dzsunga -  A magyar népszótár szerint börtönszlengben a börtönőr. Egyébként: csúnya.

angol szlengből: A város lepukkadt része, dzsumbuj.
sex: [fordítógépszöveg a városiangol szótár alapján:] Én a kamtyolás-hoz hasonlónak hallom, mintha hangutánzó is lenne, egyébként főnév és ige a baszás-ra. Kamatyoltam azt a lány amíg a nap felkelt! 



A piszkos latyak, ami az autót járnak az utakon, különösen az Északi Tartomány-okban.



Zenésszlengben a dzsunga a -gondolom, de nem biztos- jungle -ből torzult és afféle dirty jazz, dzsungelzene, sok konga - Kibó, alele,  ungawa.

Egyik kedvenc Zappa lemezem Chunga's Revenge

Johann Sebastian Hendrix dzsunga interpretációja a Beatles Stg.Pepper-jére -ettől akadtak ki Wolfgang Amadeus McCartney-ék annyira. Együtt csápoltak egyébként Hendrix alatt a rolling'os fiúkkal. Ludwig van  Clapton viszont ült és figyelmesen fülelt. (EC minden lehetőséget megragadott Hendrix forradalmi játékának tanulmányozására.) Marhaság az, miszerint Hendrixet féltékeny irigység fogadta (lelki dzsunga) volna Londonban, Chas Chandler azonnal odadobta neki az egyik grúpiját, egy művelt , kedves nőt, Clapton és Hendrix között a viszony, mint Bach és Telemann között, jó volt, épp csak nem érkeztek kedélyesen levelezni meg borozgatni , de keresztbe ihlették egymást egy-egy szám erejéig. Aki irigy, az Gaetano Townsend meg Keef Richards volt.  Jimi a születésnapján felkereste az öltözőben a Rolling'ot koncert előtt, de annyira faszari féltékeny irigyek voltak, hogy nem merték egy kis jam-re fölhívni. Richardsnak a linkről ugró videón jól láthatóan here out-ja van Jimi-től és már százszor megbánta, hogy 1967. augusztusában pletykált londoni zenészkörökben az isteni vademberről, akit new york-ban hallott...

Aki nem ennyire dzsungában vágyja, az hallgassa innen

 

utóirat: bányászás közben akadtam erre az igazi dzsunga gyöngyszeme, szintén az Elektromosgitár Johann Sebastianjától: TESSÉK ,  számomra a zene keménységi foka ettől jobbra tart...

megj: az elektromosgitár első nagy alakja Dietrich T.Bone Walker vót.

1 komment

Címkék: dzsunga

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr111336401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.11.11. 18:04:38

Itt mindíg lehet élvezkedni.
Ez a Buxtehude...
süti beállítások módosítása