család -ezt a szót, kifejezést a szegényebb magyarok és a cigányok egyaránt még az ősi magyar értelmében használják. A család a maiértelembe vett családtagok közül a felmagyarul gyermekek-et jelenti. Példamondatok: KÉRDÉS (felmagyarul): Hány gyermeke van?
VÁLASZ: (almagyarul) Három!
KÉRDÉS: És a többiek?
VÁLASZ: Azok is az enyimek! Háát! Három gyerek és négy lyány! Aztat akarta kérdezni, hány családom van? Hét! Ehun e, Szamanta, akkor a Rónádó, a Ricsike, Vivvilyan, Dólyika, Robika, és a kicsim, Krisztike.

Fiatal cigány pár. Az ember jobbján a lyány, az asszony karján a gyerek. Tehát nekik két családjuk van (látszik a képen). A többit meg olvashatja a kíprű, aki nem bolon'pestiember oszt van szeme. Azt tán a lájjikus is láthatja, ha cocojológius is, az asszony kezit, amékkel a kicsit fogja, milyen egy élete van.

EMBERSZÖVEG: "Eén-e je? A családír a szívemet elevenen kitípem!"(röviden: emberkedés)

Kislyány - a szüleje verbalicce lehet, hogy a szívét elevenen a selyemdzsokkon keresztül típi ki, de a kislyány orrát, mint látható, a takony ette ki ... eszi ki sokszor véresre is. Idősebb asszonyok ezt a fiatal asszonyok szígyenének panaszolják.

3 komment

Címkék: család

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr97785678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2009.10.06. 14:15:18

Nagyon szípek a kípek! Drága tesvírem csak így tovább.... .-))

Énszóltam 2009.10.06. 14:35:10

A boldog anyuka is lehetett vagy 15 amikor a legnagyobbikat kisza... izé, mexülte.

magyar-magyar szótár 2009.10.07. 05:54:23

@Énszóltam: Több életemben kommentek tízezrével volt dogom és kb 6-7-et kellet törölnöm. Ezzel meglett volna az eggyel többedik. Nagyon nem birom az ilyen poenokat. A szülés szülés és kész, és minden megszületett gyermek egy jézus esélye, vagy jó, Uj Péter vagy Új Tóta esélye. Vagy új Brendel Mátyásé.
süti beállítások módosítása