Most, hogy megint súlyos tévedésbe esünk A [Gyurcsány] Párt agitációs –propaganda sugallatainak köszönhetően , miszerint azok a zajjassok a maszopban, akik megbuktatták Szegény Ferit Aki Annyi Jót Akart Reformokat, azok hálótrikós, büdös lábú, sörszagot lehelő taplóbunkók, ideje visszapillantani

Illetékes Elvtársak egy korabeli karikatúráról -az inzert-blog-pont-hu -ról lopott kép

Illetékes Elvtárs –ra egy kicsit. Ugyanis ő pedig derék „Rencervátó Értelmi Seggjeink” [ Felnőtt Bácsik ] fejében keltett tévképzetet. Az Ellenzéki Kerekasztal tagjai, amidőn leültek az MSZMP majd az MSZP illetékes elvtársaival tárgyalni, abban a szörnyű tévhitben gőzölődtek kóros tudati felsőbbrendűségérzésben, hogy vuuu, haaajjj! ők aztán de olvasottak, hűdeműveltek, bezzeg a büdösbunkaja tapló eltássak, azok!

A "reformkormányzás" alatt ugyebár Az állam, mint olyan leépítése, szakszerű megkisebbítése és racionalizálása folyt volna -miközben az illetékesek lábgombamód szaporodtak. Soha nem volt még annyi illetékes Magyarországon, mint ma. Egy távoztának lábanyomában ezer illetékes kélt. Ugyebár "reform" címén az önkormányzatokra terveznek csapást mérni úgy, hogy majd a büdös ellenség a balhét a lakosságnál elviszi. Ennek megfelelően a megyei struktúra mellé párhuzamosan egy régis hálózatot is kiépítetek. APEH-regionális igazgatóságok, VPOP stb-stb. Senki nem is képes eligazodni, mikor ki-melyik hatóság az illetékes -ehhez újabb illetékesekre lett szülkség. Mint a bürokrácia szócikkemben említettem, a minisztériumi struktúra lebontása is így történt: Szetey-típusú Rt-kbe szervezték ki a bürökrata hadat s állami megbízásokból tartják el őket továbbra is. De ilyenek akár a "magánszférikus"-nak hoaxált Daróczi Dávid -típusú "tanácsadó" Bt-k vagy az Ezüst (vagy milyen) Hajó típusú kft-k, detto. Arra nem lesz pénz, hogy a megyei önkormányzatoknak leosztott állami feladatokban foglalkoztatott , megyénkénti 3000-4000-5000 embert átvegyék, de a régiós hivatalokban máris 1000 ember áll (ül, tesped, únja halálra magát...) készen három megye összesen nettó 800 közig' dógozójának árnyéksávjában...

Koltai művészúr még mindig frenetikusan alakítja az Illetékes Elvtárs-at, pedig már régen Tóta Bér Mackó az illetékes mindenben. Ha időszerű akarsz lenni A Párt ideológiai csapásirányaiban, olvasd Tóta W-t .

Közéletünk gennytava egyre fortyog, és a netokratív szemlélet az előresietésben ugyebár máris eltemette a demokráciát. (Szegény Feri egyik fő célja a Forint ellenes spekuláció, az Euro-övezethez való csatlakozásnak a lehetetlen határán túli kitolása mellett a demokratikus intézményrendszer formálissá [= könnyed bohóctréf’] tétele volt: Mindenki ajjjass fidesznyik [kriptofideszes ügynökök: Köztársasági Elnök. ÁSZ-elnök stb-stb] , aki az alkotmány vagy a demokratikus intézményrendszer felől nézvést bármelytémában Szegény Feri&Co.-t bírálni merészeli…)

Netokratív előresietés: Tíz nappal Húsvét előtt édes nyuszis bejegyzések tűnnek föl a blogoszférában.

Az un '"szocializmus-ban alapvetően kétfajta politikia humor volt. A Rákosi-korszakban az építő, előrevivő rendszerkritika, a múltcsökevényeinek, a retrográdoknak a bírálata (a mai index-pont-hu vagy Tóta W féle rendszerbírálati analógiákhoz hasonlóak, vannak a jók, meg a rosszak, a rosszak rosszak, a jók jók, a népek büdösek, de ha fejlődik az öntudatuk, akkor illatosak, büdöskulákokkal szemben vidám, egészségesfogsorú fejek, bikanyakak, munkásmellykaskák düllyedek, és a tanító bácsi [retrográd elhajló értelmiség] bűntudattal áll az előtte nagyterpeszben mosolygósan ülő munkás előtt -a teremben a kisiskolások együttérző derültsége mellett, aki a bizonyítványát adja ki [Ludas Matyi címlap 1951.]) . Kádárék ehhez az időszakhoz képest digitális technikát fejlesztettek ki, központi gyártású és támogatott feltáró-kritikai jellegű humort használtak a társadalmi feszültségek lefúvószelepeként.

Amíg a hülyének nézett ergyanép jókat röhögött a szalonnáshangú Illetékes Elvtárs -on, addig szépen csöndben a "reformkommunisták" megszabadulhattak a marxizmustól anélkül, hogy a hatalmukat elveszítették volna. Az MSZP egyetlen pillanatra nem szűnt meg a leggazdagabb pártként, eszmeileg java értemiségünket a kebelén tartva vezető ideológiai konglomerátum maradni, miközben a nép az Illetékes Elvtárs irányában belső konkurrenseiket, a konzervatívabb szocialistákat ("kommenyistákat", a Thürmer-féle MSZMP-t) piszkálta ki a hatalomból. 1994-re már a visszaaszocializmusba akaródzók nosztalgiájára apellálva nyomult a kampányban az MSZP -míg az "Illetékes Elévtársak"-nak ugyenerre a nosztalgiára direktben játszva nem sikerült eredményt elérniük, még a parlamentbe se kerültek be. AZ MSZP 20 éves fennálása alatt mindig a legmodernebb politikai marketinget művelte, a legtöbb pénze volt sajtómunkások kilóra levételére, ehhez formális és burkolt szervezetei, alapítványai stb. Amíg Szegény Feri-vel törököt nem fogtak, aki mégmodernebb politmarketinget művelt és a piacvezető médiumok sajtómunkásait tudta megvenni kilóra... A Szegény Feri most leváltotta az MSZP-t és az lehet az egyetlen reményük, hogy a párt kebelében marad, ha odaadják neki a viszonylag zsíros falatnak számító Táncsics Alapítványt, aminek éves 500 milliós állami apanázsa Szegény Ferinek reggelire, félfogára sem elég, úgyhogy meglehetősen naív ez a remény. Szegény Feri politmarketingje felfoghatatlanul bonyolult a netisztikus síklogika szerint: Hát hogy a jóffrancba lehet az, hogy Szegény Feri sajátgyártású minuszosokban "kritizáltatja" magát, amikor pedig ez a trükk már jóformán Komlós János idejében ('70-es évek eleje) unalmas volt... Ám a régi viccek is eldhatóak újszülötteknek... Szegény Feri főnyalógépeinek azért kell időnként "bírálniuk" is a főnököt, hogy index-pont-hu-szerűségben a semlegesség, politikai elfogulatlanság látszatát kelthessék...

http://www.magyarszinhaz.hu/data/cikk/4/30397/2.jpg

A lényegében építő rendszerkritikát sem Tóta W vagy Uj Péter találta föl, de Kovács Pistinek is volt előképe. (a képen Komlós János egy jelenetében)

 

 

 

 

 

http://www.ujkonyvpiac.hu/images/ujkonyvek/bereczRGB.jpgHa a legtahóbbnak tévesztett Illetékes Elvtársak között tallózom, feltétlenül Berecz Jánost kell megemlítenem, aki bajusznövesztéssel igyekezett ráerősíteni a jellegzetesen hoaxális tévképzetre. Mert egyébként és civilben az Illetékes Elvtársaknak olyan könyvtára volt, amiről értelmiseggjeink majd a politikai karrierjükön szerzett vagyonuk teljében mertek álmodni, az elvtársaknak a korban még kuriozivnak számító nyugati bio-pamutzoknijuk is volt, erdélyi menekült háztartási alkalmazottal mosatták lábacskáikat ( mit Bio-Fußkörperöl). Berecz például legálisan, mint feleségét dugogatta a korszaknak a „ rencervátás évei” -ben már hervadásnak induló szexuális szimbólumát Sáfár Anikót, és így tovább. 

Horn Gyula lehet, hogy egy betű Bibót nem olvasott, de a politika művészetét hat éven át hallgatta a harkovi főiskolán, tudott profi módon piát vedelni (diplomáciai rész-kiképzés) és el tudta magát adni, mint Vasfüggöny Elnyíró , holott rajta kívül még elsőkörben huszonnégyen, belsőkörben is heten döntöttek a határnyitásról 1989-ben.

 

 


Sáfár Anikó bájos kis gidakorában a Harlekin és szerelmese c. filmben (1966) napopztatja édes popsiját

 

Ma talán az elharapózó retrohoaxális divat miatt is, az MSZP volt téeszelenök, jelenleg Vidéki Klimaxos Tanárnő -tagozatát igyekeznek büdös barna nejlonzoknis bunkók-ként beállítani. Haladó Értelmiseggjeink bús üledékei ma a blogoszférában tevékenykednek és az „előénekesként” alkalmazott bérbloggereket kopírozva hintik a szörnyű tévedést arról, hogy az MSZP tele retrográd barommal, akik nélkül Szegény Feri lehet, megcsinálta volna a reformokat. (Az persze, a szikkasztóan szaharisztikus politikai analfabétizmus miatt senkinek eszébe nem jut: Szegény Ferinek arra volt esze, hogy a mindig csak a következő hét, max két hónap megnyeréséig tartó taktikai elképzeléseibe az A, B és C tervek mellé még E, F, G és H terveket is kidolgoztasson a kellékekkel, úgymint provokációk, "molotovkoktélos merényletek" , viszont a lényegében ötletalapú [brainstroming] kormányzásban a nyomorult TB-reformhoz összesen egyetlen-egyke kis ötletke vérizzadódott ki a gépezetből, és az is megbukott 2007. június 25-én. )

Uj Péter a tiszai vízkormányzásban volt annyira illetékes 1999-2001-ben, hogy na, hűdetuttamán!

Az MSZP-sek lebüdösbunkózása most Szegény Feri & Co. érdekeit szolgálja, lényegében ugyanaz a kommunikációs trükk ismétlődik meg, mint az Illetékes Elvtárs piacradobásaokr. URH (u, de röhögünk) Dr Kiss Péteren meg a maszop retrográdjain, miközben szépen csöndben emitt megint jól beszopatnak bennünket.

http://pic.nyugat.hu:8080/NyugatBigPicture/90443.jpgNemrég még a "téeszelnöktagozat" fejeként hoaxálták

Ha végignézünk pl az MSZP ifjúsági élecsapatának tablóján a múlt század '80-as éveiben, akkor a sajtó-propaganda szekcióból rögtön Lendvai Ildikóval kezdhetjük, akinek akkora cipőgyűjteménye volt már a szocialista hiánygazdálkodás alkonyán is, hogy esélyt nem adott a lábizzadságfaló [helyesen: tejsavfaló -a szerk. megj.] gombáknak a lábszagot jellemző molekulák képzésére. (Mosolygó Ildi az APO-nál a KISZ sajtóügyeiért is illetékes volt.) A legkorábban a KISZ-ben legalizálódtak a reformkommunista elképzelések, az Oldott Kéve minden eleme egyenlő volt a Modern Haladó Baloldal virágával. A KISZ-vagyon széjjelszereléséhez különböző baloldali ifjúsági társulásokat alapítottak, egynek a neve ugyanez volt, főnöke Dr Kiss Péter -ma társadalompolitikai ügyekben illetékes miniszterelnökhelyettes.

http://www.dunatv.hu/data/cms426960/havas_szofia211.jpgHavas Szófia -Vidéki Tanárnő Tagozat -énekkar

Ha heraldikailag elemezzük az MSZP-logót, rájöhetünk, hogy ez lett volna eredetileg is a jövőképe az MSZP-nek, miszerint a sok hülye & amataőr politikai pártocskát egymással felszámoltatja és lesakkozza a tábláról, aztán majd a pártrózsa minden irányába jóformán adnak ők társaságokat a haladóbaloldaliszociáldemokratáktól az Új Liberális-okig. (Szegény Feri új pártja valamiféle liberális nevű lehet...)

Egy "kőkonzervatív"-an baloldaliaskodó MSZP meg egy Új Liberálisok [Szegény Feri & Co.] együttesen több szavazatot tudhat majd kaszálni a hátrébb tolt, tehát propagandailag megfelelőbben előkészíthető választásokon, mint az eddigi MSZP. Az már csak fokozhatja a száraz és tiszta érzést, ha esetleg egy tündéri kis szocdempárt is indulna a választásokon. Aztán már csak koalaképesség kérdése az egész...

Dr Kapolyi, a legtöbbet adózó, tehát elavult szocialista maszekban szocdempárt tulajdonos is, a "reformokat" bíráló, de nem téeszelnök szegmenst halászta el az MSZP-től egy -másfél éve... Ja, a téeszelnökök a valóságban, ez mókás: Szegény Feri leghűbb emberei, akik szívből és igazán szeretik őt, [ex]téeszelnökök. Azonban a netalapú agymosók tudják is, hogy mi az a téeszelnök, pláne, ha fej-ükként dr Kiss Pétert hoaxálták! A netokratív politikai hoaxálásnak a tótawériánus módszertanában egy dolog a tény, legfontosabb a kenyés, amit kenyünk, abból majd csak ragad is, ugyebár -vö. fikázás... (kieg.: Bár mostanában valami offshore-izáláson buktázott Kapolyi, úgyhogy csak tanult valamit A Pártban az öreg...)

Senki nem tehet akkora szivességet Szegény Feri új pártjának, minthogy búcsúztatja is Szegény Ferit, beeszi, hogy máma letűnt a politikai életből, meg még komcsizza is Bajnait. Úgy tűnik, hogy a jóoldali, megfelelően nyaló blogereknek nem is kell erőlködniük, hiszen az un "konzervatív" blogerrek önként és dalolva sietnek támogatni Szegény Feri-ék kommunikációs csapásirányait... Nincs is szükség ott agitproppo nyalóbrigádokra, ahol ilyen ostoba és önellenható ellenzéki sajtó van.
Az embernek néha az a sanda gyanúja támad, hogy a Magyar Hirlapot vagy a Konzervatórium blogot az index bérbloggerei szerkesztik maszekban, paródia gyanánt.

stílusidézet: á Matula Pont Hu & Tóta -destillated Air of Trefort High' WC: Bajnai Gordon Szegény Ferivel az Új Nemzedék, majd az Unió a Demokratikus Szocializmusért c. társaságot alapította meg. Bajnai már 1987-ben, 19 évesen fegyvert fogott a Régi Rendszer ellen: a menzabojkott élére állva alig 3 évvel maradt le Oleg Kosevoj mögött az innovációban. (Oleg Kosevoj 16 éves korában vált mártírrá a Nagy Honvédő Háborúban.)

http://molodguard.narod.ru/08_01_00.jpg
Orosz fiú Oleg Kosevoj szerepére készül:

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr31063596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.14. 07:51:39

most nemazért, de mintha feri rajongói pont a retrográd nénikből kerülnének ki...
az az internacionálés pörgés meg direkt égő volt már a második bejegyzés után is, hogy mindenki arról és csak arról volt képes billentyűzetet koptatni, hogy néddmán, ott vannak a komcsik, öltönynyakkendő-kiskosztümben száz+ kilós nagyhasú emberek éneklik, hogy felfel te éhes proletár (azt reggeliztek ugyanis, és épp kikivánkozott belőlük a félig emésztett tápérték, ezzel próbálták lefojtani - és itt meg is állhattunk volna, de neeeem).

magyar-magyar szótár 2009.04.14. 08:24:00

@bs395: Ja, ja, ezt mondom, hogy a Retrográd Nénik rajonganak -ámde az agitprop éppen ennek ellenkezőjét hoaxálja!
Persze szieskedik ehhez "belejátszani" a képbe Kiss Péter bá' is...

magyar-magyar szótár 2009.04.14. 08:25:22

A föl-föl te éhespóletárr volt a legegyszerűbb: már nyílnak a szélrózsa mindenirányába jóformán meg.. ugye.
Havas szakszerűen lemérte, mire számíthat: szerintem parlamenti küszöb necesen bejön:

budai zöld 2009.04.14. 14:18:31

Azon méláztam, hogy nem lehet, hogy azért müködik ennyire eredményesen pontugyanaz a kádári sorokköztolvasós-megvezetös pártpropaganda indexes/internetes változata, mert
1. a célcsoport zöme még nem volt annyira eszénél a kádárkorban, vagy a külsöségek annyira mások voltak, hogy felismerje, hogy ez pontosan ugyanaz befolyásolási technika, mint a késöszocban a Hofi, Moldova meg a párttitkártól hallott rendszerbíráló viccek
2. a hagyományos újságok lementek fanzine szintre, direktben, bután pontosan azt nyomják, amit a szük olvasórétegük vár. Emellett naná, hogy független-elfogulatlannak tünik a necc. Ha a tv2-t és a HVG-t mértékadó-függetlennek ítéli a többség, akkor az indexet hogyne.

Amúgy meg legyünk hálásak az indexnek, hogy az elmúlt 1-2 évben talán elöször társadalmilag elfogadottá tette a vonalas-balostól eltérö nézetek nyilvános vállalását. (Persze, mert a Feri mellett már nehéz lett volna olyan népszavás oldschool módon kiállni, meg máris látszik, hogy rendezödnek a kommunikációs sorok a 'versenyszférából jött szakértö' mellett.)

budai zöld 2009.04.14. 14:28:53

Szerkesztöúr drága, egy dolgot nem értek, és nem biztos, hogy azért, mert szóképekböl tanultam olvasni.
Miért szivesség a Gordon komcsizása?
Én inkább azt vettem észre, hogy milyen nagy erökkel nyomják, hogy ö egy igazi rendszerváltásutánigenerációs, versenyszférából jövö, piackonform, dinamikus és sikerorientált személyiség. Éshogyhát milyen nehéz lesz neki ennyire versenyszférikus létére maszoposokkal dolgozni.
És arról nem nagyon hallani, hogy ö is igazi rendszerváltás elötti figura, aki különbözö spontánprivatizációs pártközeli cégek vezetöségeiben szerezte a gazdasági/vezetöi tapasztalatát, amit azért kissé erös leversenyszférázni.
Szóval kérdésem összefoglalva: mostakkor akkor hogyis van ez?

Kenguru 2009.04.14. 16:50:17

Nagyon el vagytok ti tevedve szerintem.
Egyreszt a magyar valasztopolgarok hany szazaleka olvassa a Nepszabadsagot/Magyar Hirlapot/magyar nemzetet/nemszavat stb?

Elmondom, nagyon kicsi.
Es hany szazalek van aki ezek kozul nem tudja pontosan hogy kire fog(azaz kire biztos nem fog) szavazni?
Na az meg kevesebb.

Ezek ugyanis nem velemnyformalo mediumok, ugyanis mar eleve olyan velmenyt szolgaltatnak amit az olvasoi kozeg elvar toluk.

Az index/origo olvasottsaga is marginalis(az egesz populaciot nezve) nem beszelve a reakciorol meg a konzirol.

Az atlag magyar legfeljebb Blikket olvas meg teszkokatalogust.
Az aprobetust abban sem.

Meg a oszodi beszed kipattyanasa elott, Gy. ferenc es baratai tartottak a barati ujsagirokontingens szamara egy ki szeanszot.
Ott a barati tollforgatok felvetettek hogy miert nem osztatank meg veluk tobbet a tervekbol.

Erre ferencunk felpaprikazva jol kiosztaotta oket:
Senki nem olvassa az ujsagokat amikat irnak, csak azert van meg mibol elniuk mert az mszp ad nekik penzt.
Ha o akar valamit a Neppel kozolni, akkor majd a Blikkben teszi.

Az ugyanis a legolvasottabb napilap.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.15. 03:08:26

@Kenguru:
a sajtó feladata a mintavételezés, megtudni a reakciókat, mielőtt hivatalosan is kiadnák az állásfoglalást.
szivárogtatás forever!
ha nézed már a blikk is politikával kezd foglalkozni.

magyar-magyar szótár 2009.04.15. 04:30:20

@budai zöld: Így van. Sőt, az a gyanum, hogy belső használatra nem nyomorult 1034-es -sőt, 500-as lekérdezések eredményeit használják föl, hanem pontosabb merítésekét.

Annyira nem lennék hálás az index-nek. Ezt a trükköt is, 40 éve kipróbálták már. Díszgrófok a művészeti életben, 2nálunk minden virág nyílik" ill "nyílhat". Teret aad az index "ellenzéki"meg "jobbos" véleményeknek, ezért a Felnőtt Bácsik maradibb része haragszik is rájuk. Azonban nézd meg, hogy nyomatják Tóta W-t. Aki megfelel az aktuális agitprop line-nak, annak a "blogbejegyzése" (pénzért szakszerűen az APO iránymutatásai szerint készült publéicisztika" az a lehető legtöbb időt tölti fent. Az igazság akkor derülhetne ki, ha a katogásszmot elenőrizzük.
Most az index finomított egy kicsit. A Stormy Monday [2008. március 10.] reggelétől 3 héten át volt fönt Tóta gyalázatos & nyalinger bejegyzése zsinórban a régivágású blog-pont-hu címlapon. Ha a kattintásokat tetehetnénk mérlegre (vö. kattogásmarketing) lehetNE látni, hogy mi az, amit nyomatnak. Tokfalvi Sólyom-fikázása pl többször visszatért, részleteiben, nagy ismétlőkörökben.
A "jobbos" blogbejegyzések csak dekorációnak kellenek: Az általad említett jóindulatúan naív, mert azt a kort már nem megélt jógyekerekek a netokrácia illúzióját megvalósulni látják abban, hogy az "alternatívok" is "teret kaphatnak".
Ez bonyodalmas téma.
De nézük csak kommunikációtudományos szempontból a tegnapi csüheizmust. Míg a Bajnai-féle kutyakomédia nyugalom, a jövő, a jövőkép, addig az "ellenzéki" abajgás a tüntetés, rendetlenség, anarchia üzenete, mindenki undorodik már az utcai jelenetektől, Itt Csili CSala bá' pálcája segíthetett volna, ha piri-a-parádé, elgarázsolom a helyszínről a sok önellenhatóan ostoba ellenzékit, akkor is marad a terepen kb 200-300 provokatőr, akik gondoskodnak a jólfilmezhetőp jelenetekről. És még vagy 3 tucat hajléktalan/alkoholistaforma, akiknek a balhé a lényeg... (Fogatlan Szőrsapós néni kateg')

De ha (visszakanyarodva a témához) az én bejegyzéseimnek a címlaprakerülésért nézem, az "ütősebbek" nem kerülnek föl, de pl a múltkor nem néztem át egy előre földobott vázlatot, nenne maradt kb 20 elütés, hiba, na, az igen.

A kollégiumban is így ment ez, szecskakoromban nagy volt a pofám, az igazgató benyomott a DT-választásba, persze egy takony elsőst nem választottak meg, s aztán "szembesíthetett" ezzel a ténnyel, hogy lám-lám, nem kaptam meg a szükséges szavazatot és a haverjaim se szavaztak rám... Ez politikaűvészet, és a mai net-jógyerekek tökhülyék a politikához.
Míg Uj Péter élharcosa a netes kommunikációnak, ezt mindi elfelejtik, hogy már az egyetemen, és még akkor agyalt ezen a kommunikációs formán, amikor Magyarországon hivatalos netkapcsolat nem is volt... Alig győztem zokogó Felnőtt Bácsi jóismerősömet megvígasztalni, bízzon A Péter-ben, jógyerek az, csak ilyen piszkos munkát kapott. Ez a modern élet...

Kenguru 2009.04.16. 12:17:48

Aki meg csak arra kattint ami az Index cimlapon megjelenik, az meg is erdemli.

Amikor nagyon sok bulvar kezdett megjelenni a fentebbi cimlapon, megkerdeztem egy index dolgozot hogy ezt igy most hogy.
Aszonta: " nem kell minden pinara rakattintani"

A te blogat is elbookmarkoltam, osz onnan kattintom, nem holmi bloghu fooldalrol amit speciel eletemben nem lattam.

A TotaW meg mar lejart lemez.
Regen friss hangzak szamitott ez az agrssziv megmondogyerekseg.
Mamar minden bokorban ezer ilyen van, es nemeliknek nagyobb szazalekban van igaza minta Totanak.

Mert ugynis ez a stil addig poen, amig az emberek egy resze egyetert vele, vagy van kedve vele vitatkozni.

Mostanaban az arpad mar messze nem azt irja amit az emberek olvasni szeretnenek, raadasul a hobbivitatkozok lehetoseget is elvette.

süti beállítások módosítása