Megint iskoláz az index címlapszerkesztője. Hogyan cuppantassuk a barmot a hírre?

Meghalt Beke Kata, legyen akkor az alaphang az, hogy az Antall kormány álamtitkára volt.

Elhunyt Beke Kata

Az Antall-kormány oktatási államtitkára 73 éves volt.

ÉLJEN ÉS VIRÁGOZZÉK A FEJLETT 

MATULISTA MINDENFIKAIZMUS! 

 

cenzored -a szerző agyrohamát töröltem - a szerk. jós.

 

utóirat - nem baj, hogy egyébként jólíró pedagógus értelmiségi volt, a magyar iskolarendszer lerohasztása idején, a '80-as években jobb tanarak szünetben az íróasztalfiókból olvasták.

<cenzored>

 

Melléklet: Fejlett matulista fikaista embertípusú leszbi hoaxlányok pincsizte bejegyzés többszázévvel ezelőttről: forrás

Beke Kata -a rendszerváltás kézilánya

A rendszerváltásnapszámosság valószínű, férfimunka lehetett az arra a korra jellemző feudális hagyományok miatt. Viszont anyukáink és apukáink, akik még könyveket is olvastak ismerik Beke Kata nevét. Mi, médiasulisok már nem szorulunk elavult ismeretekre -az van, amit A Háló kiad. És bizony Beke Kata néniről annyit ad ki, hogy írt pár könyvet. Pl ezt:

Szegény Kata néni -végülis jogosan volt abban a tévedésben, hogy győztek!

A valóságban azonban 1990-ben a profi politikus bácsik, akik csakis-csak az MSZP-s bácsik voltak, azon imádkoztak (az akkor még lappangó MSZP Hívő Tagozat, gondoljuk, hangosan) nehogy nyerjenek a választásokon. Úgy vélték, és persze jól, hogy majd a Bölcs Nép a privatizáció elsőrablókorszakának anomáliái miatt az aktuális kormányt fogja szidni, mint a Bokrost 1995-ben. Amikorra ugye már az MSZP a nemzetmegmentőjeként léphetett föl a reformerők ékeként, az SZDSZ gondos kiegyensúlyozó felügyelete mellett! 

Melyikünk hihetné médiasulis jógyerekek, hogy Beke Kata néni politizálgatott is?

Kézilánysága messze nem vezetett olyan eredményekre, mint a Lengyel Laci bácsi vagy a Baló Gyuri bácsi robotolása, szerintünk még egy vacak betéti társasági formát se vett föl a rendszerváltás után, mint valamilyen bevett megmondóember a sajtómunkásságból általában -de a womanpower jegyében megbocsátunk magunknak egy kis pozitívdiszkriminációt!

Aki lustiz rákattintani a fenti bekezdésbe rejtett linkre, annak jól idecopyzunk a Kata néni egy politikai beszédéből:

Tisztelt képviselõtársam, Haraszti Miklós különös mondattal lepett meg tegnap: nem pártok, nem a pártállam önfelszámoló képessége, hanem az újságírók vívták a harcot - mármint a rendszerváltásért. Ez nem így van. Közös vállalkozás volt ez. Kósa Ferenc is erre utalt az elõbb. Ha külön színhelyeken zajlott is. A Rajk László-féle szamizdat-butikban és Monoron, a Bibó István Kollégiumban és Lakitelken, olyan otthonokban, ahol tisztességes embereket neveltek, olyan osztálytermekben, ahol nem hazudott a történelemtanár. Aztán valamennyien találkoztunk a nagy tüntetéseken; hát hiszen ott voltunk, emlékszünk rá. A pártállamban magam egy csöppnyi önfeláldozó- készséget sem tapasztaltam, hiszen értékes éveket veszítettünk el azzal, hogy görcsösen és igen költségesen vívta utóvédharcait. De emlékszem Pozsgay Imre magányos és kockázatos harcára a hetvenes évek közepétõl. És emlékszem arra, hogy Horn Gyula a szófiai követség diplomáciai csapdájával kezdte lebontani a berlini falat. Ebbõl a közös vállalkozásból a sajtó is kivette részét persze, bár talán még emlékszünk arra is sokan, hogy a '88-as nagy tüntetések és a '89-es március 15-e százezreirõl még mint tíz-, húsz- és harmincezres tömegrõl számolt be a televízió esti híradója.   

Sziveskedünk megismételni az utolsó mondat egy részét: '89-es március 15-e százezreirõl még mint tíz-, húsz- és harmincezres tömegrõl számolt be a televízió esti híradója. Ugye-ugye! -ma már nem fordulhat elő olyan, hogy egy híradó 200ezres tömeget 30ezresnek mond be vagy 83 szál deszkát alulról, aszfalt-perspektívából barikádnak mondanak akkor is, ha kényelmesen el lehet sétálni mellette, és a FŐKEFÉtől erre a célra bérelt KRAZ-zal kell szétteríteni, hogy legalább szélesebb legyen, ha nem magas.

 Anyuccijaink ezen a könyvön gyúrtak a womanpowerre! Mókás egy sorozatnév! Gyorsuló idő? -hat hónap alatt került át a nyomdából a kötészetbe egy könyv, ma meg két hét alatt könyvet írunk a Marisgával! Mi, elektronikusújságírólányok!

Egyébként a néninek voltak pedagógiai tárgyú könyvei, de ezekre aztán szót ... hátha lesz valami nagyon öreg kommentelőnk, aki emlékszik még azokra.    

Réges-régen a Bethlen Kata volt írónő, a múltban Beke Kata néni, most pedig már más a trendicsek, a girlzpower wassalbertinája, Tisza Kata. woáo 

1 komment

Címkék: alaphang

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr781572902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.12.04. 12:10:57

Nekem egyből a jézusmáriagyőztünk ugrott be
süti beállítások módosítása