Ejtsd : pherlínea (lehet sok aa-val affektálni, mint a pestizmusban, az elsőt a h-ról torokhanggal, a hosszú hhh   is ch )  

 

bezzeg itt sok antifákok vannak ám!

(limonádzene szívküldi bs395-nek)

 régi , 15 éves felvételek, azóta sokkal fejlettebbek ám az antifákok

entellektuális kitsch:

 

 

Neu-Kölln

 

 

 

Spreeeeee

 

 Berlin, Tuuu Lustig!

 

 

 

 

 

 

techno kitschflutschili mit geile flitteres saft!

 Bezzeg Berlinben nincsen rasszizmus!

Leni Riefenstahl filmje a berlini olimpiáról 1938-ban, Párizsban egy filmszemléán nagydíjat kapott:

 

már időszámításunk előtt is ...

 

 

Mária néni ismerte az 1929-es év legerényesebb berlini asszonyát...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ali zigeuner kommt aus Ungarn unt Siebenburg!"

 

 

 

Bezzeg Berlin, Bezzeg!

 

A Zöld Város

A kutyaszarbarna-mészfehér város: Berlin, Alexanderplatz, Rainer Werner Fassbinder filmje A világ viszonya Berlinhez: A U2 One klipjében a kétütemű Trabantnak felforr a hűtővize [3:00]...

 


 

Ein  Berliner!


15 komment

Címkék: börlin

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr331510761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.09. 13:13:33

Berlin klassz

Budapest is klassz

az, hogy du bist budapester, legklasszabb

Kertész juj+

MTI juj++++++++++++++++

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.09. 14:20:03

Leni mama egy meglehetősen nyomott hangulatú fesztiválon nyert díjat, nem volt más választása. Ezzel szemben az Olimpia (de Az akarat diadala is!) formailag zseniális. Alapvető művek ezek.

Kertész meg jól beszél.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.09. 14:48:16

úgy érzem valaki keveri a nu metalt meg az industrialt, de több is veszett a múltkor a tescóban, amikor az akciós cimkére többet írtak, mint az eredeti ára volt, és úgy ragasztották rá, hogy a pénztártól való távozás után még le lehessen kaparni.
de ha már szívküldi :-)
www.youtube.com/watch?v=s8piE-_t-dA
börlin fölött az ég rózsaszín napszemüvegben, óriás felfújt gumikalapáccsal hippikergetés közben.

magyar-magyar szótár 2009.11.10. 07:51:42

@bs395: Nem kevertem össze, csak már a Berliner Industrial Music -ra nem akartam rálkeresni, sok lett volna a jóból! (oda van írva, hogy limonád..)
nesze! www.youtube.com/watch?v=BF8xRN9tjd8

magyar-magyar szótár 2009.11.10. 08:01:42

@efes: Kertész jól beszél. Idős ember már, sokat szenvedett, későn jött a jólét, Magyarországon sokat és igazságtalanul gernyóznak vele, egyes zsidók leantiszemitázzák, sok bort tütükél, és mitnemondjak, én is jobb szeretnék majd 80 éves koromban Berlinben élni, autó vár a reptéren, gusztusos schatzili titkármädchen, süßliche lkében, rosenficken u etw.
Volt az az ember egyszer, aki a Sorstalanságot, a zseniális regényt írta, a kallódó ember, méltatlan körülmények között, akihez márt ennek a szegény öregembernek nem túl sok köze van. Az "ügy"-ben a pikáns inkább a jógyerekinterpretáció, a minélrosszabb az annálrosszabb, elmondjuk a "nyugati újságíróknak" hogy bánnak Magyarországon a becsűűűlezttes nyugatibefektetőkkel, aztán a cikket importáljuk, mint mértékadó nyugati véleményt, hogy bánnak itt a befektetőkkel. Amúgy a befektetők nem az álomvilágban élnek: Külön képzik őket a kelet-európai korrupcoió sajátosságaira. Azért teszik itt azt, amit otthon nem. Az üde és jólnevelt német túrista két kézel szemetel Spanyolhonban, mert ugye azok cigányok és retkesek és különben is urlaub van.
Kertésszel semmi bajom a Sorstalanság zseniális, megérdemelte a díjat.. a többi eg a geci magyar értelmiség dolga. Mindenesetre ilyen geci értelmisége kevés népnek van. Nemhogy nem szégyelli, hogy kis ócska geci, de azt hiszi, hogy ő a magyar Hunter S Thompson...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.10. 09:11:54

@magyar-magyar szótár: ...de még a puska csövének beszopásához is töketlen.

Amúgy, ismeri-é a viccet, ami még kilencvenes években keletkezett, amikor a mobiltelefon még státuszszimbólum volt, a palesztinok meg hiperaktívok?

-Hogy szól az okos zsidó a buta zsidóhoz?
-Hogy?
-Hát mobiltelefonon, New Yorkból.

Kicsit idevág. .D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.10. 09:16:00

Amúgy azt sem értem, mi a baj a Balkánnal? Vicces hely az. Ez.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.10. 10:22:59

@magyar-magyar szótár:
neked a frissen ffacsart vérnarancs is limonád :-)
ha már német industrial, akkor kmfdm vagy rammstein.
hogy mi a különbség? hallgass bele az oomph nevű együttes számaiba (saját felelősségre, nekem se megy sokáig): ami sajtos, az vagy nu, vagy emo, csak álcázódik.

magyar-magyar szótár 2009.11.11. 05:09:27

@bs395: Mivel kottaanalfabéta vagyok, bennem a zene képeket ébreszt, ráadásul mindig történelmi háttérben helyezem el, tehát Berlioz Fantasztikus szimfóniája előremutató, igen kemény, viszont nekem Ganxta Zolee detto a Zámbó Jimmivel (írják: Jimmy, de én jimminek ejtem) , vagyis Gaetano Donizetti. Ha a kép, amit ébreszt bennem a zene, a falvédőről való (most egy punk lány falvéédőjére is gondolj) brazil szappanoperában a habtiszta fehér blúzos legvilágosabbőrű rabszolgalány (valójában a régi birtoskos, Don Alvaro lánya) és Don Cazzo di Cavallo kettőse, akkor limonád.
Respektálom azonban az egykori katonatársam őszinte vallomását, azt mondta, nincsen hallása, ezért szereti a metálzenét, emrt a DÖRÖMDÖRÖMÓÓÁHRRR! rezonál mégis valamit a mellkasában és a ritmust is érzi.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.11. 05:51:54

@magyar-magyar szótár:
most még négy nap, és ha minden jól megy, csakazértis összeszedem azt az aszfaltbetyárt, oszt majd jól megérted, mi is az a képi ébresztés :-)

magyar-magyar szótár 2009.11.11. 06:32:02

@bs395: Az aszfaltbetyár, az jampi, vagyis apacs?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.11.11. 14:16:32

Ravasz, de a currywurstot kifelejtette, pedig az - idézve a kiváló Csizmadia Ervin friss HVG.hu-s írását - maga a nyugat-európai multikulturális csúcsközeg. Van például a Friedrichstraße S-Bahn megálló alatt egy jól ismert currywurstos, ahol gyakran vásárol az operából vagy színházból (csak egy köpésnyire van Bertold, a kommunista gonosztevő híres kultúrháza) hazafelé bandukoló civilizált berlini. A sarki büfék hangulatát idéző helyen ezért valahogy így fest az étlap:
- Currywurst € 1.50
- Hot dog € 2.5
- Coca-Cola € 2.0
- Dom Perignon € 145
Ezt csinálják utánuk a balkániak.

magyar-magyar szótár 2009.11.12. 07:42:24

@elGabor: Linz, Európa egyelőre még kulturális fővárosa egy nagy padlógázzal fél nap, se, és ott aztán a török kefebajszos öltönyös bácsi Klein Münchenből befelé a Stadt-ba a villamoson, fekete öltöny, fehér ing nyak begomb' 45 éve dolgozik a VöAl'ban, olyan házban lakik, aminek a tulaja szerb-horvát.. és friss, valyelőtt-előtt-előt ]...]előtt nyáron barnult friss élőhús-t lehet kapni: az a magyar program, 50-100€.
Beezzeg Budapesten nincsen se multikulturalitás, se AHZ, se Fischer Ádám, se Kocsis Zoltán, se Várady Roma Cafe, se Szilvásy Gipsy Band, se Balog Roland, se GYROS se DÖREN KEBAB, se CSEVAPCSICSA 500.- [Ft]
süti beállítások módosítása