szűzkurva - kissé modorosan, az orális fogamzásgátlás forradalma előttről: félszűz. Demi-Vierge. Egyes kutatók (Krúdy Gyula A Rezeda Kázmér [Szindbád] Regényfolyam -ban többhelyt) odavélnek, vannak nők, akik szüzességüket [lelkileg] soha nem veszítik el. Szintén Krúdy jegyzi azt a nőorvost a múltszázadfordulóról, aki egyszerű műtéti beavatkozással készített szüzességet balesetet szenvedett félszüzeknek vagy idősebb hölgyeknek, akik uruknak kívántak kedveskedni e meglepetéssel.

A szűzkurva ill félszűz azonban nem a defloratio-val függ össze. A szexus csupán olyas kelléke a szűkurvának, mint amikor feldobja a pincsijét [sminkel].. A szűzkurva fizikailag érintetlen, de egyébként morálisan mélységesen romlott. Demi-Vierge -Marcel Prévost alkalmazta egy színdarabjában először ezt a kifejezést.

A nőt a férfi teszi, a férfit a nő. A senyvedett europid picsaizmus hinti azt a tévhiedelmet, miszerint a nő ül, ül, és egyszercsak lesrekapja az Ideális Fasz-t. Hogy ideális faszt készen kapni, mint tejberizsát a lidliben. Ízfokozóval, ami nélkül az otthoni tejberizsa nem az igazi. Verejték nélkül, kellemesen. (Vita folyik, hogy a mongoloid típusú [kicsi és vörös] vérfasz, lásd Oshima filmjében, Érzékek Birodalma, vagy az africans-europid húsfasz a kellemesbb. Régi parasztasszonybölcsesség szerint kis fasz nincsen, csak renyhe pina.)

A kurvát a lator teszi -s a latrot a szajha. minden kurva- és latormesében van egy lator avagy kurva, aki miatt egyébként az ááártatlan a morális tepedelem sikanójára tévedt.

>>Ha nincs Isten, fasznak a morál. <<

Határ a szabad akarat és valamennyire a társadalmi konvenciók. Istent aztán kurvára érdekli, hogy te vallásos vagy vagy nem, az az egyházak, vallási szervezetek, szekták, szakrális hókuszpókuszokkal álcázott befektetési és könyékignyúlási társaságok (amerikaitípusú adómegtakarító álszekták), megmagyarázóművészek, ügye, pl Sri Hamarmindahoneymoney Legfőbb Őszentsége, aki a szent szövegek minden húsz oldalához kétszázhuszat költ magyarázatképpen. Isten úgy van vele, az individuum elég nagyfiú, nagylány, ha olyan nagy a szája, akkor ellehet őnélküle is, legyen az emberben büszkeség annyi, amennyi az ösztönlénytől elkülönbözteti. Ki nem ismer kandikamerajeleneteket, amiket "Nem Látja A Kamera" -zónákban készítenek. Ki gyermek állhat ellent, ha beeresztik egy habossüteményparti svédasztalai közé egyedül.

A Don Juan-ok történetei, amikből az az egy Don Juan klisé torzult, amit aztán kétszáz évvel későbben az operalibrettók nőcsábász Casanova-sztorivá hamisítottak át, éppen erről szól. Don Juan korában nem az volt a cucc, ha egy egyetemi városban egy úri deák végigmártogatta pennáját a fél város polgárasszonyainak s leányainak tucsogó kalamárisaiban. Don Juan nem csalfa volt. Csalfa pl kétszáz  évvel későbbeni nagypolgár vállalkozó és drámaíró Pierre Augustin Caron De Beaumarchais (1732-1799) volt, a francia-amerikai kereskedelem úttörője, akinek volt egy szép és kedves felesége, egy felvilágosult, gyönyörű és szabad színésznő kedvese, meg, mint az az ő korában általános volt, és még útközben megojtogatta, akit csak tudott... Színműve, A sevillai borbély,  pedig betiltott , afféle korabeli tényfeltáró munka, erkölcstelennek számító darab volt, aminek igencsak light-os változata az operalibretto. Az eredeti Don Juan történetben nem is Don Juan, hanem a haldokló kapitánya jeleníti meg a tökéletes erkölcsnélküliséget, amikor haldokoltában sem fél Istentől. Soha ne mond, hogy soha. A morálnélküliséggel ez a probléma, megy az ember az utcán, fejére esik egy virágcserép vagy elcsapja egy teherautó tükre a fejét, bimm, és egyszercsak kiderül, hogy valójában féli a Nagy Valamit.

A barokk kor nagypolgári és úri nőit a biedermeier szemforgató és álságos romantika, burjánzása, a viktoriánus eufemizálás kora után szivesen állítják be szajhákként. Hogypl Mme Pompadour királyi szajha volt, etc. Nem, hanem ezek a nők  informális intézményrendszert alkotván az ősnői attitűd tökélyében kormányozták a világot, amiben védett, mert informális hatalommal bírtak. Reggeli  öltözködési ceremóniáikra ugyanúgy előjegyzésbe vetette magát egy férfi, mint a formális hatalmi ágazat hímnemű udvaroncainál. (Ma mondanánk, lobby-ztak.) A félszűz a romantika, és modorossága, a biedermeir "terméke".
Szimpla szajhálkodással semmire nem mentek volna ezek a nők. Jobb királynék magántitkosrendőrsége 200 -300 válagotatott, a testiszerelem művészi tökélyét ismerő hölgyekből állt. Nem is gésák voltak a közismert szeretők. Ma már szinte ismeretlen fogalom: Szellemi gyönyör is volt vélük társalkodni, nem csak játszottak néhány hangszeren, de kottát is olvastak-írtak, latinos-görögös műveltségük kifinomult, néhány más nyelven is olvasottak voltak és tisztában persze, pl Beaumarchais korában az angol gyarmati háború állásával.

Az megesett, hogy a gáláns cavallier a hölgy budoárjából távoztában, hevűlvén a buja környűlbeszélés szóvirányaitól, felcsapta az őt gyertyával kikisérő szobalány szoknyáját, aztán vagy kapott az arcába tíz, ritkánpucolt körömmel hétszám nemmosott ujjakról, vagy pedig kedvét tölthette s mikor végezvén spédáját a lány egyik alsószoknyájába törlé, hát megszólal a setétben a titkos szerető kuncogva: "Nohát, kedvesem, micsoda csintalan maga!" -azzal ennedvétől síkos ujjacskáit bécuppanttá, avagis a cavallier-nek kínált kóstolót.

Már vastagon benne a romantika korában Beethoven Mondschein-je, és nem csak a slágertétel, polgári s úri leányok körében nem is számított bravúrdarabnak. (Kottákat adtak el kiadók olyan példányszámban, mint ma bécsiklasszikusok CD-jeit..)

A félszüzet azonban nem a férfi teszi. Anyukája vagy a dadus [szoptató dajkája, aki az úri-nagypolgári embert, ha kell, egész életén át kiséri] elmagyarázza, hogy az ondó, bármi részére kerül a nőnek, terhességgel jár, a totális morális züllés, a bukás. Ellenben a férfiak ostoba faszok, a farkukkal gondolkodnak, és egy kis kacér mosoly, keblek kivillantása, parfőm, tekintet, egyéb, éspedig (sms híjján verseskönyvecskéket küldözgettek egymásnak a szerelmesek, megjelölvén mögöttesüzenet közvetítésérere alkalmas sorokat ceruzával).

Diákkoromban az almafődön a szűzkurva a pólója nyakát megtágítván melltartó nélkül ügyeskedett .  (Melltartó viselése pedig paraszt kamaszlányoknál maga a tüntető nőiség. Keresné anyu a melltartóját, sehol, jó, akkor nehéz napok [paradicsomfőzés], és a keresztszemessel hímzett, a stafírungjából való vattatartója is üres : a lyány megint mellyet csinálván magának ment az isibe!). S a szűzkurva pedig,amikor az almát a ládába átrakja, szűzi keblével kecsegteti szűz-lolitaságban a vén kecske balfasz tanárt, föl-fölpislant, hogy ellenőrizze, bimbóira jól beláthat-e a vén majom. A szárazkurva ugyanez, frigidben.

Sajátosan felemás negyed-szűzkurvaság a diáklánykategóriában, amikoirs a kényszerlolita délután a fiúpasijával kézenfogva andalog a patakparton s  ha a fiú föl [póló alá] vagy benyúlna [bugyiba] jujjog, húzódozik kényesen s pirul, este pedig, mielőtt a kollégium kapuja bezár, a nőspasijával, annak a külön e célra vásárolt [megismerni feketített oldalüvegeiről] egyterűjének hátsóülésén [régente a zsiguli műbőrjére kellemetlenül odatapadósan ráizzadó popsival] nyalatja és dugatja magát, éppen csak nem szaxiz is, anyu ugyanis azt tanította, hogy az elkényezteti a pasikat.

Munkahelyiszexkateg'ben  a félhű-háziaszony  cyber-és telefonszexben, meg élőben valamelyik munkatárs pasival, szigorúan verbalicce tüzelteti föl magát, esetleg kis smacizás az irattárban, aztán szúrócskásra szikkadt bugyinyereggel haza, és otthon apu meg el nem képzeli, mitől ilyen hevült anyu, hogy a gyerekrajcsúr elől a WC-be vonszolja be... (A balfasz, ám virtuóz nyelvierejű munkahelyi flörtpartner pasinak meg maxx a félhű-háziasszonykategória széke ülőlapjának szaglászása, ha jut ...) 

A szűzkurva tehát valamivel modernebb fogalom, a társadalom alkonyának kései óráján tűnik föl. Ma még valamennyire cucc, ha egy 12-13 éves lány teherbe esik és abortusza van.

A kurvákból lesz a legjobb háziasszony, családanya. Ritka, aki menekülhet, de ha megmenekül, az ősnői attitüdben fölismeri az igazságot, miszerint fasz fasz, kisebb,nagyobb, és a férfit pedig a nő teszi. Nem jár faszról faszra, mint szorgos mézgyűjtő, minek. Azt az egyet kupálja, kalapálja, alakítja, akit megfogott. Leköpi a bótsarkán minden gennyféregnek az urát -és hajánál fogva rángatja ki autójából a ciccababbát, aki szemet vetne az ő emberére. A fejlett tudatú művelt értemiségi nő konyhája szalad, másfél óra alatt a rendrakásban két könyéknyire nem jut, a kurvából lett háziasszony serény, főképpen a látszat eránt a konyhát secperc cakkbavágja, fénylik minden, mint salamon töke. Nem múlik nap[szak], hogy ura magját el ne folyatná valamiképpen, minthogy a megcsalás ellen ez a legjobb módszer: a fasz időleges tehetetlensége.

A szűzkurva egy idő után fizikai szüzességét csak-csak elveszíti. Mindig van valami alkalmas lator, pl a gimnáziumban a tornatanár, aki lyukat beszél a hasába. A latrok mindig a legócskább dumákkal hódítanak. "Elholt anyámra emlékeztet engem kiskegyed" -ehhez női módszerrel, mert a lator a nőilélek mérnöke is, kisujjával kenvén, nyálával könnyet igéz a szépszeme sarkába. Nem merészelnék novellát írni a gimnáziumi tornatanárról, aki minden évfolyamból a neki tetsző jobb csajokat  -figyelem, 15-17 éves lányokat-végigdugta. Don Juan volt, de nem ezért, mert ennyi csajt megdughatott. Igazi Don Juan volt: az erkölcsi métely. Ő maga lator s egyik feleségéből, aki persze nála 20 esztendővel fiatalabb, volt diákja, cinkost csinált. Biztosítási csalás, gyermekeinek ellopása -most tisztes őszes úr.

Nem véletlen tehát, hogy színre egy (1) fogalmat taglaló czikkelyemben a Don Juan értelmére is rázseblámpázok. (Bővebben: Prosper Mérimée: Lelkek purgatóriuma)

Az a feminista picsoid álszociográfikus [kriptopornó] irodalomban van úgy, hogy a prostitulált  keddről szerdára (gyakrabban péntekről szombatra) lesz, jön a sok csúnya büdös és szőrös fasz, jól megerőszakolják a kiscsajt , aztán veréssel prostitúcióra kényszerítik. Nem, hanem a lator a kislányt, a szűzkurvát, aki elúrhodott merészségben félelemérzetét elveszíti már teljesen és létunalmában lábikóját a diszkó folyosóján a felé vonuló lator lába elé mintegy véletlen kiteszi, hogy a Veszélyes Fasz abban megbotolhasson, nos, a lator negyedóra múlva a kislányt már a diszkó vécéjében kinyalja. Lakását, háremét, családját mutogatja másnap. A nők, akik a háta mögött sziszegve, gyűlolködve súgnak össze, szemre kedvesek. Az önállóan dolgozniképes nők milliós, egyébiránt A Fének tulajdonát képező, fukszokat csörgetve járnak fel-alá a lakásban, gyönyörű ajkaikról a véresgeci, faszomkivam, copjonlee, verjemannyába, nyaldalyukam stb kifejezésekkel dús trágárságok fürtökben, az egyik fölkapja az Audi TT kulcsát [a kisfénöké, az elsőszülött fiúé] a márványasztalkáról s ujjain pörgeti, jössz velem autózni kicsit? Angyalpor. Esetleg ő is kinyalja, belebeszélve a lány fejébe, hogy az igazi nőiöröm titkát csak nők ismerhetik. Milliókról van szó, adják egymás alá fal dumákkal a lovat, mint a sofőrdumák a kamionparkolókban, ugye mekkora kéróm van, ecshém, a kávéfőzőm százhúszezer volt. Perspektívát és távlatokat mutatnak a család nőtagjai, pár év alatt többet lehet keresni, mint amit egy paraszt nő összegüriz. "A paraszt nő is kurva, csak ő eggyel csinálja" -tartja az egyik öncsaló kurvaduma. Arról nem beszélnek, milyen A Fének, az Isten (aki szemükben a lator: A Fasz), ha ideges. Arról sem, hogy a kamatos kamatoknak vége sose lesz. Titkos remény az, hogy főasszonnyá törhet előre a lány, elhízhat, nem kell már melóznia és parancsolhat a többinek. (Éppenséggel a lator főasszonya ebben a  képletben a csali.)

A legtöbb szűzkurva ennél azért okosabb. Földi Ágnes, a Magyar Prostituláltak Érdekvédelmi Szervezetének elnöke definiciója szerint [is]: Prostitulált az, aki a megélhetéséért műveli. A megélhetés, az tág fogalom, mint a morál, a gyerekem élete vagy a családomér' hajtok is. Per definionem tehát a szűzkurva háziasszony valóban az az eset, amire öncsalásukban a prostituláltak hivatkoznak, miszerint a paraszt nő is kurva, csak eggyel csinálja. Megragadja a férfit és gyúrja, mint gyurmát maga kedvére. Lényegében mindent elérhet, hiszen gondosan ügyel arra, hogy a férfi nagyon csúf vagy még eléggé vén is legyen. Mindenesetre gazdag. Szinglik sokasága tulajdonképpeni alvó szűzkurva, akinek jövedelemszerőképessége akkora, hogy egy középpolgári minimumot ( luxusgarzon, napi 5000 Ft parkolásra és kajára délben, karira délsziget, húsvétra síelés, nyáron depresszió ellen alpesilevegő) elérjen, azonnal fölébred álmából, ha megfelelő palit talál az övénél ötször-tízszer nagyobb jövedelmi sávban, a faszi aztán izzadhat zöld csiganyálat, lehet kövér, gusztustalan, csak a halkést ne tévessze össze süteményessel.

A kurvamese sajátosan picsoid kriptopornó . A nők ostoba férfiaknak összehazudgált sima pornót nem fogyasztanak, max speciális mű-gay [vö a férfiaknak hetero színésznőkkel fölvett ál-leszbi klipek] és fenekelős-kikötözős cuccokat. A nők sokkal raffináltabbak is az élvezetükben,   testükszerte és elméjük minden zugába széttart a gyönyörvágy, egy szál bugyiban pörköltet zabálni, csor'gjon a zsírhab le csuklóján combjára, friss kenyérrel, ez egyenrangú orgazmus a szexuálissal, ami szintén nem pollutio-jellegű koncentrikus-kitöréses, hanem hosszas, lankás. Maszturbációját nem gyorsan végzi el a WC-ben egy színes magazin címlaplányára célozvást, aztán bűntudattal kullogván el, hanem lassan, nagy változatossággal, a kombináltszobában, míg anyuék odajárnak, ajtókilincsen csimpaszkodván az ajtóélre szorítván és hintázvást, fotelkarfa, párnasarok, kabalakutyuska, de főleg eltagadván, hogy az maszturbáció lenne, bűntudat nélkül, „mert megérdemlem!”-attitüdben. Szimpla biológia ez, a kielégült hímnek félre, hagy jöjjön a következő, Istenviláganya [ „az Evolúció” ] rendelése ez a biztos teherbesésre. A szűzkurvaság előtti korokban, a barokkban általában a nőnek teherbe esni egy dolog, beleértve A Királyné Hivatalos Kedvese címmel bíró hölgyet is, a gyermek megszülése egy mai középsúlyos mensi-vel fölérő esemény, a dedet azonnal leadják a lelenc-faluba avagy  a királyné udvarhölgyei veszik gondjaikba, kap dadust, aki szoptatja… előfordult, hogy az ilyen fattyú akár kisebb udvari tisztséget is kapott. (attól függően, hogy anyja a befolyását meddig őrizhette meg.)

Parasztasszonyi szűzkurvák régi bölcsessége szerint az ital a legjobb póráz. Alkoholistává tenni, lerongyítani a férfit, aki persze házon kívül, pl kocsmában [=szociálisan] nem ihat. Jó komája vinné ki neki a fröccsöt a kocsmaudvarra -de visszahívni nem tudja, mert pénz az ilyennél sose nincsen. A büntetés az ital megvonása. Kiönti a mama bort az udvar gyöpére a papa szeme láttára. A papa adagja három liter kétemberes bor. Noah [nova] vagy delavári, ami jobban hülyít [direktermőek, metilalkoholtartalmuk magas]. Reggel kaphat egy felest. (Így is kezdődik a  póráz nyakbatétele, a fiatal asszonyka a mézeshetek után reggelente egy felest tölt ki, a férj szabadkozik, az asszonyka meg az apjára hivatkozik, sőt, ő maga is, ha muszáj,  nyelvecskéjét a kupicába belemártja, tettetett prüszkölésel legyez aztán maga előtt,  mondja az apja is így tett, ez adja a férfierőt a dógos naphoz. )... A papa egész életében gürizett, küsded ördögpofájú görbe emberke. A gyerekek pedig mind az apjukra hasonlítanak a Veres Emberre, Akit az asszonyok [falurádió] Rézfaszú -nak neveznek, a [tej]csarnokosra.  A szűzkurva parasztasszony "barátnéi" nem is felejtik el szemforgató örvendezéssel összecsapni a kezeiket: "Tiszta apja ez a lyány!" Három út áll a papa előtt, vagy egy vasárnap délután delíriumában az asszonyt ásóval agyonüti (ezesetben az asszony eszmeileg egy farostlemez sziluett lesz rózsaszínre mázolva), az első hajnalon, amikor alkoholizmusa miatt beszarva ébred, lemosdik a kútnál és felköti magát a padlásra, vagy, ha túl jó a mája, széjjelmegy a hasnyálmirigye és nyomorultul pusztul el. A mama, akit a falurádió persze Víg Özvegynek nevez [lyánykori neve Baszos Pircsi volt...], elvékonyított sipákoló hangon jajong  Dráága Papa után évekig a bótsarkán, a megállóban, még az özvegység jó 25 éve vár rá, kidobatja a cserépkályhát, bevezetteti a gázt, megújítja a fürdőszobáját, hízik 20 kg-t ( minden este habos sütemények, mars-szeletek, cuki, csoki, >>megdöglött a büdöslábú vín dög!<<) 

Sok balfasz, akinek lelkét összetöri egy szűzkurva, megesküszik: ezentúl lator lesz, dúl, vérnősz. És, mit mondjak: tan'képpen be is jön nekik... Ami a mára eltorzult Don Juan jelenségből megmaradt, az az izgalom, amit a Veszélyes Férfi kelt a nők sokaságában... (Illusztráció celebritykedvelőknek: Bochy a Slágerráccsiból és az ő feleségei..)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr90900723

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VIETNAMSOLAR 2019.06.10. 08:06:44

Volt × amper = watt - bdk blog bázis

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.08. 13:44:43

ha a "halál pillanatában nincs ateista" motívumon túltennéd magad :-)
olyan ez, mikor nagy feró - miután kiderült, hogy a szintén nem épp szűzkurva gesztesi tényfeltáró multidézéseb mekkora tajparaszt is - bebaszva arról üvölt habzó szájjal, hogy ő aztán tudja, hol lakik az úristen, azok ott bent meg nem :-).
a bebaszva meg a habzó szájjal üvölt itt nem áll meg, de közelít :-)

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.02.08. 15:00:47

Hehe, egyik kedvenc villanásom a köv. dialóg egy filmből:
- No, mitől szomorkodik a KisHerceg? (a férfi erősen dörzsölgeti a szemét, könnyezik) Nőproblémák?
- Neem, már elváltam. Ez a sok macska.. az ammónia.. Ki lehetne nyitni az ablakot?

magyar-magyar szótár 2009.02.09. 05:05:33

Hogyne lenne a halál pillanatában is ateista! - a legkristályosabb példa Don Juan kapitánya .. és többtízezer társa. De, majd arra fog gondolni a halála pillanatában, hogy anyjukból kimetszett magzatokkal láblabdásztak Flandriában vagy az padra lekötözött apa mellykaskáján defloráltak 10 éves szűz leánykákat..
Sőt, ellenkezően: vércsulát köp az elé tartott feszületre és krrrvanyát baszni kűdi a papot.

Azt csak mellékesen jegyzem itt meg persze, hogy A Kereszt, Jézus és a Katolikus Anyaszentegyház nevében nyomták a szűzleánykából kivont vérfaszukat az anyja torkába (hiv Istenért harcoltak a pogány[reformáta] Németalföldön..)

magyar-magyar szótár 2009.02.09. 05:13:35

Hogy ne legyen köztünk értetlenség ezügyben tovább:
Egyik példaképem, az egyik legnagyobb szellemnek tartom Frank Zappát, ő valahogy így fogalmazta meg véleményét ezügyben. "Valószínüleg nincsen isten, legalábbis én nem tudok róla."
Másik nagy kopnyának Voltaire-t tartom, akit jezsuiták neveltek, nem is volt hajlandó leköpni a jezsuitákat... Pimasz egy fráte volt, saját magának még éltében épített templomot, amit kereszténynek álcázott.Ő.. retorikai okokból afféle teistának állította be magát.. de azt hiszem hogy a vén huncut valójában még A Természet -ben sem ideálisztikusan.. és nem hitt...
természetesen azért mert Karol Wojtyła pápa volt, és III. Gyula is, nem fogom ezt az embert leköpködni, de Gyjatszo úr is kedves nekem, pedig a humora néha szörnyűséges :)))

Szerintem csak a "megengedő" ateista álláspont a nem ideálista. Ezért nem értik szegényjó Iván Gábor elemért, mit akar a karakuttyizmó -val.

És bs395 -ezen vitáztál szakállas pulóveres bácsival, azt nem érti ő, hogy azonnal ideálizmussá lészen a zattejsitákosskodás, ha kiírom a busz oldalára Nincsisten Tour 2009.

magyar-magyar szótár 2009.02.09. 05:17:23

Az a fajta "ateizmus" aminek meg az a főindítéka, hogy ha a FOSESZ gammbánnyol a katólikkustemplomokban, akor majd hűdezatejjista leszek mán hogy harcójjak.. az meg.. katasztrófa egyenesen, hogy azért fikázom le a Szent Jobb-ot meg nevezem svájcisapka tökfedőnek a koronát meg cápapápázom II. János Pál -t mert a politikaiellenfeleim bezzegelik.. ez...
Nein, Danke! -nekem...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.09. 12:08:26

zanza: háromféle férfi van: húsfasz, vérfasz, balfasz

ha jól értem:)

magyar-magyar szótár 2009.02.09. 13:46:05

Igen, de jobbfaszról viszont álmodik a lány. (Gondolom, főleg a másé az...)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.09. 21:05:57

ábazdmeg, eltűnt a kommentem a limbóban...

szóóóval:
a bűnbánat és az istenfélés között kb. annyi a korreláció, mint istne léte és a morál között.
nekem az ateistákkal is meggyúlt a bajom, az egyik konkrétan közölte, hogy fasz vagyok.
a punkok meg meg akartak rugdosni a "hogyan legyél punk?" -ért, pedig az kurvanagy.
a provokációnak sajna elveszett az igazi jelentése: előhívni az igazi énedet. azt hiszik, csak polgárpukkasztás, direkt idegesítés, ilyenek (na jó, néha az is), pedig a magja tök őszinte.

magyar-magyar szótár 2009.02.10. 08:07:40

A "bűnbánat" mindig csak két pont között sikálódik. Pedig van egy harmadik vetület -és ez a hétköznapibb.
A megbocsátás lehetősége feloldja azt az emberi attitűdöt, hogy ha bűnöztem, onnan már "gazembernek KELL lenni mindenestül"
A keresztény valás először politikai üggyé züllött, aztán üzletivé vált a bűnbocsánat árúváválásával. Vagyis "kardot emelt" kard által vész tehát.
De egyébként az idealizmus, az "maszek" [magán] ügy.
Borzasztó nehéz a kristálytiszta istentelen lét. Addig a jó. amíg az ember annyira buta, hogy azt hiszi Nagyszakállú Öregapó, aki nincs.
De mihelyst eszmém kis bádogdobján pramprampérozom, már idealista vagyok -Istenemnek ugyan nincsen fejekezelába, hószakálla, de azért: az az: isten az. [pl rendezőelv]

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.02.10. 12:40:54

szerintem nem olyan nehéz a kristálytiszta ateizmus: az ember egyszerűen belegondol abba, olyan, mint a Földön élő többi organizmus: megszületik, él, szaporodik, meghal. közben pedig egész végig búcsúzik, búcsúzik, búcsúzik az elmenőktől... ugyan miért kéne Istennek léteznie? elég sok vallás van, ami azt feltételezi, h a halott lelke egy hatalmas lélekvilágban oldódik fel, amiből aztán új lélekké lesz az újjászületéskor: ahogy a vízcsepp elpárolog, felemelkedik, új vízcseppé áll össze, lehull. Isten a ragyogó nap, ami párologtatja a vizet - gyakorlatilag egy fúziós reaktor. ebben semmi szükség élő vagy személyes Istenre, az új vízcsepp pedig már nem a régi vízcsepp. elég, ha Isten egy elérhetetlen fény, simán lehet természetes folyamat. (höhö, +int Vonnegut: két penészgomba beszélget az élet értelméről, aztán lassan belefulladnak saját székletükbe, és soha nem jönnek rá, h egy üveg drága pezsgőt készítettek.. - (kieg.:) amit aztán egy magyar birtokos fog falhoz csapatni a szolgáival úri gesztusból..)

Istenre akkor van szükség, amikor megértjük, h van olyan, jókor jó helyen, meg rosszkor rossz helyen. persze ez csak a mi számunkra van. valakinek a mi rossz helyen létünk éppenséggel jó. de ebben sincs szükség Istenre - mármint jó lenne, ha lenne, mert akkor mindenki egyfolytában csak jó helyen lenne. csakhogy ez sosincs így, Isten konokul hallgat. a keresztények Istene ráadásul meg is mondta világosan, nem foglakozik az egésszel, mindenki csináljon, amit akar, ő többé nem ver, nem pusztítja el az embert, nem avatkozik közbe, majd ítélkezik a végén. slussz. menjetek élni..
ott vagyunk, ahol vagyunk és kész. életünk legnagyobb részében semmilyen helyen vagyunk, aztán egyszer nem, és akkor vége. vagy végig semmilyen helyen vagyunk, akkor meg az öregség csinál ki, és pelenkában hal meg az ember elhülyülten gügyörészve. ebben sincs szükség Istenre.

nekem ahhoz sincs, h ne akarjam elvenni másét. akinek meg ez nem természetes, annak a mások verik bele a fejébe (minden istennél hatékonyabban), h világos legyen számára. régebben levágták a kezét, megcsapkodták bottal, esetleg eladták rabszolgának, agyondobálták kővel. manapság igyekszünk kevésbé brutálisan intézni az ilyesmit: az emberiség felismerte az egyensúly jelentőségét (gyermekben ez kb a 6éves kor lehet) annak ellenére, h egyesek kimaradtak az iskolából a népmeséknél..
minden hadvezér tudja, h a mértéktelen csatározás, fosztogatás, öldöklés zülleszti csapatai morálját: bevethetőségét. sokat kell meneteltetni, dolgoztatni őket, borzasztó sokat, hogy aztán öröménekeket énekelve rohanjanak az ütközetbe, és csupán napszálltakor jusson eszükbe, mekkora barmok voltak, hiszen majdnem meghaltak - a semmiért. ekkor jöhet a rablás, erőszakolás, fosztogatás, h kiverje a fejükből ezeket az ártalmas gondolatokat. ehhez sem kell Isten, sőt éjszaka kifejezetten aggat.. majd reggel, amikor másnaposak - na akkor jöhet a pap a morális leckéztetéssel, utána kemény torna, szemle, és menetelés.

tulajdonképpen mihez kell akkor Isten? nyugtatónak nem rossz. amikor szarul mennek a dolgok, lehet rája mutogatni, és mondani, h Ő azért még szeret. ez kúúl. rengeteg betegség belső diszharmóniából származik, olyankor a hit segít helyreállítani az egyensúlyt, ezzel megszűnhet a betegséget kiváltó ok, és a szervezet megpróbálhat regenerálódni. (hasonló hatása van a marihuánának, és más növényeknek is.) minden szervezet megpróbál regenerálódni ( index.hu/tudomany/medu090206/ ).

és eljutottunk oda, hogy mivel Isten nem szól, nem tesz semmit, kívül marad a földi történéseken, így valójában a hitről beszélünk, amikor Istent emlegetjük. a hit pedig ősi gyógyszer, talán a legősibb, bár lehet, előbb volt a bor, meg a mariska, meg a látnokzsálya, és csak utána jött a hit.. asszem, Asimov-nak volt egy vicceskedő teóriája, h a földi élet magyarázata a kiemelkedően magas urántartalomban keresendő, ami rengeteg mutációhoz vezet, és ez gyorsítja az evolúciót más bolygókhoz képest (így a majdani űrutazók e kiemelkedően magas sugárzási szint alapján navigálhatnak).

szerintem elképzelhető, h létezik Isten - miért ne? de az érzékelhető cselekvési szinten kívül marad, így nem nagyon érdemes számolni vele. ha majd szóba áll velem, beszélgetünk - lesz mit mondanom neki.
de ettől még/éppen ezért nem fogok mindenféle önjelölt idiótát meghallgatni (azokból van minden sarkon kettő), a zupdéttnóóbitól a xenuhüvőkkön át, a szittyapapokig és sárkányfűárusokig.. nem veszek vákuumcsomagolt zacsimegváltást (csak 2dl megváltás kell hozzá, és máris fogyasztható!), köszönöm.

akkor ez most ateizmus-e, kristálytiszta-e, vagy mi? E.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.11. 07:20:44

@magyar-magyar szótár:
túlnagy megerőltetésbe nem telik :-)
a rendezőelv és minden más arról szól, hogy én kinyilatkoztatok, te meg ha elhiszed, akkor az én emberem vagy.
magadtól nem szabad rájönnöd, gondolkodni meg ilyenek, még csak az kéne!

Frick László Intézet 2019.04.10. 13:59:32

Minden több kettőnél -nem arról volt szó, hogy annyira bele kell halni már a diktatúrába, hogy még Vona Gábort is lehet Korunk Sztalinjának nézni (de az nem fért bele? Botkát sznleg elfogadni?) Az MSZP-hívői nem az MSZP ahogy a Beatles rajongó lányok nem a Beatles voltak. Tömeg. Kétmillió is volt (vagy van? Ki tudja?) milyen demokrácia az, ahol nullakiterjedésű médián csinált párt tagjaként megengedem azt, hogy egy párt szar, akkor leszarom a bázisát ... egy demokráciában, aztán ugyanazzal a számmal a Minden Megengedett a Szent Cél érdekében-tpapolok. Tudod, hágy jógyerek mondta nekem azt büszkén, hogy "Jól tettük, hogy szétkúrtuk az MSZP-t"

Egy valakinek nagyon jó az MSZP marginalizálódása,mert ha még egyszer az MSZPállamhatalmon tudna lenni, akkor nem magánban, hanem hivatalosan keresné Gyurcsány ferencen azt,amit magánban Puch László.

Én nem vagyok a híveennek az ellenzéknek, de politikaBUZI vagyok.. tudod, az olyan,mint a focibuzi a VB-n, aki a jó focinak szurkol és a jólfocizóknak. Nem országoknak szineknek és akkor heteróként más jótlefikáz, mert az nem az űvéje :D

Én politika BUZI-két azt látom, hogy az Ellenzékben kormányzási hajlandóság nincsen, de ez egész Európát,pl a Merkellel koalázni nem hajlandóakat Németországban is jellemezte. Kényelmesebb ma Ellenzékinek lenni Európa válságában,mint felelős kormányzónak.
Eddig stimmel, de akkor az embereket miért és mire hergelik, ha valójában és titkosan nem akarnak Orbánt válztani?

Neked nem tűnik fel, mennyire szélesen jókedvű az ellenzéki sajtómunkásmeg a politikus,miközben a népnek mimmehalnia kéne már ? :D

Ivarérésem idején szűzkurváknak hívtuk azokat a lányikat, akik befeküdtek a Sárga Zsiguli hátsóülésére 4 fiú ölébe, megették a fagyit, a sütit, elszívták az ingyencigit,megitták az ingyenpiát, de cicit sem engedtek, nemhogy pinát. És meg voltak sértődve a szűzkurva NÉV-ért. Mert ő nem ad pinát, nemkurva. Persze történtek balesetek az ilyenekkel is, amikor pl 24-28 éves nős pasinak a kocsijába ült be, aki érett férfiként a lompost alaposan be tudta csempészni :D
süti beállítások módosítása