néger - a magyar nyelv elpíszísedése előtt a fekete, azaz PC-n afroamerikai.,

néger - aki író helyett megírja a többnyire megélhetési művet. Négerekkel dolgoztatott Jókai Mór és újabban Lőrinc L. László is. Egy fiatal egyetemista néger többet kap egy két szerző ív terjedelmű ézotérikus vagy sajtossan nőierotikus könyvecskében való négerkedésért, mint igaziíró igaziregényért. Egy szerkesztő, aki néger is lett egy kicsit -kanyar.

önreklám: Sajtos nőierotikus regény négerkedését vállalom. Mondatom a portfóliómból. Fred megcsókolta a lányt , akinek  ajakai szinte rezonálták hüvelye forró rezdülését.

néger - amiről televíziósmédia hírolvasó beolvassa a szöveget. Vagy egyéb műsorban is előfordulhat. Kedvenc jelenetem: B. András beszélő-és olvasófej mond valamit kisszemű, M. Krisztina nevű feleségének, mialatt ő az iráni repülőbalesetről olvasna a négerről. EZÉRT aztán Krisztina kuncog még akkor is, amikor a senki se élte túl -t olvassa.

 

régente ilyesmi volt a néger, hosszú fekete tábla krétával írt szöveg. Ezért lett néger a neve. Ma már képernyőről is olvasnak. A köztes időben volt olyan négergép, amin végtelenített fólián futott az aktuális felolvasandó.

 

 

 

Jó színész, mint Perényi Miklós gordonkaművész a kottát, úgy tekinti a szöveget s elsősorban az előadására koncentrál. Így fordulhat elő, hogy csodálatos oratioban felolvasott novellát a közönség katartikusan élvez, miközben a színész egy kukkot föl nem fog belőle.

 

 Kedvencem a televízióból a balettörténeti sorozat Tunyogi Henriette producelésében, főszereplésében, narrációjában (úgy olvas, olyan szépen a négerről, mint egy 3. osztályos lányka, hangsúlyozva, fogai fehérek és dinnyeszeletszemecskéivel vakuz) a balettről való felvilágosítóműsor. Ha nem lenne férjnél, férje Vásáry Tamás, a produkciója zenei tanácsadója :) akkor én egyedül is megenném a balettcipőjéből főzött bablevesemet. Egy hard betét volt benne: Az első igaz balerina balettcipőjét 200 aranyért megvették a férfirajongók, szószt főztek belőle s megették. Amidőn Henriette az olvasában e részhez ért, még annál is lázasabb gyémántos tündöklésben ragyogott a két szép szeme!

 

botránytkeltő magánvéleményem: Szerintem Tunyogi művésznő műsora az, amiért pl van értelme a köztelevíziónak. A művésznő nyilván nem televíziós, de még egy Klauszmann Viktor tanítvány [kommunikációszakos a gyöngyösi Károly Róbert'ről] se lenne képes ilyen tökéllyel rövid idő alatt ennyi tudást megosztani a nézővel. Azért is hasznos, mert pl a figyelmes tanulhat balettfranciát s nem csak annyit tud, mi a pa-dö-dö.

 

kép forrása

 

15 komment

Címkék: néger

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr941385558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.04. 08:51:39

Egy festőművész ismerősöm, nem fiatal már, legalább 10 éve végzett a képzőn, művész szakon, abból él, hogy neves szar festőnek alapozza annak több négyzetméteres vásznait. Ő is néger. Én meg írtam dialógokat egy tvsorozat dialógírójának, régen. Én is néger vagyok.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.04. 08:59:15

négermagyar: dolgozó cigány (bár szokták rá mondani azt is, hogy indián: nézd az az indián hogy rakja a téglát!)

magyar-magyar szótár 2009.11.04. 12:39:51

@efes: A barátom meg a főhős árnyalakja volt a Déry 'Befejezetlen mondat' -filmben, de jól fizették, nemrég átment a hallon a Jóban, rosszban -ban.

Nemhogy szkeccseltem, de egyenesen négy [forgató]könyvemet nyúlták le. Viszont nem fizettek ;))

Szobrászt ismertem, aki sírkőfaragó (de elite, angyalok, nimfák, bús oroszlűányok) négere volt

magyar-magyar szótár 2009.11.04. 12:42:37

@bs395: Nem akartam a brazil gépsor színárnyalatait elemezni, mert tegnap bekopogott már az RMP vezetőségi tagja.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.04. 14:50:05

off
rossz az ízlésed(nőierotikus:)
on
jó az ízlésed(Tunyogi művészbő:)

vagy fordítva

már hogy az on--off

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.04. 18:51:10

@magyar-magyar szótár: Azír szeretlek téged szótár, mert gondolatokat raksz a fejembe... Most ugrik be, hogy minden idők legnagyobb négerét nem is említettük!!! Hát, a galileai Ács Józsi fiacskája, az mi volt? Néger hát, a legnégerebb.

magyar-magyar szótár 2009.11.05. 02:58:36

@efes: Viszont a kortársai szerették az ipsét, nem kötözték a keresztfára, hogy alsószárai dagadjanak, hanem szögezték, mely lyukakon a véredényeiből a végtelen fájdalomkínt , feszültséget keltő bővség kiszivároghatott, sőt, a százados fegyelmi vétséget megvalósítván a mellkasi oedemá-ját kifakította, így nem a kötéllelfelkötözős 2-3 napos haldoklással, hanem mintegy 6 óra alatt bevégeztetett neki, ami a műfajban hihetetlen gyors. A későbbi korokban azonban humánusabb kínhaláli eljárásokat, karóbahúzás, kerékbetörés, vezettek be s így már el nem képzelhették a keresztfán való szenvedéseket...

RoFä 2009.11.05. 06:02:31

Tyuhuuu

Vásáry művész úrral együtt utaztam Bp-Peking viszonylaton október nyolc vagy kilencedikén... Nagyon érdekes volt, megpróbálom rövidre fogni

Nem értek a komolyzenéhez. Nem is nagyon hallgatom. Nem neveltek rá. A klasszikusabbakok eluntatnak, a slágeresebb dolgok (Újvilág szimfónia, Mahler 5. ilyenek), azokat szeretem... és ideges hangulatomban imádok modern, jazzközeli dolgokat hallgatni a Bartókon éjjel egykor. Megnyugtat a kakofónia és a zörejzene.

Anyám egy barátnője zenetanárnő, ő szokott Vásáryról ódákat zengeni. A tudásáról, a pedagógiai erejéről, etc... Hallottam én is a kisöreget előadni nagyon néha, valóban át lehet élni amit mond.

Szóval minden valószínűség szerint óriási koponya, de én nem nagyon vagyok célközönség jelen állapotomban.

A gépen mögöttem ültek egy - ha jól emlékszem - csellóművésszel. (De lehet hogy brácsás volt) Végigbeszélgették az utat, két téma volt. Az egyik: melyik művet, ki, mikor, hogy játszotta, kivel koncertezett együtt, miért volt jó vagy rossz. A másik: a csellista (?) modorosnál modorosabb stílusban regélt a kapcsolatairól, nevezzem inkább hódításoknak. Nem szaftos sztorik, semmi hálószobatitok, csak ilyen low key casanova smalltalk...

Csattanó, az kettő is van. Az egyik ez a kép. Húbazmeg, nem ismerem a hülgyet, de ezek szerint a kisöregnek is lett volna mit mesélni! Lehet hogy ő ennél halkabb szavú típus

A másik: volt gyerekkoromban egy A zene története vagy hasonló című képregényem. Abban az utolsó oldalak felé volt egy párpanelos betét a "modern idők sztárkarmesteréről". Annyira ez jutott eszembe...

Mindenesetre Vásáry tanár úrnak gratulálok, egyben forrón remélem, hogy ilyen idősen bírom majd követni a példáját. ASZTAHÉCCENTSÉGIT!

RoFä 2009.11.05. 06:10:37

Ezt az RMP-t meséld már el...

magyar-magyar szótár 2009.11.05. 06:15:00

@RoFä: Engem Vasazó Róccsiék Mozgalma támogat, már bekészítették védelmemre a sporteszközöket az egyébként faszedésre való népimotívumokkal díszes mercedeselejűbe. Csak az ügyvédem jelenlétében nyilatkozom.

magyar-magyar szótár 2009.11.05. 06:23:27

@RoFä: Én mást, mint Bartók rádió, nem hallgatok, ez at jelenti, hogy Kovács tanár úr hangos zenei folyóiratát a zenekritikákkal. Ezek igazi zenekritikusok, tehát nem olyan kottaanalfabéták, akik leginkább az énekesnő protézisével vannak felakadva, miközben ők maguk elhízott és lepukkadt sörbárkidobóembernek látszanak. Na, mindegy, mindenestre vgasztal a zenekritika mai állássa, de még ennél überebb az a műsor, amiben egy hölgy fiatal zenekritikusokal válogat hogy az öt felvételből melyiket hallgassák meg. A múltkor pl egy digitálisan felújított 1938-as felvétel lenyomta a tavalyelőttit, és szerintem is jogosan. Na, itt lehet aztán hallgatni! Ha sztár a zongorista a kamarazenélésben, akkor ugye a többiek elnyomjá magukat, de mi van, ha a zongorista pedig a közismerten magát nem előérbe helyező Ránki Dezső, aki szintén szerény -hát eggen, az egész felvétel beszürkül. Közben eszembe jutott Frank Zappa, aki kelifornyai komolyzenei körökben is simerrt stúdió-szakember is volt, még a 60-as években a stúdióban egyszerrekelelt játszani mindenkinek és a kontrolládák előtt variáltak amikrofon távolságokkal meg szűrő előtétekkel.

Kottaanalfabéta vagyok, úgyhogy én csak olyanokat tudok észrevenni, hogy Tatjana Nikolajeva kissé giccsesen, az idősödő Glen Gould (a dünnyögése nem zavar) néha már túl lazán, Daniel Barenboim vagy Schiff András nekem tetszően játsza a Goldberg'et, de Chiara [ www.chiaramassini.com/ ] tetszik is nekem és jól is játsza, hát ugye csemballon az igazi, mert zongorán túl sok a kandírozás.

magyar-magyar szótár 2009.11.05. 06:26:39

Szerintem az ősnői egészséges attitüd egyik leglényegesebbje, hogy minden idős ősz mester napjait nádmézezze meg egy fiatal nő ... persze az is az egészséges ősnői attitüd része, hogyviszont más nőknek meg erről mi a véleménye. Ó, ambivalenciák. A neo-feminomipicsoidok ambivalenciáktól mentes, ÁMDE meddő életéről meg majd máskor.

RoFä 2009.11.05. 09:42:59

@magyar-magyar szótár: Az hosszú lenne és folytatásos, ugyanis jelenleg itt élek...

Sajnos én soha nem leszek ősz mester, maximum kopasz.

A kínaiak szerint mindenből a nyolc a jó, így pld. a nyolc év korkülönbség ideális. Vagy, asszem, annak egész számú többszöröse is jó.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.05. 10:09:15

Nekem pl. Monteverdi Vespre della beata verginéje 4 különböző verzióban van meg: Gardinerrel, Savallal, Christie-vel (ezeket hallgatom), meg van a Stubbs-féle, azt nem szoktam hallgatni. Nem azért mert szar, hanem azért mert a többi jobb. A Gardiner-féle a legjobb. Csak azért mondom ezt, hogy rávilágítsak, hogy komolyan elfoglalhatja az embert különböző interpretációs felfogások közti hasonlítgatás.

A zenekritikához nem kell feltétlenül ismerni a kottát, bár nem árt.

Én bírom Gouldot, bár asszem csak fiatalabb kori felvételei vannak meg. Szeretem, ha dünnyög, valszeg ezért bírom Jarrettet is, az ő Goldberg variációi (csemballón!) is tök jók.

:)
süti beállítások módosítása