E szócikk megírására sápadtarcú testvérem kommunikáció „tanára” adta, ugyan önkéntelenül, az ötlelet. Három egymást követő órán ugyanis egy DrBubó DVD-t nyomott be nekik azzal a kamu feladattal: >>Figyeljétek meg az állatfigurákba transzplantált antropomorf kommunikációs formákat!<< Tudom,  hihetetlen, de ez a „tanár” máig állásban van, fizetést kap, fedél van a feje fölött, fűtenek rá, ilyesmi.

antropomorf -emberhez hasonló istenség, emberi formában megjelenített , emberszabású, emberi alakban ábrázolása. Élőnek-élettelennek emberi tulajdonságokkal való felruházása.

Emberi alakú, vagy emberre emlékeztető tárgy vagy forma.

http://www.mesterporta.hu/csatolt/91/szucs1.jpgA galamb, a szelíd, nagyonhülye és durva állat. A hím felajzottságában nem várja meg, amíg a tojó a fiókát felneveli. És ha nem akarja fogadni dürrgését, akkor agyonveri a fiókáját inkább. Maguk a tojók is, akár halálos végű viadalokat folytatnak a tojóhelyért, amit aztán a közismert igényességükkel rendeznek be. Elhullott fiókájukon, társukon minden érzelem nélkül taposnak.

A szelíd őz –esztelen riadalmakra képes, bizalmatlan az erdésszel, aki évek óta hordja az etetőbe a szénát, abrakot. Vadász jobban rettegi az őz harapását, mint a vaddisznóét.

 

http://www.port.hu/picture/instance_2/52506_2.jpgDrBubórú' nekëm mindig Fényhozó Értelmiségünk és az ők társadalmibetegségere való diagnózisaik meg áfiomaik jutnak az eszembe. A beteg feszt meghal -de a doktor forevör-cu-evör. Kígyóknak lábsó, madaraknak fogsor -az utókor szemében, mint Kossuth Lajos.

 

 

A patkány, "a szemét féreg", a legtisztább állatok egyike. A legjobb apa, anya. Az anya az utolsó pillanatig védelmezi kicsinyeit. A vezérhím azután is. Sőt, a vezérhím a fészek iránt ásó kotorékeb elé megy, tartósan viadaloz vele, életét áldozva húzza el a küzdelmet, hogy az anyáknak, a fiatal hímeknek ideje legyen menekülni a kolóniából. A kihelyezett mérget egy-egy innovatív fiatal hímmel előkóstoltatják –újabban már több, mint negyven napos megfigyelés alatt tartják.

A róka, a "ravasz" az éjszakai országúton, rémhülye egy állat, annyi esze sincsen, mint a nyúlnak, egy darabig párhuzamosan fut az autóval, majd bimm, beül az útra elé és mérhetetlen önbizalommal bámulja a ráomló fényzuhatagot.

Emberrel, aki olyan hülye volt, mint egy róka, teherautósofőrként találkoztam. Nem tudtam miatta a külső sávba húzódni, mert jobbról előzött... eközben egy kiskutya szaladt az úton keresztül, mindketten erősen fékeztünk, az ő autója előtt még átért... Leelőzött, keresztbeállt sávokban, megállított: Feljelent az állatvédőknél: mért nem rántottam félre JOBBRA a kormányt! Mellette állt a terhes felesége, ő is fölháborodott pofival hallgatott, "Talán azért nem, mert akkor most vagdalthús vagytok a teherautó alváza alá gyűrt konzervdobozban " -véltem szerényen.

A disznó, az ostoba falánk –a kínaiak szerint az okos állat. A régi Kínában ( Sulkowsky Zoltán megfigyelése ) fűzfavesszőből font körte alakú kosárban tartották. A dzsunkákon magas kúpba tornyozták az ilyen kosarakat s a disznók nyugton maradva emberi tekintettel, türelemmel figyelték az átkelést. Gazdájuk egy-egy finomabb falatot be is nyújtott némelyiknek.

Az elefánt könnyen tanul és semmit nem felejt. Társadalma anyajogú, mint az emberi. Soha nem lehet kétszer ugyanazzal a módszerrel egy csordából elefántot fogjul ejteni. (Bővebben Brehm-nél.)

kígyó –Kobra [Fodor J., Jászberény, rakétás zászlóalj, hir.kiképző tzls beceneve] ezzel a történettel szemléltette az értelmiségiek álnokságát: „Egyszer, még fiatal téeszes koromban egy tápos az esti tábortűznél azzal etette a szarfaszúakat, hogy a kígyónak is van lába, oszt mégse nem látszik! Addig-addig magyarázta a sok hülye parasztnak, amíg el nem hitték! Pedig a kígyónak nincsen lába!” –mondotta Kobra és nagy vigyorogva lelépett a sunyiba.

Az ember, a politikus állat [zoon politicon ez nem ua, de kicsire mi sem adunk, ha a stréber jógyerekek se…], pl négyévente megválaszt embereket, akik nem őket képviselik, hanem a frakciójuk álláspontját, ami egyébként egybevág A Párt álláspontjával, ami meg néhány oligarcha álláspontja, ÁM ugyanezek az emberek beveszik szépen azt, hogy akkor időközben ülni kell szépen , csendben, feksz’ nemugat, majd a Felnőtt Bácsik tudják mit akarnak. Ja, és a levélvágó hangyák akkor micsodák?

sólyom –lényegében a phallus masturbatus allegóriája magyar középkori reneszánsz pajzán -ezesetben gyúnyoló- dalokban Madách Gáspár tolla alól egy ilyen fönnmaradt: Balassa János sólymocskájárúl való éneke

Az én sólymocskám Palojtán vagyon,
Szíviben szerelmem nő igen nagyon,
Belőle ikrája foly igen lágyon,
Kit drága kenetül magamnak tartom.

Gondolkodván érte, nem tudok s mind állok;
Ha eszemben jut, csaknem meghalok,
Szerelmiért Palojtára gyalog ballagok,
Mint ész nélkül szűkös, járó bolondok.

Mikor hozzá megyek, elmosolyodik,
Előmben jővén ő felfosztozik,
Oculárját mutatván, szemem tisztíttatik,
Ragyodó szerelme szívemben férkezik.

Ó, én solymocskám, ha közelben laknál,
Kékkői kapun hozzám bejárhatnál,
Sok jót is nálam gyakran találhatnál,
Megtölteném begyedet, kit azután látnál.

Az én kezemre tégedet vennélek,
Szép nyoszolyámra mellém fektetnélek,
Karjaimmal gyakran téged ölelnélek,
Végre mint az nyúl, által is szöknélek.

Noha kezemen van apertura,
Mely szemeimet gennetbűl tisztítja,
De ha solymocskámnak rám fordul az fara,
Mindjárt szemeimnek megjün szép világa.

Miánhogy az korunknak fene egy mível'ségekben (gyakás, tsákányoknak egymás paplikaiba fokig  vágása, csakúgy egymás sólyomtskáinak flótákba vevésével, semhogyis ennedvüktől terehes rósa bimbótskáknak helyette) kénytelenkedem tahát eme sólyomtskának képét  ímhol feloldani a gyönguss-oknak kedvéért.

egyszeműkélgyó –lásd sólyom

micimackó –nem állat.

http://www.macibolt.hu/pag/winniehistory.php

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr99913670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.02.06. 12:29:33

Bocsánat, de előttem éppen nyúl futott a full havas úton kb 1km-en át egyenesen a két lámpa között. Emelkedőn voltam, ha nem akartam visszacsúszni, tartanom kellett valami sebességet, hát NAGYON vidáman szemeztem a seggével.. Olyan kis édesen villogott a hófehért tompora, h többször eszembe jutott a nyúlpörkölt, mint megoldás.

A róka ravaszságáról apám elbeszéléseiből emlékszem, aki tudott még hurkot vetni gyerekkorában, és ismerte valamennyire a környék állatvilágát. Apám szerint a rókát kegyetlen nehéz elkapni - mert ravasz: óvatos nagyon. Azért nem kárhoztatnék egyetlen állatot sem, mert nem lépett még át az űrkorszakba..
A patkányoknak viszont ha jól tudom a középkorban jelentős szerepük volt bizonyos járványok terjesztésében.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.07. 01:40:10

az óriáskenguru nagyonsokméteres ugrásokkal szeli az ausztrál pusztát. átugrik tócsán, árkon, sövényen, japán túristacsoporton, de amint betonúthoz ér, megáll a szélén, körülnéz, majd az eredménytől teljesen függetlenül (jön-e tehén ifán vagy nem) négykézláb átaraszol - ezért kell a kengururács. utána - ha átért épségben, mert pont nem jött semmi - megint nagyokat tovaugrik.
süti beállítások módosítása