leisztingerizálás - vállalat lenyúlásos spekulalista széjjelfosztogatása és lerablása. A spekulalista eljárások modern, bár földrajzilag korlátozott módszere. Ugyanis az Egyesült Államokban ezt a technikát bennfentes kereskedésnek nevezik, és az ebben gyanús illetőt az FBI kutyaláncon vezeti ki a parkettről. Ill a szabad és demokratikus sajtó feltárja a felső vezetéshez kapcsolódó szoros szálait s ebbe még a kormánykörök-béli jóbarátai is belebuknak. Elmaradott harmadikvilágbéli  fejlődő országokban, banánköztársaságokban és posztszocialista, kamarillisztikus kormányzásban azonban a legkellemesebb umbulda, bár időnként le kell osztani a zséből. (Vesd össze azzal, hogy a MOL-pakett vásárló Szurgutnyeftegaz-ról az egyik moszkbvai elemző, mint pénzmosodáról tesz elmítést, magát az ügyletett szürke maffiapénzek legalizálásaként ábrázolja, más elemzők szerint viszont a cégvezető Putyin strómanja [itt: leisztingere -a szerk megj.]  , és Putyin részesedése a cégben 37%. Óvatos elemzők, akik nem akarják azt, hogy házukban a liftben az agyvelejük beterítse a fülkét, egyszerűen kremlközelinek eufemizálják a Szurgutnyeftegaz tulajdonosát.)

A leisztingerelést a gazdasági szaksajtó igyekszik a lehető legbonyolultabban ábrázolni és összemosni hagyományos, elavultkapitalista tranzakciókkal. (Tanítanivaló ebben a módszerben a Figyelőnek Csányi Sándort Leisztingerrel összemaszatoló cikke...)

Az igen primitív képlet a következő:

A leisztinger-típusú kapitalista kamarillai-és banki kapcsolatai útján, mondjuk egy keddi napon délelőtt telefont kap arról, hogy majd szerdán a lenyúlásra tervbevett nemzeti nagyvállalat egy kisebb tartozására inkasszót nyújt be a bank. Kapcsolattartásra vagy kilóra vásárol korrupt banki tisztviselőket, vagy a haverja szól le a kamarillá-tól. Második lépésben a bank akkora idióta lesz, hogy a nagyvállalat tartozását eladja a leisztingerkedőnek, aki ezáltal többségitulajdont szerez a cégben, azonnal kiveszi a kaszából, amit talál, minden mozdíthatót elad. Szerintem az egészben ez a motívum a legérdekesebb, hogy mitől lesz a banki menedzsment akkora nagy marha, hogy egy rövidlejáratú likviditási probléma miatt az aranytojást tojó tyúkját eladja fityingekért egy spekulánsnak, aki országosan hirhedt arról, hogy elsősorban vesz és ragad és nem pedig működtet és stratégiai üzlettervet kovácsol, hanem a maradék rész, amihez se kedve, se embere, se üzletistratégiája, mondjuk az összérték 80%-a ott rohadhat. 

A leányvállalatokat a spekuláns értékesíti, és ha kiderül, hogy azokra szükség lett volna az alapanyagellátásban, mert különben a vállalat megrokkan, akkor keres egy baromarcú elavultkapitalistát, akikre, mint Bankos Raóccsi Söffőr Lujóbára, rászól, hogy ha még akarja látni a nemzeti vállalatot, jobb, ha máma megveszi, mert holnapra eltűnik a piacról. Ekkor a hazaffyass sújtássos barom   gyorsan megveszi ezt a vállalatot, valamivel több pénzért, amennyiért a leisztingerkedő hozzájutott,   és amint ez a hülye elavultkapitalisták szokása, tíz éves stratégiai terv (frenetikus nevetés, füttyögés, lábdobogás) keretében kitűzi azt a határnapot, amikortól már majd profitot is termel neki a cég (káosz, sikoly, tumultóz' jelenetek, röhögés beszarás-és  összepisilésig).

Önmagában csupán a leisztingerkedés névadójának tevékenységéből adódó pusztítás kiszázalékolható a nemzeti összvagyonból. Ahhoz, hogy egy leisztinger típusú spekulalistának 77milliárd látható és 400 milliárd láthatatlan vagyona legyen, legalább 2000 milliárd összértékű nemzeti összvagyonelemet kell lerohasztani- és nyúlni. (Buffalobilltechnika: 10font púp-részért leölni az egész bölényt, a többit hagyni ottrohadni... Autótolvajok is alkalmazzák, egy egész autót ellopnak a légzsákszettért, ezt azt kiszerelnek még, a többit összevágják a vasba) 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/36/1987BMW520i.jpg/250px-1987BMW520i.jpgJa, a Lujóbá. Szóval Lujóbá már évek óta nézdegéli az ötös bömöst Bankos Raóccsi alatt, már a csicskák is lelakták, bontásra érett, ebben vitték a leselejtezett  áru -t elásni a kiserdőbe, a forgalomból kitiltották, amikor Raóccsi megáll az úton átbaktató Lujó bá mellet:

"Öreg, haónap vitetem a vasba a bömöst, ha még érdekel, leteszel száz rúgót és a tiéd!"

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr391036921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tokfalvi 2009.04.06. 08:14:43

Semmi eredeti.

1. kft-tag: A ...feldolgozót ki kell vinni a városon kívülre. Székház kell a cégnek ...ban.
2. kft-tag: Nagyon egyetértek ezzel!
1. kft-tag: X. [polgármester] tud nekünk segíteni, ehhez is politikai döntés kell, minket ismernek, ezért "paravánvásárlás" kell. Én az esetleges vásárlásokat egy külföldi jogi személy nevén akarom bonyolítani. ... Bethlen Gábor u. 5. lenne a megfelelő.
2. kft-tag: ÁPV Rt. tulajdon, 5 millió a könyv szerinti érték. Y. [vezérigazgató] a kereskedőháznak szeretné megszerezni.
1. kft-tag: Kell az a ház!
3. kft-tag férje mint házigazda, megfigyelő és miniszterelnök: Mikor csináljuk a ...ászatot, mennyibe kerül, ki építi? Ezt a választások előtt nem lehet megcsinálni. A ...kutatót nem lehet külön kihozni, óriási botrány lenne belőle. Ha szétszedjük az egészet, akkor ki lehet hozni a kutatót. 2002 után lesz aktuális.

magyar-magyar szótár 2009.04.06. 08:32:09

@Tokfalvi: Jó, hát ilyet én is tudok, ez ráadásul csak mórickaábrándozás volt. Ilyen jelenetek egy bizonyos MÉRET alatt tömegesek voltak.
Ez az a műfaj, amit még az átlagolvasó megért.
Én jobbszeretném azt a párbeszédet olvasni, ami "felügyelőbizottsági szint"
és ahol pl nem azt mondják a Bábolna Rt-re, hogy szenttehén, hanem azt, hogy "kapdszéjjel"

Ez az gész szőlőbányaügy: Fogj egy papírt s karcold föl a volument. Megvan? Akkor rajzold mellé a Pick buffalóbillizálását.
Nézd, én vállalkozó is voltam, abban nyőttem fel, különbséget tudok tenné Szakállas Bözsi nyénnye zőccségeskertje, meg az AGRO-INT Csatornapart Kft 12000 hektáros biznicce között.
Csak arányérzék kell hozzá.
Ism.: Ez sem érzelmek kérdése. (Vagyis Dr Kapolyi olyan, amilyen, szerzett, ahogy szerzett -de legalább adózik a baromarcú, és ezért az én megítélésembern nemegyenlő pl egy leisztinger-féleséggel)

magyar-magyar szótár 2009.04.06. 08:33:14

egy nullával azért kisebb a Csatornapart Kft feődterülete...

magyar-magyar szótár 2009.04.06. 08:36:30

@Tokfalvi: Önmagában arra a pusztításra, amit csupán Leisztinger művelt, makkalsó vagy tökfilkó "tromf" ez a kis fideszkaki, amit idéztél. Nem véletlen, hogy ebben a tényfeltárásban is se egy kép és nincsenek számok.
Különösen pedig az a mókás, hogy Tokaj java azóta francia kézbe került, ezt viszont tényfeltárni már senki nem szponzorálja, mert pol'tikailag nemérdekes (??)

Tokfalvi 2009.04.06. 08:51:48

Mint mondám, ebben a konkrét esetben nem a méret a lényeg. Hanem a szemlélet. Ezt csak úgy hobbiból csinálták, és pechükre dokumentálták is arra az esetre, ha a baráti körből az egyik erkölcsbajnok nagyon át akarná vágni a többit. A másik a székházügy, aminek a papának indulótőke gyanánt folyósított (akkori értéken) pár milla csak egy aprócska leágazása. Ezek azok, amikről véletlenül van dokumentum. Amiről nincs, de esetleg súlyosabb, azt még én is legföljebb körülírom. Majd miután mindkét esetben sikerült megzsugázni az igazságszolgáltatást, beindult az a mechanizmus, amit kizárólagosan a ballibnek tulajdonítasz, pedig a balnemlib csapatban (Fidesz) sokkal olajozottabban és egységesebben működik: a Lendvay utcában valaki homlokára ütött és kitalálta a szlogent, hogy "szőlőbánya, szőlőbánya, hihihihahaha, ennyit tudnak", ezt "objektív" és az erkölcs magaslatán álló fórumozók és bloggerek - jó esetben - felkapták, és lám, még a nagy magyar realista blogger is a világ legnyilvánvalóbb igazságának veszi.

magyar-magyar szótár 2009.04.06. 09:23:43

@Tokfalvi: Jó, beszéljünk a szemléletről.
1. Adott egy szar kis káefté, röhejes méretben, aminek 12%-os része van a Tokaj'Rt-ben. A zasszony tagja a káeftének pár kapa nyomorút, frissentelepített szőlővel.
Szemlélet: Kb 200 (esetleg ex-) OGY képviselőnek van szőleje, most hagy ne tallózzam, pártoktólfüggetlenül. Herbály MSZP-s képviselőnek, mezgazbizottság, a szőlője ér annyit, mint ez a fos kis káefté.
Jó, nem a méret számít, hanem a szuemlélet.
Voltak ezek a kis gecik, a genya kis ügyleteikkel.
Most pedig , szemlélet, nem kft-taggyűlés, hanem offshoerizáló, adómegkerülő részvénytársaságkonglomerátumok egymásnak keresztbenaláírós volt- (ezt a voltot kérem nagyonsok idézőjelbe tenni)öüzklettársak
ha tetszik, ha nem, permanente igazgatótanácsi ülése a kormányzás.
Ez jobb, emrt ezeket a faszikat nem útálom annyira.
Bele lehet izélni ebbe az egészbe, Tokfalvi barátom.
Szerintem ezt most a szajkómunkáság nagyon beszopta. Ahogy szoktam foglmazni: Gyurcsány a valóségban túltett azon, amit a szajkómunkásság rémálmaiban Orbánról fobizált.
Tudom, hogy nem a méret számít, hanem a szemlélet:
Vagyis beláthatatlan méretekben folyik ua.
Ezért részben persze felelős a szelektív ténykezelés is, meg az, hogy a méret nem számít, tehát húsz millió egyenlő 800 millióval (holott Tamá Ervin csak tízszeres szorzóról beszélt) A poen az, hogy a húszmillió, ha húz, akkor úgszámoplva a 800 millió 1,5 milliárd.
Persze nem a méret számít.

A méret igeni számít, mert ha Bezzegamerikában lennénk, akkor lenne vagy 5-6 liberális orgánum, és ezek nem szaroznának, versenyt tárnának fel egyenletesen, nem minden kakit.
Azért alkottam azt a képet a Malom Center hatalmas szaharája alatt elballagó Rajnai Attiláról.

A szemlélet (itt perspektíva.. és a panoráma befoghatósága a tekintettel) számít: túl közel volt a túlnagyrakáshoz. Kecskemétről Tokaj beláthatóbb...

2004 óta, szőlőbányaegységben számítva 30-50szőlőbányányi gennységek maradtak feltáratlanul vagy csak itt-ott belemaszatolva (Bábolna-sztori)

magyar-magyar szótár 2009.04.06. 09:33:40

A szemlélettel volt a baj, hogy ugye van a Kampf, ezt kel hajtani, vannak még hibák, és istenuccse, csak dögölne már meg A Rém, jövőre rendesen nekiállunk ganajazni.
Csakhogy unásig ismert A Rém sszerepe a képletben.
Az egész már kezd hasonlítani a Veszélyes birkózás a krokodillal c mutatvány képletére: amidőn a bikinis csaj az elkábított aligátort magához szorítván az üvegmedencében hányta-vetette magát.

A személet számít, vagyis az, hogy Magyaroszágon, szemben a Bezzeg Óperenciántúli területtel, ismeretlen a nemzeti nagyvállalat fogalma, ütnivágni rúgnivinni lehet bármit a spekulánsoknak. (Vö MÁV és ÖBB -Ausztriába kibelezte volna a sajtó azokat a spekulánsokat, akik az ÖBB privatizációra alkalmassá tételéhez lerohasztják a nemzeti nagyvállalatot)
Ism.: Csak utalok a FIAT eseteire.

A földkérdésben ugyanez. Nem azért nem engedi meg az osztrák vagy német állam azokat a disznóságokat ott, amiket itt a strómanjaik simán véghezvisznek.
Hanem azért, mert a föld azé, aki jelzáloghitelt kap rá (meg támogatást) Nálunk viszont a föld védelme az ostoba önellenható kisgazda szájaskodásnak is köszönhetően afféle "vidéki" ergo paraszt, ergo fidesznyik büdösalföldimentalitású ügy lett.
Holott elárulom, hogy a föld leginkább banki-kérdés. Azt a folyamatot nem lehet megakadályozni, hogy a földtulajdon ne bankitulajdon legyen, ÁMDE nem mindegy, hogy kikmik mifélék azok a bankok.
És még egy a szemlélet meg nézőpont eseteire: Ez az egész Nabucco-Déli Áramlat és benne az aprócska MOL-pakett-passz ügy.

Igen , a nézőponttal van baj: hogy az, amit te idézel, a gyerekasztalnál(macskaasztal) történt a sarokban.
Közben meg emitt a felnőttasztaloknál senki nem mondott semmit szenttehénnek... hanem a szenttehenek 2k kg szűzpecsenyéért hagyták ottrohadni...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.04.06. 18:49:26

@Tokfalvi: azért annak van valami szavakkal nehezen megfogalmazható bája, hogy 2009 áprilisában egyesek milyen intenzitással rugóznak még mindig bizonyos tokaji szőlőtőkéken. Na nem mintha az olyan fain dolog lett volna, de hát azóta mégiscsak lefolyt pár hektó a Dunán, ráadásul jóval durvább tendenciák érvényesülnek, amire fentebb a bloggazda is utalt.
Persze ha ez a tokaji téma valamiféle vallássá vált volna az utóbbi hét évben, akkor természetesen kész vagyok tiszteletben tartani ezt a fajta különös hitet.

Példának okáért igen boldog lennék, ha a drága, újságot író szakemberek közül végre valaki tényfeltárna az állami cégek igazgatótanácsi tagjai, valamint elnökei között is. Mert azért az mégsem járja, hogy a sárazsadányi parcellához mérten jóval nagyobb vagyonokat kasszíroznak bizonyos pszeudoliberális és pszeudobaloldali politikai ejtőernyősök különféle istenháta mögötti, szir-szar erdészeti és egyéb állami vállalatok igazgatótanácsi tagjaiként, valamint elnökeiként. És manapság ez egy általános pénzszerző kultúrát jelent Békéscsabától Sopronig, Nyíregyházától Pécsig, szemben egy p*csányi tokaji parcellával, mely ráadásul már régen nincs a hivatkozott emberek birtokában. Az a bizonyos exminiszterelnök ráadásul választásról-választásra bukja a politikai megmérettetéseket.

Kenguru 2009.04.06. 23:10:22

"A másik a székházügy, aminek a papának indulótőke gyanánt folyósított (akkori értéken) pár milla csak egy aprócska leágazása."

Nomost ez nem bug hanem feature.
Antall doktorék koncepciója volt, hogy a MSZ(M)P-val szemben fell kell tőkésíteni a
új pártokat, mert különben megeszik őket reggelnire.

A székházakat elev ezért adták.
És ezért sem volt gond, hoyg azt a Fidesz pl eladta, és a pénzt befektette.
Pl megbízható cégekbe, pl az apjáéba is.
Amikből aztán visszajött kamatostúl a pártkasszába.

Ebben mi kis nemtökéletes formáldósó demokráciánkban, a Kapolyikkal, pofajkás hongyulákkal, cenzorelvtársnőkkel szemben ez SZVSZ belefér.

Simincska mint APEH elnök, no AZ nem fér bele.
Mint ahogy a Puch László mint államtitkár sem fér bele.
Meg Strabag, Grippen, Siemens stb.

Tokfalvi 2009.04.06. 23:15:49

@magyar-magyar szótár:
Mondjuk tőlünk nem túl messze, egy másik posztkomm országban 10 ezer eurós lakásseftbe is belebukott már miniszterelnök, ami nálunk borravalónak is kevés, de tényleg nem a méret a lényeg. (Bár nem hiszem, hogy ez PL. Lezsák szomszédját a maga vacak 40 milliós kárával vigasztalná.)
Azt próbálom elmondani - és remélem, hogy a verbális készségemből futja -:
az, hogy az egyik oldal által megbízott, tapasztalt áll... mit is mondok, nemzetbiztonsági szakemberekkel felerősített információszerző cégek a másik oldalról gyűjtenek dossziékat, az egyik oldalról pedig nem, és hogy egy válás miatt csak egy pár tucat milliós kormányzati korrupcióra derül fény évek múlva, egyáltalán nem jelenti, hogy csak a másik oldalnak van az általad is nehezményezett méretű sara. Hogy csak pár méretesebb dolgokat mondjaK, ne mindig a picike székházdolomitszőlőt, meg azt az aprócska tényt, hogy a Fideszt 99-ben az ÁSZ-nak be kellett volna záratni, és Kovács Árpád kizárólag politikai okból döntött úgy, hogy az mégse megy. (Azóta szeretik. Forrás: tekintélyes Fidesz körüli bennfentes.) Szóval: olaj (elsimítva dr. Pintér belügyminiszter és hű famulusa, bizonyos Gergényi kezével). Postabank (jelentkezzen, aki tudja követni a Princz futni hagyása után elvégzett sok-sok milliárdos varázslást). Ukrán gázüzlet. 12 állami gazdaság. Ami kisebb, de nekem személyesen fáj, ezért ménkű rondának tartom: a Magyar Hirdető mint a gyászjelentések kizárólagos felvevője. És valami, ami nagyon-nagyon ronda, de semmi kedvem egyenesbe' megírni. Ezek, de még a legkisebbek közül se piszkált soha, de soha semmit a fideszes sajtó. Míg ellenben Rajnai nevezetes cikke egy "leisztingerezés" leírásával kezdődik, és mondjuk Kóka miniszteriális ofsórozását se a Magyar Nemzet fedezte fel... De részemről nem a paritás felhánytorgatása a cél, csak szólok, hogy a forrásokat kritikával kell tanulmányozni.

Tokfalvi 2009.04.06. 23:25:32

@Kenguru:
A székházzal nem az volt a fő probléma, hogy a pártot tőkésítették fel (azt a részt egy év alatt elverték, a párt 94 őszén már nyomorgott), hanem hogy az akkori értéken 700 milliónak (ma pár milliárd) kb. ötödét a legbelső kör _minden_ könyvelés nélkül zsebrevágta, a párt háta mögött. Le van írva, ki van nyomtatva, nincs perelve. Tudod, ezt hogy hívják? És mért tartják még mindig a pixisben Deutschot, akinél nagyobb politikai antitalentumot a föld nem hordott a hátán? Azt, hogy a papa kapott belőle, a "párt" 4-6 év múlva tudta meg (és persze nem volt hajlandó tudomásul venni), ugyanis a 93 után egyénileg befektetett milliókból egy fillért se látott.

magyar-magyar szótár 2009.04.07. 05:37:03

@Tokfalvi:
Foci foci, természetesen, és egzakt, ne nézzük a méreteket, hanem hát a Partalja FC a mackófelsőkupacokkal kirakott négyszögben IS fociz.
A gondom ezzel az egésszel nem az, hogy nem igaz. Hanem az, hogy az idei fociújságban olvasom a tavalyi grundfocibajnokság beszámolóját.
A székházügy és atöbb atöbbui, atöbb. Az MSZP-nek 3200 ingatlanja volt. és a többi.

Volt ez a hülyeség az olajriport, amiben akkora baromságok szerepeltek tényként föltárva, minthogy pirosgázolajat csak az MDF-kútnál lehetett teherautóba tankolni, amikor egyébként bárhol is. Hogy a méretét érzékeltessem a HTO-botránynak: a Mercedes fontolóra vette azt, hogy felföggeszti a dízelautók garanciáját Magyarországon. (a HTO ette a porlasztócsócsot, a porlasztókat és egyáltalán a hagyományos adagolót meg a nagynyomású rendszereket is...) -az speciális a sztoriban, hogy a szürkegazdaság májerei is az akkor 6 milliós mercikbe, pusztán alfeődi betyárságbú, pirosgázolajat tankoltak, holott amerikaiméretű 6.7-es benzinesbe Százhalombattáról hozatott 100-as oktánszámúra is tellett volna nekik.

Nálam az olajsztori kb ott ért véget, amikor Kármán Irén a nyelvét áttolta Portik Tamás szájába.

És ez jelképe is a magyar tényfeltáró újságírásnak.

Természetesen respektálom, a FIDESZ megvette kilóra Kovács Árpádot. És lényegében bárki, aki merészelte bírálni azt, ami itt 2004. szpetembere óta történt, az mind kilóra vett fideszügynök .

Én nem felháborodom, hanem röhögök a fidesz maszek titkosszolgálatán, ez már a balfaszság teteje.

A méret nem számít , csak a tett.

És a Reformok Arszlánja anyukája ugye a lakótelepi lakásban nézdegélte aggódva a gázóraállást, az alkoholista nővérke meg gályázott, ha, akkor, a gyárban.

Csakhogy A Mama viszont a konstruktívkönyvelés császárnője, a legfőbb innovátor.

A strómanokról most ne beszéljünk, nyilván a méret nem számít.. pedig. Jó, akkor ne számítson a méret és én örömmel hasonlítom tehát a Wallis Rt-t az orosz "Kreml-közeli tulajdonságú" strómanok vezette cégekhez.

Lényeg-a-lényeg. A helyzet züllött. Ebbe a helyzetbe belejátszik a szelektív ténykezelés. Te hajuknál fogva összerángatsz bűneseteket, én egy laza csuklómozdulattal mind elfogadom fideszturhának.

Akkor játszunk bezzeg a pistikéset.
Jó, legyen egyenlő az, hogy Hugóka az ójából a bubust feszt az ozsonnasztal lapja alá feni azzal, hogy Mátéka, Kirillke, Oktáv, Zoárdka és Lilián feszt könyákig a lányok bugyijában matat, a lényeg a nyúlka-piszka.

Ezek, amikről beszélünk, az időknek mélységesmély kútjában vannak. De az, ahogyan a Figyelő Leisztingerrel összemaszatolja Csányit, ügyesen, az tavaly évvégi cikk. Szerintem nem is az az érdekes, hogy hányan fogyasztották az EGÉSZ cikket papírról -mennyi a Figyelő példányszáma?
A lényeg a cikk netisztikus zanzája s a blick, amit kínál, a két fickó egyforma kaszával (Csányinak kiskosárkái is vannak!!!) Leisztinger mentségére: nem minden céget rabol le a működésképteleségig, pár mezgaz-rt-je működik is (alapjárato ketyeg) de ez a föld-sztori, amiben tényleg vannak párhuzamosítható húzásaik.
Hogy mi a gond, azt a következő kommentben részletezem...

magyar-magyar szótár 2009.04.07. 06:13:31

@Tokfalvi: (folytatás)

A gondot abban látom, hogy az újságíróink nem tölthetik be, már csak morális alapjuk sincsen erre, azt az ellenőrző szerepet, amit fiatal demokráciában be kell tölteniük.

Itt megállok egy pillanatra és a naptárra nézek: Már be kellene állnia annak a jóslatnak, amit Dr Vásárhelyi Mária tett a jobbsiújságírás térnyerését illetően. Úgy marhaság Vásárhelyi álítása, ahogy van, de ha bekövetkezne? Olyan jobber újságírókkal, akik Bokros csomagjához hasonlítják a Bajnai kopirmányt? Ilyen jobbsi túlsúly üdvös és cukiságos !

A gondom a jutalomfalatokkal van. Az én kezemet is érintette a Szabad Sajtó Alapítvány piszkos pénze. És erről van szó, hogy ugyebár a kéz, ami azt nyújtotta, olyan emberé, akit szeretek.
Vagy: Vitányi Iván az én szememben is A Tanár úr.. (aki egyszr tévedett.. és akire milyen nagy szükség let vóna most)
Ebben a témakörben pl megérne egy kanyart P. Szűcs Julianna megszabadulása a P. Mobil nick-től. (Hejhh, amikor még liberális volt a MaNCS!)

A gondom a korrupcióval van: A korrupt ember cinkos. Ha megveszik kilóra, akkor, aki megveszi, azt kíméli.
Nehéz ezt józanon szemlélni, hiszen nem tekinthetek el a mérettől akkor, ha az újságírásról beszélek:

Többszáz ember az egyik oldalon és másféltucat a másik oldalon. A jobbsi újságírás különösen most, a napokban szerepelt le.

De kanyarodjunk csak vissza a Fiúk a szőlőben-re. (Elöljáróban megjegyzem, hogy Dr Kovács az apám, ha értesz, jobban szereti ezt a, valljuk be, ócska kis geci Rajnait, mint engem, brühühűű, sílyok! fiúiféltékenység stb)
Önmagában ezt a címet érdemes elemezni , ami ugye a Fiúk a bányában -ra utal , bár egyébként Dr Kovács deklarálja, hogy MOST nem a fijúkról lesz szó, de a blick, az blikk, kell a jó cím.
Nézzük ezt a taggyűlés sztorit.

Adva van egy tényfeltáró kft, aminek vannak tulajdonosai, akik egyébként , mint szerzők, betéti társaságok. Amidőn tehát a tényfeltárókáefté tulajdonosa

(itt kezdi el Portik csiklandozni Kármán Irén harmatos kisajkát a bugyi nyergébe benyúlvást...) -tehát a tényfeltárókáefté rész-tulajdonosa , mint újságírásunk óriása, számláját a betéti társasága nevében benyújtja, költségszámlákkal persze, és mondjuk felvesz a riportért [vidéki étteremlátogatás!!!-a szerk megj.] 20 egységet (egyszerű kis fasz újságíró valami általános kis kaki feltárásáért kap egy egységet...) a tényfeltárókáefté ezt idekönyveli, a bt meg amoda..
Akkor már itt be is szart morálisan az egész. Innentől nem ér a neve. Innentől röhej a "taggyűlés". Ez több, mint inszinuáció.

Onnantól, hogy a "miniszterelnök családja" "taggyűlés" stb , minden lenullázódik, amikor Bajnai., Gyurcsány és Szilvásy egy kormányfölötti kormányzó csoportként működnek. A méret nem számít (vagyis az, hogy Szilvásy kilóra vehetné meg az Orbán & Kövér familyt ...azért szokás rinczGáborozni, de Princz önmagában nem pusztított annyit, mint Leisztinger 3 év alatt.. Princczel az is baj, hogy piszkos pénzeket jógyerekeknek is osztogatott!!! ÁM!!)

Van ehez egy mentség: Kérem, ártatlanok vagyunk, élni kell (én ezt Dégi István hangján hallom...) élni kell és ők nem tehetnek arról, sőt, hogy az adózási viszonyok ilyenek.

Tudod, Tokfalvi, A Gründgens-sztori ez. Klaus Mann dühében megírta... Csak a vége oly meseszerű. A valóságban a gründgens-ek megússzák. A Gründgens-sztorit nem innen hátullról, a kiderült haláltáborok, a II. vh pusztulása, A Bunker felől kell nézni, hanem jelenidejűségében (amit a Mephisto-ban Szabó úgy-ahogy, de megfogot!!) Onnaniságában. Egyszer egy grüngens-ke elkezdett nyafizni, hogy én őtet lefasisztázom (helyese nácizom) ezzel. De nem. Gründgens nem elvek mentén nyal. hanem: Élni kell.

Mondhatni, a színészet munkahelyi ártalma az, hogy egy idő után a színész mindent-de mindent játszik. (Vagyis a valódi Gründgens-nek voltak olyan húzásai, mint Tótának is, hogy kikacsint, hogy majd ráfoghassa, egyfajta irónia volt az alakításában...)

Természetesen mintapéldányok (úgy minden 10-12-ik) vannak a Pulitzer-emlékdíjasok vagy más jutalomfalat-félét kapottak között. Hát istenem, a jobboldali újságírás ilyen díszei, mint Debreczeni József.

Az irónia, mint maszat, működik a szépirodalomban is, a paródia. Egy minapi óriásregényben [név, cím a szerkesztőségben] az író borzalmas német irodalmi kliséket alkalmaz, százszor megírt schneidige náci-gróf-tiszt , aki meleg (vált.: bisex, de azt hiszem, abban az agyonkitárgyalt romlott berlini korszakban egy picit mindenki bisex volt...) stb stb- és egy-egy klisé blokkot mindig a paródiává csavarás zár.

Gründgenseink úgy vannak vele, úgyis taplóbunkó a nép, nem tudnak olvasni (a netokraták már funkcionális analfabéták, ezért fogyasztanak sáv-szerűen, mert az ismert szövegelemekből újrakopírtat értik.. ez az egyik titkos oka a nagy kör-dagonyáknak és szajkózásoknak...)
Elismerem, hogy az a korrupció és morális szennygödör, amiben maradék újságíróink dagonyáznak a papírterek (tehát a honor-lehetőségek) összezuhanása miat alakult ki.
Ha megnézed Tokfalvi a miniszterelnöknév-devalváció lekommját, abban a papírújságírás teljesen alkalmatlan eszköz volt már : azb index 12 óra alatt 14 nevet tudott "alkalmatlanná" tenni (indirekt persze, letagadhatóan, ó, á, nem csak a netokrácia ilyen).

Bajnai "kormányalakítása" kapcsán viszont a netokrácia alig működik, a hagyományos média dobál be pár ötletet, de a fő tudatgyárak.. hallgatnak.

magyar-magyar szótár 2009.04.07. 06:18:02

@Tokfalvi: zanza a morális ellehetetlenülésre.
Ha eltekintünk attól a tragikomikumtól, hgy a hunmorosnak szánt Aranyborjú milyen végzetes korszak nyitányában volt halovány kis zönge:
Tehát képzelj el Tokfalvi egy igazi szovjet NEP-céget, hogy Ilf & Petrov egy ilyennek kereteiben alkot, igényel le a minisztériumtól ellátmányt, A gyűlést folytatja feszt, ha értesz. És azzal a kezükkel írják az Aranyborjú részleteit, amikkel számlákat gyártanak, meg a könyvelőnő szoknyájába nyulkálnak.
Na, egy ilyen szituációban van az újságírásunk, és azt hiszem, zuzammen.

Az egészben a bérblogger-kérdés az egyik legaljasabb...

Tokfalvi 2009.04.07. 09:33:28

@magyar-magyar szótár:
A lelkem mélyén kapirgálsz, részleteket nem mondok.
Csak négy dolog, mert dolgozni kell:
Kovács Árpád gerinctelensége nem 2004 utánról datálódik, annak idején még csak meg se vették, annyi se kellett, a kedveltsége már ebből következik, és a forrás nem mondható Gyurcsány hívének.
A másik: kacaghatsz a maszek titkosszolgálaton, de komolyan gondolod, hogy azokat a komplett és jegyzőkönyvi részletekig menő lejárató áriákat az Index bátor tényfeltárói rakták össze ripsz-ropsz? Vagy hogy a jelöltek csak úgy ötletszerűen gondolták meg magukat?
A harmadik: az, hogy Csányi "a sajtóban" hirtelen rosszfiú lett, nem egészen független attól, hogy 2006-ban elállt O. kezdőbetűs barátja mellől.
A negyedik: a megíró személynek nincs köze Lezsák többrendbeli, izé, jogilag kétséges beavatkozása _tényéhez_.

Ha szabad kérdeznem, az óriásregény az amerikai vagy a francia?

magyar-magyar szótár 2009.04.07. 13:39:20

@Tokfalvi:
Az óriásregény magyar (értelmiségi pornó, a fasz szót bevezeti az irodalomba, hogy mást ne mondjak) .

Lehallgatási botrány -nem véletlenül csöndesedett el. Ki mire figyel ugye, elsősorban szerintem az az izgi, mondjuk, ha transzportáljuk az ügyet 1998-2002 közé.
Tehát, hogy a miniszterelnök jóbarátja a titokminiszter, és lehallgatják a sajtóinterpretációban jóoldali megfelelő bankembert, vagyis abban a korban ellenzékit. Amikor már úgyis, szinte diktatúra volt akkor.
Sajnálom, hogy nem élőben beszélünk, mert gyűjteményemben lehallgatás témában vannak érdekességek, amit itt elmondhatok: Akkora nagy lehallgatási hacaceráj, mint ami mostanában, mondjuk úgy négy éve folyik, nem volt soha. Nyilván a technika is korszerűsödött. Mindenesetre az "MSZP"-n belül is vannak (jóasszony szoknyájától takartan) lehallgatási témák.

Higgadtan végiggondolva az egész UD cucc nem akkora botrány, mint az, hogy Dávid Ibolya a zenbéhától származó felvételt tartalmazó CD-vel hadonászott. És hogyan és miért. (Persze az elfogultakat az nyugtatta meg a témában, hogy Csányi kilóra megvette Almássy K-t...) Egyáltalán Dávid szerepei a (tetszik ez a kifejezésed arra...) flikk-flakk-ban.
So, so, und so -- szósz az egész, a lényeg az: Bárhogy szépítjük, szajkómunkásságunk a feje búbjáig felelős ezért a gennykavarásért, és eddig alig láttam csak felhőt is a szalonnás homlokokon, hanem a dac, a kampf, az agitprop (hát.. most ugye, a bunkerhangulatban páran Paulus-tábiornokként jönnek föl a fölismeréssel GYF-ról... ez.. ez számomra talán még undorítóbb...)
Talán Baló Györgynél.. és még néhányaknál láttam azt, hogy őszintén elgondolkodnak a felelősségükön (Baló ki is fogalmazta!!)

Nem erről volt szó... Nem arról volt szó, hogy genya kis kompromisszumokat kötünk (mindig ugyebár a következőig.. és "majd azután viszont!" )
Ez a csalódás nekem rosszabb, mint amikor a kedvenc tanítómat láttam makirészegnek, rókát kergetve a kocsma-közben...
süti beállítások módosítása