fapina - mint a picsa kifejezést, a hangképzésben leggyönyörtelibben nők alkalmazzák ezt   nőkre. Pl a főnökükre, aki lévén ~ , nem akarja megérteni a fiatal beosztottja mért MSN-ezik annyit munkaidőben. Tkp.: frigid, semmiféle szexuális érdeklődést nem mutató nő.

Példamondat:

"Akkora egy tetű fapina a főnökasszonyom. Semmit nem enged, mindenért acsít, tegnap ki akartam venni egy gyerekesnapot, nem adta meg. De máma meg olyan vigyorogva gyött be dógozni, pá't intett Lujó bának a portásfülkéhez, mondta is az a picsa Agócsné, hogy >>Na, ennek is kipókhálózták a kürtőjét az este.<< >>Megmézezték a kiccicája  torkáját!<< Biztos vót neki valami az este, úgyhogy máma bepróbálkozok megint, mert a Gézának hosszú fuvarjai lesznek, oszt nagyon ráfér mán a derekamra egy kis egyengetés úgy, hogy se az anyaósék nem fülelnek a kisszobából, meg a gyerekek is az oviban-isiben!"

2. A bőrdíszművesek spéci, fából készült satuját(!) hívják eredetileg fapinának. /Csutakaszürkeló kommentelőm szives kiegészítése a szócikkhez./

5 komment

Címkék: fapina

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr15872243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csutakaszürkeló 2009.01.13. 16:13:00

Komolyra fordítva: a bőrdíszművesek spéci, fából készült satuját(!) hívják eredetileg fapinának.

bjoe0502 2009.01.13. 20:27:54

nekem a gyakorlat vezetőmet hívjuk fapinának

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.01.14. 15:25:56

a saturól ott figyel egy poszt nálam is, arra vár hogy befejezzem....:(
süti beállítások módosítása