koala - 1. kedves kis erszényes  állat Ausztráliában és állatkertekben.

 

A természetazonoshatású plüssmacik ihletője.  Az édeskismaci jól és cukiság-ban lazítja a pol'propagandista   wagitátor face-ének nackóüldözésben meg a markáns felé torzított bánatosan félénk vidéki biosztanár-képét.

 Politikaimetszésben nem csupán koalahatású plüssbérmackót ismerünk - ez a szó egyben SZDSZ-fun [aktivista] szlengben a koalíció megfelelője is. Az SZDSZ piciny, pártnak látszó, és két főirányban széttartó eszmeikonglomerátum, amit ma már legföljebb a kuruc-in-fos-ok ballibsizései galvánoznak a liberalizmus fényében.  Ám az SZDSZ aktivistái annyira nyelvierősek! Itt van mindjárt a komancs kifejezés, amivel az ergyamagyarság a cigányokat illeti, míg SZDSZ-esül azt jelenti koalíció. Mókás volt, amint a "koalícó bomlása"-körüli agitprop szarkacserregés* közepett az SZDSZ politikainaívái mennyire ünnepelték a koala és Kókucci bukását.

 A koalíció olyan, mint a házasság: van papírozott, meg tulajdonképpeni. Egy papíros házasság még nembiztos, hogy elhált, lehet alibi~ is. A rendes papírozott koalíció a politikailaikus számára is felismerhető. A külső koalíció afféle, amikor pl emberpár elválik adózás, ingatlanügyek, egyéb, éspedig mindkét vagy az egyik fél promiszkuitív fűvelfávalisága miatt -de azért néha együtt dugnak [gumiban és nyalófólia alkalmazásával] vagy az összes variáció évente közösen telel-nyaral, mint a Jagger Family esetében.

Rákörözve a lényegre: természetesen az MSZP és az SZDSZ koalában van, csak külsőkoalában. Ezzel Gyurcsány belsőellenfeleinek, a komancsoknak a szája befog'. A tervek szerint az SZDSZ face-ét is javította volna a "koalícióból való kilépés".

 

3 komment

Címkék: koala

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr3872223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.13. 00:27:51

kölsőkoala :-)
végül is erszényes emlős. amíg meg nem tömik az erszényét rendesen, nem jön le a fáról.

magyar-magyar szótár 2009.01.13. 03:36:00

Csak most villant be a koala-álarc mint szopóálarc -motívum.
süti beállítások módosítása