Mély a magyar – de mennyivel mélyebb is? És melyik oldalon a sekély? Játékos feladat olvasóimnak: Találják el ezen írásom szereplői közül kik a mélyebben magyarok. Kezdő mélységi kutatók vizsgálhatják oldaliságban is, pl hogy majd az a szőrsapósnénikategória [szócikk lesz, jön! jön!] milyenoldali beállítódású lehet…

áruházilopáskategória [én stílgyakok, te stílgyaksz, ők stílgyaknak?:]??

1. alap: a gagyiáruház áruház [kategória] meglopja az országot és borítja az importmérleget. Senderíti a kettősadósságspirált. És ott basszusgitározza át a vevőt, ahol tudja.

 

Fosony, késő délután. De lehetne Treszkó . Nem! Kaóra! –onnan tudni ezt, hogy a dógozók nagy kupakban állnak: összekovácsolás. A műveltebbek kedvéért, akik tudják a helyesírást és nem írják egybe, mint én feszt, a délutániműszakot: csapatépítés.

Mi mennyivel különbek vagyunk!

–lelkesít a kosztümös ciccus [nyakigzárt blúz, hátul végbélnyílásig fölsliccelt miniszoknya], kezében írótábla. ODAÁT BEZZEG!

(narratio: Ez az ODAÁT BEZZEG! –ez egy nagyonmély magyar vonás. Ober Enns, ám Aus dem Leitha! Az angolok nem téglaporral tisztítják a puskájukat, aThe Apple csak négy discrit ből ál, bezzeg Nyugat-Európában nincsen annyi önkormányzat –igaz, annyi településrendezési reform se vót az Isteni Odaát, a Szent Bárholmáshol az elmúlt hatvan évben, mint nálunk. És nem nosztalgiából építették újjá az 1212-ben emelt városfalat, hanem azóta sem, egy kő nem pottyant le róla, a négyszáz éves parasztházat nem gyújtotta föl a tatár [a törökök zsoldjában álló krími rablócsapatok még az 1700-as évek közepén is fölkalandoztak a mélymagyar Alfeőd-re… A Nem hajt a tatár! -is innen ered, ebből a korból)

Tehát a marketingpicsa lelkesítve kovácsol. Most a felépítendő csapat kohéziója a debezzeg-útálat. Ha újságíró lennék, a mélymagyar újságírás szabályai szerint jóval nagyobb kifejezést kéne keresnem, pl gyűlöletre uszít. Mélymagyar újságíró egyenletesen, oldaltól függetlenül nem szőröz a kifejezések erősségén, a lehető legerősebbet ragadja meg és jaó odabassza-ja! Nem uszít, csak egyszerűen koch-ol, schußspeise, maszatolva, tótawériánusan. Mélymagyarul. Hogyaszongya-ja, a konkurens hypermarket dolgozói csalnak, a polcokon hátratolják a frissebb árut, az olcsó, éttermekbe büfékbe alkalmas akciós alapanyagokat elrejtik az alsó polc legbelső felére és sms-ben értesítik az éttermi beszerzőt, hogy jöhet a csomagolásisérült 30%-ra leértékelt fetáért. A dógozók bólogatnak: Úgy-a! Így van! A szemetek! Egy asszony most kiáll, őszinte vallomást tesz: Ő odaátról jött. A Másik Oldal-ról. Mindenki szörnyülködik, Fhúúú. És hach! Azok is huhognak, a néma többiek, akik szintén ide jöttek át, mert mégis, zöld alapon a tünde kis madár.. Nem, az a Fosony. Most a Kaórában vagyunk. A csapatépítő ciccus most a zöldségosztály munkatársaihoz fordul.

hangosbemondó: „A műszaki pultba kérek egy eladót! A műszaki pultba kérek egy eladót.” Hátul állnak, kívül az olcsó hullámbádogon, a kijelölt dohányzóhelyen és a jó kurvannyát, azt szidják a barmoknak [vevők] és a szemét geciknek [főnökség].)

A csapatkovácsoló ciccus most kebelére szorítja a táblát és lábinkójával úgy tesz, mint Cindy Lauper lánykorában: ki-kirúg! Ilyenek odaát, fúj! Zúgnak az összekovácsolt dógozók: Fúj. Fúj. Vannak sokatmegélt dolgozók, akik már lidlikben is melóztak, ahol még ennyit sem fizetnek, mert ismerik a főnökök a trükköt, hogyan lehet a minimálbérnél is kevesebbet fizetni.

Ha évek óta nem unnák már halálra magukat tényfeltáróújságíróink, vehetnék a fáradságot és körbejárhatnák a gagyiáruházipart. [A Reakció papírújságváltozatában írt a treszkóról egy jót.] Ez mégis viszonylag politikaisemleges, veszélytelen vadászterület. Nincsen az a főszerkesztő, APO [bocsánat, Kommunikációs Főcsoportvezető]-góré, aki politikailag jól be tudna árazni ahhoz egy áruházláncot, hogy egyértelmű legyen milyenessége. Csak ein blick látható, hol milyen a dolgozók bérezési szisztémája, eufémicce az ösztönzésük. És a tényfeltáróújságíró közben kellemesen be is vásárolhatna. Persze számomra rejtély, hogy miből is élnek, állítólag a feltárandó tények hiányában, dologtalan újságíróink.

Vége a csapatépítésnek, a frissenösszekovácsolt dolgozók szétszélednek, mindenki reszort-ja szerint. A tejosztály dógozói erednek, oszt a friss tejfölöket betolják hátra, a ma lejáró szavatosságúakat a szélre bástyázzák. Megrázogatják, ami kupakos. Mert ami kupakos, abba a paraszt, a genya, a barom beleiszik. [Barmok -a vevőket így nevezik a dolgozók, vevőre úgy tekint a dolgozó, mint blogportál adminja az user-ekre: a seggek! Ez ugyanis oldalfüggetlen mélymagyar vonás. Hja, kérem, aki olyan melóra adja a fejét, ami a tömegekben való meg-megmerüléssel jár, az megútájja nagyon a magyart, haegyébként a kuric-in-fos admin -ja is…]

2. kategória „ A cigányok lopnak!”

–ez az általánosan mélymagyar vélekedés. Csakhogy éppen itt a tejosztályon látni, valami hibázik ebben az ítéletben. Ki cigány iszik ki félig egy befingsz-oszt-eheccis-szes biojoghurtot és teszi vissza ügyes-en a polcra?? A barkácsosztályon, ami benzines eszköz, annak a benzintartálykupakja hiányzik.Vagy már eleve a tapasztalt áruházi dolgozó lement mindent a kisgépekről, ami letekerhető. Rendben, újabban már a cigányok is motorizáltan lopják a fát. [Falopó lada: leszerelt hátsóajtókkal.] Tíz éve még csak a nagyonbecsületesen mélymagyar dolgozótömegek jártak rá az erdőre rendszámnélküli billencs IFÁ-kkal és láncfűrészekkel. A cigányok pedig biziklivázba rakva tolták haza a sárfolyamos út szélén a fát. Meg is mutaja az erdő, hol lopja a fát a becsületes magyar láncfűrésszel: ahol tövén van vágva. Ahol derékmagasságban, csípőből kényelmesen van elfűrészelve a fa,  onnan pedig a cigányok lopják.

Ma már esélyegyenlően, egyenletesen a magyarság társadalmi mélyrészei motorizáltan lopják a fát.

A magyarság magasabbjövedelmi régióiból pedig kamioncsordákat és alvállalkozásban megfogadott fakitermelő cégeket küldenek rá az erdőkre. A legfelsőbb tolvajkaszt brahman-jai pedig a hőerőművekben eltüzelt mátrai bükk szálerdőket biomasszaként hazudhatják el. [E-On] (Ezalatt unalmukban tényfeltáróújságíróink Fülest fejtegetnek? Vagy kikölcsönöznek valami videót, mint Kármán Irén?)

No, de egy nagyáruházban ki képes a jelekből, a hiányokból, a nyomokból kiolvasni, ki, mint s hogyan lop? Aki beleiszik a kefírbe, nem éhes, csak valami finom nyamira vágyik. Ni, az a mélymagyar néni kisrókagalléros kabátkában!

3. kategória: jódolgukban, létunalmukban lopós gazdagok.

Hogy szürcsikélik! Rendben, a zöldség-gyümölcsosztályon a chile-i gumikutyaízű műszőlő igéző szemeit a cigány lelopja, a magyar azonban tünikén, édesen, éppen csak lecsippent pár szemet, hiszen celebjeink is a gagyitévék főzőcskeműsoraiban mely édesen! Amott, a pékáruknál a rókaprémgalléros néni már a cipókat taperolja. Jól összenyomkod vagy tizet, aztán inkább a zsömleféleségeknél folytatja. Leszedeget pár szemet a tökmagos zsömléről, nyami, aztán a nyálas ujjával taperolt tovább, orvosprofeeszor özvegye.

4. kategória: a szlömből, a cigányvárosból a kaját-csokit cigit-piát lopók

A cigányok technikája más. A biztonsági szolgálat emberei azért nézik el az üres kosarakkal portyázó családok nem is különösebben leplezett trükkjeit, mert mélymagyar módon a diszkrimináció, especielle a pozitív diszkrimináció hívei? Nem, ááá, dehogy! Lecsapnak ők, mert az áruház főnökségének prezentálniuk kell minden nap élelmiszertolvaj-okat is. Majd elkapnak valami szőke értelmiségi picsát, mert kiflit eddegél. Az egyedül van, nem sokat tehet három biztoságiszolgálatos ellen. De próbálna csak egy biztonságiőr a teljesen üres kosárral, szatyrok nélkül a parkoló felé kizúduló cigánycsalád elé állani!

pozitív diszkriminációt alkalmazok: pl lenézem [annyiba] cigány testvéremet bozótnégernek, fölkarolandó mauglinak, jó'kodok vele, ezzel megalázom, alacsonyabb értékbe sorolom. Nem egyenlőjogúnak tekintem, mert nem várok el tőle annyit.

Ősi, nagyonmély, egyenletes ősi [török-és kuruckori, labanc taníjjotta ] magyar bölcsesség:

Ne gyűjts, ne kuporgass: az a tiéd, amit megeszel, megiszol.

Jó, rendben a Nagy Anyák keblei tele mindenféle jókkal a kicsiknek. (Az euro- milliomos Gábor-cigányok asszonyai, bő tarkaszoknya és hardrock bűrdzseki, már csak sportból lopnak és inkább benzinkutakon, mint a kiskosztümös szőkenő-kategória is) Ki biztonságiszolgálatos, bár ha egyenruhafetisiszta nő is, merészelne cigány asszonyokat motozás alá vonni? Majd a

pótkategória: gothic, dark avagy hülyelyányfrizurás diákcsajszik

, -at akik négyórás műszakban a pénztárban ülnek! Őket aztán igen, bugyira! A gagyiáruházban is, mint mindenütt Magyarországon, egyenletesen mély a magyar, ha biztonságiszolgálatos [vesd össze:  őrezred ]is. Itt is, mint a mélymagyar újságírásban:

Nem a mélység a fontos, hanem a látszatra kell adni. Az elvárásoknak megfelelni.

Az újságírók sem foglalkoznak a magyarság mélységi összefüggéseivel. Ha az ilyenoldaliújságíró nyomja föl a magyart, akkor az amolyanoldali húzza le. Ha emez fényezi, akkor a másikoldali csakis csulázhatja.

Ha történik egy esemény, ésszel nem lehet ítélni, csak oldaliságban. Mozgalmárosan, mint a picsoid feministák a minap az  "iskolainemierőszak" ügyét.

esemény -biztonságiőrszlengben: beavatkozást követelő dolog, pl vevő lop, verekszik, garázda stb.

Ha az egyik oldal újságírói lecsapnak, a másikoldaliak csakis felcsaphatnak. Akkor mit várunk egy nyolcosztályt végzett biztonságiőrtől. Vagy egyenruhafetisiszta munkatársnőjétől.

A magyar egyenletesen és mélyen kényelmes.

Nem gyűjti a fejére a bajt.

Dehogy követi a biztonságiszolgálat a jóllakott cigánycsaládot ki a parkolóba, ahol bevágván magukat a Cuzzúki-ba, esetleg elővonják kebleikből, zsebeikből az apróholmit, két deka édes-et vagy erős-et. A lényeg, hogy minden osztály áruféleségeinek tolvajaiból fogjanak egye-kettőt a miheztartásra, imígyen bizonyítván, hogy ők aztán, ők dolgoznak!

Minden erő a gyönge pont felé tör.

A rókaprémes néni bajszán ott látni a gyümölcsjoghurtot, de ki szarozik ilyen semmiségen? Az ilyen rókaprémesek veszélyesek, ezek szoktak, ha a reszortos nem jelentkezik időben az akciós, ám árcédulahiányos rattan könyvespolcnál, újságbakiíratással fenyegetni. A sógoruk az akadémiánál van! [pestizmusok]

A butikruhás áruházi hobbitolvaj-szekciónak összekötetéseik vannak, nem csak a televízióknál, de pl az atévénél van a keresztgyerekük vagy a sógoruk a hétkerületi tanácsnál! [nyelvi pestizmus] A Hivatalban.

A cigányok pedig maximális hangerőn kezdik és telefonjaikkal hadonászva: Híjjom az ombuccmant, híjjom az ombuccmant! Ezért aztán a biztonságiőrök nem héjjamód, a szélekről vadásznak le, hanem a nagytömeg barom, buzi, köcsögparaszt kellős közepéből magányosokat -mint a hitgyüli akvizítorai is szokták. Látni a paraszt riadt szemén, ez csak hápogni fog. Sírva fakad, mint a bornyúnyalthajú pénztáros diáklány, semmi keblecskéi előtt összefonván vézna karjait.

Az őrnő megvetően néz a pénztároslány lapos hasskójára: Majd meg tudja ez, ha szül két gyereket!

Ha pedig mégis, az áruházi romlotthal és poshadtzöldség-gyümölcs meg mélymagyar bűzből az őr frisslevegőre vágyik, vannak odakint a parkolóban kényelmesen levadászható delikvensek.

levezetés:eltérés lassan a tárgytól

  kényelmesen levadászható delikvensek Például a kirsnások. Elmondhatná ugyan a kezdő bakta, hogy ő most lényegében koldul, próbafeladat ez, adományokat kell gyűjtenie. No, de mi más lenne a krisnás góré, mint egyenletesen mély magyar. Az összekovácsoláson azt tanítja a baktának, hogy olvasási szokásai felől közelítse meg a kiválasztott személyt. Ajánljon neki könyvet. Határozza meg az elvárt adomány mértékét és cserébe adjon könyvet. Na, ez bonyolult viszont a mélymagyar biztonságiőrnek. Meg az áruház górénak is. Az ő mélymagyar nézőpontjukból a mélymagyar bakta tevékenysége nem megtévesztően álcázott vallásimarketing, hanem kereskedelmi. És az ugyebár tiltott a parkolóban. Ha ezt a képet egy másik metszetből vizsgálom, arra a meghökkentő következtetésre juthatok, hogy míg Csernus doktornak egy alkoholistát és három vagy négy drogost sikerült eddig összesen visszahoznia, a krisnásoknál a számok is többet mutatnak, hát még arányaiban. Krisnások Magyarországon legalább hat alkoholistát hoztak vissza és vagy nyolc félkemény drogost. És a költséghányadra csak utalok, hogy mennyivel kisebb ráfordítással hoznak vissza krisnások drogosokat.  Ez igazság is lenne, erre is gyúrhatna a főkrisnás az összekovácsoláson -de akkor mi lenne a többtonna könyvvel? Mert így mi is lesz a mélymagyar valóságban?  Valamint az egyik legmélyebb magyar vonás a kézbőlkontrázás, hogyaszongya, akkor a Hit Gyüli', ők még annálistöbb piást meg drogost hoznak föl. Hahá! Ezeket a "föl"-és-"viszahozatalokat" meg a szakmai szekció fedáksárizhatná, hogy viszont a gyülekezeti fölhozottak elveszítik személyiségüket és egy szép, rózsaszín természetazonos hatású  protézist kapnak, amit a gyüliből való távozás után (vagy a krisnás intermezzó után) egyszerűen elveszítvén még nagyobbat zuhannak…

És akkor a mélymagyar szövegértés vizsgálatára már nem térek ki, mert szakmai, tehát fergetegesen gyors, átlós olvasatban már így is semmivé foszlott a szövegkohézióm. Pedig a mélymagyar olvasó nagyjából Csernus nevéig, ha képes követni az előző bekezdésben a felütést. Csernus nevének hallatán betép, mert Csernus médiadoki és mennyitkeres és az addiktológia Győzikéje. A mélymagyarkutatásnak érdemes lenne ezt a győzikézést is megpiszkálni, hogy bár Csernus, mint az addiktológia győzikéje büdös, de bezzeg a mélymagyar politológia győzikéjei, (Török, Dessewfy and Co.) vagy Bea Asszonya (Schmidt Mária und Partner) illatos. Ja, nem, Schmidt Mária nem illatos, mert nemmegfelelőoldali… Dávid Ibolya, az tíz évvel ezelőtt Büdös Audizó Takony volt, három éve jóillatú Kell Egy Tiszta Nő a Magyar Politikában, máma meg már megint nem valami jószagú.

Huu... hogy is lehet ebből a mélymagyar témakörből kimászni jól? Leginkább sehogy? A dagonya partjain szilárdat keresni? Valamelyik oldalon? Hol is mélyebb a magyar?

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr9917498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crouch 2009.02.02. 10:49:49

Hát szövegkohézió csak annyi volt ebben mint túrórudolfban a mogyoró, nyomokban előfordulhat, de én azért élvezetes olvasmánynak találtam így reggel.

magyar-magyar szótár 2009.02.02. 11:43:23

Kösz.. sőt, még molekularizáltam is azt a természetazonos hatású mogyorót...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.02. 20:32:17

"pozitív diszkriminációt alkalmazok: pl lenézem [annyiba] cigány testvéremet bozótnégernek, fölkarolandó mauglinak, jó'kodok vele, ezzel megalázom, alacsonyabb értékbe sorolom. Nem egyenlőjogúnak tekintem, mert nem várok el tőle annyit."

csók a múzsának és ingyenkör a ringlispin.
eztet ki kéne írni a szociológiatanszékek bejárata fölé.

magyar-magyar szótár 2009.02.04. 06:58:57

bocs[ :))]jav.:
cucojológijai az a tanszék, ahun a felzárkóztatási bolon'pestiembereket tanítják

str 2009.11.02. 00:48:16

"Hahá! Ezeket a "föl"-és-"viszahozatalokat" meg a szakmai szekció fedáksárizhatná, hogy viszont a gyülekezeti fölhozottak elveszítik személyiségüket és egy szép, rózsaszín természetazonos hatású protézist kapnak, amit a gyüliből való távozás után (vagy a krisnás intermezzó után) egyszerűen elveszítvén még nagyobbat zuhannak…"

erről kérnék szépen egy helyirerittyentett fedáksárit, hosszabban, még ha nem is ama szekció bértollnoka a szótár. hova zuhan, ha nincs hova? bele vissza abba, ami előtte, vagy egyáltalán, miféle lesz utána, mezei poszt-poszt-felocsúdó? benne milyen volt, ujjalmutogatni jobb-e a hit-highon lévőre?
vagy van erről itt poszt?
tessék dolgozni, nem ezért nem fizeti senki. 'bamán.

magyar-magyar szótár 2009.11.02. 06:21:06

@str: Enyhén nem értem, biztosan bennem van a hiba, mit akarna Ön tőlem? Nem várhatja el -bár meg kell jegyeznem, hogy förmedvényeimet magasfokúan olvasni képesek látogatják, sőt, némaértő olvasási szinttel, sőt, a nem a szakmájukba vágó, tehát kevés ismeretlenül folytatódó hosszúszavat tartalmazó bejegyzéseimen is elbagadoznak.. de nem várhatja el tőle, hogy egy novellát is idevegyek, amiben 6 szörnyűűűűségesen olvashatatlanulhossszúúúúú ooooldalon mesélem el egy villamosnővezető életét az alkoholizmuson keresztül a gyülibe, majd visza az életbe, majd protézis nélkül mégis vissza a gyülibe... "Megpróbálok láb nélkül, de szabadon, de ha mégse megy, visszakérem a príma műlábikóimat!"

magyar-magyar szótár 2009.11.02. 09:49:10

@bs395: Mint máma a kapícse, silabizál, nem-némaértő olvasással, de úgy-ahogy még a funkcionálisanalfabéta rendszergazda ismeretlen, nem szakszöveget, pl Móra Kioncskereső kisködömön -ét úgy ahogy baa.. booo bagadozza, a szóképes olvasástanítás módszerével [by 1978-as "oktatási reform"]sikerült gyárilag félanalfabétává tenni és saccolgat szegény a kezdőszótagból egy egész szót, meg--- [síp] [fütty-fütty!]
azt pl, hogy error vagy dad pass, bagadozás nélkül kiveszi!

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.02. 12:34:08

@bs395: Ludditák: 88.8 (Rádió C)
"Ha az álságos fölényt nem éreztetem,
Nem is veszel emberszámba"

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.11.02. 12:36:16

on

minél mélyebb, annál sekélyebb

és balról a jobb ugyanaz, mint jobbról a bal: a másik

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.02. 13:00:48

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
asszem itt adom fel mára, mert ezt se vágom, se azt, hogyan függenek össze a luditták idézet, meg a dad pass (amiről még mindig nem tudom, fémbűl van-e, vagy már ettem is olyat).

magyar-magyar szótár 2009.11.02. 13:39:21

@bs395: bad pass, csak elgépeltem, viszont ez "jól" elgépelés lett, nem? :)
Én értem a Ludditák-idézetet, romungróul van ;)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.11.02. 17:11:26

@magyar-magyar szótár:
ja, mert a d meg a b betű olyan közel vannak a billentyűzeten :-)
kerestem a dad pass-ra ügyesen, de vagy olyan oldalakat kaptam csak, hogy apu elhunyt (dad pass away, hibás angolsággal), vagy hogy apu elhaladt.
amúgy meg eredetiben: wrong username or bad password. és ha kapsz mondjuk három ilyet, akkor please contact your system administrator, csak mit csináljon az ember, ha éppenséggel ő a system administrator?
(disznókat megetetni, gombokhoz nem nyúlni!)

str 2009.11.02. 21:36:16

@magyar-magyar szótár: bár nem egészen így indultam neki, de nem vérben és szarban gazdag életrészlet-nyomonkövetésre vágyakoztam, inkább az ezeket lehetővé tevő tisztaságkatonák és máshogymélymagyarok, kenetteljesek hozzájárulásáról egy bejegyzést. ha már említésre került a bagadózó, vasárnapírósan, ha belelát. vagy pajortamás. de ha köze nemsok, akkor mindegy.
süti beállítások módosítása