>>Ez mind szar itt, ez a zöld sár, amit tolok?<<

M. Kiss Csaba elektronikusújságíró, tényfeltáró tagozat, egy sertéstelepen imígyen fakadt ki

Bár tegnap az index bérbloggere Szily úr ennyire szépen nyalta a face-ecskéjét neki, attól még rá tudott csudálkozni itt mely mennyire büdösek is a barmok.

Pedig azért lenne az a sok barom olyan, amilyen, doktor úr, hogy rajtuk pénzt keressen. Nem igaz?

NEEEMM!

HANEM:

 Az, hogy index ügyvédje, szubkulturális avangárfogalom, nemegyenlő ám akármilyen ügyvéddel, hiszen az index sem ám sima internetes hírportál, hanem a netokrácia szabadsága, az überkultura, a belevalóság, a fiatalos lendület, folytonos megújulásra való affinitás jellemzi. Szemben pl a Népszabadsággal, ami csökött és elavult, Vidéki Gimnáziumi Tanároknak és Téeszelnököknek való, meg bánatos jófiúknak, akik képtelenek összemixelni egy kevés Váncsából és sok Matulá-ból az Indexes Stílus sokszinüségét, és frusztráltan dudogják, hogy nemsok leáldoz az internet napja (a fideszes tagozat szerint föl sem kel soha...).

Csak önmagában azért az index ügyvédje nem lesz csak úgy valaki, ahogyan a Wallis Rt ügyvédje vagy Sztojka Iván ügyvédje sem, ehhez mindenképpen műűvészi intuíció (=ismeretség) is szükséges. Természetes is az, hogy az index ügyvédje az ügyvédihivatás van Gogh-ja, a büdös ergyanép meg nem érti, sőt, de ő töretlenül, és csakis a műűvészete iránti könyörtelen elkötelezettségben küzdi előre magát. Úgy kell az indexes rosszcsont huncutgyerekeknek őtet megkínálni a szeriben az uzsós tasiból hamival, ücsivel, rágcsival, különben éhen halna...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr171347996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bunko_jobbos 2009.08.30. 21:48:22

Ismertem Lacit a kollégiumból. Nem gondoltam volna, hogy ennyire süllyed,hogy az Index ügyvédje legyen.

magyar-magyar szótár 2009.08.31. 05:56:21

@bunko_jobbos: Az, hogy index ügyvédje, szublulturális avangárfogalom, nemegyenlő ám akármilyen ügyvéddel, hiszen az index sem ám sima internetes hírportál, hanem a netokrácia szabadsága, az überkultura, a belevalóság, a fiatalos lendület, folytonos megújulásra való affinitás jelemzi. Szemben pl a Népszabadsággal, ami csökött és elavult, Vidéki Gimnáziumi Tanároknak és Téeszelnököknek való, meg bánatos jófiúknak, akik kételenek összemixelni egy kevés áncsából és sok Matulából az Indexes Stílus sokszinüségét.

Csak önmagában azért az index ügyvédje nem lesz valaki, ahogyan a Wallis Rt ügyvédje vagy Sztojka Iván ügyvédje, ehhez mindenképpen műűvészi intuíció is szükséges.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.09.01. 12:14:16

"Alulírott **** ügyvéd (**** ügyvéd címe), mint az INDEX.HU Informatikai Zrt.
(**** index címe) jogi képviselője,
az alábbiakkal kapcsolatban fordulok Önhöz.
...
Az Ön által fejlesztett karbantartott és terjesztett, tehát harmadik
személyek, felhasználók számára elérhetővé tette reklámszűrő
szoftverrel Ön többek között a társaságunk által üzemeltetett
weboldal tartalmát is megváltoztatja.
A Btk alapján cselekményével megvalósítja a számítástechnikai
rendszer és adatok elleni bűncselekményt, amely az alábbi büntetési
tételekkel büntethető.
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
...
Ezennel felszólítom, hogy tevékenységét 15 napon belül hagyja abba,
ellenkező esetben társaságunk büntetőfeljelentést tesz és
kártérítési igényt támaszt, mely megfizetésének jogi úton való
kikényszerítését haladéktalanul megkezdjük.
Üdvözlettel:
****
ügyvéd
az INDEX.HU Zrt. jogi képviselője"

Az AdBlocker-ről volt szó (én NoScriptet használok), és kurvára nem valósított meg semmit. EKKORA beégést nehéz produkálni, meg a rá következő nyegle nyalakodáshoz is egy kormorán gyomra kell. Na és ki nyalakodott? Az űberlaza szily. A kör bezárult, és olyan elcsépelt lett a sztori, h új bötűt kőne az ábécébe belefejleszteni, különben nincs jelzés a kategóriára. A különbség annyi, h most "fiatalos, jópofa, vagány, srácok" csinálják azt, amit hollywoodban kopaszodó, öltönyös szarháziarcúakra osztanak..

Tulajdonképpen azon gondolkodtam, nincs valódi különbség Magyarországon jobb és baloldal között. Általános demagógia és nyegleség van. "Bal"oldalon ez nyálas, felszínes jópofáskodás, jobb oldalon meg valami alpári kőbunkó militarizmus, belül meg mindkét oldalon kurva nagy önzés, egy elveszett ötéves daca.
Ha idekeverjük megint Vonnegutot, az ő írásaiban elkötelezett emberközeli balosság van, ami nem is emlékeztet erre a balra, nem is rokon vele. Nekem a volt Szikra lapnyomda közelében lévő vmi szerkesztőség ugrik be róla, a kockásinges, alföldipapucsis kisztitkárokkal, a szerencsés kevesekel, kiválasztottakkal, akik trendi népszabiból ették a gépsonkásszendvicset, és szofit pöfögtek mellé, mert az olyan értelmiségista. Ilyen alapállásból nem csoda, ha klimaxon túli, általános iskolai ének-irodalom tanárnők kedvencének mondják Vonnegutot - még csak nem is rokonok..

magyar-magyar szótár 2009.09.01. 12:53:35

@ibusibus: Az Ügyvéd úr honnan másolta azt a szöveget? Mert nem feltételezném, hogy a blogírás Boris Vian-ja ennyire lemenne jurátusba magától. Gondolom, kikerestetett a titkárnőjével valami hasnszöveget beíratta és mindenki ezt kapja, aki rángatná az istrángot.

Szily eröltetetten műlaza, stréber-nyalinger stílusát már akkor billentyűzetemre hánytamm, amidőn egy műlaza szerk. ért. besz-t tett föl. Állandóan
úgy próbálják beállítani Uj Péter, mintha az a főnöki lazaság, amit megvalósít, nem a hentesképű Dr Kovács találmánya lett volna azidőben, amikor Uj még az egyetemen bábáskodott a haverja Első Magyar Blog Még Az Internet Előttről projektjéhez.
Szilyvel nem lehet szerintem mit kezdeni, az ilyen embereket 20-30 éves tevékenység után egy könnyes nekrológgal nyugdíjazzák és elfelejtik, majd még 20 év és Elment a Laci bá' is (emlékszem, amikor zsömléjéből adott egy hari't) búcsúztatják az akkori olvasók mélydöbbenetére ( 2056. k.)
Időszámításunk előtt Váncsáék Kovács doktor címszó alatti bekezdésben műlazáskodtak így..

magyar-magyar szótár 2009.09.01. 12:56:59

@ibusibus: A mondott csávóknak, ne felejtsük, bolgár matrózpólójuk volt a nomáding alatt és hozzá bolgár bőrtarisznya, A4-es méretnél valamivel nagyobb. Tartottak maguknál egy keménydobozos Pall Mall-t vagy Marlboro-t arra az esetre, ha valami egyetemista gidalány meghúzása került kilátásba.
A Fekete Farmeröltönyös Jópofa Srác már 23 éves korában önálló szerkesztői állást kapott, ezért is nyírta a semmi kis takony kezdő 42 éves fiatalírókat a későbbiekben oly keményen.

magyar-magyar szótár 2009.09.01. 13:02:09

A balosság is megérne egy misét. Hát Vonnegut úgy balos, ahogy a magyar érztelmiségi is, ugye, a szív baloldalon van, Gelléri Andor Endre és Bálint György felől. A "baloldali" remekíróink újságíró szekciója jóformán mind a Bálint György iskolából jött, de ahogy az irodalomban az ottlikozók tesznek a legvastagabban mindenre, ami ottliki,ezek a bálintgyörgyiskolások meg akkora reakciós mamelukokká dagadtak orczailag, hogy az okta-tokájuk a térgyüket verdesi, és a veseelégtelenség miatt bedagadt arcukból már alig látnak ki. Evvan, a rockerek meghíznak, Vonnegut örök. De egyébként elárulom, hogy a stílus, a stílus - Ó, Gombrowicz!- a forma az, amiben e fenenagyok szerint Vonnegut gyönge (és lektűr) Egy könyvet olvastak Vonnegut-tól, az a Bajnokok reggelije című film volt Bruce Willis-szel.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.09.02. 10:19:43

Ez a Bajnokok reggelije Bruce Willis-szel, ez teccett nagyon. Ugyanis magam is hallottam Vonnegut-ra puffogni embert, és Salman Rushdi is köpött egyet feléje, mire Vonnegut megjegyezte, h ha valakinek nem lenne elég Irán pénze, ő még hozzátesz tíz dolcsit.. Ez persze lehet, hogy rossz stílus. Rusdie azt mondta, Vonnegut az egyetlen író, aki soha semmit nem talált ki életében.
Mit lehet erre mondani? Azok a bolondos nyolcvanas évek.. Aztán vége lett a hidegháborúnak, nem kell többé atommáglyától rettegni, kórházban fog meghalni mindenki, vagy közlekedési balesetben. Megjött az internet, és pár év múlva már olvasni sem tud senki. És való igaz, a betű csupán egy mankó volt az emberiség kezében. Mesterien faragott mankó, de mankó akkor is. Nem új keletű dolog, ki bírna ma elolvasni egy Shakespeare-t? Még színházban is bealszik az ember, pedig majd megszakadnak a színészek. Az Iliász az valami kegyetlen.. Pár év múlva a komputer, vagy a személyi robotod válaszolgat a kérdéseidre, keresi ki az infót, amit szeretnél (már ma is elég nagy szarban vannak a helyesírásmániákusok, mert az OpenOffice is tudja amit ők, pár év múlva JOBBAN fogja tudni, akkor majd az ilyenek is elkezdhetnek kardoskodni a rugalmas és az élő nyelv mellett).
Nekem Vonnegut, Heller, Hemingway, London meg ezek voltak a balosok. Aki balosnak mondaná magát az gondolatban legyen méltó ezekhez a nevekhez.
">Aki azt hiszi, hogy az Amerikai Egyesült Államoknak Utópiának kellene lennie, az lusta disznó és istenverte bolond.< Nincs az az amerikai gyári munkás, aki napi nyolcvan centnél többet érne, mennydörögte Samuel. Ezzel szemben hálás volt a sorsnak, ha alkalma nyílt százezer dollárt vagy még többet fizetni egy festményért, amit egy háromszáz éve halott olasz piktor festett. És ezt a sértést azzal tetézte, hogy festményeket ajándékozott a múzeumoknak, a szegények lelki épülésére. A múzeumok vasárnap zárva tartottak." ...
Az indexen is volt a múltkor valami Mesterlövészes hasonlat, hogy abból az ablakból szedett le háromszázat a náci mesterlövész.. Vonnegutnál azonban csak egy tíz éves amerikai német gyerek a mesterlövész, aki egyetlen terhes nőt öl meg a tudtán kívül.. aztán ez valakinek bevillanhatott az indexnél is, mert gyorsan törölték ezt a kapcsolást mesterlövész és mesterlövész között..

magyar-magyar szótár 2009.09.03. 08:44:31

Arról, hogy "mitnemtalált ki" Vonnegut. A Tizenhármasok Klubja ("Nincs többé magány") a blogoszféra totálisan. És ez egy és még van ilyen pár. És Rushdie? Rushdie azt találta ki, amit az emigrant szovjetek már régen, naoszt?
süti beállítások módosítása