiknek csak részleges jogosítványai vanak.

 

Namost a devizahiteles az a süket állat, aki ilyenkor visszakérdez: ki a részeges?

 

Az emberek felnőttek , nem állhat mindenki mellé oda az Állam bácsi megfogni a kezét.

be is baszott vóna, miből törlesztem a lakáshitelem, ha csak az autók utáni nullabevétel nettójának az ötszázalékát kapom.

 

Kösz, jól vagyok, most banki visszavett autókat lehet intézni nálam, címem a szerkesztőségben. Persze nem a mi cégünk veszi vissza az autókat a bank menedzserei által [helyesen a rokonságukból -a szerk. kieg.]alapított cég megbízásából, a főnök erre külön céget alapított. Mi a láncolatban a másodikok vagyunk, először egy fizikai kiterjedés nélküli "kereskedőcég" veszi át a banktól a menekülésiérték (amit viszont a mi cégünk becsül föl) plusz 10%-ért az autót. Tőlük vesszük meg mi + 20% és aztán mi adjuk el a buzinak, a parasztnak még mindig elég jó áron. Hozzá se kell nyúlni az autókhoz. Van olyan buzi, aki kicsontozva hagyja ott valahol az utcán az autót, de néha csak a kjét indítókulcs hiányzik, amikor a tréler elviszi. Némelyik paraszt szívéhez perzse úgy hozzánőtt az a fos, hogy utánajár és felismeri és elkezd ott brékelni nekem, hogy lett az ő háromévesen 240ezer Ft-ra értékelt autójukból 880 ezer Ft-os autó? És nézzük meg, mert a kocsi hátuljában maradt a gyerek kottafüzete. És mi az, hogy egy fillérjük se maradt a buliból? Ilyenkor én vállat vonok, tessék engem békénhagyni, én nem kereskedő vagyok, hanem a biztonsági őr , nézzék meg az autót, ha kell, ott a referenciaszám, hívják föl a központot, aztán fizessék ki és húzzanak a vérbe el, nem, se bika nincsen nálam, se pumpa, hogy a leresztett gumikat felfújhassák, nem jótékonysági intézmény ez, itzt az álélapotfelvételi lap, olvassák el, ha tudnják, mi a faszom az az alsókitámasztó gömbfej, hát mi vagyok én szerelő?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr401992803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.05.13. 17:25:22

Nem egészen értem, hogy az állam, a MNB és a felügyelet hogy alakíthatta volna másképp a forintárfolyamot.Még szemüvegben sem.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.13. 21:56:04

@Barát József guru:

A Cipruson,Liechtensteinben stb. lévô eurómilliárdjaikból forintot vesznek, s ezzel párhuzamosan így tovább. A közjó, s a kisemberek érdekében. Összefogás a népért a jövôért a Hazáért.

PesszimPista 2010.05.13. 22:08:02

Igazi (szar)magyar állatorvosi lóféleség ez a devizhiteles össznemzeti balhé.
Az tetszik, hogy a jómegmondógyerekek mostanság jól megmondják, hogy a devizhiteltet felvevő mélymagyar -valszeg akkortájtmég amikoron ez dívni volt szokott, görénnyét trabival behordó (egy a tetőn, egy az utánfutóban, öten a bódéban plusz nagyi a csomiban)- egy igen baromarcú paraszt. Egyrészt is az, másrészt pedig azér’, mert nem látta előre (amit a jógyerek sem, aki most nagypofával osztja a parsztnak az eszet, hogyasszongya ahüjjeparaszt beszoptamer hüjje paraszt, bezzeg én már régóta látom így utólag hogy . . .) amiről azt sem tudta, hogy létezik, és létezhet egyáltalán.
Mi is lenne ez más, mint a zárfolyamkoczkázat. Ha mégis felmerült volna a jóltájékozódott parasztügyfél felől bármiféle botor aggály, akkor az autó és paraszt közé ékelődött száj aztmondtahogy: „Higgye el! Ha kétszázba megy a frank, maga még akkor is csak annyit fizet mintha forintbó’ vóna a konstrkcijjó. Megéééééri . . . ” És ez igaz is volt, csak azt nem mondta az az ékesszóló jóember, hogy akkor viszont utóllagosan visszaemnőleges szempontból is ki kellenék fizetni az addigi alacsony törlesztő és a magasságos forintos közötti különbözetet.
Aztán a pannonpuma által szétugrált nemzetgazdaság langyos, alighogy kevéssé párálló tetemére még rá is huggyozott a vilgazválság. A többi . . . .
Más: Korábbi pályafutásom egy igen nemtudomhogy dicsőséges-e szakaszában kénytelen voltam reájatekinteni az ilyen kényszerértékesítéssel kapcsolatos törvényi szabályozásokra. Ez már nem mai eset, de szerintem azon semmi nem változott, hogy a zálogtörvény szerint a zálogjoggal terhelt ingó- és ingatlanvagyon kényszer étékesítését igen konkrét szabályok terelgetnék egyfajta européer irányba. Ennek csak egyik eddig általam egyáltalán nem tapasztalt úgymond kulcsmomentuma, miszerint a kényszerétékesítést minden esetben nyílt, országosan meghirdetett árverésen kell végezni. Na ez a körbeszart passzus is csak arra a szemétdombra vándorolt, ami már csak méreténél fogva is őszi súlyos fellegekhez hasonlatosan árnyékolja be a kis magyar eget rothadásszagú reménytelen szürkeséggel.

saclos (törölt) 2010.05.13. 23:30:28

A gond az, hogy az emberek elhiszik, hogy ami működik, az lehet egyszerű. Ahogyan egy szimpla ételt millióféleképpen el lehet rontani, ugyanúgy kicsi az esélye, hogy valaki odamegy a bankba, és jobban választ hitelt, mint aki tanulta a dolgokat. Kiváncsi vagyok, hogy szuper oktatásunk és öntudatunk nászából fogant adósok mekkora hányada tudta, hogy a tőkét az utolsó időszakban fogja visszafizetni, addig csak a futamidőre számított kamatot, azaz ha az elején belebukik, vagy akár csak szünetelteti a fizetést egy darabig, akkor az adóssága nőni fog, semmit sem ér, amit addig befizetett.

magyar-magyar szótár 2010.05.14. 03:08:33

@Barát József guru: @Barát József guru: Akkor tedd le a nulladioptriás csőszemüvegcsid és nézzük:
(Tegnap mondták a hírekben, hogy egy EBRD-s bácsi panaszlotta a kisfoogyasztási devizaalapú hiteleket A gyönge tagállamokban, mondjuk gúdmorgen bácsi vagy 5 évvel később)

A történet rémegyszerű: Kétszintű bankrendszerünk van. És egy PSZÁF. A kétszintű bankrendszert az MNB uralja kamatpolitikájával.
2000-ben feltörték a monetáris szigor hitelpecsétjét
csak azért Józsi, mert tudom, hogy bankban dolgoztál és tanultál pénzügypolitikai alapismereteket, nem bonyolódom az egyensúlyiplitika részletezésébe, legyen az ország egy jókarban lévő kockalada 65000 km-rel A nagypapié volt, télen lemosás után viaszolva a garázsban állt meg iylesmi.
Namost 2000 után elkezdtek hiteleket adni benzinre [beruházási típusú hitelek. a fürdők mai i termelik befelé a devizát, a traktorok még 10 év múlva is működőképesek lesznek, a lakásépítés nyom bele a GNI be, az ország vagyona is gyarapszik azzal, ha a barom lakást kapar magának)
Namost Kulcsár A. , a jóképességű építőipari segédtechnikai kisegítő gyerekkori barátját kurtaseprűnyélen fejelte Szász Károly, a geci Járait végre elküldték a sunyiba
és lehetett azontúl nullaszázalékbefizetéssel autót vásárolni
amiben pl valami elképesztően varázslatos módon tud hat év alatt az újérték 66%-a "elrohadni" úgy, hyog az autó újszerű marad és a barom még jóformán csak a kamatot törlesztette ki, a 2005-től akár 72 hónaposra nyújtott , sőt, 120 hónaposra nyújtott futamidőben. És akkor a gyorsanfelkapdosható teszkóhitelekről nem is beszéltem

Az MNB nézte el azt, hogy a bankok devizahiteleket vesznek föl és nem csak forintban nyújtják tovább kölcsönként, hanem devizába áttrükközve is (hiszen a büdös paraszt attól még Ft-ban fizette be!! hogy devizaalapú)
2005-ben a lakossági hitelállomány 1200 milliárd volt, ma kb 6000 milliárd. Ezen nem tudsz mit elnézni, nincsen mit kimagyarázni, a faszomba voltak a fideszgecik 2005-ben, sőt, 2005-től Reform Feri, a Magyar Üdv volt kormányon, mit kormányon, hiszen a kormány-szerű igazgatás csak kadályozta volna szegényt.

Menjünk tovább: Az MNB felügyelte magyar bankok alapítottak egy csomó nem-bank de pénzügyi jogsival rendelkező céget, sőt a menedzsmentjeik is és ezek hitelkiközvetítéssel foglalkoztak, de ami nem bank, az nem bank lés aminek a cégjegyzékből nincsen kiolvasható kapcsolata Xyzz bankkal az nem fiókszervezet ugye. És ezek a közvetítők aztán elkezdtek ál-hitelközvetítéssel foglalkozni nagyon is valós ingatlanjelzálogokért, továbbmegyek, opciós adásvételi szerződésekkel bebiztosítva magukat. Aztán ott a Provident, ami hivatkozási alapja lett a kamatiolóknak és így tivább. Tudom, hogy te a csini feleségedtől kisuvickolt trendilakásodban még nehézségekkel sem tudod elképzelni, mi vesz rá egy HHH asszonyt arra, hogy a kamatolótól vegyen föl hitelt, de ennek az is oka lehet, hogy nem tudod, mi a gépezés vagy mi az, ha azn ember parancsol az asszonynak (hiszen tudjuk, hogy te vagy az egyik dekopírfűrszes empátikuspasija a NaNe mozgalomnak)

Szóval ezek az aljasságok még csak nem is az ostoba Megyókormány alatt terjedtek el, mert azért elárulom neked a titkot, amit a Felnőtt Bácsik se miondanak el a jógyerekeknek, hogy Megyó bácsi majdnem annyit ért ám a pénzügypolitikához, mint Apró Piroska néni (aki ugye Szegény Feri anyósa és a magyar kreatívkönyvelés császárnője)
Persze te azokkal a jógyerekekkel tartasz, akik azt mondják, hogy nem az a baj, hogy árulják a füvet: az a felelős, aki megveszi.
ja, vagy hogy neeeem? hanem ha akarom,, akkor a vevő a hibás, ha meg akarom, akkor az eladó, akinek túl jó a dumája és elkezd a lélek penicilinjáről papolni meg arról, hogy a kávé, a cigi és az alkohol is drog és nem is vezet út a marihuánától a heroinig a hasison keresztül?
Tudom, hogy a Felnőtt Bácsik által táplált jógyerekmítosz szerint a sok bunkaja a feleős, minek vete föl a kölécsönöket, mért nem olvasta el az apróbetűsrészt és nem is igaz, mert 2006 MÁRCIUSÁBAN már leheettt tudni a valós adatokat (mintha valós adat egy hónap alatt köztudatba tudna kerülni...)

magyar-magyar szótár 2010.05.14. 03:17:05

@Panther_V: Testvérem, ha ez ilyen jeccerű lenne, akkor mi most a paphoszi villám húsmárványszínű falai között a Keleti Hall -ban várnánk, hogy a három 12 méteres khorinthoszi stílusú oszloplávak tövét vörösre fesse a kelő nap, addig a hüvelysikosítóval felkent márványpadlón rémunalmunkban Lökd meg a kecskét!-et játszanánk kutyaülésbe küldött szlovák, magyar és ukrán kurvákkal.

Ádehogy -hogy Hannibal -u mondjam. Síkbolygón nehéz megérteni, de nem lipityóka ez, kell még egy harmadik valuta, a svájci frank, ami mindig stabilan áll[t] amikor a másik kettő lipityókált. Ehhez csak azt kell tudni pontosan, hogy mikor s mint fognak állni az árfolyamok ... egy aprósaág abban, hogy ha miniszterelnök vagyok, akkor a brókeremnek, elsőként értesülve A Tanács döntéséről, elküldöm a Börlin fölött hóttkék a zég! szövegű esemesemet. Ezért szerettem volna én miniszterelnök lenni: Hav tízmilliót fizettem volna az államkassszába, ha én lehetek a miniszterelnök.
Most a Kigondoltam! szarná a magyar tömegkommunikáció spanyolviaszát és egy Uj Péter nevű jópofa rokkerképű sráccal hozatnánk a pizzut A Dohánygyárba.

Sajnos azonban a magyar államkassza megelégedett egy olyan jópofival, aki nem is neki, hanem karitatív célra é csak fos kis másfélmillát fizetett.

A lényeg viszont, hogy ebben a hárm-pontos lipityókában akkor is én veszem a marzsot, ha a forintárfolyam zuhan és akkor is, ha az euro gyöngül a dollárral szemben. Ésígytovább.

És tudod? -nme kell baszakodni fizikaikiterjedésű vállalatokkal, meg munkástanácsokkal, szőlőbányákal, meg fizikaipiaci bonyodalmakkal, csak egy internetezni képes jópofa mobiltelcsi kell (de állami költségen, emrt akkora jópofi azért nem vagyok, hogy a telefonköltségemet is magam álljam).

magyar-magyar szótár 2010.05.14. 03:20:03

folytatás de bebaszott volna az eurocsatlakozás, mert akkor kétsarokpontossá züllik a lipityókám és az euró meg az SF mellé nem jó a dolár, mit a F-t kezdtem volna? tán a jüan-ra építek?

I_Isti 2010.05.14. 21:07:23

Hátja. Deviszont ha az emberek szeretnének lakásokat venni, és házakat építeni, viszont kb 30-40 év alatt tudnának annyi pénzt összespórolni, amennyiből ez megoldható, akkor kénytelenek hitelt fölvenni.
Ha a forint alapkamat magas, akkor ez azt is jelenti, hogy nincs épeszű bank, amelyik alacsony kamattal adna lakáshitelt. Az árfolyamkockázat meg elvileg minimális, hiszen a maastrichti kritériumokat előbb-utóbb teljesíteni kell(ene) mivel pártunk és kormányunk elkötelezett (volt) a eurózóna csatlakozáshban is. (Persze pofázásilag, tevékenységileg már nem.) (Kritérium az nemzeti valuta árfolyamának stabilitása.) Most pártunk és kormányunk azt mondja, hogy úgyse teljesítjük a kritériumokat, sőt ajrópa se teljesíti, és ne erőltessük a csatlakozást. A forintleértékelés nagyon = masszívasított szegénység, ugyanis előbb-utóbb ha akarjuk, ha nem: lesz ajrócsatlakozás, és ha alacsony lesz akkor a huf árfolyam, akkor alacsonyak lesznek a bérek - ami még annyira nem gáz, de a nyugdíjak is, ami viszont elég gáz az összes nyugdíjasnak, és mindenkinek, aki a köv. 20-30 évben lesz nyugdíjas.

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 03:21:05

@I_Isti: Ez az eurozónához való elkötelezettség olyan volt, hogy közben és lényegében egyetlen főcélja az violt Gyurcsányéknak, hogy talán sose, de mindenestre irreálisan távolijövőben legyen éjrócsatlakozás. Semmi baj, hiszen ha Szegény Ferinek erről be kéne számolni, büszkén feszítene, hogy hájszen tanképpen megmentette és egyre fokozódóan a lakosságot az eurocsatlakozás terheitől. Ugyanis még a Bezzegóperencián túl is a lakosság nyakába rakták az átállás terheit olyan egyszerűen, hogy az átárazásokkor másfélszeresen, a bankbetétjeikben olykor akár kétszeresen buktáztak.

Azomban a bankellenesség populizmusával vigyázni is kell, mert ezzel úgy kell lennünk, mint Árvácska volt Kedves Anyja kezével, hogy ugye viszakézből a csontosával törölte pofán Árvácskát és azért Árvácskának meg kellet az csókolnia mert a kenyeret is az vetette oda elé. A pofon elmúlik egy negyedóra, de egész napi éhség után még reggelig az amúgyis túlrövid éjszakát Katherine Mansfield Nagyon Éhes Gyermeke földtúlsóódalli testvétrének kihúzni..

Úgyhogy tessen jólviselkednünk és banki bácsikat nembántani.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.05.15. 09:17:26

@magyar-magyar szótár:

Hiába írsz ilyen szép hosszan, attól még nem lesz igazad. (Ha tudnám miért veszel komolyan.)

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 09:43:57

@Panther_V: Tudod, olyan avatarája, hogy édesz kisz blyummogi (by Tóta Macikabolt) édesz kiszolyoszlyány, Dinnye Walter meg kristálycukorból való halálfejes proszektúra-piktogram meg Manga-lányfej (sőt, két szexuálisan túlfűtötten birkózó mangalány!)
csak nagyon is komolyanveendő férfiaknak van, akik komorak. Pl a Don't PANIC!! csak pánikblogokban van kiírva. Vagy a szigorúan magánvélemény felirat csak olyan helyeken, ahol gyári APO -cuccokat árulnak.
Hogyne vennélek komolyan! Én is szeretnék majd a tik dohánygyáratokban egy.. na jó, egy félműszakos állást? Csak legyen TB-m.

magyar-magyar szótár 2010.05.15. 12:47:12

@Panther_V: Lánykori aktivistablogunk, de négy van, a tudomalizmót is nézd meg!
leszbisator.blogter.hu/165511/bicajozas_-subkalcs

Barát József guru 2010.05.15. 13:32:43

@magyar-magyar szótár: látom, nálatok is zuhog az eső, hogy ma két ilyen szép kámingout is volt:D

magyar-magyar szótár 2010.05.16. 03:42:34

@Barát József guru: Biztosítanom kell a jövőmet, arra hiába várok, hogy A Dohánygyárba vegyenek föl bestboynak. A kigondoltam! viszont, ha így folytatja, havonta akár 50ezer Ft ára sültgalambot is kaphat a dohánygyárból. Hátha jut nekem egy kis szárnyája...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.16. 14:09:45

@magyar-magyar szótár: És ha lány vagy, akkor a sorkatonaság és a teherautósöfőrködéses évek kivel történtek meg?:)

magyar-magyar szótár 2010.05.22. 03:51:12

@vészmadár (pica pica): öööö... eeeem.... volt ilyen már a Boney M együttes idejében is.... majd a transz-szexuálisban kifejtem, de vannak ennél cifrább esetek, pl az illető megírt egy fasza könyvet, amiben az édesapja lényegében a Magyar Trténelem férfitablója volt (az édesanyjait annyira nem cziffrázta) s aztán a fater és az Úristeny összejátszásában ez a k'k'k'éjrópai bohóctréf' öhmmm... túl jól sikerült, mintegy komorra fordult. Ezért volt jó egy korábbi éetemben az a blogdíszmondat, miszerint "Én -az valaki más"

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.24. 20:47:09

nekem is nehéz volt leszokni arról, hogy ne úgy kezdjem a történeteket: egyik édesapám...

magyar-magyar szótár 2010.05.25. 05:25:48

@vészmadár (pica pica): Kérdés, hogy mikortól kezdted úgy... Mert ha már 1996-ban...
süti beállítások módosítása