kampánykormány – a „rencervátás” óta a csorbulatlanul (hűdejó is lett nekünk ettől!) kitöltött ciklusok egy-egy negyede, az utolsó év mindig kampányolásba fullad. Ez vagy nagy sajtóvisszhangot kelt (ha a sajtómunkásságot nemmegfelelően etető & kommunikációs idióta a kormányzat) vagy nem (lásd napjainkban). A költségvetésre nézve oldalfüggetlenül valóságos csapás a mindenkori kampányév.

A kampánykormány viszont teljesen újsütetű, politikai kutyakomédia. A kormány fölött, lényegében helyett, működő kamarilla érintetlen marad, sőt, két kamarillatag a „kormányban” is szerepet kap, az egyik miniszterelnök, a másik nem mindegy, milyen tárcát kap? A „bukott miniszterelnök” eddigi csicskája lesz a „titkoszolgálatok vezetője” (az egyik tévéhiradóban a nem tárcával járó funkcióba ültetett jógyerek képét külön sorba, a kormánytagok közé keverte a zseniális & ismeretlen illusztrátor!). Még óperencián inneni területeken is példátlan, hogy a titkosszolgálati témákban inkompetens, nem csak titkosszolgálati szakkifejezéssel nyálas takony kategóriájú, ám kommunikációs technikákban orbitális jógyereket stróman izálnak a „bukott miniszterelnök” kamarillabéli pozíciójának -és hírellátásának biztosítására.

Efféle figurát, mint Ficsor Ádám, megfelelően alkotmányos keretek között működő titkosszolgálat nemzetbiztonsági kockázatnak tekint és a főépület portájára sem engedi be. Kampánykormányunk szerencséjére azonban az alkotmányosság az Óperencián innen csak egy dolog, kábé, mint a demokratikus intézményrendszer is. (Ficsor eddigi egyetlen viszonylag titkos szolgálati tapasztalata a Csányi miniszterelnökjelölt! -hoax sms kampány volt, powered by FIBASZ 2006. áprilisában. Viszont nagyon jól érthet a csendben-háttérben maradáshoz, mert bár melegcsákányt váltott GálJé-vel, róla semmi hír nem esett azóta. Korábbi fedőállásában , amidőn a földművelési mnisztérium bérlistáján élősködött, detto Viszont fölszedett, legalábbis arcra, pár kilót.)

Ez az arc lehet a remény A Hárommillió Kommunikációszakos Országában, hogy megfelelő nyelvi képességekkel lényegében bármelyik jógyerekből akármi is lehet.  

Mesefilmbéli álom valósult meg Ficsor tündöklésében:

Óperencián innen felülírjuk a hollywood-i Y-kateg' filmeket is!

A kampánykormány minden idők legorcátlanabb politikai hazudozásai közepette kezdi meg működését, még a netoktratív néphülyítés is enyhe kifejezés a hoax-komplexumra, aminek segítségével átügyeskedték a köztudaton – a csürhe szives és önkéntes támogatásával. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr881065852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenguru 2009.04.15. 23:33:28

A Krizso Szilviat szoktad itt osztani, pedig nem kene.
O kemeny beszol-bekerdez mindekinek, ra is szoltak neha folulrol(satoszabadsag mi) hogy azert talan a miniszerelnokurat nem kene.

De a legjobb az volt(sajnos nem lattam) amikor beegette a hulye Gretzy Zsoltot.
Ez utobbi ugyanis az Index polforumanban osztotta, Zsolt05 vagy ilyesmi nick alatt.

Perszor meg a valosagbeli sajat magat is megdicsertem hogy "milyen jolmondja ez a Gretzy"

No a fickot par ilyen forumos szovegevel szembesitettek lett is nagy izzadas. :)

Szoval szerintem a Kizso jo kozszolgalati riporter.
Nyors, kemeny, eles mint egy japan hentesbard.

Ha egyes miniszerelnokok nincsenek szokva a mai media vilaszerte jelenlevo tempojahoz, vigyenek magukkal mindig a zsebukben egy Ratkay Philip-et, hogy legyen kivel beszelgetniuk.

magyar-magyar szótár 2009.04.16. 05:33:33

Nekem nincsen szerencsém ilyen Rátkay Philip -félékhez, ugyanis csak a három komoly hírgyártót tallózom, speciálisan kicsics szegmensekkel, úgyint agyérelmeszesedéses nyug. budai gimn. tan. , orvos özvegye stb-stb, tehát nem bővíthető körű és nem aktív, nem befolyásos tévénézők (pl HírTV vagy DunaTV szegmense) akkor se foglalkonk, ha vehetném az adást, de nem veszem. Úgy, mint a hírzabálók nagyrésze, én is csak a Három Nagy ot, a 4,4 milliós össznézetségű főhiradókat nézhetem, nincs más.
Namost Krizsót az egyik legtehetségesebb tévésnek tartom. Ez a Gründgens-szindróma.
Tehát Krizsó, amikor nyalt Gyurcsánynak , rendszeresen, az előre megfogalmazott kérdéseket tette föl ugyebár, amit Gyurcsány sajtós csicskája küldött át nek @ben. Viszont, amikor Győrffy Miklós módszerével két szótagnál tovább nem hagyta a válaszban az ellenséget? Ha az ellenség ült le vele szemben, egyszerűen nem hagyta meg se mukkanni, egy fél mondatot sem. Krizsóban azért azt szerettem, ha nyalt, de undorát nem leplezte.

Azt tanítani lehetne, szerintem van is "médiasuli" ahol elemzik, hogyan lehet a pártatlanság látszatát keltve megfelelő lenni. Az index vagy a modern és jóldolgozó médiumok ismerik ezt a technikát, erről már töbször szóltam (vö Tóta harapvanyalásával) Lényegében a megfelelően nyalókat a "Pulitzer-emlék-díj" jelöli, de azért kénytelenkedtek abba a dicső névsorba is elpetyegtetni az elfogulatlanság látszatáért pár "kilógó" nevet.

Krizsó láthatóan "teher alól" szabadult föl mostanában, például már nem pofázik bele türhő-taplómódon az ellenség dumájába. (Az szokott a "szakszerű" védekezése lenni a gründgens-eknek, hogy azért nem hagyják végigmondani a választ, mert előre tudni, hogy mi lesz az. Ez egyébként többnyire igaz is.. :) )

magyar-magyar szótár 2009.04.16. 07:28:19

@Kenguru: Talán ezért kéne két Civill Kontroll. Nekünk csak egy van, tehát, ha A Rosszak vannak kormányon, akkor a Civilek, A Kurázsi, A Nyilvánosság, a Társadalmi Kontroll fontos. De ha ezeknek a szervezeteknek a barátai vanak kormányon, akkor száj nyalvaállás, pofa be, jólviselked, ül, feksz, szop. Mondjuk a bezzeg óperenciántúl 2-3 garnitúra is van a Civil Kontrollból.
Namost ez az Err-nemtomky Philip meg ilyenek.. hát ezek nem Civil Kontroll. Se fajsúlyuk, se "vízkiszorításik". Egy focicsapatravalót nehéz előtalálni a több ligányit kitevő jógyerekújságírókal szemben. Akkora a túlkínálat nyalókban, hogy egy-egy ilyen eset, mint Grétzy beégetése (aki aztán über-Gründgens) még hasznos is a "pártatlanság látszatához" Vannak ilyen pofák, mint Tóth Károly MSZP-s képviselő, aki pl az indexesek boxzsákja a "pártatlanság" bizonyítására. Az MSZP olyan gazdag, hogy van pénze sajátbohócokat is tartani. Míg az ellenség jobbjai is max a bohóckategóriában mennek el.
Ugyebár vannak olyan standard esetek, mint Gyurcsány személyi kommunikációs csicskája mint titokminiszter. Ez érzelmektől függetlenül A Jóoldal civiljeinél ki kellett vóna, hogy verje a biztosítékot, én elhiszem, hogy jó nyalni, de van határ, és Ficsor Ádámé az az eset, ami.. vastagpirosnál is pirosabban tilos. Egy standard liberális ilyet nem tűrne, de hát .. nincsen nekünk ilyen. Max sólyomfikázásra (ami megengedett& üdvös :)) )

magyar-magyar szótár 2009.04.16. 07:29:14

Levettem azt a toldozmányt a Krizsó-fikázással, mert nagyon indexes-matulásra sikerült, ízlésem ellen valóan.

Kenguru 2009.04.16. 11:45:35

"Egy standard liberális ilyet nem tűrne"

Egy stanard liberalis nem turne egy 3/3as fonokot rendszervatas utani titkoszolgalat felugyelo pozicioban.

Mint ahogy a Dzserdzsinszkij-akademias Laborcot sem.

Meg a HornGyulat sem.
De ez mar messze vezet...

magyar-magyar szótár 2009.04.16. 13:19:43

@Kenguru: Nem, hanem egészen közel, nem is gondolnád. A kínaiak, akik valami jkülönös módon kedvelnek bennünket (főleg a gulyáslevesünk és a jó fokhagymáskóbász & májas-véres hurka, friss kenyérrel) elárulták ám, hol csesztük el. Először a gazdaságot kellett volna reformálni, aztán a politikát. BNálunk a szabó lajos-i tétel vált be.
Szabó Lajos tétele 1951-ből: "A mai rendszer legnagyobb dilemmája az, hogyan szabadulhatna meg a marxizmustól anélkül, hogy a hatalmát elveszítené."
Nos, úgy, mint 1989-94 között. Dr Antall azt hitte, hogy a "reformkomenyistáknak" majd elég lesz a konc, amit összeharácsoltak maguknak. Csakhogy a marxi tétel: Ahun a píz van, ott-előbb utóbb hatalomvágy is kél. Hogy is engedte volna ki a kezéből a politikai hatalmat.

A balti megoldás se lett volna roszz.. de a sok lettvolna.. lettvolna.. Lám, a köztársasági elnök is behebegősödött, amikor rá kellett ébrednie, hogy saját régi naivitűásának áldozata lett..
Most... itt mit tehetünk? Van a Szegény Feri féle módszer, röhögni az embereken, ezek a barmok ezt érdemlik, úgyis mindegy, legyen jó legalább nekünk.
Vagy romantikus az ember és még hisz valamiben...
De & ám a politika a romantika fogalmát sem ismeri...

Tokfalvi 2009.04.19. 14:41:05

magyar-magyar szótár
Jó, de ki az a hiteles, sokat megélt szakember _bármelyik_ pártban, akire _most_ rá mernéd bízni a titkosszolgálatok felügyeletét?

Kenguru
Laborc karrierje töretlen volt a Fidesz-kormány alatt, úgy is, mint a politikai ellenfeleket kedvtelve szívató adórendőrség egyik fejesének, pedig akkor is tudták róla ezt a Dzerzsinszkijt. Zavarta őket? Frászt. Azon a szinten gyakorlatilag mindenki volt moszkvai továbbképzésen. Most sem ez a bajuk vele.

magyar-magyar szótár 2009.04.20. 06:22:21

@Tokfalvi: Ezt nem értem. Miért kellene párthoz tartozónak felügyelnie. Azt nem akarom elhinni, hogy a testület legbelül húzna bárhová is "oldalilag".

Nem tudok mást kínálni itt , mint a vesszőparipámat, gyí betyár, monomániám.
Miszerint , ha lenne Civil Kontroll, akkor a 200-300 jó sajtómunkás most is képes lenne megoldani a helyzetet. Azonban mindenki, egytől-egyig korrupt gazember, aki él.
A kiccsibe is uganazt csinálja, amit a naccsibe, csak kicsibe, de az armaniöltnyös figura is kb azzal a technikával veszi le kilóra a sajtómunkást is, mint az állami bürökratát. Az izomtiboralakú bűnöző úgy veszi meg a dokit, ahogy a Táncsics Alapítvány a tudós szociológust. Lózungok, etwas. Kapok jutalomfalatot és egyből bepárásodik a szemem. O Csak szajkózni tudom: Mely illatos a kéz, ami nekem a jutalomfalatot adja, azonnal elkezdek emberi vonásokat fölfedezni benne. Nemrég olvastam Tatjana Tolsztaja Kssz!-ében ugyanazt, mint a Grüngens-történet- ződben...

>>Tuggyuk, amit tudunk, de a büdös ergyanépek nem tudhasák meg -világos, fijatalemberr?

Tokfalvi 2009.04.20. 08:28:31

@magyar-magyar szótár:
Nem húzásról van szó, hanem együtt-rezonálásról, de az tény. Már a régi állambiztonsági szolgálat is irányzatokra oszlott, pl. a "zsidó ávós" sztereotípiáját (kétségtelenül voltak ilyenek) nagyrészt a népi, illetve az -y-os belügyesek terjesztették el, hogy róluk ne legyen szó (ők voltak többen; eltűnődtél azon, hogy az üldözött ellenzéki néptanító honnan szerzett 87-ben az udvarára 300 fős _katonai_ sátrat?). Ha megnézed az eddigi titokminisztereket, vagy a régi állambiztonságból kerültek ki, vagy a Pártból (nem a zemeszpéből), de úgy, hogy a régi állambiztonságiak megetették velük a papit, miközben ők azt gondolták magukról, hogy húdenagy komcsifalók. És van, amikor nem lehet megállapítani. A legjobb, ha az illető sima pártember, aki tisztában van vele, hogy kikkel van dolga, és legalább van valami súlya. Nevezetesen Katona Béla, aki legalább megcsinálta a nemzetbiztonsági törvényt, ui. a 90 utáni első 3 miniszternek esze ágában se volt törvényes keretek között és parlamenti ellenőrzéssel levezényelni a váltást.

magyar-magyar szótár 2009.04.20. 09:02:08

@Tokfalvi: Már a wehrmacht-fazonban is utaltam erre.. azt hiszem , mi is eszmecseréztün erről. Gyűjteményemben pompás jelenetek vannak részegen hejjhittlereset játszó katonai üzemi átvevők [KÜM] -ről, akik józanon is zsidóztak.
Kinek a jó... Jó nekünk, hogy nem termett Putyinunk, még azon az áron is, hogy viszont sok kis Hodorovszkijunk viszont jócskán.

És jaj, kabaréjelenetek, mely sokan felejtették el, hogy a papi a kikereszt'név i-jét y-osította, sat.. sat...

Nem látom akkora jelentőségűnek az amatőr költő-néptanítót-t. Hogy ő titkosszolgálkodott volna ? Vagy segítségükkel? Akkor is már a profi politika több sávot nyitott, ez volt az egyik (a "refromkommunizmus meg a másik")

Voltak (valódi) reformerők a hadseregben is, és a katonai elhárításban is, a k'keméti ütiszobaelfoglalás pl "megmutatta" a MN gyönge pontjainak egyikét.
Ilyen módon azonban ( Kövér ill Szilvásy és Ficsor) -nem lett volna szabad engedni befolyni a politikát a 'Szolgálatba.
Ismétlem: A Ficsor-esetet még annál is veszélyesebbnek gondolom, mert ez még csak nem is pártügy (minthogy Ficsor nem A Párt, hanem Szegény Feri embere... persze Demeter sziveskedet a szájára venni a témát, ezzel aztán lehet is az asztal alá rúgdosni, hogy akkor nemszám, mert fidexxvádaskodás csupán.. ATTÓL, hogy Demeter IS szólt miatta, már meg is bocsátható...)

Tokfalvi 2009.04.20. 18:14:19

@magyar-magyar szótár:

Bocs, de fordítva van. Mitől lenne a törzsgárda pártsemleges? De nem úgy nem semleges, hogy a pártok gyarmatosították a szolgálatot, hanem fordítva: a szolgálat tekerte az ujja köré a Pártot. Az öreget is, a fiatalt is. Eddig két miniszterelnökkel nem sikerült, az egyik Horn volt, aki még a 80-as évekből rühellte a "profiknak" ezt az irányzatát, a másik érdekes módon Gyurcsány, akinek volt valami képe a befolyásukról, ne feszegessük, hogy honnan, és próbált valamit tenni ellene, meg is kapta a magáét.
Ahol egy "jobbos" Gálszécsy (nix magyarosítás, derék magyar úr) ajánlgatja Ficsor helyett pont Tóth Károlyt (a másik Tóthtal, az Andrással az égvilágon semmi baja nem volt), a Magyar Hírlap pedig _volt_ (ismétlem, _volt_) titkosszolgálati tábornokokra mint szakemberekre hivatkozik, hogy milyen egy zöldfülű ez a Ficsor, hogyan fog tárgyalni a CIA-val meg az oroszokkal (hát ahogy Kövér meg Demeter tárgyalt, és jobban, mint ahogy Pintér dr. beiskolázták az FBI-nál), ott azért valami vészcsengőnek meg kell szólalnia, hogy nem egészen az a bajuk vele, amit mondanak, akármilyen hangerővel mondják.

magyar-magyar szótár 2009.04.21. 05:13:27

@Tokfalvi: Ficsornál, ismétlem, nem az a gázos, hogy fog ő a szíjjájékokkal tárgyalni meg a kágébékkel. Számomra az a feltünő, hopgy egy ilyen, egyébként pompás témát adó baromarc ki tud maradni a szórásból. Ficsor jóformán csak az én monomániám, egyik kényesízlésű jógyereket sem zavarja, se Holdrabló komát, se tégedet, se Tóta W-t. Tóth Károly-t, mint mértékegységet alkalmazva Ficsor kb 100-as. Ugyanilyen érdekes a Laborc-nyilatkozat altatása és kétféle tálalása, pl az, hogy az indexnél vasárnap déli keltezésel jó mélyen le volt süllyesztve a görgetnivaló alsóficakjába és egészen más metszéssel8a nemzetközi vonatkozásokra...) Az is feltünő volt, de csak nekem, hogy a tévéfelvételeken, láthatóan, Ficsor szemhunyorgó vakuzással, kedveskedve egyenknt "köszöngetett" a jelenlévő elektronikussajtómunkáságtól. Alig ad Ficsor tevékenységéről valamit a Mindenhatoooo, viszont az is feltünő, hogy a lekomm' egységességében zavar van, nagyjából áéprilis elejéig a három nagy agymosoda 4,4 milás össznzetséggel kb ugyanúgy tálalt, most pedig különbségek vannak.
De témához:
Azt szereté csak a sajtómunkásság, hogy oly homogéntudattal valóak legyenek az emberek, mint "fideszesek" meg "komcsik" meg szadeszisták, meg a jelmezes bohócok [Acsar Gárgya] ..
Csakhogy az ember olyan fajta, ambivalens, érzelmileg és tudatilag is. Vegyes érzelmekkel teli.
Aszongya, ő komenyista embertípus, deközben , ha elkezdjük szálazni, akkor
max Petőfi Párt.
Pl az, hogy "fideszes önkormányzat" mit jelent, amikor a vén hülye pógármester nemhogy a veszprémi KISZ vezetőképzőt, de a foxi-maxit is elvégezte, és ezért ért a politikához, sokkal többet, mint mondjuk az, aki utoljára a gimiben ült végig valami politikai fejtágítót. Pl retorikát is tanítottak a pártiskolákon, és tud beszédet rögtönözni.

Szili Katalin fekete csipkekendővel a fején, ahogy kezet csókol II. János Pálnak. Szegény Ferinek még búcsúzóul sikerült az útból eltenni (mégis jobban járt, mint T.) ÁMDE mégis, mely elégedettséggel nézi, hogy Bajnai mint szopatja széjjel az agyát (vagyis Szegény Feri) a parlamentnek meg ennek a büdös ergyanépnek, mert megérdemli.

Ugyanilyenek a szakszolgálat politikai iszonylatai is. Van abban minden, méghozzá egy polcon, egymás mellett a hitlernekisacigányokkal kellett vóna kezdeni, meg lejaburzsújjokkal, fizessenekagazdagok, és hogy lehetne most olcsón svájcifrankhoz jutni.

Olyan ez, mint az én Brahms -hallgatásom, hogy már ugyan nem csavarom el a rádiót, tudnék valami szépet mondani őmellette, hogy Wagner sehová sem vezetett, sőt, továbbhaladván(másolatában) már a giccs (R.Strauss) és a jajfertelem. Meg izé.
Ez keserít el a netokrációban. Most csak beszélőviszonyunk kímélésre utalok a Sólyom-fikázásra, ez is szakszolgálat, mert azért vagy annyira jogban járatos, meg ismered azt, hogy a "Bokros-csomag"-ból, amiről beszélünk ("amit megértenek a büdösnépek") az a héjazat, és azért a tartalmi, a közmagyar számára értelmezhetetlenek nem alkotmányjogi kérdések, vagyishogy Sólyom nyakába varrni TODAY az egészet, az napiprammpramm. (személyesen én inkáb az értelmi-seggi balfácánság motívumait találom Sólyomban, mint a velejes gonoszságét...)

Ésígytovább, ésígytovább. Én is használtam pl Karsaira a Búzaégető époszi jelzőt, holott lehetne inkább Pelletégetőnek nevezni. Az emitt kőkonzervatív retro[grád] amott haladó.

És ez megint ismétlés, én ezt az egész katyvaszt nem az oldalisá metszésében látom, hanem vannak haladóak és retrográdok. A földhöz minél közelebb (pl a helyiönkormányzatokban) azért is voltak a napppolitikka meg az agymosók számára érthetetlen húzások, koalák stb-k, mertugye az életben egy dolog [volt] a MIÉP-frakció meg az SZDSZ frakció, de ez tagokból állt, emberbőlvalóakból, némelyikük egy tantestületben (az MSZP-frakció prominenseivel... is..) A pestitévések lerongyoltak a skandallumra, kisszines hír is lett a tűzvíz összefogás.
Az egy, hogy a politikairulettben mire tesz, meg egy más az élet és ilyesmi...

Nemrég politikai célból és megrendelésre, gondolom, közpénzből és valami nyomorult max 1034-es minta alapján faszául kisütötték, hogy az MSZP meg a FIDESZ törzsbázisa prefeferenciái szinte fedik egymást és egy félkönyéknyire onnan lefelé a Jobbikosok , az egyetlen haladógondolkodású szegmens a liberálisok átlós ellentétben odaföl, EGYENLŐ SZDSZ. Holott szerintem egy nagyrakás, több, mint 200000 lappangó régiSZDSZ-es érzelmű ember van.. máshol, azon a k'k-b' koordinátán.. ugyebár és habatorkán, hogy ez az "SZDSZ" nevű kriptokoalapartner ugyan mija lufasztú is liberális?

A szakszolghálatnak, ha van is esetleg valami után nosztalgiája, azok a láb-és nyélonfüggönyszagú unalma délutánok, amikor a céges [AK-s Lada]1600-assal leszaladt a Balcsira vagy 'Szalókra. A Nyugalom.

Tokfalvi 2009.04.21. 09:01:16

@magyar-magyar szótár:
A nagyobbik felére: nem smúzból, de semmi vita köztünk. Én ugyanezt úgy szoktam mondani, hogy csak baloldali pártok vannak. Még Sólyomnál is: dehogy gonosz, hanem bizony egy értelmiségi szuperbalfácán, és nem is annyira ő maga kártékony mint balfácán (bár még érdekeseket láthatunk tőle), hanem a balfácánság kultusza, amit a hívei művelnek, és amit ő is hóttkomolyan vesz. Csak ennyi.

Ficsor: mért ne szálltak volna rá? Dehogynem. A szocik az utolsó pillanatig nem akarták, a Fidesz nem akarta, a szadi se akarta. Szokás szerint a kulcs, az x az egyenletben az, amiről senki sem beszél.
Miről szól most, ebben a pillanatban a titokminiszter posztja? A mágnesszalagokról. A szociknak nem érdeke az ügynök/iratnyilvánosság, a Fidesznek sem. BB kormányszóvivő is azt a csacskaságot mondta, hogy hát Tóth András is kabinetfőnök volt, gondosan kerülve a kérdést, hogy miben különbözik Ficsor Tóth Andrástól. A szadinak viszont ez nem egyszerűen az egyik fő témája volt 20 éven át, hanem a lelke. Akkor kezdett megsavanyodni, amikor egy részeg éjszakán úgy döntöttek, hogy Medgyessynek na, mégse kéne mennie. Most pedig nem ők szedik elő a majdnem 20 éven át titkolt, letagadott nyilvántartást, hanem a gyűlölt Gyurcsány és a még gyűlöltebb Szilvásy. Ezért amikor kijött a Kenedi- jelentés (amiről a "jobboldali" sajtó jó előre besulykolta, hogy csakis a szadi érdekét szolgálja), a szadi másfél hónapon át síri csendben maradt, aztán az éleseszű Gulyás (Fodor Gábor magyar hangja) egyik napról a másikra elkezdett pattogni, hogy akkor a rohattkormány mér nem többet és mér nem gyorsabban. Ha erre a kormány pontosan azt csinálta meg, és gyorsan, akkor Gulyás elhallgatott pár hétre, aztán megint rákezdte, és így tovább, hogy legalább úgy látsszon, hogy a szadinak valami része van a dologban, és harcol az Elnyomó ellen. (Ez egyébként nem más, mint a "rendszerváltás" mint magyar unikum belső szerkezete.)
Ficsor ellen az ifjúkonzervatívok is gyakorlatilag azt tudták felhozni, hogy nem teccik a pofája, és ezt variálták rém szellemesen, sokat. Az az érv, hogy "nincs szakmai tapasztalata", Magyarországon azt jelenti, hogy "az állambiztonsági brancsnak még nem volt ideje, hogy kellően megrontsa".
Érdekes, hogy Demeternek nem a fiatalság ellen volt főleg kifogása (ismeri ő a dürgést, de még mennyire), hanem: "arról faggatta Ficsort, milyen a viszonya Gyurcsány Ferenccel, szakértő-e vagy pártkatona, milyen üzleti érdekeltségei vannak, és tagja-e a szcientológiai egyháznak". Fordítok. [:)]
Az első két kérdés: állítás. Ficsor természetesen Gyurcsány bábja, előretolt éke (viszont ez most, ebben az egy esetben egyáltalán nem baj), és természetesen pártkatona, ahogy Demeter is pártkatonaként (Űsőt neofita pártkatonaként) lett turulosító titokminiszter.
A második két kérdés meg azt jelzi, hogy Ficsorról, főleg a fiatalsága miatt, még nincsenek aktáik (ez nagyon komoly érv a jelölése mellett). Értelem szerint nincs kádári belügyes háttere sem (ez csak akkor probléma, ha az illetővel nem tudnak együttműködni, mint Tóth Andrással.) És ezért egyenesben tőle kérdezik meg, nem tud-e valami lejáratót maga ellen. Ha valami roppant firnyákosságot feltételeznél a brancsról és fideszes megrendelőiről, itt a példa, hogy fenét, tényleg _ennyire_ egyszerűek.
Most nem azt mondom, hogy az ügynök/iratnyilvánosságtól minden megváltozna, és a kompromittált közszereplők simán elsunnyognának. (Kívánságra elmondom Orbán "A" kartonjának történetét, teljesen nyilvános.) De legalább enyhülne ez a mérgező hazugságkultúra, ami van, meg a tényleges összeesküvést nehezebben lehetne gyagyás összeesküvés-elméletekkel helyettesíteni a köz tudatában, meg elfödni.
süti beállítások módosítása