bósevikkozás [vált. bolsizás, bolsevikozás, újabban ballibsizés]- Dr Torgyán József budapestiparaszt és közepes képességű ügyvéd önellenhatóan ostoba, demagóg amatőr politizálgatgatása közepette gyakran  orált is [ beszédet mondott vö.: oratio] . Miközben pártja, amit a politikai roulette -ben a kisgazda emlékegyesületből gründolt, egyre fogyott, mint oldott kéve, szerte, aközben átlagosan minden bolsevik -szavával százakban keltette föl az együttérzést az MSZP és "szegény kis Horn Gyula" eránt.

Horn Gyula a népnek elevenen [vált.: elevenül, népnyelvi torzulata az eleve kifejezésneknek] rokonszenves Németh[Miklós] Kormány egy jópofa tagjából Torgyán és az amatőr történelemfabrikálók ostoba pufajkásozásaitól egyre inkább A Nép Újabb Apja -alakjává emelkedett. Talán csak Németh Miklós és Árpi Bácsi magasodhatott még időnként fölé.

Aki a pártban ellene szegült, azt kizárta Torgyán. Viszont a kisgazdapárt egyre szegényebb is lett. Az MSZP-ben is kirúgták a renitenseket, de mindig volt arra bőven pénz, hogy ne engedjék a lebukottat kimenni és odakint új szocialista, szociáldemokrata vagy más örvözetű "haladóbaloldali" pártot gründolni . Aztán meg voltak olyan frakciózók, mint Krausz Tamásék, akik ingyen, szívből és igazán maradtak a párt kebelén (aminek azért adták keményen a belsőkritikát a haladóbaloldaliság eszméjétől való elhajlás miatt).

A Magyar Szocialista Párt prominenseit aztán egy [SÍP]ra  érdekelte valaha is, a fennállás során a

haladóbaloldaliság eszméje.

Főleg nyakon alul, tehát a gyakorlatban. Nyakon felül, szájjal még szociáldemokraták is voltak időnként, főleg, amikor a jóképességű kórházigazgató és amatőr politikusnak is idétlen Mikola István kitalálta azt az egészségügyi reformot, hogyaszongya "legyen vége a későfeudálizmusnak, ezentúl az emberek a paraszolvenciát pénztárablakon fizessék be." Na, ekkor még utoljára a bósevikkozás kegyelmen döfte a politikaidebilség maradékait is, nagyjából az ön-tökönszúrással felérően.

A bósevikkozástól pedig az MSZP a nép szemében, főleg a Kádár-kor eránt nosztalgiával élőkben (akik 2008. januárjában levisszaaszocializmusbaakarósozók) A Jó Apa Párt, a  derék és igazságos Kádár János méltóutódja-párt képében tündökölt.

Különösen magas[gyöngyház]fény-t adott a bósevikkozás mondjonle! -hez nyomatékosítva. Fedáksárija pedig a bósevikbrobbogandázás.

Valószínűnek tartom, hogy az MSZP prominensei annak ellenére, hogy pl képzett diplomaták is voltak közöttük, alig bírtak felháborodást mímelni a felszabadult röhögéstől pukkadozó orcikra, és szemeiket nem csak az alkohol fényezte , hanem a kis örömtüzek is lelkükben. (A diplomatákat főleg a mértéktelen alkoholfogyasztás elviselésére, a szakszerű elegáns hányás- és röhögés -köhögés -tüsszentés meg őszintearckifejetzés visszatartásban edzik. Edzették különösen a Harkovi Akadémián, ahol Horn Gyula a politika-és diplomácia művészetének múzsával swingerelt...)

Nemellesleg egyébként Horn és Torgyán jó haverok voltak, Horn Pubikám-nak becézte Torgyánt, még a kórházban is meglátogatta.

Ha rosszkívánság volt 13 éve a "Rajzoljon körbe a Doszpot Péter!" -bizonyos utcai szolgáltató és szórakoztató ágazatokban, akkor viszont a jókívánság jógyerekek közt az volt, hogy: "Bósevikozzon le tégedet is a Torgyán vagy a Csurka!"

Ma már kevesek emlékeznek

-nemhiába hegyezi tanácsadásait a Political Capital arra a tényre, hogy 2010-ben egymillió újszavazó lesz, akik már a rendszerváltás után születtek- szóval kevesen emlékeznek a néhai nagyhatású drámaíró és kiváló novellista, félfasiszta übü[h]isztikus ávátárájára. Naszóval három Torgyán bósevikkozás nem tett ki dicsőségben egy csurkai ballibsizést.

Bósevikkozás továbbfejlesztetten mégostobább verziója a ballibsizés. Azontúl a liberálisok se maradtak ki a fényező políranyag szórásból. Volt mondjuk egy kőkonzervatív ember, aki 60-éves Albert Maltz regényekből próbálta kisilabizálni, mi lenne a mai[!!!] börtönpedagógia helyesútja liberális felfogásban, egyébként meg posztmaóista volt az eszemadta. De jött a Csurka és leballibsizte őt. Akkor már ettől ő is annyira már liberális lett, mint a pinty.

Ha véletlenül egy szajkómunkás nem látszott még elég megfelelőoldalinak (szimpla seggnyalással a nagy konkurrencia miatt semmire se ment) akkor egy jó félkolumnában provokálta Csurkát és Torgyánt (e kettő egymásnak uszítható volt!!) szerencséjére lezsidóbérencezte Csurka, és ez a piacon tíz bósevikkozásnál többet ért.

A számítástechnika, az internet, a fórumozásnak a blogoszférikus Nagy Bummm!-ba fejlődése elhozta nekünk a kuruc-in-fost. Vagyis mostmár kisebbmértékbenmegfelelő hűhaladóújságírók hiába dicsekednek azzal, hogy őket a jobbsi sajtó már 1993-ban lebolsizta. Igazán nagy szám, fok a mennybéli lajtorjára föl, ha a kuruc-in-fos külön förmedvényt szentel az ő nevének.

Ha végképpen nemjön össze egy lebolsizás, akkor a megfelelőoldali szakújságíró álcázott bérblogjában tesz föl olyan posztot, ami a fekaolfil, tourettekórós, frottőrista kündüiánusokat odavonzza, azok jól lehordják mindeneknek, és ez már mainapság ér annyit, mint Torgyántól a régi papíralapú, médiaháborús világban egy fél lebósevikkozás.

(Tippek: cigányozás, buzizás, magyargárdázás, náciveszélyezés, és a Morvai Krisztina formátumú [idézőjelkezdődik]kriptofasiszták[idézőjelbecsuk...]

kritikaikardélrehányása,, úgymond, akik nem átallanak széjjelbombázott palesztin gyerekhullákkal operálni.)

A kuruc-in-fos látogatóinak a zömét alapból a borzadnivágyó jógyerekek és politikailagalkalmas babyface -ek teszik ki. De szerintem a kattogásszám java az önmaguk és valami jó kis, címlaprakipattintós vagy kéziratot elfogadásra alkalmassá tevő hejjehujjaság  eránt keresőmotorzó jógyerekek és megfelelőemeberek után dágványosítja a kétdimenziós galaxist.

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr64907602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.04. 07:16:40

parlamenti ülésnap, torgány emelkedik szólásra:
- horn gyula monnyonle!
este, valami rendezvény, horn gyula beszélget, egyszer csak odarohan torgyán, és karonfogja:
- gyugyu bazdmeg gyere ezt látnod kell!
- nem tehetek róla, imádom ezt az embert! - mosolygott bocsánatkérőn horn, és ment.
másnap a parlamentben torgyán emelkedik szólásra:
- horn gyula monnyonle!

más: kaptam tegnap klikket kurucéktól. jó az nekem?

magyar-magyar szótár 2009.02.04. 07:48:26


A " adjon neked egy klikket a kuruc-in-fos" az a rajzoljon körül a DoszpotPéter kategória vagy szerepejjé együtt oszt fürgyélevele Genar -milyen??-ozzó Márjával, azzal! főzőcskeműsorba'ja" átkolódással.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.04. 14:32:57

jóoldali haladó médiareakciósok is ballibáznak már

a legzseniálisabb: ballibbant viszont még nem terjedt el eléggé...

magyar-magyar szótár 2009.02.05. 08:01:26

Fhu, a bibolodózás, mint egy sima rabbiképzős alapműveltségét is alulrólszagoló kommunikációszakos jógyerek olyan színben feltüntetését, mintha negyedannyit is tudna, műveltsége oly alapos lenne, mint egy filoszemitának, szóval a mondott stréber jógyereknek a biboldózás csak emelei face-ét, ártani mitsem árt.
Azaz a "biboldózzon le tégedet is a kuruc-in-fos" jókívánság.

magyar-magyar szótár 2009.02.05. 09:15:42

Azon gondolkodom, hogy lassan jobbsiszinezetű leszek, tehát nem ártana biboldó-ztatni face-em. Majd írok egy cikket a régi pesti zsidó műveltségről, kikopírozom Krúdytól, őt úgyse olvasa senki, mert azt hiszik a mgasankvalifikáltak, hogy olyan mkszáthosan anekdotázó volt. Holott Pest és Buda krónikása is. Már keresem is az eszeTokfalvimányomat az esztergámba

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.05. 11:57:24

@magyar-magyar szótár:
ezek szerint épp a jókivánságokkal megspékelt jógyerek a műveltelne tuskó?
vagy csak én nem tudok összetett mondatot elemezni?
a kurucok nemtom milyen összefüggésben linkeltek, gugli nem adja ki.
meg a zsidóbérencezés általában ugyanarra a posztra meghozza a lenácizást is. ezért csinálom :-).

magyar-magyar szótár 2009.02.05. 13:15:46

Igen. Műveltsége közepesnél zsöngébb, de ha kiprovokál egy lebiboldózást, attól majdnem olyan stich-et kap, mintha elvégezte volna a rabbiképzőt. (ami nálam über a bölcsészkarhoz)
De hogy értsed:
A pokolban jobb szeretnék három pappal egy kondérban ülni, mint 3 mozgalmár zattejista brobbagádorral (tudod, olyan felvilágosító busztúraszervezőkkel) Mégis, ugye klasszikus műveltségű emberek, akik olvasták is a bibliát, nem csak a maaxista interpertációjából kocholnak. A bibliában kurvasok történet van, az emberiség alaptörténetei, alapszituációk, ezeken végigmenni párezer évet kitesz. Teológiai ismeretekkel rendelkező magasanművelt emberekkel (piaristáknál erős a természettudományos képzés is, pl mat'matika)mégsem olyan unalmas az a párezer év, mint olyanokkal, akik számára a teolkógia egyenlő vallás egyenlő katolicizmus egyenlő pizarrókok egyenlő a pápa baszta hitler seggét (stb)és ez egyenlő történelmi ismereteikkel is, amik kb itt ki is fújnak. Főleg számítógépük winchesterei és a googli nélkül...
Zatejjistákokokkal budhizmusról, univerzizmusról aligha beszélgethetek, átlagos (pl alkoholista, agyi leépülésnek indult) keresztény pap legalább fél délután kitart e témában
süti beállítások módosítása