A politika művészetét gyakran hasonlítják az egyik társművészethez, a hadakozáshoz. Valamint egy sporthoz is, a sakkhoz. Nekem is van egy vesszőparipám e témában -gyí betyár!- miszerint

a politika olyan , mint a sakk: a jó játékos irányítja a gyönge lépéseit

a gyönge sakkozó azt hiszi, ő találta ki a húzást, és már látják a kibicek is, hogy mindjárt bemattolja az erőset, aki gyorsan és flegmán, néhány húzással véd, előnyt szerez és unalmában három variációtz is kitalál a gyönge bemattolásához.

A párhuzam azonban itt véget ér. Már a hadművészetben is vége az aranykornak, amidőn hadak falanxban, jólkivehető vonalakon sorakoztak föl ... és két csata közt pedig a két sereg tisztjei egy fogadóban, szomszédos asztaloknál múlatták az időt. Majd a riadókürtök szavára lóra -egy galant intéssel az ellenséges tiszt felé. De azért kémeket, beépítet embereket mindenkoron alkalmaztak a hadakozásban.

A sakkban pedig a viszonyok primitívek, aki fehér, az világos, a bátya bástya, a huszár huszár, a gyalog vagy parasztáldozat lesz (ilyen van a politikában is) vagy befut és akkor pedig tiszt (ilyen is).

kriptokommunista  -a Magyar  Kommunista párt (később MDP) más pártba beépítet embere. Vagy nem beépítet, de magatartássával az MKP számára tett szivességeket.

A kriptokommunistára kristályos példa Marosán György.

 

Utolsóvacsora a szocdempártban az "egyesülési kongresszus" előtt -középen a boldogan mosolygó Marosán

Kádár János a kommunista párt fedőpártja, a Magyarországi Szocialista Párt megbízásából, a tapasztalt harcossal, Nagy Imrével együtt a szociáldemokrata pártban fejtettek ki aknamunkát a 20-s évek végén. A két munkáspárt között mindig feszült volt a viszony. A szervezett  munkásság java szocdem volt -pl Csepel egészen rózsaszín. (A rózsaszín volt a szocdemek színe.) A kommunisták szerették volna átvenni a vezető szerepet a munkásmozgalomban. 1944. után aztán ez a harc élessé vált. Egyik kedvenc olvasmányom, ajánlom is, erről az időszakról Schifferné Szakasits Klára asszonynaplója.

http://mek.niif.hu/02100/02115/html/img/1-702.jpgAz un "koalíciós időszakban" jóformán minden pártban volt Rákosiéknak embere. Vagy szívből, igazán, mint Erdei Ferenc  dolgoztak Rákosiéknak -vagy úgy, mint ahogy ma is vásárolnak pártok kilóra beépített embereket, egyszerűen megvették a hajlandó politikust. Az 1945-ös választásokon a kisgazdapárt [figyelem, mindenki nyomja le reflexeit, ami a kisgazdapárt szó olvastán éled, hiszen az 1990-es "kisgazdapárt" csupán névhasználati ötlet volt a politikai rulettben...- a szerk. megj.] 2,6millió szavazatot kapott, a két munkáspárt, 800-800 ezret. A szocdempárt egy kisvárosnyival többet -parlamentimatematika már abban az időben is játszott, így a KMP-nek 70, míg a szocdempártnak 69 mandátuma lett. Természetesen kriptokommunisták a többi parlamenti párt képviselői között is lapultak.

Ha a sakkhasonlatomat megtartjuk, akkor még mókásabb lesz elképzelni azt a "szimultánt" , amit Rákosiék játszottak. A politika, vagyis a történelem elhazudása a valóságból, komoly tudomány. Természetesen a történelmet a győztesek írják és hamisítják vissza, akár századokon át is, mint a Székely Gyürgy vezette parasztlázadás máig élő hamis képe is mutatja. Hooogyne! -simán, a mai történelemkönyvekben is a Kádár-féle hamis verzió él a koalíciós időszakról.

Kriptopornó -ma már mókásnak hat, de egzotikus néprajzi témájú vagy FKK (FreiKörperKultur) újságokat lapoztak a mai pornózabálók ős-atyjai s anyjai a múlt század 20-as 30-as éveiben. Általában a meztelenség ábrázolása is pornográfia számba ment. Szexuális aktusra csak utaló mondatok miatt is indulhatott eljárás irodalmi alkotás ellen. Németországban valamivel szabadosabban fogták föl a témát.A Nudista propaganda és sajtótermékek aztán jóval nagyobb körben terjedtek, mint a mozgalom híveié...

Persze a hazugság visszahat -pl korunk jobbsi antikommunizmusában, ami ostoba, önellenható módon a baloldaliság látszatába galvánoz elvtelen spekulalistákat is. Nehéz elképzelni azt, hogy a XX. század elején még sokan a politikamentes, tisztán filozófiai marxizmuson keresztül ismerkedtek a kommunizmussal. Az értelmiség szíve is baloldalon dobog. A Horthy-rendszer alatt kommunistának lenni ellenzékiség is volt. A két munkáspárt között a feszültség egyik gerjesztője volt csak a kommunisták arroganciája. A feszültség másik oka a szociáldemokrata párt "jobbszárnya" magatartása miatt keletkezett. Peyer Károly-ról a mai napig a hamis kép él a köztudatban. Szív, dobogás, baloldal -a politikatudomány felől az érzelmek értelmezhetetlenek. Valószínűsítem, hogy Rákosi azt a kijelentését, hogy néki tízmillió fasisztával kell a szociálizmust felépítenie, komolyan is gondolta. Vagyis nem bízott senkiben. A terrort a szükséges rosz eszközének tekintette. A politikát nem csak a valóság meghamisítása eszközének tekintette -hanem így szinte egy "második valóság" keletkezett egy ideális szféra. Amiben létezni a nép méltó vagy nem.

Minden bukott politikai rendszer hajjakendjei a büdös & érdemtelen ergyanépet hibáztatják a kudarcért.

Ó, a csudálatos reformjaink -csak az a zsírergya, bunkóajjas nép, a köcsög, a méltatlan! -Nos a "kommunisták" természetesen a kommunizmus könyvből olvasva szép és utópisztikus eszméinek megvalósítását a gyakorlatban elnapolták. A cucujálizmus tan'képpen jó volt, csak ne lopotak volna annyit az emberek. Az államcsődtől a reformkommunisták mentették meg az országot (pl Marjai József vagy Fekete János). Lényegében a rencervátás is az ő gyönyörű ajándékuk -aki nem hiszi, kérdezze meg a Felnőtt Bácsik díszét, Aczél Endrét, aki viszont a sajtó élmunkása, díszpéldánya azoknak az embereknek, akik immáron 25 éve akarnák megmondani nekünk a tuttit, ha nem lennénk ilyen genyák. Lebontották nekünk a vasfüggönyt (icc. Horn Gyula) , folyamatosan tanítanak a demokrácia kesztyűjébe tutulni, és mink ajjasok nem köszönjük meg a tanítást. Pthfőjj!

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr69907799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.05.28. 08:32:06

a mértani, vonalzóval-körzővel-szögmérővel, és logarléccel táblázatban szerkesztett háborúnak sak a másodikban áldzott le.
hiába hoztak újításokat, mindig visszatértek az alakizáshoz a csatatéren, mert mennyivel szebb, ha vezényszóra, egyszerre szeli ketté őket a géppuska, mintha csak úgy össze-vissza röpködnek a gránáttűzben.
kontrol mindenek felett.

Tokfalvi 2009.05.28. 15:35:51

Lebontották nekünk a vasfüggönyt (icc. Horn Gyula)

Hát, ha egyszer nem Jeszenszky Géza bontotta le... De nem is Magyar Bálint.
Tetszettek volna véreset...

http://webgate.apa.confessmedia.com/de/preview/medium/special/PDI_20041217_AIA0683.html
Mi a különbség?

Az optikai csalódás az, hogy a kommunisták (néhány Pozsgay-szerű bohócot kivéve, ő is csak utólag...) sose állították, hogy ő rencert akartak váltani. Bolondok lettek volna. Rencerváltás tkp. nem is volt. Az egy szó, amit a szadi talált ki arra, hogy nehogymár a kommunisták csinálják az egészet, ha már másnak nem megy.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.04.30. 10:09:02

nem volt itt semmiféle rendszerváltás. ugyanaz a rendszer: ugyanazok a gazemberek lopnak, csak most még nagyobb tételben és mi még nagyobbat szívunk. cserében pofázhatunk, ha nagyon ráérünk, de úgysem történik semmi. rájöttek, hogy ez a kissé módosított felállás tökéletesen megdönthetetlen, hiszen axiómaszerűen kizárja annak lehetőségét, hogy az istenadta nép, melynek vérét szívják ezek a férgek, bármit tehessen ellene. (kimehetünk tünteni, oszt na osztakkó mi lesz? majd megunjuk és hazamegyünk, az lesz.)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.30. 11:35:15

@Bukowszky: @Tokfalvi: na akkor semmi mmást nem kívánok nektek, csak azt, hogy minden este Marosán vagy Kádár elvtárs bizsergetőn búgó baritonjára aludjatok el. És ne egyetek mást, mint 3.60-as Táncsics-brugót, fűrészporparizerrel, és menjetek nyaralni Warnemündébe, elvtársilag. Vagy csak úgy simán bele a vasfüggönybe, csak előre, nem hátranézni, mert a tarkban liheg a német juhász, néhány lépésre mögötte a tirpák leszekmégőrvezető, csőre húzott AK-val, hülyegyerek.

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 12:21:31

@Tokfalvi: @efes: @Bukowszky:

Szabó Lajos, amit mondott 1951-ben, az sikerült. És még ma is nagyon komolyan beszélni lehetb az MSZP bukásáról... mutatok egy segéb-ballansztengely-bordásszíj-feszítőgörgőt a gépezetben: Walis Mosodák Rt, a magyar kreatívkönyvelés (úgy értem, hogy Kaya Ibrahim nem vett semmit, de 15 helyett 90 fal cégeladása volt Schlettnek ÁMDE Apró Piroska náéni a magyar kreatívkönyvelés császárnője volt a feltaláló, Schlett csak koppintot)
Szóval Szabó Lajos mondá: A jelenlegi rendszer legnagyobb gondja, hogyan szabadulhatna meg a marxizmustól anélkül, hogy a hatalmát elvszítené"
Namost ez sikerült 1989-90ben.
Azt hittem, hogy Szabó Hoppy L. unokasógora, de aztán:
hu.wikipedia.org/wiki/Szab%C3%B3_Lajos_(filoz%C3%B3fus)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.30. 12:28:29

@magyar-magyar szótár: Az a baj, hogy összemosod a gazdasági bűncselekményeket a mélyfilozófiával, a napi politikával és a társadalmi folyamatokkal, pedig különböző dolgok ezek. A kreatív könyvelést, meg a lopkodást büntetni kell. A gondolkodást nem. Sőt.

magyar-magyar szótár 2010.04.30. 12:44:19

@efes: Dehogy bűncselekmény! Nálunk: szabályos tőzsdei művelet. Ahol kutyaláncon vezetnék ki a bennfentes buffalóbill-t, az az USA. Nálunk a benfentes buffalóbill őszinte mélybánatban nyilatkozott a Figyelőnek, akik nyalták s nyalják ma is a

sebeit

A balfék Szakállas Pulóvers bácsijainknak snassz volt a gazdasággal foglalkozni. Dr Antall úgy volt vele, majd az MSZP ellesz a lopotholmival. Pedig éépen a jóoldali szépújságírók gúnyolódtak, mennyi foximaxit végzett van a "konzervatív jobboldal"-on, nahát, azok a tulkok gondolhatták volna, hogy ahol pénz van, ott majd hatalamt is éheznek. A balfék Szabó Iván, mint egy hollandtípusú miniszter, 600ezer Ft-os babaállapotú öreg Mercedesen sk vezetvén járt és azt hitte, hogy majd a haladóbaloldaliak (egy rakás haverja liberális volt) ezt észreveszik. Dehogy vették, csak a taknyokat, amikor audiztak, de amikor Hornék megvásárolták[spec.lízingelték]azokat az audikat, azt meg nem vették észre. (Bár Rajnai Attila akkor még az isipad alatt amőbázott Kócziánnal az ÉS-ben)
És a gyűlés folytatódik -hogy egy török alattvaló fiát idézzem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.30. 13:32:56

@magyar-magyar szótár: Akkor törvényes tőzsdézés, de akkor is szimpla gazdasági természetű dolog. A rendszerváltás politikai, társadalmi ÉS gazdasági rendszer váltása, s mint ilyen egy igen-igen komplex folyamat. Folyamat, tehát nem köthető egy dátumhoz, mint egy koronázás, forradalom kirobbanása, tanácsköztársaság, effélék. A kutyaláncos USÁban lehet, hogy nem lehet buffalobilleskedni, de lehet berniemadoffozni, ami nagyságrendekben súlyosabb ügy, mint amit itt összeoligarháskodtak az elvtársak. Eleve, ez az oligascházás is, nehogy összehasonlítson már bárki egy Demjánt, egy igazi orosz oligarchával, aki csikkzsebből vásárol magának országokat?! :) Persze, Trabantból nézve egy Zsiguli is luxuskocsi.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.04.30. 13:35:16

@efes: Amúgy az USA jó példa, mert egy Bernie Madoffot is faszán lecsuktak, igaz meg is billent úgy a bili, hogy majdnem belefulladt a fél világ. De akkor is követni kéne... Vádlott álljon fel! Honnan van tételesen, bizonyíték, stb. Így kéne. De itt nincs az a bíró...

magyar-magyar szótár 2010.05.01. 06:11:20

@efes: Ugyan, a bennfentes kereskedés lényege, hogy a haverok mondjuk 5 vagy 10 percer olyan árfolyamot álítanak be, amit aztán este a hirasdóban láthatunk. Szegény Feri a hálás haverokkal ezt megcsináltatta jópárszor, hiszen forintellenes spekuláns banda éléről állt el a nép javaiért serénykedni. Hányszor-de hányszor tudtak nem külsőhatású, kb 5-10 perces bemozgatást csinálni a haverek. Nagy piac, nagy bemozgás. Főleg, ha zárás előtt ötperccel tüsténkednek.

magyar-magyar szótár 2010.05.01. 06:15:03

@efes: Nagyon nehezen biozonyítható a mai kommunikációs viszonyok közepette. Pl ha spekulalistk küldenek a miniszterelnöki székbe, lemondok a fos kis másfélmillkás fizetésemről, hiszen a titkárnő, ártatlanul figyel és biccentésemre elküldi a Berlin felett az ég derült szövegű esemest az elektronikailag nem leárnyékolt részéből a haveromnak és akkor az tudja, a főnök megkapta az értesítést a jegybankelnök döntéséről (és ehhez olvasd oda a gúnyolódást az internet lényegéhez valóban tökhülye Orbánról, hihihihi!)
Balatonőszödön is elektronikailag leárnyékolt volt a környezet, csak egy mellzsebben elhelyezett fasza kis digitálisdiktafon volt képes rögzíteni a beszélő ajakaihoz igenközel gyugvást.

magyar-magyar szótár 2010.05.01. 06:16:21

@efes: Egy viszont biztos: ma már frekvenciaelemzéssel kiszűrhető [majdnem]akármilyen torz felvételről nagyján, ki beszél.
süti beállítások módosítása