slapaj -a schlepp német kifejezésből elszármazott pestinémet (volksdeutsch & jiddisch) újságíró szakkifejezés.

Eredetileg a ~ az alárendelt szellemisegédmunkát végző , leginkább kezdő, gyakornok újságíró volt. Aki aztán úgy maradt s képességeiből többre nem tellett, az televízió, sőt, 150 v-os hálózatunk fogyatékai miatt nem felelt meg elektronikusújságírónak sem, az revolver-újságíró -vá züllött, akinek azért fizettek cikke alanyai, ha nem adta le a "riportot" a szerkesztőségben (maipestiül szeri'ben) Tkp.: a sajtómunkásság alja.

Valaha azért nevezték őket slepp-nek is, mert uszályként követték fizikailag is a vezéregyéniségeket. Íróknak is volt sleppje, Molnár Ferenc állandó , legalább 20 fős ~ jal járt bárhová.. (a vécére mindenki képtelen volt azért követni)
 

 

A mai sajtó arculatát a jóoldalon (haladóbaloldali & liberális ) közel 300, míg a rosszoldalon, a jobbsiknál egy kispályás focicsapathoz is kevés publicista határozza meg. A papírsajtó elveszítette jelentőségét, ezért fokozódik a sajtómunkásság megfelelősége. A maradék papírorgánumoknál a jóoldalon kiválóságok tucatjai állnak sorba évi 2-4 rendszeresnek nevezhető publikálási lehetőségért. Míg vezető publicista egy tárcácskáért a havi 300ezer fixe (és a tényfeltáró kft-tagsággal járó egyebek, vivőhírpremcsi, etc.) mellé alkalmanként 50-100ezer Ft-ot is kaphat, a ~ max 10,esetleg 20ezer Ft-ot.

Ady Endrének lányokból való sleppje volt, 1909-11 körül, tehát, amikor már nem fertőzött a máig kiderítetlen kategóriájú bujakórja, a 7-9 fiatal értelmiségi nőből , kékharisnyákból álló kis szecessziós-Claster-Plaster's megrohamozta a fiákerét, s a kis csókcsukák azonnal hozzáláttak flótája megnyálazásához, mindezek eleje azonban Duka, Dénes Zsófia volt, a leginkább győztes...

 Nagy Endre -slapaj korában alapozta meg karrierjét, de nem az újságírás terein, hanem a szórakoztatóiparban.~ként ugyanis volt egy munkája, valami híres primadonna fogadására kellett kimenie a nagyváradi vasútállomásra (Krúdy eléis őt küldték ki...) és hölgykörökben már több, mint százéve is fiatalpasizás útján oldották meg bio-módon a hormonális tuningolást... A fiatalember bája (lásd a képen) de valószínű, a nyelvi ereje magával ragadta a hölgyet, a hölgy pedig a cuki slapajt...

 

 

Ha ennyire nincsen már pénz a papírtereken, a jelesebbek igyekeznek bebiztosítani magukat a jobban fizető politikai oldalon (a jóoldalon kb 100-szors nagyságrendű anyagi erők koncentrálódnak, tehát a ~nak érdemesebb oda nyalni) . Az agitpropot nyalva-harapdálva támogató un "internetes portálokon" annyi fizetett netújságíró , politikai payola sem dolgozik, mint egyetlen komoly papírlap mellékes (sport, kultúra) rovataiban. Van még egy pár megfelelő nyelviképességű bérblogger (ez olyan, mint a titokharisnya, amirről viselője azt hiszi, nem látszik).

Létezik elektronikus-újságírói szakkolégium -tehát efféle slapaj is. Ebben a mélységes feneketlen szellemidzsuvában mindenestere   Orosz Józsefnél alávalóbb nyálinger bocigecit   aligha találhatni, még a haladóbaloldali és liberális krém (György Péter esztata pl) is útálkozik tőle.

 

A bocigeci az a mélymagyargonzó, aki médiageci szeretne lenni, kontextuálisan úgy is viselkedik,  de ehhez annyi eredti anyag van benne, mint egy tubus bocigeci-ben volt a RefómmKomonista Éra hajnalán.

 


A netisztikus agitprop terein az új álsemleges, műfüggetlen, tíznyalásra-egyetharapó technikák elsajátítására az igazi papíralapú slapaj alkalmatlan -és a Huszonötezer Újságírósulis Jógyerek Országában vannak ingyen slapaj bloggerek ezerszám, akik az eljövendő karrier reményében nyalnak. Ingyenpornó nincsen* -de a netslapaj nyalni ingyen, bármiáron, bármikor képes.

 Magántanács: Lebeszélném mind az összes, több, mint tízezer újságírósulit végzett jógyereket meg az ingyen blogslapajokat és payolablogok ingyenbekűűdős fun-jait, hogy a neto- vagy blogoszférán által építsék a karrierjüket. Főleg a jótollúak,jóltolók, a szépen  fogalmazó, jóhelyesírású megfelelőgyerekek ne reméljenek semmit, a netoszférában legalább négyszer annyi ember ír, mint ahány olvas, és ha nem vagy képes tíz sorban [Egy bekezdésben -Art Mooney ], szellemi puruttyaságban valami mocskot vagy ellenkezően, édybabba cukiságot a világ elé copyrni, akkor eredjél az apád kaszájával a múzijumba csontváznak a paraszt-szkeleton mellé, akit az Isteni Tóta W utalt oda. Vagy azt is megteheted, amit a tizenhármasok klubja kidobóembere fog majd javasolni az Egyesül Államok utolsó elnökének, Dr Wilbur Swain-nek. És ne feledkezz meg a Theta 1 Orionis C-ről  sem ám, azt szájba! Tedd le szépen a nyakkendődet és legyél nejlonlaza , úgyis hiába. 

*Aspektus von Aspekt
 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr911439896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása