elfogóautó -esetleg motorkerékpár. Benzinkutas szlengben azt a járművet nevezik így, amit a személyzet (esetleg a franchise bérlő) arra tart, hogy a fizetés nélkül ellógókat kövesse, ameddig lehet, közben a lezsírozott rendőrségi kapcsolatot riasztva megpróbálják elkapatni a csávókat.

Alapvetően két típust különböztethetünk meg a fizetés nélkül távozók között, azokat a kiscsókákat, akiknek összesen egy unokatestvérük van, sógor egy deka se, nemhogy testvérek. A milljó  sógorral és testvérrel rendelkezők viszont nem sokat pocsékolnak az ellopott benzinből, a legnagyobb nyugalommal megállnak, és miközben biznyítékokat követelnek, rasszizmusvan !-t kiáltoznak illetve az időközben megérkezett pár autóra való sógor és néhány testvér a megbeszélés alatt elkezdi pakolászni sporteszközeit az ótókban, úgymint a viperákat és nuncsakukat a kalaptartótról a csomiba le és a csomiból pedig a bézbólütőket és szamurájkardokat meg a szélvédő alája, ámdemindeközben a mobiljaikat is mutogatják: híjjomazombuccmant! (Újabban Aaladaart vagy Viktaariát is híjják!!)

A drogos kisköcsögökkel pedig szépen megnézetik a vidjót, ráadásul ezek a hülyegyerekek jogilag is meglehetősen tájékozatlanok, így képesek telidurrantani egy malacorrú Passat 100 literes tankját is, ami már bőven fölötte a szab-sért.kateg-nek. A HHH-rétegek a benzinszerző autóikra a faszedő emlékzsiguliról szerelik le a rendszámot, ami egy ezerkilencszázvalahányban Budapesten vásárolt középkékmetáll Ford Sierráról való, aminek előzőleg hét budapesti becsületes tulajdonosa volt, akik nem íratták át , már csak azért sem, mert autó forgalmiban szereplő tulajdonosa a Szomszédok című sorozatban az a göndörhangú, utóbb bajszos, a tanár a lakótelepi iskolában, na, az volt, a színész...

 

Az autópályák vagy az M0-ás menti benzinkutak nem csak gépi, de kézierőt is alkalmaznak, egy alkalmazott állandóan ugrásra készen figyeli a tankolókat.

Gyakori, hogy az elfogóautókkal elparkolják a gyors menekülés útját.

Éjszaka minden kútfejet lezárnak, és aki tankolni akar, annak ezt kérelmeznie kell a kút személyzetétől. A kút személyzete általában a nappal tőlük ellopott benzin értékének megfelelőt ilyenkor lopja el, tankol mondjuk egy kamion 1000 litert, és bedől félkóma álmosan egy román eperszedő, aki annyit tankolt a 2 éves Cordobájába, hogy Oradeá-ra átérhessen vele, 20 liter, és akkor a rendszerint bomba jó csaj a kasszánál a kamionkútfej számláját húzza le a "spanyol" kártájáról , a felháborodott kamionos meg majd beugrik legközelebb a számlákért, amikkel ki lesz az 1000 literje (sőt, még többet is kap...) .. a gond az, hogy aztán a "spanyol" visszaútban néhány olasz-spanyol rendszámos  autóra való oltyán sógorával néz be lerendezni a témát...

Az autópályák benzinkútkezelői súlyosan előítéletesek. Ha azt látják, hogy bevág a shop elé egy bolgár meg egy lett rendszámúVW Transporter kisbusz, s azokból csizmás, hosszúszoknyás, de rocker bőrdzsekis, ám tarkakedős asszonyok meg kis pörgekalapos bajszos csíkosnadrágos, szövetmellényes és szintén rockerbőrdzsekis fiatalemberek térnek be, már akkor tudják, hogy semmit se fognak vásárolni, de tankolni se, csak a budi kulcsát kérik el <a nőivécé leírása a látogatás után XXXXXCENZORED -a szerkesztő cenzúrázása...> amikor még az ajtónyitó automata érzékelője nem is kattan. Egyes kútkezelők a rasszista előítéleteikben odáig süllyednek,   a lett és bolgár rendszámokból azonnal kisütik, hogy nyugat-romániai Alba Iuliából érkeztek a betérők. A legsúlyosabb előítélettel azonban azok a mindenreképes aljas kútkezelők vannak, akik azt is tudják, mért van láthatóan konzervatívfelfogású hagyománytisztelő asszonyokon denevérvállú bő bőrjaki. Aki pedig utóítéletes, az rádüböröghet majd a videokamerák archivumának áttekintése közepett, hogy még a bő tarkaszoknya is mire alkalmas és mért van alatta mackónadrág.

 

Mivel a kútkezelőket s egyéb személyzetet éhbérért alkalmazzák, az évi egymilliárd Ft értékű ellopott üzemanyg árát úgy szedik visza, ahogy tudják (a főnök egyébként is feszt lelidliz a fizetésükből...) Azt, hogyan szedik vissza a kutasok a hiányt, igen nagy részletességel már többször is feltárták a fókuszok meg az aktívok meg egyéb néphülyítő gagyitévé-álriportok.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr281471106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.11.08. 08:44:01

Ha olyan lenne az "elfogóautó" mint a Mad Max-ben, azt hiszem mindenki összecsinálná magát :)

I_Isti 2009.11.08. 09:26:59

A 'primitív' usában a primitív usákoknak olyan tescójuk van, aminél nincs pénztárosnéni, hanem önkiszolgáló pénztár van. (Fresh&Easy-nek hívják)

magyar-magyar szótár 2009.11.08. 10:04:01

@I_Isti: tesó típusú garázsbolt is van az USÁ-ban, mert Az Alma is USa, és ott meg olyan árut tart a boltos, ami a félcolos vasakból rótt háromhüvelykes réseken kifér, egyik kezével kiszolgál, a másikban puska.
Az USA nagyon nagy, van, ahol még árulnak perselyes zsákból újságot (ez a sajtószabadság alsóhangú ismérve) de azokban az államokban a rendőrbácsik gépjármű ellenörzéskor a híjjom a zombuccmantot kiszólásra először hasrafektetik a proletártömeget aztán verni kezdik és kérdezni majd csak a békebíró előtt kérdezik, hogy vacapp?

Sokfajta usákokok vannak, Kurt Vonnegut is usákok volt, meg George Dabljú is, nembeszélve M. Lewinskyről.
Kösz a kommentet!

magyar-magyar szótár 2009.11.08. 10:04:57

@Gee Halen: Lelkileg egy 1986-os Honda Accord, az bizony már medmeksziális nagyon!

I_Isti 2009.11.08. 11:13:35

(Egyébként soha nem értettem, hogy a benzinlopás benzinkútról vs benzinkút problémát hogyan kezelik Mo-n - mármint nem amikor a kutasok lopnak mert az világos volt, hogy lopás nélkül a benzinkutazás nem biznisz.)

magyar-magyar szótár 2009.11.08. 13:09:17

@I_Isti: Hát. kezelik, ahogy a többit. Egyébként, aki sokat autózik és szerte az országban, az hamar megtanulja, melyik kút az, ahol nem vizezik a benzint nem a legolcsóbbat rendelik mindenből (többféle 95-ös benzin van ám! Ahol meg nincs forgalom, decemberben még az olcsóbb nyárigázolaj van a tartályban!! meg van, ahol télen végig! ) Az autó üzemanyagfogyasztása megmondja decire, melyik benzinkút milyen. S aztán már csak a pénztárnál kel fizetni, különösen a bájosabb macákat.. mondjuk gyűjteményem kincse tigriscsíkos gatyájánál a tigris szája a mókusa szájánál volt, ám a keze meg csalt ezerrel
süti beállítások módosítása