angyal - άγγελος angelus, [héber, arámi:]maleach Az angyalok az Isten küldöttei. Teremtettek, mint az ember s a lelkes állatok, ám örök életre ítélvén. Isten munkásai -ennek ellenére a világ népei ritkán káromkodnak így: Az angyal bassza meg. Szent Mihály lovának sincsen fasza még a káromlásokban sem, mert képzavar, ez ugyanis halotthordozó saroglyaféle, majd kocsi. A zatejjistákok se basztatják nagyon az angyalságot. Név szerint négy angyalt szokás emlegetni, Mihály, Gábriel, Ráfáel és Lucifer [Fényhozó], az ördangy, aki árulóvá vállván letaszíttatott és onnantól a Szatan [Sátán] nevet viselte.

A Sátán kinézetéről eddig a legjobbat Hamvas Béla Karnevál című regényében olvastam -FIGYELMEZTETÉS! Nehogy úgy járjatok, mint nagyonagy és mélymagyar írónk Cserna-Szabó András! Ez nem az a könyv, amit félrészegen az ágyra dőlve, a fáy-szerű sókriticista szalonnás pofarengetésével esténkint, félórás etapokban lehet csak úgy olvasgatgatni. Nemcsoda, hogy elúnta az ártatlanja! A Karneválhoz neki kell ülni, napi 4-6 órás penzumokban, a könyv szennylapjaira oldalszámokat kijegyzetelni, egyszóval elég melós dolog, de szerintem megéri. Edzésképpen [alaptábor-nak] lehet elébb a Szilveszter-t.

Médium Isten [Istenek] és teremtményei között. Rendszerint nemisége nincsen. PMS -t nem ismer. Nem egy tündéri valami. Nem folytat anyagcserét. Munkája folytán gyakran kisértésbe esik. (lásd: giccs angyal)

Érdekes, hogy a jellemzően ateista beállítódású ufológusok azért az angyalformáknak megkegyelmeznek , s az angyalokat ufonautákként realizálják ki az emberiség ősi világmeséiból.

A Nephilim-hoax

 

 

angyalbögyörő - tésztaféle, nudliszerű. Szokás kissé megnyújtani s pinaalakúra, megcsavarintván, ez is vízenkullogó -tésztaféle. Ezt is [tévesen???] bögyörőnek mondják.

Orvosemberbe számító számadó, tudós juhásztól hallottam a nagyajkak közül harmatos gadagsággal kiköszönő kisajkakra is alkalmazni ezt a szót. Mivel éltében jócskán tartott a tárgykörben kesztyűtlenvizsgálatokat, kénytelen elhittem neki... [Meleg bögyörőt kívánván köszönt el s mikor rákérdeztem, akkor hőbörödve állította, hogy az a bögyereő...]

Szokás volt pogány puttókból átplántálni. Ámornak is is szárnyacskái, satöbbijei vannak.

 III.Gyula pápa puttói a VillaGiulia -ból

Mihály arkangyallal még az harczos reformáták es mitse kezdhetnének, ha egyeb szenteket, faragott képeket az pápistáktúl elszerzött templomaikbúl kihányának, az Szent Mihályt bántani mégse merészelék, sőtis Búcsú Napja űnálok , hogy az sokadalomtúl népöket puritanságokban elémelyíteni nem képesek, tahát megtartván nevezendik Mihály Napi Sokadalomnak. Ippen, hogy körmenetet is nem tartván.

Zsidózni ugyan református és más újhitű papok is tudnak, ami rendkívül kómikosz-an hangzék azon ajkakról, mely testvéreit aztán Dávidnak 'soltárát énekelni szólítaná.(S amúgy is az újhitűek, szekták és vallásiörvözetű MLM-néphülyítők szivesebben példálóznak az Ószövetségből.) Szombatisták is vóltanak, sőtis, kedvenc (figyelem, minden liberálisoknak egyik eleje es!) Bethlen Gábor erdélyi fejedelem kancelláriossa, Péchy Simon is eme valláson álla! -Ista, pista -még az zarathusztraiános persa is esmer angyalokat.

giccsangyal, népies, manga & anime. Barbie.

pornó : gombás valaggal pucsító orosz pornó angyalka

Érdekes, hogy a vizuálisgiccsangyalkategóriában csupa szisszkókipakolós, csöppnyitangás cukiangyalka illeg, a javát lányok pincsizik adobe ezeknek a förmedvényeknek.

Egyfajta korunk tünciségesbe  elhazudott nőiönképe, mint a tigrisesre hoaxált cicafejű párducnő -háttérben motorolajszín naplemente.

 posztmodern irodalmi giccsangyal: taxisofőrszerű fedettügynök fazonok; angyalnyál, angyalondó, angyalpisi [angyaltestnedvek, angyalkriptopornó]; kövér, kopasz asztmás angyal pikkelysömörrel

reklámangyal: ['90-es évek] könnyűalkoholos [becsali] szegmens: A tizenhatévesangyalka a célzott könnyűalkoholositaltól elcsábulvan kapja, odavágja szárnyait s eltűnik, láthatóörömmel, az éjszakában

entellektuálisgiccsangyal

 

 

Az emberek hülyeségeibe megfáradott angyal Dürernél:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr98911604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.02.05. 17:36:31

Sőtmitöbb. Bizonyos arab feljegyzésekből azt is tudni lehet(ne), hogy az Anjou időkben még mohamedán hitű magyarokról is szóltak velünk kereskedő arabok feljegyzései.

magyar-magyar szótár 2009.02.05. 18:01:48

Borbás királysága: A török szultán a magyar követet Bélai Borbást magánál tartván az szerecsenyországi hadjáratában hatezret, bóznaiakat, rácokat magyar színekbe őtöztevén vonúlt, szólván: "Ímé az magyar kerál is vélönk van!"
Ez is a madzsaráboknak hírét költötte

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.05. 18:35:27

ördög, sátán, lucifer, belzebúb, baphomet, sammael, mephito, belial, stb., stb....
a szinkretizmus jó és nemes dolog, ellenben hasonlóságot felfedezni pórias, azt bármily olvasatlan tud. még csak az kéne, hogy nekiálljanak kanonizálni, azt adókedvezményeken jól éljenek.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.06. 02:43:35

nagyon jók a képek is

Karnevált így húsz év után elő kellene vennem...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.06. 02:44:44

Dürer melankóliája meg klassz+++++

Valaha - mikor még volt időm finom artra - a második számú kedvencem volt
süti beállítások módosítása