Van jó magyar értelmiségi és rossz.

 Az jó magyar értelmiségit arról ismerni meg, hogy a magyarkodó zsírkuruc tahómagyarok nyomulásaira tüntető magyarköpködéssel válaszol. (Vagyis: a tahóságra adott inverz reakció  egy-ugyanúgy tahó, csak úri, mert áttetsző, viaszsárga...) Kommentek csak előzetes moderáció után jelenhetnek meg, minden zsidózó, gyalázkodó komment bent marad, és csak az olyanokat "moderálja" [DÜRŰLLI KÖNYÉKKEL KI]  amik pl építő, pimasz & provokatív kritikát tartalmaznak. Ami tutti biztos a pimasz & provokatív alcímű "blog" politikai-payolája a kommentkezelő önkéntes titkárnőjével kitöröltet minden pimasz és provokatív kommentet. 

Egyébként is a magyar értelmiségi soooóóókkalkultúráltabb, nem csak fejlettebb. Valamint politikailag megfelelő. Ajakával független, de kontextuálisan benyal tövig. Isten tudja, hol tartanánk, ha a mélymagyar értelmisegg nem lett volna mindig is politikaimegfelelő a XX. század utolsó harmadában. A tüchtige megfelelőseggsége  megnyilvánul szigorú előítéletmentességében, amit különben főleg orálisan képes tanusítani. Pl, ha egy blognévben benne van a magyar, akkor a jujdeliberálismár fejlettértelmiségi netmájer már tudja is, hogy jobbos faszkó az illető blogtulaj. Ha kétszer is benne van a magyar, akkor hűdeméginkább ám! (Címlap és kattogásmarketingben cuki pl a Magyar Konyha blog, a kattogások 22,37 %-át jógyerekek generálták, akik a blognevet a Magyar-ig bezárólag olvasták és már kattantak is: "Na, mit írnak a nackók?" Egészenolvasó: "Na, hogy' főz a fasiszta konyha? -biztos szarul!") 

Az előítéletek ellen annyira küzd, hogy már felkészül, még Pestországban tudja, amikor készül lemenni vidékre tájolni szegregációs ügyekben, hogy ottan a helyiértelmiségnek előítéletei vannak a cigányságról.

 

A minap kiválóan szórakoztam a jógyerekújságírás egyik , többszörösen kitüntetett orákulumának, Szily Lászlónak a miniriportján. Fényképek is vannak. A fényképeken az alábbi fazon látszik.

 

Egy posztbundeszligafrizurás alak. [Schalke 04 kései fazon -a szerk. kieg.]

 

A bundeszligafrizurás a kettővel ezelőtti, ma tévesen "idexes stílus"-nak nevezett újságírói szókészlettárban a bunkó, ergya futbalagyú huligánnak felelt meg, akinek annyi maximális esze van, hogy a sörösdoboz magától elfelé-irányba nyissa ki. Ez oly régi kifejezés, divatja idejében Friderikusz már nem hordott fehér zoknival makkoscipőt, de a papírszféra jövője még délibábossan tündökölt.

 

Egyébként, aki dekopírfűrésszel esik neki bambuszrudat szabni, az kb olyan okos, mint aki tűsarkú cipőben indul el Fehér Murva Kft-típusú használtautótelepekre tallózni. Az eladó tulajdonképp' udvarias volt,  hogy így ráhagyta a vevőkre a hülyeségüket. Persze puszta késsel is meg lehet enni a tejberizsát, ízlés dolga.

 

Amúgy eredetileg ez a hajviselet Hubert Kah nyomán kajagogo-frizuraként volt ismert.HELYESBÍTŐ KIEGÉSZÍTÉS: Hubert Kah ennek ellenére nem volt tagja a Kajagoogoo-nak, hehe, lásd a kommentoszlopot!  Elöl s oldalt meglepően jókiffiús, hátul viszont mamafelháborítóan hátközépverdesős is akár, de mindenestre hosszas. Az ultra stílusban felül berzi, a hátra lenyúló ritkított s egyenesített, szálkás, tapad a trópusitarkacsíkos ing hátára. A nyugatnémet munkásosztály (autóipar, ács-tetőfedés) jellemző & modorosch  frizurcsija a múlt század '80-as éveiben. Autóban feltétlenül Opel Kadett E GSi, Opel Calibra, Mercedes E230 Coupe.

 

etalon [kösz' retroflexus]

Fiatal és részeges művházigazgató koromban a pofámba fejelt egy különben bőrfejű kedves vendég, mert azt mertem állítani, hogy 1990-ben már senki nem tudja, mi [fütty!] a Kajagogo.

A frizura azonban kitart. Ha nem is a névadó fején..

 

 

 

 

Kommentjeim az öteltadó cikkhez:

@tory_t: A fafűrészlapból is sokfajta van, keményfára, puhafára. A bambuszhoz azért kell fémfűrészlap, mert apró ("delfin")fogú s így van esély, hogy ne tépje szilánkosra a vágási felület környékét.

Autóvigéc koromban is megtapasztaltam, hogy a legjobb ügyfél a magasanművelt értelmiségi, aki élből, mert pl posztbundeszligafrizurás, lenéz bárkit a pult vagy a tárgalóasztal túloldalát. Pl a Peugeot úgy egy fos autó, ahogy van, nincsen mentség vagy bocsánat, de értelmiséginek jól el lehet adni, le kel[l] nácizni azokat az autókat, amiket könnyű eladni, az ember elsüti ezt a viccet, hogy tévét is én nem hokedliről nézek (ui a náci autók fapadosak) hanem kényelmes fotelből. Hátraviszem a magastudatú értelmiségit a Peugeot-hoz, ami szemre úttörő forma és csilivili, nyolc évesen roncsteleprevaló lepra üledék, beültetem a bársonyos, pihe-puha ingóbingó fotelülésbe, mely kényelmes a posijának (de 25 km után a dereka leszakad a fájdalomtól, de a barom úgyis csak a melóhelyre jár vele, napi 1600 m odavissza, 16 liter/100km fogyasztás, mert a kutyáját futtatja, de az autóját rest megszalajtatni tőgáz harmadik, hogy kormolja a katalizátort meg a gyertyákat és szelepeket)

Cuki nekem ez a cikkcsi, mert kiderül belőle, hogy a zselével hülyegyerekesített melírozott frizurcsi alatt is lapulhat még nagyobb tökkobak, mint a posztbundeszligafrizurás alatt...
http://homar.blog.hu/2009/09/21/lefele_alkudott_ujpest_david_hasselhoffja#comment-form

Bambuszt úgy vágunk, hogy a vágási körívet v-alakban tapétavágóval óvatosan körbemetszük be, majd a V-ben KÉZI kisfogú fűrésszel szépen elnyessük. A dekopírfűrészel csak magastudatú értelmiségi vág [körkeresztmetszetűt], mert azt hiszi, hogy ez 'ámítástechnika, amiben a hamarmunka gyors is. Közben a dekopírfűrész széjjelbasszusgitározza szálkásan a bambus felületét, oszt tavasz!
Néha a kézifűrész a gyors...



Egyébként: Az ötletadó Homár-bejegyzés egyik csapásiránya a boltos árpolitikájába metszett volna. Amiről a Hárommillió Kommunikáció Vizsgás Országában* egy bicskaügynöki gyorstalpalt kiscsákó is elmondaná a lényeget: Az Elismertértékalapú Árazás témaköréből is elmagyarázhatóan. Többezerévvel ezelőtt pl a Seat Arosa és a VW Lupo** ugyan-egyazon németországi [!!!] üzemben készült, ezen autók lényege (motor-hajtáslánc, futómű, elektronika stb) ugyanaz, csak a látszat más, viszont a két termék között több, mint 1 millió Ft-lett volna az árkülönbség. Így a Lupo magyarországi piacibevezetése elmaradt... Az 3L dízelmotorral ugyan tényleg 2,8 liter gázolajat eszik 100-ra (német vagy osztrák gázolajból) viszont az egymillás felárból sok-sok féllitert rá lehet tankolni a sima 1,4-es dízel 3,2-es fogyasztásához... 

 

 Ja, és amúgy a netokrácia egyik lényege, hogy 15ezer Ft összköltséggel  összelopkodunk egy fos HTML-hártyát, amit aztán a balfasz tulajnak eladunk 15 millkáért: erről álmodik minden netmájer jógyerek, és az iwiwodizálásban időnként be is basszusozik egy ilyen történet, hagy sarkallja a netjobbágyokat hatékonyabb ingyenmunkára a kattogásmarketingben... (netjobbágy - az az ingyenmedve, aki beszopja a pénzért ír szakmány [payola] blog felszínét,

A NÉPPEL TŰZÖZÖN ÁT A ZIGASSÁGÉRT JÓÉRT 

ÉS FEJLETTKÖZLEKEDÉSÉRT 

MEG KERESKEDELEMÉRT*** A BÜDÖS NÉPEK & MOCSOK ELLEN!! )

A körmagyarhoz, amiben a szombat-vasárnapi ügyeletes nővérek a belső nővérszobából a tévé mellől rikoltoznak ki a hozzátartozóknak, hol találják a pelust a betegük tisztábatételéhez, a Homár blog is  csak oda se szagol, hiszen az ilyen nővérkék kapnak agyvérzsírtolulást, ha a treszkókban és fosonyokban a nemsoká lejáró szavatosságú cuccokat találják a polcokon elöl, miközben ők, ha reszortosak lennének, a polcfeltöltőkkel a lejártakat is visszatétetnék, ámen. A körbefosban mindenkinek van egy lapja, de ha csak a békávét, a mávot meg a kereskedelmet szígggyúk, akkor nem vesszük észre, hogy a netokratív cukorfalatok is betöltik ám apjuk kaszájának mértékét.

témába vágó dógozatom az áruházi lopás kateg'ben...

És

a kis plug & play blogötlethez önkéntesen tolja föl a netjobbágy a napi muníciót, sőt, önkéntes szerkesztők meg kommentkezelő adminok és rajongó-kommentnick-ek is vannak, akik szintén maguktólműködően [plug & play] intézik el a trollokat :))))

 

*Ahol Klauszmann Viktor taníthat[ott], méghozzá pénzért,  médiakommunikációt főiskolán, ezt ne feledjük!

**Szakkomentelőimnek: A kákán a csomót ott találjátok, hogy a Lupo-t szerelték a dicsőséges 3L (2,9l/100km üa fogy.) motorral, ezt az Arosa nem kaphatta meg, viszont a 3L motorfelárához képest a sima 1,0-s motor is eljárogatott 3,2/100km-es fogyasztással, miközben a motorfelár magyarpénzben 500ezer lett volna, ha el nem tekintenek a Lupo magyarországi forgalmazásától a 4,2 milliós (1998-as Ft) alapár miatt.

***  Vásárlói tahóságokat pécéző p&p blog nem lehetséges, mert az a kisnővér, aki a szombati ügyeletben a nővér-belsőszobából kikiabálva utasítja hatékonyabb pelenkázásra a látogatókat, elvégre szombaton a kurvaélet se dógozik, szopjon a paraszt is, na, ez a kislány, mint vevő, a TESCO-ban joggal háborodik föl, ha negyedikként beáll a pénztárhoz s nem nyitnak újat... Vagyis nem lenne  népszerű egy ilyen blog a lagnagyob admin támogatás (kezdi a kiajánlót és a frissítéskor még utolsó marad, azaz napi 18 órát van fent, címlapon, azaz index-felületen...)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr681396030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezerszo 2009.10.28. 08:44:48

"15ezer Ft összköltséggel összelopkodunk egy fos HTML-hártyát, amit aztán a balfasz tulajnak eladunk 15 millkáért: erről álmodik minden netmájer jógyerek, és az iwiwodizálásban időnként be is basszusozik egy ilyen történet" - gyakran bebasszusozik és sokszor 15 millkáért. :(

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.28. 10:25:57

makkoscipő nem egyszerűen fehér zoknival, hanem fehér frottír teniszzoknival, szárán piros zöld, de még inkább piros kék csíkokkal

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.28. 10:28:18

a kocsi opel manta!!! de keletnémet is, wartburg kombival, sátras utánfutóval, két egyenszőke gyerkőccel, trampli feleséggel.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.10.28. 10:32:13

az értelmiség szvsz azért beszél úgy, ahogy, mert tudja (hiszen benne van a nevében), hogy merre kell mennie. amerre teret lát, arra beszél. ez tök normális, van aki erre, van aki arra. aki egy irányba néz, az a nyáj.

magyar-magyar szótár 2009.10.28. 12:34:54

@efes: >>amerre teret lát, arra beszél. ez tök normális, van aki erre, van aki arra. aki egy irányba néz, az a nyáj.
<<
-ez saját? Tetszik.

vércseharcsa 2009.10.28. 15:42:37

szerintem mindenkinek a kurva anyját!

ez most jó volt?

heki 2009.10.28. 15:53:16

Off

Légiveszély!
indexcímlap van

készüljetek

geem5 2009.10.28. 15:57:04

qrvajólenne, ha lenne vmi apró összefüggés ebben a bejegyzésben, ez egy rakás fos befüvezve...

baro_ur 2009.10.28. 16:24:22

ennél szarabb cikket nem is tudom, h olvastam-e valaha.. Összevissza csapongó, zagyva és összefüggéstelen.

Ezeknek miért kell megjelenniük? Nem olvassa el senki az írón kívül mielőtt kikerül az oldalra?

Nagyvakond 2009.10.28. 16:54:37

Ezt - bevallom -én sem voltam képes végigolvasni.
mindenesetre a németek ezt a frizurá híjják sog. "Vokuhila"-nak:

de.wikipedia.org/wiki/Vokuhila

doktorur 2009.10.28. 16:55:18

Hubert Kah...
LOL :)
Mai napig az egyik kedvencem, de mindig kiröhögnek érte. Pedig Michael Cretu nem csak Sandrának írt ám jó zenéket. :)

bioLarzen 2009.10.28. 16:58:20

Hubert Kahnak, aki a Deutsche Welle német istencsászára volt (Rosemarie, Traumduett, Sternenhimmel, Engel No. 7, medve anyám, de jó kis bulik is voltak...), semmi köze a brit Kajagoogoohoz, de ettől függetlenül nagy riszpekt a nyolcvanas évek eme kihagyhatatlan, megkerülhetetlen és velejéig fundamentális alapszavának megörökítéséért! A Bundesliga-frizura maga a kelet-ejrópai "éjtíz fíling"!

Amúgy a frizőr a nyugati világban is nagy kultuszt teremtett magának "mullet" néven, nem kevés "rajongói" oldala van remek celeb-képgyűjteményekkel.

bio

ejszarny · http://www.ejszarny.hu 2009.10.28. 17:41:01

hat, igazabol nekem eleg osszefuggestelennek tunt...
most tulajdonkeppen mit is akartal belole kihozni?
nemvagom h h jott ide lupo :D
amugy nekem a 3l az egy tisztesseges 3 literes v6ost jelent a kocsimban :D

retroflexus 2009.10.28. 18:19:50

A legbundesligafrizurásabb focista szerintem a csehszlovák Tomas Skuhravy volt, elképesztő, hogy nézett ki, kerestem a neten, de csak viszonylag konszolidált képek vannak róla, a fénykorában készültek talán sértőek a felhasználók számára.

karolyist 2009.10.28. 18:26:00

**************************************************************
Választás '2010 - Büntess, ne szavazz parlamenti pártra!
**************************************************************
Add tovább!

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 02:28:01

@vércseharcsa: Nem, az egy másik házszám, a felvilágosult matulista fikaizmus, Háromkerület, Dohánygyár, az utcaházszámot nem tudom, ott tessék érdeklődni. Itt egyesek jó édes nevelő anyukáját pusilgatjuk, ölelgetjük, viszünk neki süteményt a Réjabilitácijaós Osztályra. Csak ugye kellemetlen, amikor a fikázásra szagososdott automatablog is egy fika a lényegében. (a felszín alatt) ...ööö... hát igen, végülis a matulizmus egyik lényege, ha mindent lefikázok, akkor relatíve én egy kissé.. hogymondjam.. metálos-flitteres fényben tündökőőhetek... Nembeszélve arról, hogy műávelt diplomás fiatal nők legálisan nézhetnek pornót a Subba -blogban hiszen ők csak a társadalmat kutatják, hogy a mélyben milyen mocskok vannak, a bugyijuk nyerge meg, hogy mitől lesz csiganyomos, az titok maradhat :)))

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 02:39:15

@éjszárny zöldi: Írói példaképem Frank Zappa. De hogy ne ilyen bonyolult példát hozzak föl, régente, amikor még volt zene is a popban, a Queen-nek volt egy Bohemian Rapsody című száma, amiben van vagy 4 különböző motívum. De már Zappa iis panaszlotta, hogy korunkzenéje a monoton ismételgetés, van is egy száma a Guitar című II. osztályú Pofa be!-ket tartalmazó lemezén, amin egy speciális ismétlőgéppel agyonöli a szám végét...

Vagyis rövidrefogva: a Lupo-Arosa hasonlat arra mutat, hogy ugyanazért a dekopírfűrészlapért lehet kérni az elismert-érték-alapú árát, demivel a Bosch [=Siemens AG] Kelet-Kínában gyártatja a fűrészlapjait is , ugyanazt a fűrészlapot egy szemmell láthatóan amúgy is istenverte értelmiséginek jószívűségből meg lehet számítani a beszerzési ár + 20%-ért is.

Ugyanez van az autóalkatrész fronton, a F.A.G. szállítja a V.A.G-nak a csapágyokat, úgy 95%-ban, tehát, ha nem rendelem meg a gyáricsapágyat 18000-ért, hanem megveszem a F.A.G-ot 9500-ért, lényegében ugyanezt veszem meg, valamint az Ate fékcuccok esetében detto. MAN filter detto,. ha a MAN-t veszem meg, a gyárit veszem.

A mélymagyar értelmiseggek úgy állítják be, hogy a büdösnépek látszanak távolodni a világuktól, holott az ő kishajójuk keveredik el egyre messzebb a parttól, és azért is cukros nekem az a fentidézett a Homár bejegyzés, mert még büszke is az értelmisegg arra, hogy ő a hülye DE a boltost fikázza.

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 02:43:12

@karolyist: Most beletrafált uram a leglényegébe a legújabb politikai lájn-nak, már Szegény Feri annyira kicsi paramentet szeretett volna, hogy ne akadályozza őt a Refómmok Ut-ján. A nép önként, dalolva tapsol a parlamenti demokrácia végső Deep Throatjához, hiszen a refómmok Üdve ötlete cukiságos Orbánnak is, azt mondja, hogy azt, amit a szocialisták meg tudtak tenni szájbabbbbbaszás tárgyában a parlamenti demokrációval, azt ő is meg fogja tudni tenni, csak azt felejti ki a számításból, hogy ha ő basszusoz, ahhoz nem kontráznak brácsával a szajkómunkások úgy.

Ezen röhögnek uram a legjobban azok, akiknek elég két párt is, hogy önök még önellenhatóan (kontraproduktive) támogatják is őket.
Most a trójaifalópárt-típusról (LMP) nem is beszéltem.

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 02:49:30

@éjszárny zöldi: Igen, ez az én problémám is, nem vehetem meg a kedvenc autómat, egy 2800-as kombi Audi 100-ast großvater kategóriában, kikímélve, valódi (világos, lakkmentes) kaliforniai dió betétekkel, félbőr(velúr) ülésekkel szinte szalonállapotban 340000-ért, hanem meg kell vennem egy vadiúj 1800 Peugeot-t, ami uugyanannyit fogyaszt, de nem megy, viszot a károsanyagkibocsátása MÉRVE PADON rosszabb, DE papíron viszont már Euro IV-es motor van benne. Én a 2800-as Audival kijövök kb 9liter/100km, a Peugeot meg detto.
Úgyhogy a frász bele, veszek egy Skoda Octavia 1,8T Laurin & Clement-et , az eljár 7,5-8 literrel (vadulván) csak az árából négy Audi Opawagen-t lehet venni...

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 02:50:53

@éjszárny zöldi: 530-as BMW-t, aki vesz, azt már, hogy menyit tankol, nem érdekli, számára a tankolás megállási kényszer a benzinkútnál s nem anyagiak kérdése. (14l/100)

Slothrop 2009.10.29. 05:41:36

1.4-es Arosa rulez. Kösz.

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:01:50

Az Arosa (Lupo) a kisnagyautó, elöl Ibiza/Polo, hátul pedig elférnek a gyerekek, viszont van úttartása , gyorsul és 4,2-t fogyaszt.

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:04:55

@Ezerszo: Nekem még az jutott eszembe, hogy aztán az ilyen hártyakovácsolás után jön az elektronikusújságírótagozat netes szekciója, és á la index, ping-pong copyrja a híreket, bár az origonál a helyesírás majdnem olyan "jó", mint az enyém... :)))
A legjobb indexes fal-pingpong a >>Bajnai népszerű Nyugaton!<<- projekt volt, innen copyrtak a nyugatiak Bajnairól, majd a sok copyrt pozitívumot mint "ottani véleményt" visszacopyrta az index.

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:08:18

@bioLarzen: Kösz, erre a kommentre nem figyeltem föl, de nincs időm már sajnos javítani, de majd még könyörgöm a Mindenhatoooooo-nak, hátha mást ad ki... Arra emlékszem, hogy ejtsd így, kajagogófrizurának mondták a kedetekben. .. Huh, ez tényleg bukta, kérdés, hogy a Kajagoogoo meg Hubert Kah ér-e annyit, viszont helyesbítenem kell, kösz, ez a kommentelés egyik értelme, csak most már nincsen időm kijavítani.. Köszönöm!

RoFä 2009.10.29. 06:14:31

Javaslok egy játékot. Érdekes kísérlet.

Olvass el egy neked különösen kedves (témában íródott) TWA bejegyzést, és írj rá valami pimasz, de konstruktív kommentet. Küldd el emailben, én meg bekommentelem nála, és meglátjuk, megjelenik-e. Nem vagyok törzsolvasó, pláne nem törzskommentelő. Ha van viszontválasz, akkor tovább bonyolíthatjuk a threadet, hátha elérem hogy VÉGRE VALAHOL kimoderálnak

Ha gondolod, utánozd a stílusom...nem nehéz, összeszedetlenül kell írni, úgy mint aki tudja milyen a szabatos stílus, csak nem bírja csinálni. Legyen kicsit szétfolyós.

Na? Deal? Vagy mivan McFly, nyuszi vagy?

RoFä 2009.10.29. 06:20:37

Még egy kínzó kérdés: milyen lesz a megfelelőoldali értelmiségi az öt hónap múlva esedékes 'landslide' (kéttarmad, netán), az azt követő négy év(nyolc...tizenkettő, ha el nem baszom) során hogyan tolódnak el finoman-durván mindenféle legbelső értékhalmazok mindenféle irányokba... Generációváltás, stílusváltás, lényegváltás?

Ha igazad van, akkor a legtöbb megmondó finoman áthangolja magát, hogy piacképes legyen. Erre máris látunk jeleket, bár nem épp gyorsreagálásúak az urak. (Napkelte kikúrása mennyire gyönyörű történet már!)

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:24:22

@geem5: Jó, az Ön kedvéért írok egy Síkbolygóra adoptált változatot. , tessék:
Mentül náciellenesebb, annál jógyerekebb. Aki nem mink és nem ránk szavaz, azok a nácikok. [több variáció, tehát 2-nél több Síkbolygón értelmezhetetlen]

A Homár blog kurvajó, a népszava, és igassága, és volt benne egy fasza riport egy köcsög bótosról, aki ugyanazt a fűrészlapot óccsón is megszámította, bundeszligafrizurás is, ráadásul.

[Az elismert érték alapú árazásba nem bonyolódom, a Síkbolygón ezért tudják ugyanazt a fékbetétet "gyári" ként eladni háromszor annyiért, mint a gyártó saját márkanevével... Jóccakát. Sok jó gyerek nem érti, hogy ha ugyanarról ír, mint a Homár, mért nem az övé, a jopbban megírt lesz címlapos, hát azért nem, mert a Homár homár, neki meg nincsen márkaneve, noname, és ki kattan egy noname fosra?]

Ha Önnek így is bonyolult uram, akkor a készülékében van a baj, váltson analógról digitálisra.
Most már nem csudálkozom, ha művelt diplomás a Mothers of Invention Uncle Meat című lemezét zavaros faságnak hallja -de udvariasan sznob pofival meg tűri :)))

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:27:35

@RoFä: Ellenkezőleg! Kánaánja jön el a Megmondó Értelmiségnek, végre lehetnek ellenzékiek. Föltámad a Nyilvánoisság Klub, nem lesz már majd baj Tamás Ervinnek a közvélemény terpeszkedése, sőt, többterpesztést fognak követeli, a sajtó teljesen el lesz nyomva és a jobberújságírás teljhatalma jön el 2012-től, amikor internetszerűen lehet majd már zabálni a tévét és digitálisan azt nézem, amit akarok, és cserébe olyan reklámot kapok, amit a lefigyelt nézői szokéásaim szerint kisütnek, tehát, ha egy nyugdíjas néni a babaműsorokat szereti, akkor jó sok pelenka és intimbetét reklámot kap majd, teszkógazdaságos Coldplay-copy zenei aláfestéssel!!!

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:30:10

@RoFä: Alig várom már, hogy megtudjam végre hogy ebédelt-e és hogyan, és kifizette a számlát és igazgatótanácsi ülés volt-e az [Az hát a kurvannyukat!] a bizonyos 2001-es alcsúti összeröfi a tanyán? (Fiúk a szertárban, Rajnai Attila 12 kolumnás óriásfeltáróripőortja az ÉS-ben 2010 őszétől)

RoFä 2009.10.29. 06:30:14

@heki: Közvetlenül alattad, jól időzítve meg is jöttek a stukák süvítve :)))

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:31:33

@RoFä: Jó, lejátszuk, de pl a HTML-hártyakovácsommal konkrétan megesett, hogy a pimasz és provokatív kommentjét törölte, hát nem hiszem, hogy ő maga az isteni két kikkezével, de valami blogtakarítónő.

RoFä 2009.10.29. 06:33:45

@retroflexus: a vokuhila sérót az eredendő, zsigeri sármmal legszebben ez a jóképű fodbalista kombinálta:

vidassonoras.files.wordpress.com/2009/07/trifon-ivanov.jpg

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:35:53

@RoFä: Sőt, az egész bejegyzést nem lelem, az a nyilas-katolikuskeresztes Hegedűs Lóriról, ellenőrizni akartam az egyik kommentemet. De egyébként: jó magyar értelmiségiként DIREKT NEM LÁTOGATOM Tóta blogját, mert kattogásirigy vagyok, miattam ne emelkedjen meg a 14581 kattogása eggyel! Vagy ha odanézek, nem kommentelek, mert a kommentelés dupplán generálja a kattogást!

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:36:52

@Nagyvakond: Köszönöm, ezt is bejavítom majd! :)))

RoFä 2009.10.29. 06:37:01

@magyar-magyar szótár: BMW-Lemförder (fékbetétben Textar) ugyanez. A BMW-k futóművét közismerten eszi a szittya beton...

RoFä 2009.10.29. 06:41:17

@magyar-magyar szótár: Szivar Audi száz, vagy gömbölyített fészliftes? A szivart itt Kínában még gyártják, nagyon úgy nézem. Vagy gyártották pár éve... Hozzak? :))Más a neve, kicsit csőnyább is, de a gének eléggé látszanak. Majd próbálok fényképezni. A drágábbik (tízjüanos) taxik nagy része ilyen, eléggé kellemes utazni bennük.

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:42:58

@boszme: Drága uram, jólolvasó barátainmnak rémunalmas monomániáim egyike az, amiben arról igyekszem meggyőzni a jól és tehetségesen író újságírókat,hogy az index blog-ajánló sávjába kerülni NEM MINŐSÉG dolga: Ha a blogigazgatóúrék a legjobb írásokat válsztanák, akkor azokhoz képest, kontrasztban milyenek lennének a Homár vagy a Subba [ezeket indexes újságírók szakmányban, pénzért vagy munkaköri kötelességből írják] napi copyrságai. Ha tizen jól megírnak valamit, akkor azt a napiaktualitás vagy valamelyik házi payola blog, mint a Homár vagy csókosblog (tiszta copy hat sorban) fogja "föltenni" és nem a 10 újságíróiskolásan jól megírt cikkecske fog fölkerülni. Tudom, hogy önnek az olvasás komoly feladat és bcsak az olyan szöveggel birkózik könnyen, amit szóképes módszerrel sikeresen lehet megsaccolni a szavak első szóütagaiból, de azért gyűrközzön neki a kattogásmarketing -címlapmarketing című czikkelyemnek, aminek mottója az Önéhez hasonló komment. (Megtalálja jobboldalt az aprópirosbetűsök között...)

RoFä 2009.10.29. 06:44:21

@magyar-magyar szótár: Akkor miért dízel a kétharmaduk...? Nemcsak itthon.

Bár nemsokára szerintem négyhengeres kerül a 7erbe is, hogy a normákat hozzák. :) Cimborám céges Passatja végén is kicsit vicces az 1.4 felirat. Majd meglátjuk mit mond a turbó 6ök kilométer múlva, és mikor kell nagygenerál.

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:47:22

@RoFä: Kínában már az Audi A6 MkII-t gyártják (nálunk 1996-ban debut.)

Az utolsó nagyaudi az utolsó100-as első A6-os volt, amik azután jöttek, már a "maimarketing" gyermekei.

Nem eszi a BMW futóművét a magyar út, csak kétévesen, amikor behozták a direktorwagent, 2500000 km voilt benne, amit "digitálisan visszaszabályoztak" 33ezer km re "bemutató auztó volt Németországban" aztán csodálkozik a magyar csóka, hogy két év és még 140000 km után kopog a BMW vagy Audi futóműve. Egyébként a "nullára futott" miniszteriális [MkII]Audi A6-okat eredeti gyári kottymentes futóművel adták le 300-400ezer Ft-ért A6 2,4es benzines, 8 literes fogyasztással, babaállapotban, a neppertől 800ért lehetett megvenni. 6 évesen. 400ezer km-rel.

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:51:39

@RoFä: 1999-ben nepperkedés közben egy átlagos osztrák autótelepen az autók 90 %-a dízel volt, alig találtunk benzineset. Egy átlag osztrák család kb 50000 egy átlag német 60-70000 km-t hajt évente (a magyar 7500-12000 km-t.. arra az évi 7500-ra vettek 3 millás Suzukit..., ami 3 év alatt 1 millára ment le 30000-se-km-rel...)EZÉRT, ha az a kis Arosa/Lupo megyen évente 50ezret, már megéri a dízel felár. Simán el lehet adni egy damenfahrzeug Lupot Magyaroszágon 400000 km-rel, visszacsévélve 72e-re, jó, körbe volt törve, törökök javították sufniban lopott anyagból, tiszta gittbánya
DE EGY NŐIPOPSI HELYÉRE ÜLNI NYAMI.. legalábbis a dízel Lupo-kkal villantó izomtiboralakúak szerint!

magyar-magyar szótár 2009.10.29. 06:54:43

@RoFä: Azt mondtuk a 102LE-s 1598kcm-es 1,6-os nyolcszelepesre, hogy a felpiszkálás miatt majd nem bir annyit, mint a vas 1,6 75LE, éshát azóta kiderült, hogy a gázüzemen kívül mindent bir, 800000 km-t.
A sima 110 LE-s TDi-re is azt mondtuk, hogy majd elválik 450000-nél. A PDTDi-k magasnyomású'ja meg a porlasztósor viszont bekakilhat akár 83ezernél is, főleg mélymagyar csipppptúnying után.
EZÉRT szépen vissza is álltak a "hagyományos" 1,9 TDi-re, mert a cégesek meg taxisok azt szeretik.

RoFä 2009.10.29. 06:58:13

@magyar-magyar szótár: Ez rendben is van.

A sajátomról beszélek, amit kétszázezerrel vettem óra szerint, és a szervízkönyv szerint sem lehetett több kétszázötven...na jó, háromszáznál. Ez egy vén E34 5er... Azóta én beletettem ötvenezret, közben elfogyott két garnitúra támasztószilent, pedig direkt a 750-é ment bele, ami csereszabatos. Lengőkarok némelyike is cserés lett, meg a hátsó toronyszilentek. Plusz a nyomtávrúd.

Nem vagyok autószerelő, csak ugatom a témát, de sok márkatárs hasonló utat járt be, és az E39-cel sincs ez másképp.

Egy olyan A6-ot vennék...

A kínai, amiről beszéltem, nagoyn szivarnak néz ki. Megpróbálok utánanájrni, hogy pontosan hol készül(t) és hogyan, mert érdekel. Csak még nem tartok ott, hogy a taxissal ezt mandarinul megvitassam.

budai zöld 2009.10.29. 09:57:13

@retroflexus:
Skuhravyról ez sem kutya, éppen a Kajagoogoo kéttagú sorfalát esernyözi át:
cache1.asset-cache.net/xc/79038938.jpg?v=1&c=IWSAsset&k=2&d=17A4AD9FDB9CF193516E2A05E1E12293E797DA2906E7A954

A bundesligafrizurában az a jó, hogy azért teret hagy a nemzeti jellegzetességeknek:
- Skuhravyé egyértelmüen csehszlovákos
- a @RoFä: féle Ivanov mint egy ószláv ikon
- Kovács Kálmán föleg bajusszal kackiás-kurucos volt
- de személyes kedvencem Toni Polster: igazi snájdig Soltész Rezsös lakodalmas bundesliga, mutatja a Monarchia közös kulturális hagyományait
www.em-blogger.at/wp-content/uploads/2008/05/toni-polster.jpg

Ha jobban megnézem, szerintem maga Toni Polster adta a fürészlapot.

budai zöld 2009.10.29. 10:57:30

@magyar-magyar szótár:
- Szerinem nem matulizmus, meg nem is jóoldalspecifikus, hogy a magyar írástudók 90 százaléka "lefelé ír", azaz eleve kevésbé müvelt, gyengébb felfogású kifinomulatlanként kezeli az olvasót és a témát is. Ez évszázados antidemokratikus hagyomány, és persze az élet ezer más területére jellemzö, hogy ha valaki nem egészen a legalja, akkor próbálja magát elkülönböztetni az egyszerü nép lefelépozícionálásával. Ez a szellemi-anyagi-társadalmi nyomor és az egyéni frusztrációk következménye, de újragenerálója is, mert akadályozza az együttmüködést.
Bezzegizlandon már nyóccáz éve sem lefelé írtak az írástudók a birkafaggyas-halzsíros parasztokról és -nak.

- A matulizmus csak annyi, hogy a lenézést nem pl. finom iróniával érzékeltetik, hanem kissé direktebben, teszemazt: höhöbazeg budesligás haja van eszemmegáll. Amúgy amikor empatikusak, az ugyanilyen lenézö, például cigány-szoció témában.

- A Homár igazából lehetne a fórum arra is, hogy a tudatos fogyasztók-vásárlók (akármilyen hangnemben) nyilvánosan felelösebb üzleti magatartásra szorítsanak mindenkit, aki elad/szolgáltat. Ebböl a szempontból mindegy lenne rövid távon, hogy aki nagypofával szidja mondjuk a Médiamárktot, az mondjuk éppen romlotthúsátcsomagoló, mert elöbb utóbb rá is sort kerítene a fogyasztói-társadalmi nyomás.
Persze a Homár baromira nem ez, hanem csak egy a millió napi frusztráció-ventilláló lehetöség közül. Hogy ne csak a közlekedésben anyázhassunk, büntethessünk másokat azért mert fáj az agyunk.

- A roppant áttételes Lupo-Arosa párhuzam nagyon ül. Meglepö, hogy a topmenedzserkémet nem ültették be valami közgazdasági gyorstalpalóra, ahol megtanulta volna, hogy árdiszkriminációval mennyivel többet lehet kaszálni, mint anélkül. És hogy a legtökéletesebb árdiszkrimináció az, amikor minden egyes vásárlót egyénre szabottan vesznek le. Vagyis emberünk olyat tett, amiröl a V.A.G. nem is álmodhat.
Bár lehet, hogy Sz. értette, és pont az zavarta, hogy Toni Polster csak nyóccázat néz ki belöle.

Pedig igazából rokonléleknek érezte a melír miatt.

RoFä 2009.10.29. 11:37:21

@budai zöld: Ezen sokat gondolkodtam.

Sokat segítene, ha a lenézett népnek LEGTÖBBSZÖR lenne mire visszavágni... ez most zavaros lesz, de. Nem lehet persze mindenki polihisztor, sőt manapság senki sem, de az igény arra, hogy naponta több legyek és tanuljak valami újat és nyitva legyen a szemem ha már odarakta a mindenható...az sajnos nagyon kevesekben van meg.

Aminthogy az ún morális tartás is.

Sarkított példa: ha a gázkészülékszerelő kisiparos kurva jó ponyvát olvasna, vagy mondjuk csipázza a Die Hardot, de hányik az RTL zskat "akciófilmjeitől", és egyébként meg nem akar átbaszni egy ötezressel (de), akkor majd jól nem nézem le.

A probléma, amire itt együtt ügyesen rámutattok, hogy az úgynevezett értelmiségiek tetemes részének nem nagyon van mire verni a nyálát. Ugyanolyan igénytelen bumburnyákok 2.0 kiadásban: flash alapú grafika, elegáns mélyszürke glossy interfész, csak épp a motor alul, az még mindig az 1995-ös eredeti.

Mindenkinek visszább kéne venni az arcából. (Jesz, nekem is :)

RoFä 2009.10.29. 11:40:59

@budai zöld: Ez az árdiszkrimináció nem mellesleg elvileg tilos... Legalábbis még én úgy tanultam, hogy versenytörvénybe ütközik.

Persze a piacon nehéz betartatni. Eszement szép, ahogy pld. egy marokkói piacon működik. Az a gyilkos ösztön, ahogy az arab kereskedő betájolja a kasztomert, és azonnal alkalmazza a kezdőszorzót (jenkiké a legmagasabb) :)))

budai zöld 2009.10.29. 14:19:43

@RoFä:
Maximálisan egyetértek. Ez most egyszerre lesz zavaros és dagályos is, de...

Lehet, hogy a turáni átok lényege pont ez a nemzeti karakterbe ivódott másszemébenaszálkázás, amivel felmentést adunk magunknak: minek is küzdjünk, tanuljunk újat, legyen morális tartásunk, hogyha a deáknévásznának még annyi sincs.

Amúgy nem valami álnaív, képmutató (vagy csak nagyon keveseknek megadatott valódi) tökéletes alázatot kérek számon mindenki mástól, szerintem ha valakinek tudása és pláne erkölcsi tartása van, arra legyen büszke. Nem baj, ha valaki hisz abban, hogy jobb, ha nem csak RTL zskategóriát néz és ha nem basz' át másokat ötezressel.

Viszont csak azért, mert valaki munkaköri kötelességböl éppen kicsit közelebb ül a gugli keresömotorjához, mint a magyar lakosság 95%-a, attól még nem lesz mindentudó polihisztor.

És ha valaki, aki amúgy írásból él, valóban felismeri, hogy valamilyen fontos témában többet tud, mint az egyszerü alja nép, akkor legyen benne annyi felelösségtudat, hogy átadja a tudását.

De akárhogyis van, a hatalmas orcából tényleg vissza kéne venni. Nem csak a kevesek kiváltsága az olvasás, írás, gondolkodás.

budai zöld 2009.10.29. 14:42:39

@RoFä:
Illegális árdiszkrimináció: Föller Rudolf szerszámkiskereskedö pofára drágábbért adja ugyanazt a fürészlapot annak, akiböl többet néz ki. A Harkányi gyógyfürdöben drágábbért ázhattak a német nyugdíjasok, mint a magyarok.

Legális árdiszkrimináció: rengeteg van, pl.
- mennyiségi kedvezmény
- diákbérlet
- bónok a teszkóújságban: jó sansszal az fogja érvényesíteni a kedvezményt, akinek van ideje böngészgetni. Akinek drágább az ideje, az megveszi kedvezmény nélkül.
- földrajz, határok: mennyi egy hamburger, hajvágás, cigi Budapesten, Szegeden, Köszegen, Bécsben, Szabadkán
- márkázás: müszakilag Arosa = Lupo, de árban mégsem
- chiptuning (a blog szellemében a legszebb példa autós): a Volvo gyárt egy 2.4l-es 170LE-s motort, és többletköltségek árán lefojtja 140LE-re, hogy olcsóbban adhassa azoknak a ruppótlanoknak, akiknek csak fapados S60-asra fussa, így továbbra is adhatja a 170LE-st drágábban, mégis többet ad el.

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 06:20:54

@RoFä: Ezeket a panaszokat én is hallom, de gyanús az, hogy DDR VEB meg mindenféle Ludwigsfelde dobozos ÁMDE kínai IFA alkatrészeket is lehetett venni, láttam már kínai 5-ös BMw sárvédőt 7000 Ft-ért (soha nem volt ilyen autó Kínában és egy présszerszám MILLJÓS nagyságrend )

Ma már nem cucc Németországból online rendelni alkatrészt, hátha a Lermförder dobozban ott Lermförder a tartalom is...

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 06:22:37

@budai zöld: Nadehát ez megy éppenséggel az indexnél is. Sőt, a netokratív hülyítésben meg pláne. Kiírja, hogy mindenoldalra egyenletesen vágó boncszike, és közben félrehord egyoldalasan.

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 06:30:27

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Igazából erről van szó. Májusban -majd jön a Kaszáló Mókus szócikk, figyeld, föl is tettek magukról egy vidijót és ot beszél a tartalomcentrikusságról A Legfőbb Orákulum.És közben, ha megnézed, a blogsáv nyitó részét indexes újságírók copy-past-jei teszik ki, amiből számomra annyi a pozitív, hogy a Subba blogot kedvelő művelt diplomás lányok legálisan nézhetnek hardpornót úgy, hogy közben azt is füllentgélhetik maguknak, hogy szociográfikus az érdeklődésük a mélységi mocsok eránt.

Lófasz van, nem tartalom, és azért ez a kontraszelektív címlapszerkesztés (joggal dohog a kötöttpálya, egyébként [ex???] csókosblog írója.

A direktmorál (matula korszak) után mindenképpen a rosszlelkiismeret -nek (indexes korszak) kell eljönnie, de hogy ilyen fiatal emberek, mint Szily vagy Bede Márton már-már a műfajuk Faragó Vilmosai legyenek? Sőt, szerintem maga Dr Kovács sértődne meg, mert a legöregebb vén Faragó Vilmos is már különb volt ezeknél. És ez nem baszogatás ám Hanni, szerintem Uj ennél különbeket is mond nekik. Eleve ott van Bede 2D sikamikája, hát ez a menő-nemmenő, igazából a dolgok valamennyire menőek és kissé nemmenőek. Számunkra terhes az, hogy minden kizárólag két végpont között sikamikálódhat, nekik meg kényelmes. Kűggy be szart és attól mi relatíve jószagújak leszünk.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.10.30. 08:47:24

@magyar-magyar szótár: az istenadta nép imádja a szart, hát kiszolgálják

a botrány, a botrány az egészséges

RoFä 2009.10.30. 10:41:20

@magyar-magyar szótár: Hadd dekódoljam már végre, te tulajdonképpen azért haragszol erre a brancsra, mert tehetségesek és pazarolnak? Ez amolyan érted haragszom, nem ellened izé?

A menő nem menő szerintem nem egyféle... van mikor duplafenekű, van mikor direktebb. A cím maga persze egybites, de ha valaki el is olvassa, az kihámoz belőle ezt-azt.

És persze hogy célja a felháborítás és az ellentmondásosság. Pukkadj, bürger. Én ebbe nem feltétlen látom bele mindig, hogy akkor most jól kiosztottunk mindenkit éstehát mi vagyunk a jófejek, bár tagadhatatlan hogy előfordul.

bár nekem régi hülyeségem hogy alapvetően jó szándékot feltételezek az írástudókról, és megpróbálom gyengéd óvó figyelemmel megérteni a szándékaikat.

Tényleg, ikonod is utazott ebben a légkondiba szarásban, nem? Én az ő munkásságát en bloc nem ismerem. Tehát alapítsuk meg a Minőségi Polgárpukkasztásért Díjat, és kezdjük el definiálni, hogy mi az a fika, ami szolgálja a Közt, és mi az ami csak úgy lecsorog az orcánkon és csúnya lesz és elfordulnak tőlünk a korábbi díjazottak?

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 12:47:47

@RoFä: Kicsi gond van a minőségi polgárpukkasztással. Úgy értem, hogy ha Pártunk és Kormányunk előírja a decens punk öltözetet (ezügyben bs395 a kompetens) akkor ATTÓL KEZDŐDŐEN igazándi punknak a jókisfiúfrizura és a négygombos angolszabású öltöny számít. (A mod-ban volt ilyes praepunk-ság.)

Kb 4-5 éve a zűrzavarkeltés a központi kommunikáció (APO) célja.
Az unalomba punnyadó polgár, akit pukkasztani kell, az nem itt van, hanem még Bergengócián is túl, SvEjcban. Itt a polgár már rég agyvértzsírtolulsát kapott és attól is pukkad, ha hárman állnak előtte a Treszkóban a sorban, hova pukkasztanál még???

Ami engem az indexesekben felháborít az, hogy 25 éves néphülyítési tehnikákat úgy állítanak be, mintha ők találták volna ki. Ők szarják jelenleg a kommunikáció spanyolviaszát, de ha beletapicskolnak egy nagyobb darabba, akkor még okos kis fejecskéikkel néznek körbe, ki csinálta ezt és hordja széjjel a ki'lébikójával. Az óvodában úntam már ezeket a stréber jógyerekeket, akik huncut rsszcsontok, de az óvónéni is neveti őket, úgy, bébihajcsiga a homlokon, amikor jön a szaGfelügyelőnéni, akkor már iskolás nagyfiúként viselkednek, amikor meg dicséri őket az óvónéni, akkor naügye, pukkasztanak arcot hátra.

Az olyan rémségekre gondolok, amikor 18 csontig benyaló agitprop cikk után egyszer ráfikáz Tóth Károly MSZP-s képviselőre, mert ugye ő szemtelen és független ám. Amikor már Dr Kovács Zoli bácsiék, papíron többszázéve megcsinálták az efféléket, ésméghozzá Horn-fikázással!

magyar-magyar szótár 2009.10.30. 12:55:23

Tótának elvileg van valami pedag' papírja, ez alap (nemhiába, régente nem lehetett gimnáziumi tanár csak az, akinek volt tanítói oklevele, rtanítóképző, egy év INGYEN GYAKORLATI TANÍTÁS és ezután lehetett nekifoigni a magasabb stúdiumnak) Szóval Tótának tudnia kéne, hogy ha pellengérezem a rosszgyerekeket, akkor dacból és csak azért is mégrosszabbak lesznek. És ha nyal folyamatosan a Tökéletes és Kikezdhetetlen Kommunikációnak, ami nemmellékesen szájbakúrta a parlamenti demokráciát is 2005-től napjainkig, akkor előbb utóbb a gyerekek már csakazért is rosszak lesznek, hejjhittlereznek meg mindent megcsinálnak, amitől a tantónéni meg a jógyerekek beidegesednek. Nadehát nem is az volt a cél, hogy a negyedfasisztákból ne legyen félfasiszta, hanem még a félfasisztákat szépen felnagyítgatták náciknak, hogy a Sein Kamp!!!-juk nagyobbat szóóójjon.

Szóval pukkad a pógár.. Pl Tóta bérmeséje, az a rakás nyalás, a Modern Képmesék, az a fajta népnevelés pukkasztja a pógárt, de kontraproduktíve, azt mondja, hogy ha a tik enbnyire hülyének néztek, hogy még az úroiszoba számlájéát is a négy kicsi négerrel fizettetik meg, deoszt a rajzfilmbe meg uye magatokat nem rajzótsdsátok be? Akkor mégjobban csalok, kurvanyátok. Eszondja a már teljesen pukkadóban lévő pógár.

Meg az, hogy elévárják ezek a néptanítók, hogy 4-5 év alatt hozzuk be, amit Amerika 40 év alatt.. Mert ugye a jógyerekek, amikor párhuzamokat keresnek, akkor nem a késő-McCarthy korszak amerikai buzi-hozzáállását hozzák példának. Vajjon hol van az a mesevilág, ahol már az 5-ik buzifelvonulás üdvös kacarásszással telt?

budai zöld 2009.11.02. 13:26:58

Komolyan nem akartam személyeskedni, de számomra a Bede a valódi legalja ennek az egésznek. Öt képzeltem magam elé, amikor a kontraszelektált semmihez nem értö, de nagypofájú, cinikusan felelötlen magyar írástudó örök figurájáról fröcsögtem.
Ö az, aki annyit tud, hogy egy hangyafasznyival tájékozottabb az átlagmagyarnál, ami azért nem nehéz, (mert járt egyszer Bécsben 1840-ben / Párizsban 1905-ben / nézett MTV-t 1996-ban), és azt gondolja, hogy innentöl mindenben ö tudja a tutit, és egész népének adhat nem középiskolás fokon tenyérbemászóan kioktató hangnemben tévedhetetlen életmódtanácsokat.

A szánalmas Tóta legalább annyival hitelesebb, ö annyira buta, hogy valóban el is hiszi a saját vérlázító marhaságait. Szerinte az iskolázottsági cenzus tényleg konzisztens a liberalizmussal.

A politikai részrehajlás persze alap, de még amögött is vannak fokozatok cinikusságban. Önmagában az, hogy valaki pénzt kap ordas politikai részrehajlásáért nem lenne baj, ha megmaradna a véleményrovatnál.
Az persze, hogy 2009-ben Magyarország legolvasottabb internetes komolyújságjának hírrovatát is úgy kell a sorok közt olvasni, mint harminc éve a népszabit, természetesen NEM MENÖ.

magyar-magyar szótár 2009.11.02. 13:48:40

@budai zöld: Számomra kandírozott szőlőzsírba hempergetett rosszcsont fiúk ezek, látom az ősz trefortos tanárokat, ahogy a térgyüket csapdossák háhogván büszke elégedettségükben (mára már a fél netokratív-újságíró elit a Trefortból való, ha Szily is ott érett, akkor beroschálok...) ..És így van, az összes jógyerek közül a legbájoszabb-alyanosz Tóta, mert ő érzi át leginkább a népnevelés súlyát. Kizártnak tartom, hogy megúszta volna az ELTÉ-n a gyakorlótanítást (a régi alymamátyerben???) és.. akkor megüttötte kis ólyát a büdös gyerekszag.. és azt hiszem tehát, hogy néki komoly LIVE! tapasztalata is van tehát a konkrét néptanításról, ezért veheti annyira komolyan magát.

Én megutaztanám ezeket, nem sokszor, vagy 6-7 alkalommal egy jó kis csok vagy zoknigyári rabszógabuszon, csupa cigányasszony meg lyány között vagy lehúzatnék velük egy pár kólagyári8 műszakot, hogy az elméjük aztán nmégszikrázóbb lehessen. (A buszokon persze összesműveikből kéne fölolvasniuk...)

Megj.: A zoknigyár kínai és vasárnap sanghájiműszak van, a szombat, az természetesen műszakos!

2009.11.03. 10:08:33

@magyar-magyar szótár: Miért is trójai faló az LMP?

magyar-magyar szótár 2009.11.03. 16:15:05

@iii: Jujuj, nem szaladunk előre, már megírtam azt a szócikket, de azt hiszem, januárban fog majd jönni. A lényege, hogy nem tele hassal tolták ba. Az majd ALKALOMADTÁN fog kiderülni, mire lesz jó. A szokásos direkt morál (ez most a netokrácia illúziója "lentről jöttek, semmipénzel, jeccerűűjen csak a becsület a tisztesség, így is lehet ám politizálni" ) Aztán majd a rosszlelkiismeret, először nyakkendő nélkül, aztán időnként, majd majdnemmindig nyakkendőben.
( Bővebben erről a Joschka Fischer élete és munkássága c. besztszellerben majd...)

magyar-magyar szótár 2009.11.03. 16:16:55

@iii: Megismerni a művelt liberális értelmiségit erről az elfojtottarroganciás "Miért is [kérdés]"felütésről ;)
Miértismiértis?

magyar-magyar szótár 2009.11.03. 16:23:57

Válaszom egyébként: NEM LEHET MÁS A POLITIKA. A politika nem a jelen történelme, hanem a jelen történelmének az elmagyarázása a valóságból -és még szerencse, ha csak a réthorika eszközeivel. (Ez az elmagyarázás lényegében a szimpla hazudozás eufemiája...)
Ha az ember megvizsgálja, hogy "művelt és tisztességes, pragmatikus és független, decensen szakmai fiatal szakemberek" a Political Capitalban miket műveltek itt "tanácsadás" címén 2005 óta, most csak a legnagyobb gyalázatot, Bokros kiradírozását a politikából (Bokros már nagyon régen LMP volt, pl miniszterént maga vezette a III-as Golfját... sőt, egyik elődje, Szabó Iván is LMP volt, mert ő meg egy babaállapotú 123-as mercivel járt miniszterként, 600ezerért vetette... )
Szóval az LMP-sek semmi újat nem találtak ki, csak közben " sok újszülöttek lettek" [ezerbocs a germanizmusért], akik papírról már nem olvasnak, és számukra minden régi vicc új.

Sajnálom, hogy így van, de így van.
De miértismiértis???

Bokrosért nagyon berágtam, mert ő egy "politikaianalfabéta" akire még szükség lett volna... Most azért mert néhány hétig Szegény feri-nek keresztben volt, ki kellett így nyírni???

2009.11.10. 10:31:49

@magyar-magyar szótár: Bocsánat, hogy így lelepleződtem művelt értelmiségiként. Hát igen, a művelt értelmiségiek már csak ilyenek, képesek megkérdezni valamit, amire nem találnak magyarázatot. Ami azt illeti, te sem tűnsz nyócátalánost végzett bivalybasznádi suttyónak, meglehetősen egzaltált szöveged la. erre enged következtetni.

Elhiszem, hogy kétségekkel vagy tele aziránt, hogy lehetne-e más a politika, mint mutyizás és hozzánemértés. Mi azért megpróbálnánk.

Azt még elmondom, hogy érzésem szerint én korosabb vagyok nálad is, így ismerem a régi vicceket, ennek ellenére belevágtam az LMP-s kalandba.

magyar-magyar szótár 2009.11.11. 04:54:48

@iii: Falusi pógármester önjelölteket szoktam vizsgáztatni az alábbi keresztkérdéssel, aminek a kikovácsolását Dr Kalmár Páltól, a filótanáromtól tanultam, tessék: "OK, Dezső, és ha te leszel a pógármester, akkor ki lesz a GAMESZ-főnök?" Erre Dezső: "Hát a Jaóskánk! [ a bátyja, az ezerkétszázmester]. Már a Beatles is azt a srácot tettem meg az Apple igazgatójának, aki a rock-a-billy korszakban inygen fuvarozta őket a fater kocsijával. Ez nekem a legfőbb bajom a műűűvelt értelm iségijeinkkel. Ezért az én Lehet Más A Politikám a következő, NÉVSOR:

Köztársasági Elnök: Vitányi Iván

Tiszteletbeli Örökös Köztársasági Elnök Kertész Imre

Miniszterelnök Almási Miklós
Kultuszminiszter: Fáy Miklós (egyben komolyzeneügyi államtitkár is, spórolunk)
Médiaminiszter: Uj Péter
Népnevelésügyi és Felvilágosult Materjálista: Tóta W. Árpád Wórlyuk

Megjegyzés: persze az államtitkárokat minisztériumi főosztályvezetőket mindenki maga válogatja, így lehet az, hogy a blogügyi álamtitkár persze Szil László, hiszen Tóta meg Uj ismeri és benne bíznak meg, hogy majd jól szerkeszt, mint a címlapot

Fikázás: Dr Bede Márton
Geciügyi államtitkár: Tóth Bence Gáspár
Pénzügyminiszter: Petschnig Mária Zita
Mezőgazdasági ügyek: Kun István és Kun Istvánné.
Kereskedelmi miniszter :Bajnai Gordon
Propagandaminiszter: Gyurcsány Ferenc

Nem is sorolom végig, parlament persze nem kell, mert a nép bunkó és tahó ahhoz, a jó propaganda fogja pótolni a parlamentet.

Mondjuk én puszta kibaszásból a Fideszt felszámolnám, lássuk, mire mennek nélkülük. Orbánt száműzném Új Zélandra. Mondjuk ott a Jobbik, de azok sajna hamar önfelszámolódnak majd, ahogy a gömböcpártoknál ez szokásos.
süti beállítások módosítása