1940. április 15-én letartóztatták a Szabadság & Korlátlan lehetőségek Hazájában Igor Sztravinszkijt, mert a feljelentő szerint gúnyt űzött parafrázisával a Csillagos-sávos lobogó témájára. A mű előadása után a koncertteremből vezették a boston-i rendőrségre.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr701502972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.16. 22:09:29

érdekes, hogy Varnus Xavér esetében ugyanezért az akkori elnök, azt hiszem, Bill Clinton volt, csak megjegyezte neki, hogy most tulajdonképp el kellene vezettetnie.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.17. 01:05:58

Sztravinszkij esete amúgy két, szememben egészen elütő megítélésű amerikai sajátosságra is rámutat: egyfelől a humort semmiben nem ismerő, izzadtságszagú patriotizmusra, másrészt arra, hogy majdnem senki nem állhat a törvény felett.

magyar-magyar szótár 2010.04.17. 03:42:16

@vészmadár (pica pica): Jaj, az már Bezzegamerika volt, a hűdeliberális, aminek ismeretlen vidéki egyetemeinek campus-aiban a folyosókon plisszírozottszoknyás-kardigános nebámuljharisnyás leányok sétálnak és rövid jógyrekfrizurás fiúkák pantallóban s kardigánban... (és ahol az orális nem számít sex-be...)

magyar-magyar szótár 2010.04.18. 07:25:51

@vészmadár (pica pica): Persze. Neofeminista terminológia szerint pl ha egy nő este leszopja a barátját, reggel pedig elszéyelli magát és úgy gondolja , hogy lényegében ez érzelmi zsarolás miatt történt (a barát a vacsoránál panaszolta, hogy a felesége éve óta nem szopja le s régen se csinálta végig) akkor ez erőszak Ha az asszony szopta le és a fallokrata az exbarátnőre hivatkozik, akor házasságonbelüli ~.
Pl ha katolikus neveldében fenekelnek el egy gyereket, az szexuáliserőszak, ha világi iskolában, akkor csak sima erőszak. Nem bonyolult ez.

Ha a tornatanárNÉNI fogdossa a kisfiúk fütyijét az öltözőben, akkor az dicsőség a kisfiúknak, ha a tanár bácsi és a lányokat taperolja, akkor pedofília.

magyar-magyar szótár 2010.04.18. 07:29:04

@vészmadár (pica pica): hja, az ambivalencia. Ezért szeretném én azt, ha bezzegamerikás jógyerekeink new yorki rendszámú bérelt autóval indulnának el Át Amerikán LA-be egy Route 66 tour-on [ez ma a vidékiamerikán át vezet], hogy a bezzeg kesztyűjébe tutulni is megtanuljanak.
süti beállítások módosítása