leesett a kamionról -Nyelviekben mely gazdag is vagy, te mélymagyar! Köszönhetően annak, hogy a magyar nem idegengyűlölő, befogadó, pl az indiák egei alól felvonuló népekkel mindig is a legtürelmesebb, szinte testvéri, így a magyar nyelv is gyűjtője és kitsinke tár-ja jónak-rossznak, nem csupán a néplélek. Gangesznak-Oltnak és Raab-nak egy a hangja a magyarban.

Hoooogyne is! Természetesen a legtöbb kamionról leesett áruféleséget vasúti szerelvényekből szerzik. A véletlenül kézbentartott hatkilós pajszer úgy pottyan rá- rá a vagon zárjára, hogy csak erővel lehet kirángatni onnan és eközben a véletlenül kinyílt ajtónyíláson lebukik pár karton vegyiáru, géplkatrész.

A minap egy konténerből lőszerek.

Bár amióta az ÖBB tulajdonában van a MÁV Cargo, a vállalat (egyetlen esztendő alatt) Az Első 500 harmadik helyére került nettó egymilliádocska eredménnyal, ami azért szép, mert a mélymagyar változatában a részvénytársasági forma főcélja az eredmény kreatívkönyvelési eltűntetése mellett az osztaléknemfizetés a részvényeseknek. A vagonfosztogatásokat még nem sikerült visszaszorítani. A "kamionról leesett" áruféleségek piacának fő forrása ez az ágazat. A minap egy próba-cseresznye alapon feltört konténerben Magyarországon gyártott, az US Army-ben rendszeresített (marokfegyverhez, revolverhez való) lőszert leltek a tolvajok, s elvittek pár dobozzal, ami darabra 15000. Nem egy járókelő vagy piaci kofa, hanem a felkért "szakértő" közölte őrjöngő örömmel, hogy ennyi lőszer egy kisebb háború megvívásához elég.

Természetesen azt, hogy marokfegyver-lőszerről van szó, nem árulta el, mert akkor nem szólna akkorát a jujjogtatása. Az időzítés ugyan alkalmatlan, éppen nem sziveskedett a Fekete Terepjárós  Nemnormális cigányokra lőni, de majd jó lesz ez a hír egy visszautalásos vágóképhez. Számoljunk tehát mi is, juj-géppisztolylőszerként (annak kalibere ennek a lőszerének másfélszerese ...)
Egy kisebb háborúban, legyen ez a nemrég lezajlott grúz-orosz párnaposháború, egy katona, lövész mondjuk 300 lőszert visz magával, tehát durván két szakasz napi lőszermennyiségéről van szó, 150 a tártáskában, 60 felcsatolva- felszigszalagozva, 90 meg dobozban. Ha a két szakasz valami tűzpárbajba kerül és elkezdenek lődözni (ehhez másik két, mondjuk ellenséges szakasz is kell)akkor durván negyed-vagy fél óra alatt is elrepked a 15000 golyó...

Persze itt népszerűnevén colt-ok szólaltak volna meg a 45-ös löszerekkel. Mondjuk egy mexikói bandaháború egy napjára elég lenne...

Jó érzés arra gondolni, hogy a mélymagyar szakértőben bízhat az egyre netokratívebb hírgyártásunk: kellően feladja a blickfang alapját. Nyilván abban a reményben, hogy ezentúl majd máskor, és remélhetően mind gyakrabban hívják.

Hajh, daliás idők, amikor Szovjetúnióból teherszerelvényszám érkeztek a Zsigulik! Hiánycikk volt Magyarországon ezidőtájt a Zsiguli pótkerék, emelő, főleg pedig az a bizonyos óriási szürke műanyaggal vont vászon szerszámostáska, amiben egyszerhasználatos spiáteranyagból való fogó, villáskulcsok és jó nehéz szerelővasak, pajszer, lapultak azzal a bizonyos stekklámpával, amire a totalcar-pont-hu is rácuppant már pár éve.  Szocialista relációban az új zsigulitulajdonos aztán a piacon igyekezett beszerezni egy lehetőleg vadiúj, apró-hosszmintás ruszkiradiállal szerelt pótkereket meg a szerszámostáskát, emelőt, etwas-t.  Olcsón, a bolti ár feléért-harmadáért lehetett ezeket a cuccokat megvásárolni. 

Természetesen kamionról is esett le áru, nemkevés -amióta azonban számítógépesítették a teljes logisztikai folyamatot, vonalkódleolvasós virtuális szállítóleveleket netkapcsolaton kénytelen lődözni a sofőr, a teherautó üzemanyagfogyasztását az irodájából ellenőrizheti a főnök, azt is, hogy 'ppen melyik pontján jár az útvonalnak,, a határon röntgenezik a szerelvényeket, hát tokkal-vonóval tűnik el az áru, vagyis a megrendezett rablásból a sofőr, ha a bőrét mentheti, örül. Aztán meg annak, ha nem bukik le, mint bűnrészes.

Bezzeg az óperenciántúl a sofőröket úgy fizetik, hogy ügyeljenek arra, ne essen le áru az autóról, a magyar iszonylatokban viszont a mélymagyar fuvaroztató eleve beszámítja a sofőr fizetésébe, amit lop vagy csempész. (Mindenkinek a maga segge lyukáig ér a keze -őselven...) A magyar Állam arra haználja föl a kamionfuvarozás körülményeinek szigorítását, hogy a gyalázatos állapotú közutak mentén mozgó "kápéemes" állomásokon többszázezer Ft-os bírságokra vegye le a sofőröket. A 8-órás menetidő egyetlen perces túllépése már 50ezer ezt a mélymagyar fuvaroztató a sofőrre hárítja) Azonban az utak mentén pihenőhely nincsen, ha van parkoló, az illegális szemétlerakóként szolgál és 49 nép fiai lyányai szarnakhúgyoznak cserélnek tampont és betétet, pelenkát a mellékén. Ilyen helyre kell kiállnia a kamionosnak, ha nem akar lebukni azon, hogy még öt perc és elérne egy bezinkúthoz... A mit a magyar Állam a kápémese állami rablóbetyárjaival művel, az kb az afgán kősivatagok szintje. Pompás formaruhában, értékes műszerek igénybevételével sarcolják a teherautókat. Amikor a százezrekre bírságolt fuvaroztatónak a sofőr pampogna az őt sújtó birságokról, az a válasz: "Gazdálkodd ki, bazdmeg!" Ki is gazdálkodja... Ott pottyant le árut, ahol tud, pl a magyar autópályákra szánt költségeket nem csak a nagy politikai pártok és az SZDSZ szívja le, de a pályaépítések környezetében halmozottan hátrányos helyzetű szegregált önérdekérvényesítésre képtelenekből alakult alkalmi bejáróépítő brigádok használnak be "kamionról leesett aszfaltot". De megyei szintű rendőri vezetők vagy ügyészek sem panaszkodhatnak, hogy halász-vadásztanyáikra sárban, kátyukon kéne túrniuk a terepjárókkal.

Leeshet egy egész kamion is, pl árokba, árustul, és akkor a mélymagyar, visszarévedvén az ősi ázsiai hagyományokra, gyűlik menteni, ami a rakományból még menthető. Kulturák találkozása: terjed az amerikai megbámulomizmus is, egyre gyakoribb, hogy nem maga a karambol, hanem az arra kíváncsiak, karamboltúristák okoznak dugót. 

Kamionról leesett Nokia 6680 v 6280 KÉNE:) - Bolhapiac - Agora - HWSW.
forumkereso.hu/fórumok/hwsw/agora%20.../kamionról%20leesett%20nokia%2... - 10k -

  Egyre züllik a kifejezés, és ma már a sima betörésekben szerzett árut is imígyen eufemizálják: leesett a kamionról.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr361109246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2009.05.08. 06:40:26

Hát, az utóbbi időben minden ebül szerzett, dűtött holmira aszondják, hogy leesett a kamionról.
Először 15 éve hallottam a marseille-i kikötőben, hogy hajóról leesett holmit lehet venni olcsón, de az tényleg az volt. Zátonyra futott egy gigahajó, oldalára dőlt, lepotyogtak róla a konténerek.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.05.09. 19:08:37

Szerencsére az Óperencián túl is alkalmazott kifejezés:

"Ist vom LKW gefallen" :-)

Mit vorzüglicher Hochachtung.

ekkerjoz 2009.05.12. 07:34:12

@Modor Tibi: Igaz, igaz, tükörfordítás. De vajon milyen irányban történt a tükrözés?
Mit freundlichen Grüßen: EJ
süti beállítások módosítása