A mélymagyar valóságban mindenki úgy él, ahogy tud, pl a piacról. Kamionos szakzsargonban a szabvány félpót 33 palettás - a paletta = raklap. cabvánraklap (jászsági dialektus). Az EUR raklap szabvány méretű (pl EUR és MÁV billoggal ). 33 paletta ellopása (1000Ft-os minimálár egy középszürkült raklapért) futotta azt a 30ezret, azaz a Madonna-koncert belépője árát. Kisteherautósnak elég a platóról (vagy a telephelyről, fuvar-állomásról) 3 raklapot ellopnia a napi amfetamin betevőért. Már pedig az ebülszerzettet nem is szokás költségbe számolni.

Mélymagyar cafeteria - a dógozó viheti a raklapot, vagy ha nem, akkor úgyis ellopja.

http://www.koncertiroda.hu/images/szoke_andras_001.jpgA Magyar Dógozó - hű, de kacagtató lesz nemsoká a tévébe', mer' bemutassa-ja   magyar dógozót, akinek joga van enni (munkaidőben)

 

 

 

http://www.volanpack.hu/images/5.2.1g_n.jpgműanyagraklap - a dógozó tömegek ellensége, annyi a jó benne, hogy ha a dógozó erre leül enni, akkor nem megy szálka a seggébe. De a papír raklapból sem:

Magyar teherautósofőr fizetésébe eleve beleszámítják az üzemanyag árát, amit el fog lopni. Ha a magyar kamionos nem akar külföldön dolgozni, akkor a normál szabvány EUR-kamionosfizetés harmadáért dolgozik. 

http://www.stefa-pack.hu/products/egyutas_fenyo_raklap.jpgegyutas raklap, távolkeleti szabvány - tűzifának összetörik a raktári dógozók (egybe az EUPAL-lal, mert a főnök csak a "hulladékot" engedi kilopni) Vöröses árnyalatú kínairaklapot pedig asztalosok boltolják ki és óvatosan szedik széjjel újrahasznosításra.

 

 

http://borsa.hu/kepek/cikk_kep/122164863601.jpgA kamionos már 30-40 éve is kiváltságos volt. Most a kasztjaira nem térek ki, de az ősi magyar bölcsesség szerint a kamionosnak is a segge lyukáig ér a keze, vagyis úgy él, ahogy tud. Pl lop vgy csempész. A csempészetnek van mértéke. Mértékletes cigarettacsempész 1983-2003 között pl nem köbméterszámra csempészte a cigarettát, mindig csak kis mennyiségbe és egyetlen-egy kundschaftnak. Kleine fische, gute fische. Pár karton (egy egy kartonban 50-10 csík-kal) cigin megvolt a havi fizetése tisztán. ezzel együtt már majdnem annyit keresett, mint egy osztrák kamionos.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr271334037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása