Kertész Imre szerint bármikormegtörténhet újra  ...

áádehogy!

Próbálja már meg egy házbizalmi ilyen hazában, mint most a miénk,   lágertranszport névsorát összeírni és alássan átadni az erőszakszervezet képviselőjének. Itt?- ahol széjjeldudáááájják az agyadat, ha vastagpirosba nem tőgáz-satufék hajtasz bele, hanem kigurítanád 70-nel, mert mire oda érsz, úgyis vékonysárgás-zöld lesz. Tudjuk, hogy a netokratív jógyerekség azt szeretné, ha annyira birka lenne a nép, de ugyanmár... Leszednék a csávó arcát, mire a noteszét előkotorná...

Nyilasházmester? - kopogtasson már be egy tömbmegbízott azzal a HHH üldözött és agyonszegregált kisebbségiek lakásába azzal, hogy most már csinálni kéne valamit a gáztartozással, mert lekötik az egész házat... De akkor kopogtasson be, amikor az emberek [=férfiak]odajárnak a dolgukon (gépeznek a Nirvana-ban...)

 

Miért-is miért-is nincsen hírértéke annak, hogy nagyjából tízszerannyi településen a -szó szerint- jókurvannyába kűűdik el a gárdát a vonulásával egyetemben, mint ahány helyen engedik? A tiszafüredi "gárdatoborzó"-ra még a szervezők se mentek el mind... miért-is miért-is nem a terem felső sarkából nagytotálban ábrázolták a termet az operatőrök? Miért hasaltak le a padlóra s igyekeztek a lézengő tucatnyi szervezőt tömegszerűen ábrázolni?

Pestországban? -az ember képtelen egy olyan nagykereskedésbe, ahol művi áron a lakosságot kiszolgálják, bemenni anélkül, hogy ott éppen az ügyfélváróban egy elégedetlen vevő nem a sajtókapcsolatainak a ráküldésével, Fókuszba, Mónikasóba adással, újságba kiíratással ne fenyegetné meg az aljas szemétládákat, beküldi őket a Rettegett Homár indexes panaszblogba és megnézhetik magukat! Mert ő nem akárki, vegyék tudomásul, a sógora az akadémiánál van [fűtő] , a kisveje unokatestvére A Televízió-nál [kábelező]. (De lehet, hogy az ATV-nél, ezt fülre nehéz eldönteni...) Mi a baj? Hát az, hogy a prospektus szerint keletkínai óbronzmetáll színű garázskaput stílenákt -zenével is forgalmaznak, és a pultnál a hölgy malacsültszínre pirult pofibőrrel, szégyenkezve kért elnézést, hogy mahagóni hatású műanyag fabetéttel ez az összeállítás csak gyári megrendelésben érhető el és kb 10 nap, mire idehozzák Németországból. 

Ilyen országban hiszi azt Kertész Imre, hogy bármikormegtörténhet? Vasúton?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr511521941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barát József guru 2010.03.19. 17:54:49

Akinek a családjával már megtörtént, az nehezen megy el mellette, ha nála úgy kb.40 pontnyival alacsonyabb IQ-s kis férgek szemétkedését kell hallgatni, és közben a soha meg nem ismert családtagokra gondol. Azokra, akikkel megtörtént, és így nem lehetett belőlük idős nagybácsi, nagynéni.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.19. 19:29:57

Én speciel attól hányok sugárba, amikor azt hallom, hogy az örményekek, meg a ruandaiak, meg a gulág áldozatai miért nem? Azért bazmeg, mert az ÉN nagyanyám lett a Dunába lőve, olyan zászló alatt, amit most lengetsz, és azért mert zsidónak született a nyomorult (bár már az anyja is régen katólikus volt). Ha Ruandában baszták volna szitává a hutuk meg a tuszik, akkor nyilván az fájna, amúgy meg fáj is, de EZ jobban, mert ez közelebbről érint. A Gulag meg csak azért nem érint, mert a apám keresztapja nem jutott el odáig, mert megfagyott útközben még munkaszolgálatosként, ahogy a dicsőséges magyar honvédeknek ásta az árkot. Ha túlélte volna, biztos fájna a Gulag is, mert Ádi bácsi tuti odajutott volna, mert a muszka nem tett különbséget magyar honvéd és magyar munkaszolgálatos között. Amúgy meg, sírjon Gulagért, az, akinek az fáj.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.19. 19:34:14

Ja, most olvasom csak, hogy másról szól... azt hittem lehet egy jót zsidózni. D

magyar-magyar szótár 2010.03.20. 09:22:35

@Barát József guru: Súlyos hiba az, hogy újnácijainkat a régiekből KÉPzeljük el (vagy uge van ez a merő jóindulat, amikor ugyan nem történt meg, de megörténhetett VOLNA és ez a baj [ a bánó-i mondás, ugye...g Talán nem kellett volna annyit nácikártyázni és akkor nem búnak elő ezek a hirigelő félfaszkók.

Aztán ott a háború, dettó, mindenki még ma is a II. vh alapján képzeli el.. És ez az EL & KÉP + ZELÉS volt a baj a II. vh hajnalán, a II. vh-t ugye az I-ből KÉPzelték el, és hogy mennyire rosszul, arról szól Saint-Exupery A hadirepül -je..

Tökéletesen meg lehet érteni az életbenmaradottak bánatát, átérezni.. de nem a marhavagonokat kell hoaxálni a jövőbe. Az újnáci Haider-szerű kellemes yuppie bőrjakóban és Porsche Boxterben, sportol, fitness (nem a mink bunkajaink.. ugye..) Még olyan kriptonáci is van, aki reformerként álcáskodik. (Lásd a Pesty - filmet, ami miatt Oesty Lászlót lenullázták a jógyerekek...)

A náci, ha kell, az anyját is eltagadja, aféle, mint a vírus, újul-s újul "kikombinálja" a "vakcinákat" Nem lehet 1939-es oltóanyaggal a mai vírus ellen, ha érted kedves Józsi

magyar-magyar szótár 2010.03.20. 09:24:33

@Barát József guru: Mennyit hujjogattak a csurka[fél]faszistákra: a mai modern vérnáci ott állt az Andrássy sarkán, elemlte a kalapját s hátrasimította lenyalt haját majd gúnymosollyal csöndben ellépett a Fasor felé...

magyar-magyar szótár 2010.03.20. 09:29:20

@efes: a hejjhittler[rrr]ben már részleteztem a balfaszkók hirigmániájának zsigeri okait. Ha a kislányok sikoltoznak a békától, a rosszgyerekek tehát békát fognak bevinni az oviba.

Viszont a kislányok bugyijába a jógyerekek nyúlkálnak.

Ám az óvónéni testhezszorított kézzel, illedelmesen tipegvén látja őket.

Neked is ezt tudom mondani: Nem kellett vóna a nácikártyával szórakozni annyit.

És a balfaszkókat nácikká fölnagyítani.

Aztán meg a kommunikáció.

Ach, meg Borowski is, isten nyugossza.
Meg ott van a Sorstalanság, amit még nem ez, hanem a fiatal Kertész írt (tudod, hogy Borowskit tehát miért említem)

kedvelt képem róla:
bi.gazeta.pl/im/9/4363/z4363239X.jpg

magyar-magyar szótár 2010.03.20. 09:30:55

@efes: Jó lenne a chaszid bölcselet másik végletébe esni inkább, A Humor Bölécseleté-be... A röhögés, mint fegyver a félfaszkók ellen
(és megin Lénard Sándor római naplóját ajánlanám olvasmányul)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.22. 09:56:54

@magyar-magyar szótár: Hát ez egyértelmű, csak baromi nehéz lehet eltartani, felülemelkedni és röhögni rajta, ha személyesen érintve vagy benne. Amúgy meg ugyanígy kéne kiröhögni '56-ot, a Pétergáborék körömtépéseit, a gumibotokat, a kardlapokat is, meg a többi effélét is.

Ezzel a Vonagyerekkel, meg a picsával az a baj, hogy éppolyan nevetségesek, mint Hitler és Mussolini. Meg Szabó testvér, a házmesterből lett nyilas karhatalmista. Nézd meg, mi lett belőlük... (Szabóból ávós karhatalmista)

magyar-magyar szótár 2010.03.22. 13:23:02

@efes: Ezek szerint valamit félreérthetően írtam, mert Józsi barátom is trabantféltengellyel gyött rám, hoommerem aszondani, hogy röhögjünk a holokauszton? Namost én azt hittem, érthető, hogy a Zacsar Gárgyulákokon javallanám röhögni (máma már késő.. de jó lett volna idejében..) Én élőben kovbojkalapos gárgyulákokat láttam eddig és szembe is röhögtem őket. Kovbojkalap, gyócsing, farmer, amerikai[=kelet-kínai]edzőcipő.

magyar-magyar szótár 2010.03.22. 13:32:08

@efes: Hitler nem volt nevetséges, sőt. Akin nevetünk, az a burleszk-másolat, amivel nagyon nem értek egyet. Chaplin burleszkje valamennyire jogos volt, mert valljuk be, hogy a New Deal amerikája némileg respektálta Hitlert (amit tudott róla... célzok Henry Fordra, ugye...)
Musolini volt a Halálos Übü.. a bohóc, akin mindenki nevetett.. VOLNA, de csak otthon volt szabad, a konyhaajtóig vissza kellett tartani. Hitleren viszont a budiban sem volt ajánlatos röhögni. Ism.ism. sim Lénard Sándor Római napló -ja... Abból pompásan kiolvasható az übüiád mi lényegi részeiben különböztethető el a hitlerájtól. Namost a Vona féle Ui-tozás és a Morvai szerű eszelősség (amire a gyógyszer ugyanaz lenne, mint Bácsfi Diána esetében, egy pár veres kékeres méteres elölről hátulról orrba & szájba)
Láthatóan az indexes jógyereke a Tóta-féle nácinak-felszorzás helyett most az ubuiád bezseblámpázására gyúrnak a szükséges (és bizony kelő) iróniával.
Hitleren viszont nem lehett röhögni. Sőt. Én ugyan gyomorral alig birtam, de megnéztem az va Braun filmeket. Félelmetes. és Dr Hjalmar Schacht még annál is félelmetesebb.. főleg, mert megúszta. És nagyon fontos Klaus Mann Mephisto-ja, .. Nem érdekes, hogy máma, amikor hawájja van a gründgenseknek ( Nem volt náci.. ő.. hogymondjam.. pusztán kommunikációs szakember volt, ugye.. ismerjük ezt a decens szakmaiságot máma is...) valahogy erre nem gyúrnak a jógyerekek, pedig jócskán ismétlődött a sztori...

Morbus_Hungaricus 2010.03.22. 15:52:46

Amúgy meg, sírjon Gulagért, az, akinek az fáj.
Amúgy meg, sírjon Gulagért, az, akinek az fáj.
Amúgy meg, sírjon Gulagért, az, akinek az fáj.
Amúgy meg, sírjon Gulagért, az, akinek az fáj.
Amúgy meg, sírjon Gulagért, az, akinek az fáj.
Amúgy meg, sírjon Gulagért, az, akinek az fáj.
Amúgy meg, sírjon Gulagért, az, akinek az fáj.

Barát József guru 2010.03.22. 19:14:08

@magyar-magyar szótár: ez nem egészen így volt, de jól hangzik:))
Értettem én, hogy szerinted min kell röhögni, de azt mondtam rá, hogy hányingert keltő, és nem lehet nevetni rajta.

idoutazo 2010.03.23. 15:09:11

bármikormegtörténhet: egy jól szervezett agresszív kisebbség, mondjuk két puli tereli a nyájat, amerre akarja. Vagy egy kisebbség megkapja a bűnbakszerkót aztán mehet a darálóba. Folyamatosaneztörténik.

magyar-magyar szótár 2010.03.24. 02:18:46

@idoutazo: Rossz hasonlat. A bejegyzésem éppen arról szól, ez más kor, ebben leszakgajjtják a függönyt, ha nem azonnal kapják meg az opcionális extrákkal szerelt garázskaput. Más a kommunikáció is. Igaz, az nem jutott eszemben, hogy Nigériában keresztények lemészárlása előtt köresemesben értesítették a hithű muzulmánokat a jelszóról.

Nem két puli terelte a nyájat.. ahhoz, hogy a magyar fasiszták (nem egy slota-szerű , kényszerből bevett és a magyarkártya meghagyásával nyugiztatott bevonással) "terelhessenek" kellett mondjuk a birodalom hadereje (a márc 19-i bevonulás)

Ez a bűnbakképzés is kétélű dolog.. azt szajkóznm itt, hogy az elmúlt 8 év valóban, puszta szakmaisággal tekintvést profi, többcélú [egy csapással legalább két legyet, de a rekord 13 légy...] kommunikációjára tömegek, tmegemberek nem találnak szavakat.. és ilyenkor mindig arat a demagóg fasiszta duma...
a náciduma sokal veszélyesebb a fasisztadumánál. (A többrétegű dumára jó példa a jehovistáké, a 8 osztályt vlégzettteket nmás dumával kerítik, mint a diplomásokat.. a tanulatlanoknak a biblia katasztrófista passzusait, a diplomásoknak a sejbiológia legújabb eredményeit lózungolják..)

Bármikormegtörténhet . de nem onnan, hanem amonnan, nem úgy, hanem másképpen, nem repülőgépről, hanem ímélben, nem lágerben, hanem sajátotthonában... méghozzá beavatkozás [non touch.. hozzányúlás] nélkül. Csak ismételni, csak ismételni tudom, nem úgy jön (vagymár it van??) az új világháború, mint a régi...

magyar-magyar szótár 2010.03.24. 02:26:24

@idoutazo: Kedvenc képem az, amikor a csürheizmusban 300 csürhetúrista bárgyú érdeklődpő és kob 500 sajtómunkás jelenlétében hat baromarcú felborított egy randakék kis Skoda Fabiá-t. Tehát mondhatnám, hogy birka nép az ilyen és meg is érdemli... A Szabadság tér már lepukkanó csürheizmusát, 76 baromarc, kb 1200 érdeklődő és 600 sajtómunkás szemlélt...

És mondom még egyszer: a bűnbakképzéssel nagyon-nagyon vigyázni kell akkor is, ha zsigeri okoból eszementen viselkedő, óccsódumát beszopó embertársamat kerítem.

A puli nagyon okos kutya, néha akkor is ELFELÉ tereli a nyájat a veszélyes helyről, ha a juhász hóttkoki részegen alszik a Nyézá-ban...

idoutazo 2010.03.24. 10:14:15

@magyar-magyar szótár: a világért sem akartam befeketíteni a pulit, különben is, összetartoznak ők, a juhásszal meg a nyájjal, meg még ezernyi mindennel...

természetesen egyetértek, hogy mindig máshogy történik, inkább arra gondoltam, hogy bár nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba, a mechanizmusok alig változnak, a víz többnyire lefelé folyik. Ezekkel a mechanizmusok rohadtul nincsenek feltárva, pár ezer év alatt nem sok minden változott. Bizakodásra ad okot, hogy a vas is fönt tud maradni a vízen, megfelelő háttérismeretek, tervezőmunka, kivitelezés és karbantartás esetén. De még akkor is jöhet egy cunami, ami felülír mindent.

magyar-magyar szótár 2010.03.25. 02:33:42

@idoutazo: Talán az irodalom (s keresztül a film) próbált utalni arra a múlt században, milyen és mekkora hamis illúzió az a fejlődés, amit a "technika és tudomány" a "civilizáció és humanizmus" ígéz [nem igéz, hanem a régi, kihalt magyar kifejezés..] tehát ígéz... mihelyst a mesterséges körülményekből kiragadod az embert, azonnal előfeslik a valódi a biológiai lény, ami képtelen követni azt a "fejlődési tempó"-t amit észlényei diktálnak... az ősnő, az ősférfi , az ösztönlény felfeslik a mai hygienicus és "humánus" álcák alól
Ha valami nagy nagy tragédia történik, akkor meg-megállnak az értelmiseggek elgondolkodni, de aztán minden megy tovább, felelős nincsen, mindenki a puszta tudománya keskeny részterületén "szolgálja" az emberiséget azzal, hogy "eléggé felnőtt ahhoz, hogy az eszközt használhassa"... hát nem!
És innen Einstein zseniális jómondása következik a IV. világháborúról...

Valamint a mi koncentrációs táborunk sose koncentrációstábor (az angolok koncentrációstáborai Kenyában 1946-ban) hanem gyűjtő, munka vagy átnevelőtáborok..
süti beállítások módosítása