A múlt század 80-as éveinek elején modoros fejfedő. Viselője ellenzékiségével tüntetni akart. NSZK-ban nagyipari mennyiségben gyártották s onnan lehetett beszerezni. A 90-es évek elején a már egyszer leáldozott divatot a vidéki MSZP prominensei támasztották föl: Jól mutatott a nyelvescsókváltásokhoz, amiket a kor még valódi (és vidéki!!!) SZDSZ-eseivel műveltek, pl azokkal a tanár kartársaikkal a   képviselőtestületben, akiket még 1987-ben nyugatmajmoló ellenzéki rajkistáknak bélyegezvén üldöztek és lehetetlenítettek el. A pestországbéli SZDSZ krémnek semmi undora nem támadt, úgy voltak vele, nékik elég A Város, legföljebb majd nem lesznek vidéki SZDSZ-esek, ennyit megér a kondérba tocsikolni hónaljig. (Ezek utolsó algonkin-ja Wekler Ferenc volt.)

schmidtwas-ich-noch-sagen-wollte-115095270.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr81522120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.28. 11:40:41

Schmidt elvtárs pedig szocdem volt, a magyar ősszadeszesek a Schmidt-sapka viselésével nyilván csak valami nyugati (politikai és anyagi) jólét iránti szimpátiát, vágyakozást akartak kifejezni. Vagy az SPD-FDP koalícióra.

Ma szerintem Schmidt sapkát kifejezetten belvárosi vagy budai, jómódú értelmiségi nyugdíjasok hordanak, pártállástól, világnézettől függetlenül. Mármint itt Pöstön.)

magyar-magyar szótár 2010.03.01. 05:43:43

@efes: Rémültséget keltvén hasított belém a villámfény-kép ifj. Rajk fekete Schmidt-sapkájáról. Mára némi pusztulatban a tölgyfaleveles-makos selyemszegélyt elspórolják a schirmlederről és a pántról, posztóból is látni már..
Jaj, a szocdem, hát .. épp a minap jutott az eszembe, milyen jó lenne egy Szakasits-féle sőt, egy 1939-es nagy gyűjtő szocdempárt.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.01. 11:37:30

@magyar-magyar szótár: Na éppen ennek van most itt az ideje, amikor a szélsőjobbot már ütnie kell valakinek, de a hivatalos bal már csak kornyadozó, rózsaszín luficsokor.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.01. 11:39:26

@magyar-magyar szótár: Eygébként a maósapka alig különbözik a Schmindtsapkától, csak abban, hogy anyaga szürke munkásposztó, a silmléáder pedig fekete bakelit. Dísz pedig csak egy van, egy kurva nagy veres csillag.

Istvan Kovacs Berlini Magyar TV 2010.03.01. 12:38:48

Egy időben a buzik is ilyet hordtak, már az idősebbek, a '80-as évek 2. felében.

magyar-magyar szótár 2010.03.02. 03:49:02

@efes: A szélsőjobbot az ütések ápolják. Így is sokkal komolyabban veszik őket, mint kéne. Pedig egyszerű marx-i tétellel széjjelmagyarázhatóak, szemben a hitlerájal,m ezeknek tőkés háttere, egy vasa nincsen, márpedig pénz nélkül az akármilyen véresszájú faszista csak faszista tud maradni. Van ez az urbanlegend, miszerint média nélkül jöttek föl, pedig de nem! Hanem netokratíve, mint az LMP. Namost uyanaz a száj, ami az LMP-t spontán (off-Political Capital) netokratív angyalian szűzies kezdeményezésnek hoaxálja, hazudja azt, hogy a Jobik médium nélkül jött föl, de nem, hanem az interneten.. vagy az nem médium?

Nem ütni kell a szélsőjobbot, hanem röhögni, mert a fasisztákkal (Übü-kkel) szemben a röhögés a célravezető. Itt van mindjárt Morvai Krisztina útja a pszichopataságba...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.02. 10:41:15

@magyar-magyar szótár: Nem is én akarom ütni őket, de amúgy is igazad van. Csak szegény Pelikán tanár úrra utaltam volna, amikor azt mondja: Hát én csak azt tudom, hogy ez a népnyúzó, fasiszta nyilas banda csak verve jó.

Az amcsi katonasapka az most valamilyen technodivatcucc asszem. 20-as 30-as faszik hordják, alapvetően nem szimpi cucc, lehet ezek most buzik? Meleg ismijeim nem hordanak ilyet, bár ők általában intelligens (és kiállhatatlan) művészemberek, viszont kialakult és kifinomult ízléssel rendelkeznek, soha nem vennének fel divatcuccot, hiszen ők csinálják, nem hordják.

magyar-magyar szótár 2010.03.03. 03:24:07

@efes: A nyilas banda, hát, amikor vered őket, szegény jó színészünk. Dégi István, amikor nyígta a magyar házmesterfilozófus (akkor esspecielle nyilas-fasiszta, később meg háztömbbizalmi) dalát, ríva, taknya-könnye-nyála egyben mert
Élni kell! Élni kell! Übü-höz pedig nem fér egyszerűen hozzá az ember. Neked talán még nem mondtam: Lénard Sándor római naplóiból olvashatni ki jól a fasizmus , a fasiszta rendszer lényegét. Halálos, halálos... de nem komoly. A titkosrendőr nemtitkos, hiszen szinte egyenruhaszerűen egyforma civil ruhákban. A röhögést biozonyos utcaszakaszokon kel marokba fojtani. Az ember részt vesz a köztéri káposztapalántázó mozgalomban, hülyülünk, amikor odanéznek, mozgalmi dalokat is harsogunk, de végülis (statisztikai értelembe, bocs...) nagy veszteségek nélkül ki lehet bekkelni.
Meg lehet tanulni.. Dr Radnóczi Miklós középiskolai tanár, lényegében már öregkatona is ebben bízott, a munkaszolgálat is lényegében katonaságféle volt, ezt a rendszert kiismerte és HA nem KAPOTT búvóhelyet, magabőrén ezt érezte úgy, átvészelhető valahogy, majd visz (nyáridőben!!!) jó vastag pulóvert. Sokan-sokan nem kalkulálták bele számításaikba március 19-ét...

És Szalosjan-t is túl komolyan vették (a 30-as évek végén) , bosszankodás helyett röhögni kellett volna rajta...

magyar-magyar szótár 2010.03.03. 03:27:11

@efes: ez az amcsi katonasapka .. fazon. Engem sokkal jobban idegesít a mai amerikai filmek jellegzetesen német-náci dramaturgiája, ahogy irakot meg a háború SZÜKSÉGESSÉGÉT (emberieség a szigorú katona embertelennek látszó vsálarca mögött, esendőség ésdemégisellenben bajtársiaság, vannak gyöngék, de a fiúk java (arányaiban maxx a feketék képviseltetik magukat, de arányaiban igen kevés a latin arc. az angolul alig makogó, az állampolgárságért elszegődött mexikói fél-latin-félindián fazon... pedig LIVE! bőséggel vannak...)

magyar-magyar szótár 2010.03.03. 03:33:40

@efes: Ráadásul a legnagyobb baj az a még a fasisztákkal s, nemhogy a nácikkal, hogy nem nyúzzák úgy a népet, ahogy azt később a komenyisták szerették volna utólag visszamagyarázni. Sőt, a nép megkapja, a jégszekrénynácizmus, az ipari munkásnak porszívója, rádiókészüléke (árában a mai óriásplazmaTV size) sőt, oldalkocsis motorkerékpárja lett 1937-39-re, igaz, a motorkerékpár Wehrmacht behívóval... Míg konkréte nyúztak embereket, a lakÓság, ha rossz érzéssel is vonult el a vasszürke, nedves, embermagasságban kőlábazatú épületek előtt, a pincékből a nyúzódó ember sikolya nem hallott föl... É az éhező, aki (lásd Berlin, Alexanderplatz) a fagyos kutyaszart fölette éhségében a parkban a földről, teli hassal nem kezdett el arra gondolni, mi lehet az óriás pincékben.
Látni a náci hiradókon: a beszédet hallgató tömeg kétharmada nem lelkes, hanem igyekszik rezzenéstelen és kifejezéstelen arccal ülni. Úgy, és most ezt vesd össze a fasiszta csőcselékel (ehhez olasz képek kellenének...)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.03.03. 09:31:38

@magyar-magyar szótár: Egy baj van csak, ha megnézed ezeket, Krisztina állandóan vigyorog, de az Előd szája sarkában is mindig ott bújkál a pimasz vigyor. Aki pedig vigyorog, azt nem lehet kinevetni, mert könnyen azt hihetik, hogy velük nevetsz, nem rajtuk. Egyedül ez a Gábor veszi magát mindig komolyan, na ő tényleg nevetséges, mint ahogy az egész párthadsereg is.

magyar-magyar szótár 2010.03.05. 06:00:59

@efes: Krisztina orvosi eset, ez világos, vagy szed valamit, de akkor is. A Vidéki Bölcs Banya Bölcsesség könyve szerint jaó ereőssen meg kéne egyengettni a derekát valami szalámifaszú ámberrel, oszt akkó rögtön kisimulna. Néha apróságokon múlik a világ sorsa. De Krisztina van, viszont nem lesz a fasorba se, még két év és kampománesz az egész lufballonynak. Amíg lózungolni kell... de hun a píz? Mit tud a Krisztina fizetni (és miből?) Mán pedig még a Bethlen Gábornak se ingyír potyára sorolt a hajdúság!
süti beállítások módosítása