MrBean egy szörnyeteg!

Mrs Atkinson , a férje egyik szerepéről/

Mr Bean effekt - A hülyeségét tettető tárgyalási pozícióban a felsőbbségérzet téves attitüdjében tartva tárgyalópartnerét átveri, mint a bizonyos-t a palánkon.

Kevesen emlékeznek már  arra az amatőrnek látszó politikusra, aki karrierjét sportminiszterként kezdte. A Jólértesült Körök [Vitányi Frakció, a Mozgó  Világ szellemi köre] kivételével mindenki röhögött ezen sportminiszter politikai ambícióin. Ő maga is, még rá is erősített [Győzikesó-effekt] a burlesk-hatásra.

A MrBean-animációban végül győztes Csupo Group tárgyalói be is számoltak arról, hogy a zoknimillárdos Rowan Atkinson-ban milyen könyörtelen és humortalan tárgyalópartnert ismertek meg.

Bár a Tízszer Ismételj Egy Rögzülésért alapszabály a blogoszférában, itt csak linket adok arra , mi is még a hülyeség tettetésének lényege.

 

Számtalan médiakarambollal találkozhattunk már, pl amikor a Kiszel Tündével beszélgető  riporter abba a tévedésbe esett, hogy a médivetítéses bugyingókirálynővel csacsinkóz. A képzett újságírónő félkéz, oda se figyelve csinált majmot a beképzelt jógyerekből.

A médiaszemélyiségek egyik jellegzetes betegsége a humortalanság és a maguk túlságosan komolyanvétele. Egyes humorosnak látszó figurák a dicsőség egy bizonyos mértékét már képtelenek elviselni, a személyiség belerokkan a túlzott teherbe, pl Gálvölgyi János vagy Farkasházy Bácsi már a demokrácia intézményének tekintik magukat s öntömjénjük egyre inkább csípi a szemet.

Atkinson viszont inkább az üzleti életben váltja dollármilliókra a róla élő médiaillúziót. Addig szerintem nincsen is baj, amíg valaki a saját konkrét tőkéjét kockáztatja. Nem pedig a mi pénzünkön akarja megírni nekünk a mi történelmünket...

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr11971019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2009.03.10. 09:23:39

Az a baj, hogy a médiát legalább annyira unom, mint a politikát. Mindenhol tehetségtelen, nagyarcú barmok, abból élnek, hogy egymást fikázzák. Szar ügy.

magyar-magyar szótár 2009.03.10. 10:45:11

Abból élnek, hogy mindenki a mogyorók errecsörgetésére figyel -ők meg a diót amott csendben kikapják.
Tudod a törvényt: "A ganxták Zámbó Jimmyt hallgatnak" Az én szemeben Ganxta Zolee, Kiszel Tünde meg Kéri László ugyanaz.
süti beállítások módosítása