békeliba - a hülye pacifista barom, az! Úgy emlékszem, hogy a pacifisták le-békelibázása Seres László-tól származik, aki önmagát héjjaként definiálta az iraki háború dícséretében és kampf-jában. Azt hiszem, az Élet és Irodalomban jelent meg az az írása, amiben ezt a kifejezést használta, ám a Mindenhatoooooo valahogy nem akarja előtalálni nekem, a békeliba keresőszóval hiába motorozom...

idevágó glosszák:

Most, amikor az izraeli hadsereg palesztin gyerekek újabb nemzedékében hinti el az örökgyűlölet sárkányfogveteményét ... (és igen: az emberiség maga sárkányfogvetemény...) , miközben a "Hamasz"-t  nem fogja legyőzni, bár kétségtelenül pompásak lesznek megint a győzelmijelentések, újra időszerű elolvasni Seres, a szerintem háborúsgalamb (aki héjjának mondja magát) 2003-as cikkét, íme a linkje: www.hayek.hu/publi/seres_halalos_pacif.htm

A netokratív véleményformálók egyik csudálatos szokása, hogy lényegében mindenhez és az ellenkezőjéhez is találnak valami pompás, odavágó idézetet A Hálón. Persze a Mindenhatoooooooo -hoz fordulnak. Mint a gyerekeink -eleve a tanár a leckét így adja ki nekik: "Forduljatok a Mindenhatooooooohoz (ami a yahoooooooo kisistent már föl is falta??) a megoldásért!"

Seres a  csúsztatás többszörös bajnoka, de nagyításban és halmozásban is mesterfokozatú. A bloggizmó még a fasorban botorkált szende RóbertGida-ként, amikor Seres már a médiaháború fehérzaját megfelelő hangerővel volt képes felülmúlni. (Ezen mondatom egyben Seres-stílusidézet is.) Fogja Hitlert és a nácizmust, egy technoid kapitalista társadalom rákfenéje-pestisét, és összemessi Szaddam Husszein-nel, egy félnomád-feudális, lényegében prae-demokratikus, államnak nem is nevezhető földrajziterület-konglomerátum törzsi diktátor valamicsodájával. (Irakot eleve papíron szerkesztették ki, jobbára vonalzóval...) Ehhez keres egy CDU-s faszit, vélekedését, miszerint Hitlert a pacifizmus tartotta hatalomban és akadályozta az ellen való harcot. Irakban semmi esélye (egyelőre) a demokráciának, hiszen a nagycsaládok férfijai a törzs döntésének megfelelően megválasztják az a személyt, akit egyébként gyűlölnek és mondjuk az ellenséges nagycsaládhoz tartozik. (ugye, milyen ismerős törzsi 'iszonyok ezek??)

Ami kétségtelen: Leni Riefenstahl (sokak szerint náci picsa volt) berlini olimpiafilmje 1938-ban egy párizsi filmszemlén díjat kapott. Az is igaz, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt embereit többször is végigvezették német koncentrációs táborokon 1936-38 körül. És ők mindent rendben találtak. leni-riefenstahl.de

Minthogy... mitmondjak: Guantanamo is alighanem megfelel a HCCP előírásainak is.

A mai gázai eseményekkel kapcsolatban két elváráshorizont metszésében élnek megfelelően stréber jógyerekeink. Egyrészt, ha nagyon jófiú akar lenni valaki, akkor "cikkez" azügyben, hogy namost, ha Izraelnek esze van, móresre tanítja a Hamasz-t és leszámol vele. Nem tudom, az ilyen naív jófiú kap-e nyalókát a Felnőtt Bácsiktól. Másrészt, egy másik elváráshorizontban békepártiak lennénk, azaz.. békelibák.

Hm.. talán ezért kukul Izrael-vs-palesztinok ügyben annyira a blogoszféránk...

12 komment

Címkék: békeliba

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr93860760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heki 2009.01.06. 13:42:48

Új design, és olvasható?
Ejha.
Judapest is finoman ír erről a problémáról, persze aztán szépen ken el.
www.judapest.org/gaza/

Az idézett linkek konzervatorium
konzervatorium.blog.hu/2009/01/04/gaza_jelentes_a_frontrol
(illetve a szombat
szombatfolyoirat.blog.hu/2008/12/28/a_remenytelen_gaza
is elmélkedik, és vita ott is dúl. Vagy nem is vita.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.06. 14:46:10

megérdemlik egymást ott azok.
mindegyik között vannak, akik nem hajlandók a másikkal, mert jahve/allah, vagy vérség, vagy bármimás, a lényeg, hogy mi szépek vagyunk, ők meg csúnyák, és tessenek szépen mindenki másnak állást foglalnia, különben büdösnácizsidóbérenc.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.06. 14:56:59

meg:
volt ott a második világháború körüli antiszemitizmusnak még pár elhallgatott vonása.
amikor ki akarták telepíteni vagyonelkobzás és megverés után a németek a szemitákat, akkor a svájciak nemes egyszerűséggel lezárták a határokat, a franciák közölték, hogy van nekik elég bajuk a saját szemitáikkal, a britek meg elsüllyesztettek palesztina partjainál egy komplett gőzöst az összes civillel, az amcsik pedig visszafordították a trént, mert nem volt rendben a vízum.
aztán a háború után csak a németek voltak a csúnyák, még az oroszok is szépek voltak.
olyan ez, mint hogy elítélték háborús bűnösként a norvégia megszállását levezénylő germán főtisztet, pedig a német partraszálláskor a britt - eredetileg szintén megszálló - haderő már félúton volt. azért lettek felszabadítók, mert messzebb voltak.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.01.06. 23:21:44

kedves bs395 - a hadüzenet nélkül támadó mindig is büdös lesz, sőt a vesztes is büdös rendszerint. nem sokat kéne ezen nyifogni: aki elveszít egy háborút, az büdös. aki elkezd egy háborút az büdös - _kivéve_ , ha megnyeri. a nyertesnek mirha és rózsaillata van.
A jenkik eléggé pontosan megmondták, mit gondolnak a németekről, amiért 100 éven belül másodszor kellett áthajózni miattuk az óceánon (igaz, busásan megtérülő kirándulás volt mindkettő, ha leszámítjuk, h a halottak nem sokra mennek a pénzzel): vissza kell bombázni egész németországot a kőkorszakba, és betelepíteni pár bölényt. Megjegyzem, ez kb. a fele sem volt annak, amit az angolok gondoltak. Az angolok nagyjából azt gondolták, amit hitler gondolt: ha németország elveszíti a háborút (ezt a háborút is), nem érdemli meg, h létezzen.

Norvégia esetében is hasonló volt a helyzet: kurvára senki nem hívta őket oda, és mindenki kurva elégedett volt, amikor végre hazatakarodtak. Nem azért nem lettek a britek megszállók, mert messzebb voltak, hanem azért mert a köcsög németeket senki nem hívta Norvégiába, aszt mégis jöttek. Se Finnországban, sem Norvégiában nem túl kellemes dolog (még ma sem) németnek lenni. Finnországban kapsz egy doboz gyufát, ha németül hadoválsz...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.07. 00:09:32

@ibusibus:
a norvág példa arra szolgált, hogy a britek szintén hívás nélkül indultak megszállni norvégiát.
mindezt a nélkül fejtegettem ,hogy hitler és nézetei/tettei bármilyen formában rokonszenvesek lennének.

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.01.07. 09:47:28

@bs395: Persze, vágom, de én meg éppen arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem tartom egészségesnek a németek egész második világháborús tevékenységét hitlerrel, meg a holokauszttal azonosítani, mert a ma élő norvégok, finnek sem hitlernek adnak gyufát, hanem a németül beszélő németeknek (persze péntek este már alaposan elázva, ami errefelé szintén hagyomány). A múltkor egy világjáró tv-műsorban vmi angolszász kölkök bajor sörfeszt-en voltak, és sikerült belefutniuk egy atomrészeg finn fasziba, aki (bajor sört nyakalva) igen mókás kacentussal küldte el a bús picsába a bajorokat Bajorországban, mert nagyapukáik felgyújtották fél Finnországot a háború végén. Ettől aztán egy bennszülött némiképpen megsértődött, és azt mondta, de hát azok a nagyapukák voltak, nem mi (a németek ezt szokták mondani, ha szóba kerül a II.vh.). A finn pedig eldadogta, h az egyáltalán nem számít, nagyapuk a ti őseitek, akikkel jó esetben (még élnek) egy asztalnál eszetek, együtt ünneplitek a karácsonyt, eljöttek a mi országunkba és felgyújtották. Pont. Hitler egy idióta turista lett volna, ha egyedül jön, vagy 10-20 haverral, és a fogdán ébred bevert arccal, baltával a fejében, amennyiben gyújtogatni próbál ott, ahol szinte minden ház fából van. De nem ő jött, hanem pár ezer német ember felfegyverezve - sőt Finnországba eleinte még szövetségesként, ugye. Mi meg nem felejtünk. Angolnak, skótnak, írnek nem mondanak ilyet. Nincs mire mondani. Norvégiát nem annyira ismerem, de azt tudom, h az ellenállóknak a mai napig is van emléknapja. Norvégia valamikor a Hansa-szövetségbe tartozott, rengeteg nép megfordult arra, de egyik sem viselkedett úgy, mint a németek.

Röviden: soha nem lehettek volna ott a britek megszállók, amennyibe a jelenlétük távol tartja a németeket. Amint hogyha 56-ban jenki csapatok vonulnak be Magyarországra a kivont orosz csapatok helyére, őket sem tekintettünk volna megszállónak. Mármint egyesek biztosan annak tekintették volna őket, de hát ezeket az egyeseket talán hagyjuk, mert az ilyen egyesek mindig is sokat tettek az ország felemelkedéséért. Vagy nem...

Ja igen, és a hollandok sem hálásak a német megszállásért, meg egyáltalán Ny-Európában alig találni embert, aki odalenne a németek II.vh-s "munkásságáért". És látod nem hitler - a németek. Nem lehet ideológiák, vezérek mögé bújni, a felelősség a gyújtogatóé.

És mi ennek a magyar vetülete? Ha a németek (és a magyar "elit" az oldalukon) nem pattognak, az oroszok soha nem lépik át az orosz határt - aztán számolj..
Ismered a viccet? Vadász, valld be, te szopni jársz ide...

magyar-magyar szótár 2009.01.07. 10:49:57

Waging am See mellett a "népfölkelők" 1944.augusztusa elején lelőttek egy amúgy is sérült bombázót. Az ejtőernyőző legénységet fogjul ejtették. A fogvatartás olyan jól sikerült, hogy a bombázó legénysége 1951-től rendszeresen részt vett a lelövésük emlékére tartott mindenaugusztusi völkische fest-en, folyt ott minden, spórolósan elüldögéltek a kupa sörükkel, leberkäse, a karikásustorosok, lederhose-ban terrmészetessen, felléptek danzen az asztalokra hopp, az amcsik (mit dem Familie) platsch-oltak és kész. Már csak Milos Forman meg Jiri Menzel hiányzott...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.07. 14:51:04

@ibusibus:
a németeknek is meg van a maguk személyiséghasadása a kérdésben. velük dolgozok idestova kilencedik éve, és igen, előkerül nagypapa, a hős ellenálló nevelése, amikor erősen lehalkítva megkérdezik a kolegától, hogy neki zsidó neve van-e :-(.
azt, hogy a britek milyen színben tűntek volna fel, ha gyorsabbak, nem fogjuk megtudni, csak annyit tudunk, hogy a németek bevonulása előtt a norvég kormány elküldte őket melegebb éghajlatra, főleg, miután churchill elaknásította a partmenti vizeiket.

magyar-magyar szótár 2009.01.08. 06:17:11

A náci bácsikám egész életében Ford autókat vett, mert "az amerikai jobb, mint a német". Az öreg Henry érzelmeiről azonban nem sokat tudott.

Német kikeresztelkedésnévtanból hiányosak az ismereteim, de azt hiszem, Prohaska-nak [österreichisches sau] lenni ma már nagyobb bűn :)))

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.08. 10:11:33

ford autókat :-)
volt nekik is némi arcpirulásuk más amerikai, felszabadítjuk európát a náci elnyomás alól cégekkel egyetemben, miszerint nem hogy leányaik a harmadik birodalom hadiiparára termeltek, és küldték haza a nyreséget zsákszám még akkor is, amikor épp saját hazájuk fiai ellen gördület a legyártott gépek, hanem nem általlotak lágereseket is a szalag mellé állítani.
vagyis nincs ott akkora különbség.

magyar-magyar szótár 2009.01.08. 12:58:14

És akkor az 1932-től az Adanm Opel Ag. tulajdonosa General Motors-ról nem is beszéltünk :)

ibusibus · http://stirlitzblog.blogspot.com 2009.01.14. 21:15:10

Arcpirulás? Egy kereskedőnél? Olyan nincs. Némi zavart torokköszörű van, mert az ilyesmi rosszat tesz az üzletnek, h pl. a Sprite vagy a Fanta azér van, mert Hitler betiltotta a coca-colát, így ki kellett fejleszteni vmi spec.náci-kompatibilis cuccot, amit természetesen az egész háború alatt gyártottak a birodalomban. Az sem biztos, h betiltották a coca-colát, lehet, h csak nem tudták szállítani az alapanyagot. Lehet, h a sprite előállítása eccerűen olcsóbb volt egy szarrábombázott, blokád alatt álló kontinensen. Nem tudok pontos adatokat, de egy darabig valamelyik VH-ban fegyvert is szállítottak mindkét oldalra... Mondjuk el kell olvasni a 22-es csapdáját, és abban ottan van leírva, hogyan nézett ki ez. Csak az ember azt hiszi, vicc. Pedig nem az. A kereskedő nem moralizál soha. A vásárló moraizál.
süti beállítások módosítása