>>Aki nincs velünk, arról majd én megmondom, hogy micsoda!  Tik pedig higgyétek el, osz' tavasz!<<

/Királycsávó így osztja le a maga gulyásliberijalizmussát, a'!/

A bósevikkozásaikkal és ballibsizéseikkel a netokratív spekulalizmust a liberalizmus és a haladóbalodaliság látszatába fényező önellenhatóan ostoba jobbereknek ágatlan eszébe se fér bele, akkor ugyan honnan tudnák azt a gulyásdemokrácia blog szintjén amatőrködő naív jógyerek pol'pancserok, hogy bizony a 

gulyásliberalizmus [libérjálizmus]

nem a gulyástól lesz hasonló a gulyáskommunizmushoz. Sőt: A gulyáskommunizmus gyöktétele egyenesen kedvenc királyom,Henri IV. [IV. (Navarrai) Henrik francia király] demokratikus pillérén fog talajt: Minden polgárnak legyen a vasárnapi ebédre tyúkocska az asztalán. Szerintem ennél tökéletesebben a közpolgári minimumot azóta sem határozták meg. 

Én a maimagyar vérvalóságból még azzal ecsetelnék hozzá, hogy azt a tyúkocskát ne elhullott állatok tetemeinek gyűjtésére kihelyezett konténerből pecázzák ki cigányaink, hanem a segélypénzek kétnapi eldínomdánomozása helyett kerítsenek tyúkudvart, a gyerekek segélyosztás napján ne kapjanak hasmenést a banánnal evett paradicsomokra rányamizott tálcaszám danyontoktól, csokoládéktól, zsírpörköltektől, sülthúsoktól és habossüteményektől és apu se nyomja bele a játékgépbe a családi pótlékból azt, amit a  kamatoló cigány királycsávó csicskája a kezében meghagyott a tartozás beszedése után. Hanem vegyenek tyúkocskákat, a kitojt tyúk párja 500 Ft , ami meg a gyerekekből s őbelőle hasmenés meg a túltöltekezés folytán, hányás , hasmenés formájában a segélynapokon távozik, az megvan 30-40 ezer Ft is. 3000 ezer Ft egy zsák tyúkoknak való vegy-és gyógyszermentes (bio) takarmány, azon 8 tyúk két hónapig elvan, ha még a lyányok vagy az asszony (embër és gyerëk ilyen alantas munkát cigányoknál nem végezhet, csak nőnemű vagy a magyar csicska) tipkëdnek nekik füvet meg az asztalról a kenyérmorzsát eléjük szórják s nem le könyikkel a padlóra, taposni bele. Összességében a segélypénzeknek a kamatolóktól meghagyott része 10%-ból kerülne tyúk arra a havi két ínséges vasárnapra, amikor csak az embër meg esetleg az asszony és a legkedvesebb gyerëk (esetleg még a legkedvesebb lyány is?) ehet [dög]húst, a többinek a galuska, meg bodag. És eléggé egy szégyen az, hogy nekëm, a gecibűrű köccsőgg sváb magyarcsávaónak ë këll errű írnom a blogomban, amikó van faszománytoss Cigányblog, a Balogh Artúré e-je, oszt őkelme meg a népe felemelkedésére semmit se írkál, csak a [netfüggő] magyarokat akarja szaórakoztatni ja, meg direkt sziopassa ja zadmin fejit szíjjel a hűűjje címadásaival meg cimkézéseivel!

A gulyásliberalizmus persze nem liberalizmus, mint ahogy a gulyáskommunizmusnak még a szocializmushoz is csupán annyi köze volt, hogy kommunistadumák szerint állítólagosan folyamatba volt téve az építése, vagy mijalufassz. Akik a kommunistadumákat nyomatták, még annyira se voltak egyébként a praxisukban kommunisták, mint gulyásliberálisaink díszei liberálisok. Nem szójáték, tökkomoly: Tóta vagy Tokfalvi, ha liber, akkor libériások:   jól meghatározható, nagyjából kéthavonta frissülő agitációspropaganda kiszolgálói.

A gulyásliberalizmus képletét Tóta Tanító Úr önkéntelen tanítása nyomán karcolom föl:

A liberális államban minden gondolat szabad –de semmi sem vérkomoly. A liberál'hoz az –izmus tag szikrázva ér. Lényegében a liberalizmus már maga kényszeres fogalom, mert a liberális nem -ista-pista. Nem mozgalmár. Nem emel zászlót az Ügy-ért. Liberális államban nem térgyeplésből kamerázzák föl veszélyesnek és nácinak a félfaszista bohócokat hanem felülről, plánban is kikacagtató magavalóságukban. Nem rémet fabrikálnak a félfaszistából hanem  burleszkjében ábrázolják. Nem hitlerbajuszt hoaxálnak A Rémnek, hanem Übü-süveget nyomnak a buksijába: nevessétek ki. Ki csatlakozna nevetséges burleszkfigurák mozgalmához? Egy übüista masérozáshoz?

A gulyásliberalizmus kifejezésben tehát a gulyás előtag maga A Mozgalom. A mozgalmárság. Az ügybuzgalom. Az önfelkentség. A népnek tótawériánusan avagy tokfalviassan hülyegyerekbe-lenézése. Éttelmiseggi fintorgás a büdösnéptől -mintha a nép büdösségének a főfelelőssei nem a fejekbe mindenfélét válogatás nélkül napi aktuálpolitikai & agitprop célzattal beletömködő  éételmiseggiek lennének!  Hogy majd A Nagy Tanító megmondja a népnek, mi kell. Ullyan a hiszekegy, ahogyan azt a tanéjtó pálczázza!

Nyíljék tehát minden virág. Pl megengedhető a szabad vallásgyakorlat, de a vallásgyakorlók Tóta ízlése szerint lehetőleg nemzeti kurzuskeresztények legyenek, valamit sziveskedjenek küzdeni , mert aki a kereszténykurusért küzd, az horthy-fasiszta, egyenlő  nácik, Hitler és Anschluß. Egyelőre az Anschluß-hoz hiányzik még néhány kellék, pl iparinagyhatalom formátumú nagynépi Reich, de az Anschluß enélkül is jó nagyot tud szólni, ha nem gondoljuk tovább... 

Innen világos persze, hogy kinek is az érdeke ez a fobizálás: A fobizátornak. Ha szellemirtónak jelentkezem, akkor a melómhoz szellemek is kellenek.  Hiszen el nem képzelhetjük, mivé lenne Tóta, ha holnap a KDNP bejelentené, hogy mint nullaszázalékos párt kivonul a parlementből mert érdemtelenül, politikai trükközések következtében jutott be, egyébként nagyjából úgy, mint a másik két lényegében kvantumfizikai, különböző [!!!] nullákkal leírható párt.

Tóta azonban biztos nyerőre tett, ha eljövendő 60 évét a kereszténykurzus és a náciveszedelem elleni kampf-ra ohajtja áldozni. Hiszen Kun Béla hány éve halott, több, mint 70, és még a múlt szezonban is lehetett vele ijesztegetni. (Icc. az önellenhatóan ostoba "konzervatív" jobbersajtó tízesztendeje kunbélázással is galvánozta a haladóbaloldaliság látszatába az akkor még retorikailag szinte szociáldemokrata sminkelésű MSZP-t...)

Pompás tréfa lenne Tótát és Népünk minden Nagy Tanító-ját, a bájosarcú Tokfalvit pláne, három hétre viszonylag elit bp-i gimnázumba gyakorlótanításra küldeni feladattal, mégpedig: Igyekezzenek szabadonválasztott bármely ideát kurzusszerűen hirdetni mai kamaszok között, pl a South Park kötelezőnézését, vagy hogy aki jófej, cigiz' a budiban. Sőt, szabadonválasztott kurzusukat hozzáidomíthatják a hétvégeken kedvelt Idd Magad Totálmakira s Okádjá' A Barbie-szobámbaBele ! -mozgalomhoz: Ami kurzus, azt leszarja derék ifijúságunk. Megnézném Tótát, milyen kurzusra tudná rávezetni azt a korunk tökre banális leánykáját, aki az összesfasza bekapására szólítja fel a mamit: "Ide a pé'zzel oszt kussá má a szobámból!"

Ugyanis egy már viszonylagosan demokratikusnak kimagyarázható külsőséggekkel felruházott gulyásliberális  állam is Darwin Állatkertjének elízijoma. Nincsen olyan kétlábú, humanoid-forma áálatt, ami végérvényesen ki tudna pusztulni. Határozottan ki merem jelenteni, hogy a ma még mintegy 78 főre tehető szittyológus történelemtanárból 50 év múlva is él legalább egy agyérelmeszesdéses agg. Ha innen arra tekintünk, hogy napjainkban 13708 gyermek fél a Rézfaszú Bagolytól, ami nincsen, ez a szám, mármint a szittyológus történelemtanárok bruttója, biztató is lehet Sasika61 blogger számára, hogy e témában az eljövendő húsz évben még tizenhatszor címlapos lehet, ha a szokott ügyességével előzékel önajánlásában.

A blogoszféra síklogikájából tekintvén szerintem nehezen értelmezhető, hogy mért Tóta ragaszkodik annyira, hogy a FIDESZ teljesítse mán végre valahára a KDNP nullaszázaléknyi választójának a követelését a kereszténykurzusra állásra kapcsolatban. [Ha nem teljesítené, akkor galádcsaló, aki félrevezette a KDNP nullaszázaléknyi szavazóját!] Hát miért ugyan? Mert a liberalizmus alapja: nyíljék minden virág.  Köthessenek azonosneműek házaságot.

Ez tutti jó csapásirány, Magyarországon ma legalább 14703 azonosnemű párt ohajtana házasságot kötni. Mely országosannagy problémánk is ez, sose legyen nagyobb gondunk! Gyűjteményem egyik legromantikusabb kincse az a laza barátságban álló egynemű „pár”, akik évek óta nagyívben tojnak is egymásre, hetero-k is rendesen, sőt az egyik baszik visszaadni a másiknak a könyvtára jobb darabjait, viszont azért lakik a másik az egyik lakásában, mert bejelentette, hogy élettársa és kész. Nincsen jogosultsága a lakásban lakni már, de a lakás tulajdonosa nem rakja ki, mert az ottlakó bejelentette, hogy élettársa –annak a személynek, akit nem is látott évek óta, viszont a lakásban lakni jogosult lenne.

Amúgy az egyneműek  meglehetősen promiszkuitív szerelemi történetei  nagyjából beleférnek egy délutánba. (Lásd kedvenc, mélyen tisztelt, és a témához kompetens filmrendezőm Rainer Werner Fassbinder alkotásaiban...)  Először szopás/nyalás ebédszünetben a WC-ben, AZTÁN a romantikus smacizás, délután 16 óra tájban félredugás/szopás és féltékenységijelenetek (esetleg beszállás harmadikként). Az olyan, netokraticce hótócska fogalmat, mint házasság, a kutya is  doggystyle basszusozza farba hetero vonatkozásban is, ki a faszom/picsám akar itt egyáltalán házasodni még. Persze Az Ügy-ben nem is a gyakorlat a lényeg, hanem az elvilehetőség.  Amúgy standard liberális számára nem a papír teszi a házasságot, Magyarország filemile-alapú jogrendszerében, a felbomlott házasságban vagy laza kapcsolatban annak lesz igaza, aki jobb ügyvédet tud fizetni. Az egyneműek házasságában is a jobb ügyvédet fogadó úgy szopatja szét válás esetén partnere agyát is, ahogy akarja. A jobb ügyvédet fogadó örökös-önjelöltek úgy fosztják  le a jogszerinti örököst, ahogy akarják. Talán még az árva gyermekek szülői részét úgy ahogy védi jogrendszerűnk ősi-római-eleme. A jog, pénz ellenében, semminek nem akadálya Magyarországon. Csak legyen, aki megfizeti az akárhováütő tenyeret...

A kereszténykurzus „antiliberális”  követelőzései  csillagászati és szillogisztikus  módszerekkel mutathatóak ki, miszerint: >> Ha valakik egy demokráciában ellenzik az azonosneműek házasságát vagy az abortuszt, azok kereszténykurzusosak.<< Akkor a Tóta -féle szillogizmus   szerint azok a demokráciák, ahol a magyar százezerrel szemben 4-5 millió muzulmán ellenzi az azonosneműek házasságát és az abortuszt, azok is kereszténykurzusosak. Gulyásliberális alaptétel, hogy lehessen is ellenzője a polgár a bárminek, de egyébként meg nehogy kormányrakerüljön már ilyen ideológia a kurvannyát, harcójjunk: Mozgalom Überállessz! 

Hát istenem, hiába vesz pulcsira zakót a posztmaóista, csak posztmaósta a záátatlannya, hát ez van, hiszen a posztmaóizmus a gulyásliberalizmus anyaelve, mondhatni: a gulyáshoz az üvegesre lepirított hagymaágy

Már a régi, papíralapú médiában azt szerettem, hogy az ember, ha tallózta, azt hihette, elsősorban marsról gyüttek nyomják benne a publicisztikai lózungokat. Frick László volt tán az utolsó, aki valami életszagot szellőztetett be -úgy 19 évvel ezelőtt. Már tíz évvel ezelőtt súlyos gond volt a cocpoltozás, a kamatolás, a segélyen élő cigányok cigányok általi lezsarolása. De ilyesmiről papíron egyáltalán nem olvashatott az ember. 10 éve merészelte Gyenei Márta szociológus a stratégiai gyermekekről fölküldeni a megfelelő hatósághoz a dolgozatát, ami zárt körben is terjedett, de érdemben nem foglalkoztak vele, sőt, a FIDESZ-kormány népjóléti minisztériuma lerasszistázta. (Olv. Durst Judit arcpirítóan szemforgató -vagy tettetetten naív?- lózungjait:www.c3.hu/scripta/szazadveg/22/durst.htm   )

A blogoszférában a legtermészetesebb, hogy szinte holdbúgyüttemberek gyülekezetének tűnnek a megblogombúttak. Az ügyeletes admin ugyanúgy rákattan Szegény Balogh Artúr tettetetten hülye Cigányblog-jára, mert a friss poszt címében cigány kivégzését igéri élőben. Amúgy  jövőidejű, minden lehetséges valóságtól elrugaszkodott koch-olmány, de nem baj, ha már rákattant a barom gádzsója, megvan az egy kattanás. Még más cigány is rákattan, de hiába intené józanságra Artúr néptársat: Artúr szerint ússe nem ért a cigány polgártárs  a blogoszferikus katogásmarketinghez.   Van aki dudákat igér és megmutatja, hogy egy pornószínésznő hüvelye után mennyireporszáraz tud maradni egy Toyota-váltógomb. Pl egy olyan bejegyzés, aminek a címe őrultmagyar , és átlósan rápillantva magyarfikázósnak látszik, biztos címlapos! Az  áruhazi lopás című bejegyzés meg nem... - mert megmutatja, hogy a kategória magyarbűnözéses is? Nem, hanem az is lehet, hogy az ügyeletes admin szerint fasság az egész és  meg se nézi...  Vagy nem  szombat-vasárnap került föl...  :)

Az ember, ha szabadgondolkodó, szivesen eljátszik gondolatokkal. Mi lenne, ha holnap a Katolikus Püspöki Koönferencia körlevélben hívná föl a katolikus papok figtyelmét arra, hogy ugyan, tartsák már be Jézus tanítását és ne lobogtassanak misén politikailózungokat, mert akkor politikailózungok által vesznek el.

És a FIDESZ pl politikaipropagandáját a templomiszószékekről áthangszerelné a táncházmozgalomra? Táncházakat szerveznének, pántlikás, kamionplatóra állított FIDESZ zenekarok járnák az országot, verbunkost húznának a kezében visszaválthatós kólásüveggel integető előtáncosnak. (A FIDESZ KB tiltja az szeszesitalozást, hogy a rendszeresen makirészeg MSZP-s főemberektől így is elkülönböztethető legyen a fideszes.)

Ekkor ugyanis a Szűkkörű Vezetés agitációs propaganda leiratában a néptáncmozgalom elleni frekventált harcra szólítana föl. Tokfalvit nem félteném, hiszen egy semmi a kuruc csujogatókból kimutatni a prefaszista alföldimentalitású koerográfiát, csizmatalp csizmatalp, trapp-tarapp, a labancok biztosan balettcipellőben pá-dö-dö lejtettek Magyarország üdvére. Hoooógyneee! - a merkantilista-liberális gazdaságpolitika beteljesülésért való kezüklábuktördelésében. És még a kurucoktól megvagdalt lábú gólyákat is gyógyították.

De mi lenne Tótával? … várjunkcsak.. hmm.. hmm… Megvan! Hugo Chavez a minap keresztülvitte cselét és elindult az Örökös Elnökség napóleoni diadalútján. Amit népe mit tanzen, ünnepelt. Ahá! Tánc, tánc, onnan, hogy FIDESZ-verbunk már egy semmi a szintén ötfokú hangsoros népzenéjű indiánság ünnepléséből megmutatni a fenyegető rémveszélyt, ami a néptáncmozgalom magyarországi elúrhodásával fenyeget. Theodor Adorno is megaszonta, népzenei alapok = nácik, tehát a néptánc [ha a FIDESZ programjába venné..] detto fasiszta.

Akkor meg vagyok nyugodva. A FIDESZ elmehet annak a jó szőlőbányász cigány  apjakaszájának az orrmányára is, a lényeg, hogy legyen FIDESZ. Mivé is lenne Gyurcsány permanens szükségessége a hűűdeveszélyes  FIDESZ meg a FIDESZ hanyatlásával most már elővett kereszténykurzus fenyegetése nélkül? Mindegy, hogy mit csinál a FIDESZ meg a KDNP (ja, nehogy komolyanvegyék már a lenullaszázalékolást a KDNP-s képviselők, mi lesz a kereszténykurzus fenyegetettsége érzésének keltésével KDNP nélkül! Tóta testén keresztül vonulhatnának ki csak a parlamentből végleg… Ő maga kampányolna a KDNP megmaradásáért..   )

Nemmellesleg ugyanez a mélymagyar gulyásliberiáliss logika magyarázza meg, hogy a kuruc-in-fos-nak mért kell fennmaradnia. Jó logika lenne a szimpla netokratív, miszerint holnap lenne másik portál a zacsargyistáknak, de sokkal jobb gulyásliberális lózungokat lobogtatni a véleményszabadság megengedésére való hivatkozásokban. 10000 kuruc-in-fosra kattanás-ból 7777 jógyerek netezőktől származik, valamint a 347 legfontosabb véleményformáló újságíró is rendszeresen odakattog témaínségében, vagy ha ihlete nincs, de a a honor meg kell, akkor mindig hálás[címlaprakerülhetős] téma a kuruc-in-fos-ban tapicskálás  -ebből Pulitzer-emlékdíjas 8 fő. 

Az a többszázéves viszonylag liberális állam, ahol a polgárt   a nép nagy tanítói nem fobizálják szitokszóvá, és ahol farsangtól farsangig akár minden nap más más minoritás tüntethet, akár a pedofilok jogaiért is. A gulyásliberalizmusban a  mindenféle übüisztikus tömegmegmozdulásba a faszistákok feljövetelét belemagyárázó megmondóértelmiség aztán csodálkozik, ha a szivének vagy nemiidentitásának kedves társulat felvonulgatására is a  fobizálásoktól már pattanásig feszült idegezettségű népség ( csőcselék) lecsap.

A mi gulyásliberilzmusunkban már az esztékában, az ambulancián, a buszmegállóban, a treszkóban, fosonyban vagy a lidliben a pénztárnál előtte szerencsétlenkedő három (3) vásárló nyanya, buziköcsög, zsidó, sváb, román vagy mélymagyar kúnnyája SOK!! a magyarnak, annyit játszottak már idegeivel A Nép Nagy & Gulyásliberális Tanítói.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr18948106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tokfalvi 2009.02.18. 12:03:57

Kedves szótár-sam,

kevés ember becsül nálam jobban a Kárpát-medencében, és az esetek 90%-ában nemcsak élvezem a blogodat, de egyet is értek, már csak ezért sem veszem fel a baszogatásokat. Igazából kínban is vagyok, mert az se jó, ha felfedem magam (csakis Neked), pl. mert más szemmel olvasod, Amit Kell, és az se jó, ha nem. De pár dologban tévedsz:
1. Nem vagyok bér-, ellenben ingyen- (vannak még ilyen hülyék),
2. nem vagyok párt-,
3. nem vagyok cseléd-, testem-lelkem tiltakozik az ellen, hogy bármilyen Szűkkörű Vezetéstől leiratokat kapjak, és kifejezetten utálom a cselédmentalitást, azaz
4. kurvára önfejű vagyok, és a blogban a saját különbejáratú mániáimat engedem szabadon, vö. fáradt gőz, pl. a Dunántúl-soviniszta és Alföld-ellenes előítéletemet, amihez az elméletet nem a pártoktól és nem is valamilyen agitprop erőközponttól, hanem rajongásig tisztelt professzoromtól (nekrológ a blogban), renegát alföldiektől és pl. Hamvas Bélától kaptam, és amit sok minden visszaigazol, sok minden más (pl. Te) meg nem, de az előítélet az olyan, hogy nem változik, és mindenkinek vannak előítéletei, lásd a fenti ábrát, különben mozdulni se bírnánk,
5. soha "keresztény kurzusról" nem beszéltem, és semmilyen vallást nem csepültem (talán a muszlimot, de abban se vagyok biztos), a melegházasság ügyében nem izgattam magam, ellenben többször szidtam a poszt-68-as ortodox aufklérista liberalizmust (ez 3 idegen nyelv!), pl. konzlib.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=6572.

Egyáltalán, mi lenne, ha a csőrödet bökő kb. 2 poszton kívül mást is elolvasnál a blogból?

Még egy: borzasztó keveset moderálok. Sólyom ügyében egyet nem értő hozzászólásokat meg végképp nem. A félreértés talán a Hírszerző blogmotorjának abból a sokat szidott sajátosságából ered, hogy az ellenőrzőszó érvényessége egy-két perc alatt lejár, tehát a sokáig írt komment elvész. Ezért ajánlatos vágólapra tenni a hosszabb szöveget, frissíteni az oldalt, visszamásolni, és úgy elküldeni.

Ha hülyeséget írok, egyenesen örülnék, ha kiigazítanád, ha meg nem értesz egyet, annál jobb. Liberális volnék, vagy mi a szösz.

Baszodalássan,
híved:
Tokfalvi ("Súlyos, de Apróbetűs") Alex,
szigorúan incognito.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.18. 12:46:00

a cimkékben az a jó, hogy sok van belőlük. ha az egyikre van védőoltás, van másik.

magyar-magyar szótár 2009.02.18. 13:46:36

Tokfalvi barátom, majd még visszatérek, de elöljáróban annyit, hogy szeretem olvasni a cuccaidat, ám frusztrál engemet, hogy én nem tudok ullyan szépen és érthetően fogalmazni, mint te, fesztet túlírom, skófiomozom, cziffrázom, betoldok, végül...
[...] és ezért is lehet az, hogy annyit basszusgitározok az irányodban, holott inkább a prímázás megy nekem ( Frank Zappa a példaképem a.. hát istenem, gitározni nem olyan jól tudok, de mondattanilag igyekszem : ) )
Nem aszontam, hogy te kereszténykurzusoztál, viszont három hét gyakorlótanítás tényleg nem lenne hülyeség (ebédeltetés felügyelése menzán, etc.). Na , és az a.. jó, tudom, hogy a labonczokat azért fényezted, mondolatul a matinékuruckodókra , de hát... azért legyen mán czurikk is a zászlósmenetben a relativizmust illetően, mielőtt Nikola Zriskit, nekem kedves magyar költőmet is lesodortatod azokkal a balette-cipellős jó labonczokkal. (Pálffy gyenerálist illetően igazad is lenne..)

offo: Neked nincsen meg Neuberger Istvánnak a Bús magyar sors grafikája valamilyen formátumban? Vagy láttad é?
Viszlát holnap reggel... Az alföldi mentalitásról. (Addig is Hf.: Az öngyilkossági statisztikai térkép ráhelyezése a maiMagyarország térképéből a törököt legtovábbnyögő, töröktől elnéptelenített részre... de a piálás stat.térképével is egybevág...)

magyar-magyar szótár 2009.02.18. 17:54:22

@Tokfalvi: Akkor A Mozgalomról...
A Hírszerző-pont-hu egyenlő A Mozgalom, egyenlő Seres László. (Seresről kívánságra külön szólok)
Sólyomköpködés egyenlő mozgalmárság.
NEM Sólyomtól eredeztethető a Bokros Reform bebicskáztatása.
Az AB -és ez gennyeshazugság volt ám, igazi agitprop, mai-napiaktuálpolitikai töltettel [merthogy Sólyom egyenlő FIDESZ és A Mozgalom ügye verni le a fideXXXekekekt] -tehát az ÁB nem a kádári szerzettjogokra állt vissza, hanem egy igenrégi, ha tetszik, ha nem konzervatívliberális jogialapra, miszerint polgáridemokráciában menetközben hirtelen nem változtatunk játékszabályokat: HA az emberek abban a hiszemben csináltak gyerekeket, hogy lesz és hogyan GYES/GYED akkor azokat az embereket nem érheti POLGÁRI államban joghátrány rendőrkanyar következtében. AZ volt a kádári rendszer lényege, hogy ottviszont bármikor akármit akárhogy ide-oda cincálni lehetett, jogihajtűkanyarokban lerázni.... Jól be is szopatták a jónépet párszor. Az ÁB állásfogalásában NEM ELTÖRÖLTE hanem azt kérte a jogalkotótól, hogy hagyjon egérutat az embereknek s dátumozza jövőidejűvé a reform ezen pontját.

A Bokros Reform bebicskázása elsősorban az MSZP belsőellenálásán, az akkor még markáns romantikusbaloldali és "szocdem" frakciók ellenálásán inkább bucskázott..
Hogy ez nem látszott? A pártfegyelem még ma is erős az MSZP-ben, hát még GYula bá' idejében! Persze nemegyenlő az a retrográd társaság a mai bűnbakokkal, a "téeszelnöktagozattal" [= alföldimentalitás?]

Sokkal összetettebb történet a Bokros Reform bebicskázása annál, hogy ilyen ócska demagógiával, amivel te trükköztél, Sólyom nyakába lehessen varrni egyszemélyes felelősséget.
Namost.. fogadjam el a platformod, hogy Sólyom egy kripofideszes aktivista divergó áálatt. AKKORIS... HA azt állítod, ment vagy a cselédmentalitástól, és nem mozgalmár, nem ügy-buzgó, akkor... úriember nem áll agitpropot prampramnmni.
Namost a Hírszerző erős bástya A Mozgalom résén -de az index-pont-hu nemkevésbé.
Az aztán végképpen nem spontán volt, hogy a gigasorozatod sólyomköpködésben, részei, napokon át díszlettek .
Sólyomköpködés = cselédmentalitás. Kész passz, ezt nem én mondom: a feőd dübörgi. Evvan.

Holnap tényleg az alföldimentalitás lesz a téma..
most jojcakát, megyek Súlyszivárvány-t olvasni.

Tokfalvi 2009.02.18. 19:18:13

@magyar-magyar szótár:
Nem, kedves m (-m sz), tessék figyelmesebben olvasni a Hírszerzőt. A főszerkesztő például éppen most állt ki a Fidesz mellett Gy. ellenében, összehasonlítván az O. kormány középkutyaütő teljesítményét a Gy-kormány katasztrofális teljesítményével, meg is kapta érte a tapsot a Reakciótól. A Hírszerző kb. annyira mozgalom, amennyire én bérblogger vagyok. 2-3 embert ismerek onnan személyesen,max. ennyivel szoktam rendszeresen egyetérteni, és különben sem hiszi egyetlen normális ember sem, engem beleértve, hogy a Fideszt egyáltalán le lehet "verni". Vagy hogy "kell". Ez a "leverés" a Fidesz mániája.

Sólyom és a Fidesz kapcsolata: sohase neveztem vagy tartottam kriptónak, asszem még le is intettem valakit emiatt. (Pedig néha nagyon igyekszik, hogy úgy lássék, és erről lesz egy szavam a gördülőben, de maradok az ártatlanság vélelménél.) Azonkívül a blogoszférában talán egyedül pécéztem ki, hogy Orbán igen durván nekirontott még 2007 elején. Még meg is dicsértem egyszer. Amiért nem bírom (elfogultság): úgy állítja be magát, mint aki a Nagyongonosz és Nagyonhülye Szocik, illetve a Megbocsáthatóan Gonosz, Csak Néha Hebrencs Fidesz fölött áll, maga a megtestesült erkölcs, sosem hazudik és sosem beszél hülyeségeket. Márpedig én a hazugságokra és a hülyeségekre különösen érzékeny vagyok, és viszonylag jó a memóriám, úgyhogy: ha ezt a dübörgésig elhiszi meki a feőd, akkor pontosan olyan földbuta, mint amilyenné nevelni óhajtja az "elit", testületileg. S. nem kriptó (és főleg, ilyesmit el se tud képzelni magáról), de megtestesíti azt a kenetes, hazug forradalompótlékot, amit a Fidesz teljesen más céllal meglovagol.

Sólyom saját maga úgy fogalmazott, amikor még szó sem volt az elnökségéről vagy bármilyen politikai szerepről, hogy az AB beleszólhat a gazdaságpolitikába, csak meg kell találni az arányokat. Értsd: ő megtalálta. Honnan lehet ezt tudni? Saját magától. Ha itt vezérfonalam van, az a rég mindenhonnan kirúgott Hack Péter vagy a sehová le nem csatlakozó, örök szkeptikus Lövétei. Sajnálom, de Sólyom nem azt mondta, hogy ez nem konzervatív-liberális (azon lehetne vitatkozni), hanem azt, hogy alkotmányellenes. Namost a szerzett jog fogalmának az alkotmányban nyoma sincs, és nem véletlenül. Lefordítva: a gazdaság - nem tervgazdasági körülmények között - nagyon könnyen előállhat olyan helyzetekkel, amikre egy éven vagy 9 hónapon belül kell reagálni, és nem lehet arra hivatkozni, hogy a gazdasági szereplők másképp terveztek. És ha valakit döntően az motivált, hogy ennyi és ennyi pénzt fog kapni, ha lesz gyerek, az belépett a gazdaságba, annak a számára a gyerekvállalás már gazdasági aktus, és itt nem lehet egyszer arra hivatkozni, hogy benn vagyok, máskor meg arra, hogy kinn vagyok.

Ja, a Bokros-csomagot elsőrendűen a szocik bicskázták meg, a szadesz meg asszisztált hozzá, de amikor ez az AB-határozat született, akkor a szocik történetesen (többségben) megszavazták a csomagot, és Horn még a szakszervezeteket is leszerelte valahogy (emlékszel Szöllősinére?). Aztán Horn rájött, hogy így nagyon el fogja veszteni a választást, úgyhogy kirúgta Bokrost. És elvesztette a választást. De az első lépést lefelé a lejtőn bizony az AB tette meg, egyebek között azzal (nemcsak a gyedről volt szó), hogy jogi ködgenerálás útján elhitette a jónéppel, hogy a napi politikán elvben felülemelkedő AB gazdaságpolitizálása, éspedig pontosan abban az irányban, ahogy az AB politizál: a kozmosz rendje.

Cakát, jó olvasást :)

Tokfalvi 2009.02.18. 19:20:36

Jah, sajnos nincs meg Neuberger grafikája. Voltak nagyon jó Trianon-plakátjaim zokogó Hungáriával gif-ben, de asszem kitöröltem, és különben se vág pillanatnyilag témába.

magyar-magyar szótár 2009.02.19. 04:13:19

Jah.: Majd az irredentában mutatok parabolát ehhez.
Most a Filemileországot [kopirmányoss akárhováütök-nekemfütyölista jogrendszertelenség] vázoltam föl, de még pihentetem. Így az alföldimentalitás is csak vázlatos lesz ma.
Neuberger zseniális grafikája egyébként nem ilyen antikurucossra vett, hanem általánossan a búsmélymagarsors.. Az asztalba (itt számítógépbillentyűzetbe) nyőtt borozó [amphetamin+ásványvíz]
Az asztalon "hologramszerűen a Tornyai képéről ismert széltépte gebe.
süti beállítások módosítása