Ez a szócikk másképpen nézne ki, ha tegnap véletlenül nem nézek meg pár foszlányt az m1 nagyszerű Nyugat100 című vetélkedőjéből. Köszönettel Bálint Andrásnak

Füst girl - Füst Milán körül, főleg egyetemi tanár korában [ELTE esztétika tanszék] rajongó bölcsészlányok koszorúja. Tipikus női fun -megnyilvánulás. Füst, a közismert hypochonder katedrájára ilyen leányok koszorújától támogatottan "vánszorgott" föl. A nap minden (de minden..) percében kettő vagy több tartózkodott körüle.

A legsikeresebb ~ Helfer Erzsébet (1897-1987): Füst Milán volt tanítványa, 1923-tól felesége.

Füst Milán (Budapest, 1888. július 17. – Budapest, 1967. július 26.)

Ősnői attitűd a Vezér Hím [Fasz] körüli legyeskedés. Bármely hajón, kezdve a dunai átkelő monitortól a világóceánjáróig, a hajóhíd körül [blogoszférában a hajóhíd a "Gépház" című bullshit] tipegő-toporgó nők. Délsziget körüli álkalózhajó túristanői számára az sem akadály, ha a kapitány felesége az elsőtiszt. Letiporják a HP tyúkszemét és gyomorszájon könyöklik, ha nem ért... (Általában ezek a nők nem leszbikusok.) Összevethetőek blogoszferiális bérmackók, vezér -és bérbloggerek komment-[uppo]girl-jeivel. Bár arról egyelőre nincsenek adatok, hogy konkréte fellatio-t alkalmazott volna uppo-donna valamelyik rajongottján.  

Lásd még buszsofőr effectus... citera.blog.hu/2009/01/01/kalauzos_jarat

A Füst girl-öktől emlékezetes magatartás általános. (Vö a Liszt Ferenc-anekdotakör erotikus metszése...) Az ősi női vetélkedés jellemző formája, természetesen azonban olyan téma, amiről nővel (különösen, ha feminista az ártatlan...) nem lehet beszélni.

A műfaj legmókásabb hard változatait a zeneipar körül nyomják. Elvis Presley slepjében alakult ki leginkább efféle kultusz. Az 50-es évek végén koncertjei rendszerint fungirl -orgiákba fulladtak szállodai szobájában, a torta habján csak cseresznye volt a "partiba dobom a szűz kishúgom!" c. műsorszám. Elvist fénykorában rajongónői ennedveiktől megfelelen súlyozott bugyijaikkal dobálták meg. (A cicifix-szel dobálás égőzésbe ment...) Utolsó fellépése utolsó megmozdulása is a törölköző -visszadobálás c. rítus ápolása volt. (Az amfetaminfüggő Elvis tenger verejtékét a rajongók feldobálta törölközőkbe törölvén dobálta vissza a fun-ok élveztetésére..)

 

E témát tudományos igénnyel Frank Zappa Az igazi Frank Zappa könyv -ben (1991.JLX kiadó Bp.) ragadta meg. A műfaj csúcsa a Csikágói Gipszöntők, a veterán kategóriában ma is üzemelő Pamela Des Barres és lányzenekara, a GTO. (Fun girl, mint babysitter is: Ez a herointúladagolásban szerencsésen korán elholt Christine Frka a Zappa -családnál, akinek maradandó alkotása a Zoot Allures c. Zappa lemezen a The Torture Never Stops sikolyáriája)

 

http://www.dnronline.com/rocktown/photos/050107-RockStar-Girlfriend2_1178301764.jpg

 

 

 

Füst girl -ökhöz hasonlóakat ma is gyakran láthatunk. Operettszinházakban menő musical előadása közben a csúcspont előtt három perccel kéretszkednek be és ülik végig a nézőtér szegélyét a retkesfarmeres, piszkospulóveres, zsíroshajú, [olajoshalkonzervből készült] hamutartószagú rajongólányok, akik csak az ügyeletes sztárHÍMénekes nagyalakítását hallgatják végig, aztán ugyanolyan nesztelen, ahogy érkeztek,már távoznak is. Ezen leánykoszorú egyéb alakításairól most szemérmesen hallgatnék... Szivesen és többször is nyilatkozott a műfaj szépségeiről Zana Zoltán esztrád-előadó művész úr és műganxta a néhai Sex Action nyári-nemmosakodási versenyeiről regélvén..

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr7851183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása