A börtöndalocska szerint a kiscsibe ugyanazt csinálja, amit a nagycsibe, csak kicsibe.

Mindenki lop –de egyesek még lopnak, mert semmi sem elég nekik.  Minden irodalmi szerkesztőnek van egy téglája Az Ismeretlen Vidéki Költőnő szobrában –még Sárbogárdi Jolán édes jó apukájának is.

Hermesz Triszmegisztosz Tabulina Samaragdiná-ja az egyik legrégebbi relativista dokumentum. A lényege nagyjából az, hogy ami lent van, az van fent és fordítva, ami fent, az lent is, és így, tovább. Állítólag a múmiája kezében találták ezt az iratot -amiből én arra következtetek, hogy valószínűleg egy késő-egyiptomi áruló pap-csávó volt és a kollégái a titkok kibeszélése miatt tréfálták így meg. Ugyanis az egyiptomi tudás-pyramid bizonyos szintjei fölött már semmit sem írtak le, fejben kellett megőrizni a tudás fölsőbb titkait.

"Amit le kell írnod, méltó, hogy elfelejtsd."

Képzelem, milyen megrőkönyödéssel fogadta a Hermesz Triszmegisztosz görög névvel illetett elképzelt pap-csávó, mikoron belépvén a Túvilág magasabb régióiba, a nemtúlművelt, krokogyélusfejú kapuálló elékaszált a detektorral: "Mi az a kezedben, csákókám?" És a pap-csávó meg odanézett, és meglátta a kéziratot. Ezután már sok csodálkoznivaló ideje nem maradt, mert a krokogyélus-fej hamm, hörrrnyámnyámnyámm, megette.

Ha nem ette volna meg. akkor ez a bejegyzése tovább folytatódna a relativizmusról okoskodvást...

de szerencsére itt a vége, fuss el véle...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ágytálpénz (1) állam (1) anekdot (1) arrogancia (1) baloldali (1) bérnyalnok (1) beteg (1) blöff (1) brainstorming (1) cinikus (1) civilkurázsi (1) dezonionista_zászló (1) diáklánykategória (1) elhárítótiszt (1) entrópia (1) fogyi (1) fórumozósbetegség (1) görény (1) gründgens (1) haladóbaloldali (1) haza (1) hirig (1) hírlapíró (1) igasságosminiszter (1) ingyensörakarózás (1) kádár_eskü (1) kamatoló (1) kisebbségvédő (1) kotta (1) közbeszerzés (1) kurucinfó (1) kútadó (1) lobby (2) mélymagyar (1) nagypofa (1) neofeudalizmus (1) népnevelő (1) népszaga (1) orbanizálódás (1) őrezred (1) papagájgép (1) parasztházatvettünkvidéken (1) picsa (1) pinokkiózás (1) politika (1) pukkasztásivágy (1) refóm (1) reform (1) stréber (1) szobabiciklista (1) szociálista (1) szopjkultura (1) szótár (53) tótawériánus (1) vágykiélés (1) wehrmacht_fazon (1) zónijó (1)

A bejegyzés trackback címe:

https://dudenbuch.blog.hu/api/trackback/id/tr50395902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása